Salzburg - Atletico Madryt
Typ: over 10,5 RR @ 2.02 9 (do przerwy 7..)
Betsson
Analiza:
Kiedy tylko Atletico straciło bramkę z Bayernem i pojawiła się szansa Salzburga na wyjście z grupy to od razu pomyślałem o kartkach i rożnych w tym meczu. Tak jak już kiedyś wspominałem, Salzburg jest drużyną, która nabija wiele rożnych. Zarówno w lidze jak i lidze mistrzów. Często w ich meczach jest pokrywana linia 10 rożnych. Starcie z Atletico gwarantuje emocje od samego początku spotkania. Jeżeli Salzburg wyjdzie ofensywnie od początku, a nie widzę innego rozwiązania to mimo defensywnie ustawionej drużyny Atletico mecz będzie otwarty z wieloma sytuacjami w obu polach karnych. Spodziewam się podobnego spotkania pomiędzy tymi drużynami jak ten w drugiej kolejce w Madrycie. Wynik 3:2 oraz 14 rzutów rożnych.
Poniżej przedstawiam statystyki rożnych z meczów Salzburga i Atletico z
LM:
Salzburg - Lokomotiv 8:3 (11)
Atletico -
Salzburg 9:5 (14)
Salzburg - Bayern 10:3 (13)
Bayern - Salzburg 5:5 (10)
Lokomotiv - Salzburg 6:8 (14)
Średnia 7,2 RR/mecz (według mnie robi wrażenie, grając w grupie z Bayernem i Atletico)
Bayern -
Atletico 6:7 (13)
Atletico - Salzburg 9:5 (14)
Lokomotiv -
Atletico 1:10 (11)
Atletico - Lokomotiv 16:1 (17)
Atletico - Bayern 3:4 (7)
Średnia 9 RR/mecz (mecze z Lokomotivem powodują, że jest taka wysoka średnia)
Statystyki pokazują, że obie drużyny dużo nabijają rożnych w tegorocznej Lidze Mistrzów. Teraz dochodzi najważniejszy czynnik jak bezpośredni pojedynek o awans. Walka na noże, która mam nadzieje, że przyniesie obfitą ilość rożnych.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Real Madryt - Moenchengladbach
Typ: over 4,5 RR HT @ 1.89 4
Betsson
Analiza:
Rzuty rożne do pierwszej połowy zazwyczaj gram w momencie kiedy przed meczem wiadomo, że jedna z drużyn musi odrabiać straty bądź jest na gorszej pozycji startowej. Real musi od początku ruszyć do przodu i narzucić swoje tempo. Celem Królewskich będzie jak najszybsze objęcie prowadzenia i kontrola spotkania. Napór na Niemiecką drużynę powinien być widoczny od samego początku, dlatego mój typ kieruję w liczbę rzutów rożnych w pierwszej połowie. Linia jaka najczęściej jest wystawiana to około 4,5. Nie ukrywam, że rożne w meczach Realu w pierwszej połowie już zdarzyło mi się postawić i często te ataki od początku meczu powodowały uzyskanie min. 5 rożnych do przerwy. Do tego dochodzi fakt, że goście są bezpośrednim rywalem w walce o awans z grupy, a to tylko jest na korzyść tego zakładu.
Staystyki rożnych do przerwy w meczach Realu w tegorocznej
LM:
Szachtar - Real 0:7 (7)
Inter - Real 1:4 (5)
Real - Inter 3:0 (3)
Moenchengladbach - Real 0:5 (5)
Real - Szachtar 0:1 (1) [Real dopiero ruszył do ataku po przerwie nabijając 7 rożnych]
W 3/5 meczy linia została pokryta, nie jest to wynik znakomity, ale potwierdzający, że Real potrafi od początku zaatakować i nabić wiele rożnych.