Ciekawy mecz się szykuje, aż sam jestem ciekawy wyniku. Mecz o pierwsze miejsce w grupie w lepszej sytuacji gospodarze, którzy wygrali jeden mecz z drużyną z Hiszpanii (mam rację ?, jeśli ma się tyle samo punktów, liczą się mecze bezpośrednie, jeśli nie to niech mnie ktoś poprawi ), wystarczy im remis i zajmą pierwsze miejsce.
Atletico dawno nie przegrało, nie gromi rywali, ale gra bardzo skutecznie, ale szczerze czy miała ona ostatnio ciężkiego rywala, od meczu z Realem u siebie na początku października, od tego czasu 3 mecze w
LM, dwa u siebie wygrane z Astaną 4:0 i Galatasaray 2:0 i mecz wyjazdowy z Astaną zremisowany 0-0, drużyna z Madrytu ma bardzo dobrą obronę, tylko sześć bramek straconych w lidzę i tylko dwie w
LM.
Drużyna z Portugalii w tym sezonie tylko dwie porażki u siebie, obie ze Sportingiem. Przypomnijmy sobie że w pierwszym meczu, to Benfica ograła drużynę z Madrytu 1:2. Dziwią mnie tak
wysokie kursy na Benfice 2,9-3,2. Dałbym w tym meczu 50/50, dzięki atutowi swojego boiska, więcej szans daje drużynie z Portugali, ale to może być wyrównane spotkanie, ewentualnie za drobne zwycięstwo Benficki jako singiel. Jeżeli nawet to Atletico wygra nie spodziewam się wygranej dwoma golami, max jednym.
PSV, drużyna której na wyjedzie zdarzają się wpadki, ale u siebie to jest już porządny zespół, ograł Manchester i Wolfsburg(jeszcze przed ich tym kryzysem, który teraz mają), i ostatnio zremisował z Manchesterm na ich stadionie, ten cenny punkt, może nie tyle ten jeden punkt, co uniemożliwienie zdobycia kompletu punktów Czerwonym Diabłom. Dzięki temu remisowi, wszystko jest w rękach drużyny z Holandii, to proste wygrywają to awansują, nie będą musieli patrzeć na wynik z drugiego meczu w tej grupie. Świetnie trafi bo CSKA ostatnio w kryzysie, drużyna z Moskwy przy ewentualnym zwycięstwie, wskakuje na trzecie miejsce, ale szanse są na to nikłe. Gospodarze w tym sezonie u siebie nie przegrali ani jednego meczu, tylko jeden remis i aż dziewięć zwycięstw, te kursy zbyt mocno kuszą.
W drużynie PSV, kontuzji najważniejszych graczy niema, więc nie powinniśmy zobaczyć we wtorek niespodzianki.
Edit /
Do Przerwy szło świetnie, i nagle w 5 minut tracą 3 bramki, lekkie rozczarowanie, szczególnie że Sevila ograła Juve :razz:
Bardzo ciekawe spotkanie, sprawa awansu rozstrzygnięta, ale walka o 3 miejsce nadal trwa. W drugim spotkaniu Sevilla zagra z Juventusem u siebie, oczywiście wiadomo Sevilla w bardzo słabej dyspozycji, szanse na wygranie nikłe, ale będą grać u siebie, niewiadomo jak Juventus zagra ten ostatni mecz, bo awans już jest. Więc Borussia powinna zagrać tutaj o trzy punkty, kto wie jakby się losy grupy ułożyły gdyby goście od początku sezonu prezentowali taki poziom jak teraz, wygrana 3:1 z Bayerenem ostatnio u siebie, w
LM dwa remisy z Juve i pewna wygrana z Sevilla. City w dołku i nie spodziewam się po nich fajerwerków, szanse na pierwsze miejsce bardzo nikłe, więc nie oczekuję po graczach gospodarzy jakiegoś większego zaangażowania w tym meczu.
Pierwsze dwa typy dość bezpieczne, jeżeli już City miałoby to wygrać, nie spodziewam się jakiegoś pogromy z ich strony.
Dwa pozostałe już trochę ryzykowniej, ale jeżeli Borussia zagra na 100% swoich możliwości, bo widać że są w formie, to mogą wykorzystać gorszy okres Manchesteru i mogą się w dobrym stylu pożegnać z
LM.
Inne :
Real Madryt - Malmo
Nigdzie jeszcze nie znalazłem, chociaż jakoś wykwitnie nie szukał, zakładów na bramki Benzemy albo Ronaldo, ciekawe jakie będą kursy, bo Real powinien u siebie się trochę zabawić z Szwedami, w takim meczu Cristiano powinien coś ustrzelić. Oczywiście jak Cristiano/Benzema wyjdą w pierwszym składzie, bo kursy na HA nie przekonują mnie zbytnio.
Edit /
Cristiano - 4
Benzema - 3
:razz:
Wolfsburg - Manchester Utd
Wielka niewiadoma, to goście musza wygrać, tzn jeśli PSV przegrałoby to również i Manchester może przegrać, ale nie oszukujmy się taki scenariusz jest mało prawdopodobny. Mecz który najlepiej obserwować na livie, zobaczyć jak obie drużyny będą grały. Jeszcze miesiąc temu, bym w ciemno typował wilki, ale teraz. Hmm, ciężki wybór. Może under 2,5 po 1,70-1,80
, dość prawdopodobne, ale jednak lepiej odpuścić ten mecz, jedni jak i drudzy nie odpuszczą, szybki gol Wolfsburga i Manchester będzie musiał ruszyć do przodu z całą siłą, albo nawet w przypadku remisu jak dotrą do nich informacje że PSV wygrywa, no nie zbyt ryzykowne spotkanie.