Dawno tutaj nie pisałem ale dzisiaj są spotkania obok których nie można przejść obojętnie.
Na początek największy hit 6 kolejki czyli
Liverpool - Napoli
Jedno o Napoli można powiedzieć, że w ważnych momentach zawsze zawodzili, ale jednak taki był zespół Sarriego, a teraz na ławce trenerskiej siedzi stary wyga Ancelotti.
Po drugiej stronie Liverpool, który trenuje na ten moment obok Pepa najlepszy trener na świecie czyli Klopp. Liverpool ma dzisiaj atut własnego boiska, a że tym boiskiem jest Anfield to daje im +30 motywacji. Nie chcę mi się wierzyć, że The Reds mogą dzisiaj pożegnać się z
liga mistrzów.. Prędzej spodziewałem się tego, że odpadnie Psg ale Anglicy wbili sobie gwóźdź w Serbii, gdzie gdyby wygrali to mogli by dzisiaj grać na pełnym luzie. Liverpool od początku zapewne będzie grać swoje czyli pełna dominacja, a trio Insignie, Mertens, Callejon będzie czekać na kontry. Uważam, że The Reds wcisna bramkę jescze w pierwszej połowie bo jednak co by nie mówić to w Neapolu w bloku defensywnym tylko Coulibaly jest na bardzo wysokim poziomie i penwie będzie dzisiaj "pchać" swoich kolegów z boku defensynego:cwl:. Jeśli będzie tak jak pisze to później
Live powinno mieć z górki bo wiemy dobrze, że z kontry są zabójczy i przekonało się o tym City w ćwierćfinale poprzedniej edycji. Stawiam tutaj na 2-0 dla Liverpoolu.
Handicap - 1 @ 2,70 Fortuna
Liverpool win @1,60 Fortuna
DW 2-0 @8,20 Fortuna
Galatasaray - Porto
Portugalczycy z pewnym awansem z pierwszego miejsca, a Galata wcale nie pewna gry w lidze Europy no i atut własnego boiska w Stambule to poważny argument bo tam na pewno będzie kocioł. Porto powinno dzisiaj zagrać rezerwami, a Galata powinn to wykorzystać.
Galatasaray @2,50 Fortuna
Schalke - Lokomotiv
Schalke to kolejna drużyna pewna awansu i ich pozycja nie może już się zmienić, a Lokomotiv musi wygrać by myśleć realnie o lidze Europy i liczyć na Porto. Idę tutaj w stronę Rosyjskiej drużyny bo na pewno bez walki meczu nie oddadzą, Schalke też nie będzie grać na 100 % gram tu Lokomotiv z remisem.
Lokomotiv Moskwa X2 @2,00 Fortuna
Barcelona - Tottenham
Tutaj taka sama teoria czyli Blaugurana pewna pierwszego miejsca, a Spurs muszą wygrać jeśli chcą awansować bo nie chce mi się wierzyć, że Inter dzisiaj nie wygra z Psv w tak ważnym meczu dla nich, gdyz po wielu latach bez gry w
LM mogą awansować z pomocą Barcelony.. Gospodarze dzisiejszego meczu powinni też dać szanse rezerwowym i zagrać dzisiaj na pełnym luzie, a Tottenham na Maxa skoncentrowany. Drużyna Poccetino potrafi grać naprawdę ładny futbol i głęboko wierzę, że dzisiaj są w stanie pokonać Barcelona, Ktora na pewno trawy gryźć nie będzie w przeciwieństwie do swoich przeciwników.
Tottenham win @3,35 Fortuna
Do tego poboczne typy
Inter Over 3,5 RR w pierwszej połowie @ 1,77 Fortuna
Monaco - Dortmund remis @4,00 Fortuna