Dyscyplina: Piłka nożna –
Liga Mistrzów, 6. kolejka
Godzina: 20:45
Spotkanie: Liverpool - Spartak Moskwa
Typ: powyżej 2 bramek, powyżej 3 kartek, powyżej 10 rzutów rożnych
Kurs: 4.40
Bukmacher: forBET
Analiza: Na dzisiaj wybrałem mecz pomiędzy Liverpoolem a Spartakiem Moskwa, faworytem i to zdecydowanym jest zespół gospodarzy, który aby utrzymac pierwsze miejsce w grupie musi pokonać gości, ponieważ w drugim meczu w tej grupie za pewne Sevilla pokona Maribor, ale goście z Moskwy również zachowali jeszcze szanse na awans, więc zapowiada się emocjonujące widowisko, Liverpool przyzwyczaił już nas, że w jego meczach jest wszystko bramki, zwroty akcji, rożnych i dzisiaj myślę, że wszystkie te elementy wystąpią , dodatkowo liczę także na kilka kartek, głównie ze strony Rosjan, którzy będą musieli powstrzymywać ofensywę z Liverpoolu, jedyne czego się obawiam, że typ może nie wejść to szybkie zdobycie 2-3 goli przez ekipę gospodarzy, chociaż wszyscy znają dziurawą defensywę Liverpoolu, udowodniła to ostatnio Sevilla, która ze stanu 0:3 wyciągnęła remis, więc uważam, że jeśli nie będzie kilku bramkowej przewagi to Spartak będzie dążył do zdobycia kompletu punktów, jeśli myśli o awansie do fazy pucharowej, a tak za pewne jest, więc myslę, że goście z Moskwy pokonają choć raz bramkarza gospodarzy, a Liverpool myśląc o wygranej będzie musiał strzelić minimum te 2 bramki, także szansa duża, jeśli chodzi o rożne to gospodarze są przysłowiową maszynką do ich nabijania i na dobrą sprawę praktycznie sami mogliby pokryć tą linię, w 5 dotychczasowych meczach Ligi Mistrzów ich śrenia to 9,6 RR na mecz, natomiast Spartak ma średnią tylko 1,6 RR na mecz w tej edycji
LM, ale liczę, że stawka meczu i szansa na ich awans zmuszą ich do ofensywnej gry i że nabiją te kilka rożnych, myślę, że na 3-4 ich stać. Ostatnim aspektem są kartki i tu jak już wspomniałem liczę na przyjezdnych, na tą chwilę w tej edycji mają średnią 1,8 żk/mecz, a LFC 1,6 żk/mecz, więc ze średnich wychodzi na styku, jednak tak jak już pisałem głownie liczę na stawkę meczu i oby jak najdłużej obie ekipy miały szansę na wyjście z grupy tym bardziej typ powinien wejść, a kurs zachęca. Powodzenia.