>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. kolejka fazy grupowej Ligi Konferencji [19.12.2024]

Pablito91 1,3M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Gent handicap-5.5 rzutów różnych @1.85 superbet 9:2 :)

Gent zagra dzisiaj na wyjeździe z Larne. Belgowie potrzebują kompletu punktów. Okazji lepszej nie będzie gdyż grają z najsłabszą drużyną obecnych rozgrywek. Myślę, że Typ który gram to perełka. Przynajmniej tak mówią statystyki. A mianowicie Idę w dużą przewagę różnych Gent nad Larne. Liczę na dominację w tym aspekcie. Gent nabija sporo różnych natomiast Larne nie. Statystyki w tym sezonie biorąc pod uwagę mecze w lidze konferencji mówią wszystko. Larne 0:12 z Olimpiją, 2:9 z Mińskiem, 0:16 z St Gallen, 0:7 z Molde, 2-8 z szamrockiem. Tak jak widać każdy z rywali miażdżył ich w tym aspekcie. Dzisiaj liczę na podobny scenariusz. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1852
zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Cercle Brugge - Basaksehir 1:1

Mecz bardzo ważny dla obu drużyn ale są zupełnie w innej sytuacji. Cercle Brugge walczy o top8, zajmują 7 miejsce z dorobkiem 10 punktów i zwycięstwo daje im pewne top8.
Goście tego meczu walczą natomiast o top24, które daje awans do dalszej fazy. Na ten moment zajmują właśnie 24 miejsce z doborkiem 5 punktów. Jeżeli dziś przegrają to pożegnają się z tym miejsce i nie wejdą dalej.
Turecki Basaksehir ostatnio zaczął lepiej grać w lidze Tureckiej gdzie pokonali Hatayspor i Goztepe strzelając im 7 bramek, ostatnio przegrali z Fenerbahce 1:3. Cercle Brugge natomiast w lidze Belgijskiej zajmuje dopiero 15 - przed ostatnie miejsce. Widać, że niezbyt dobrze radzą sobie na 2óch frontach.

Dziś liczę, że obie drużyny strzelą co najmniej po bramce, sam osobiście zaryzykuję również, że goście strzelą co najmniej 2 bramki.

obie strzelą 1,53 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1993
neutralny 590,3K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Jakby ktoś kleił jakiegoś składaka przed meczami CL to podrzucam kilka moich przemyśleń.

Larne - Gent
Larne strzeli gola @2,46 Betfan

Belgijskie zespoły na wyjazdach mnie nie przekonują i raz za razem przynajmniej jedna z nich zalicza wpadkę w pucharach. Ostatni wyjazd Gent to zdecydowana porażka w Lugano, a CS Brugge ma już za sobą grupową porażkę w Reykjaviku. Larne póki co zamyka tabelę, jednak oba gole jakie strzelili to właśnie na własnym stadionie. U gości dziś dużo zmian w pierwszym składzie, ponad połowa zespołu to gracze z poza podstawowej jedenastki, więc typuję, że zmiennicy przynajmniej raz dadzą się zaskoczyć Larne, a kurs 1,15 na zwycięstwo gości jest śmieszny.

Betis - HJK
Powyżej 3,5 kartek @1,65 Betclic

Ciekawa linijka z niezłymi kursami. Jak wiadomo wszem i wobec Betis jest średnio zainteresowany tymi rozgrywkami, jednak jakością kadry zdominują Finów, którzy jednak wyjazdów solidnie bronią, co pokazali we Florencji remisując do przerwy. Dziś liczę właśnie na taki rozwój wydarzeń, gdyż czym dłużej będzie utrzymywał się satysfakcjonujący rezultat dla HJK tym będzie większa szansa na kartoniki.
Liczę tu również na gorące głowy zmienników gospodarzy, którzy takimi meczami muszą udowadniać swoją przydatność do zespołu. Mam nadzieję więc, że przynajmniej jedno może dwie żółtko obejrzą również gracze Betisu.

LASK - Vikingur
LASK powyżej 4,5 rzutów rożnych @1,57 Betfan

W jakiś sposób to dla mnie bet dnia. LASK póki co spisuje się bardzo słabo i stawiam, że będą chcieli sobie to dziś odbić, jednak nie powiedziane, że będzie to dla nich spacerek. Linia na kornery dla gości nie jest wygórowana, więc warto skorzystać, bo to ekipa z Linzu powinna dziś dominować na boisku.

Djurgarden - Legia
Djurgarden powyżej 1,5 spalonych @1,56 Betclic

Patrząc na statystyki nie mam o co oprzeć tego typu, jednak widzę, jak dziś wygląda linia defensywy Wojskowych i widzę duży potencjał w tym typie, a nawet myślałem o pograniu linii 2,5. Na środku dziś Barcia i Kapuadi, a na bokach Kun z Wszołkiem. Jest to najszybsza linia defensywna jaką może wystawić Feio i myślę, że Legia będzie chciała dziś wysoko zabierać piłkę, co będzie zmuszało Szwedów do zagrywania piłek za obronę, która będzie musiała być ustawiona wysoko, tym bardziej, że obrońcy będą mogli sobie pozwolić na to, aby trochę pościgać się z ofensywnymi zawodnikami Djurgarden. Szwedzi lubią "palić". W pięciu dotychczasowych meczach byli łapani na ofsajdzie aż piętnaście razy. Dziś mogą nawet zaniżyć trochę te statystyki.

Hearts - Petrocub @1,49 Betclic
Hearts powyżej 0,5 goli do przerwy

Ostatni bet z analizą. Petrocub jest bardzo słabym zespołem, szczególnie na wyjazdach. Siedem goli straconych w trzech wyjazdowych meczach zawdzięczają tylko i wyłącznie ofensywom Basaksehiru, Jagi i Ludogorca. Dziś nie daję im szans ze Szkotami i stawiam, że Heart wynik otworzy już do przerwy.

Poza tym bez głębszej analizy pograłem:
Shamrock powyżej 1,5 rzutów rożnych @1,48 Betclic
Omonia strzeli gola @1,46 Betclic
Mlada Boleslaw powyżej 1,5 kartek @1,40 Betfan
Apoel powyżej 4,5 rzutów rożnych @1,33 Betclic
Celje powyżej 4,5 rzutów rożnych @1,30 Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +636
IgaŚwiątek 45,3K

IgaŚwiątek

Użytkownik
W odpowiedzi do wiadomości wyżej, kto kto ogląda ligę Hiszpańską traktuje Fuertesa poważnie? Chłop chyba chce wejść w buty Lahoza i być gwiazdą ligi. Natomiast zgadzam się z tym, że mecze na kartkowym świeczniku są często z góry "ustawione" na małą liczbę kartek. Tak było i jest we Włoszech, w Hiszpanii od lekko dwóch sezonów czy w Niemczech (choć tutaj akurat widzę pewną poprawę). W tej chwili najlepszymi kierunkami moim zdaniem są Holandia (niskie linie i można ładne kursy wyhaczyć) oraz Anglia gdzie dynamika gry jest bardzo wysoka + sędzia meczu.

Mimo wszystko poniżej moje luźne kartkowe propozycje na wieczór z LKE (mecze głownie o awans ale LKE nie jest tak medialna uważam, żeby był aż tak duży nacisk na mało sprawdzonych sędziów żeby się wybitnie mocno wstrzymywali z upomnieniami).

1. Jagiellonia - Olimpija | +4,5 kartki

Dla mnie pewniejszy mecz z udziałem polskich drużyn. Obie ekipy blisko siebie, zwycięstwo daje awans Jadze do 1/8. Olimpija jesli wygra to też z dużymi szansami na bezpośredni awans.
Gospodarz trochę spuchnięty ostatnio, frustrację widać było w Czechach po porażce z Mladą, dużo negatywnych emocji i w konsekwencji kartki żółte i czerwone. Olimpija podobnie, wysoka porażka u siebie z Cercle, sporo kartek i również czerwona. Mecz o dużym ciężarze gatunkowym (mimo, że obie ekipy zagrają w dalszej fazie), dla obu ekip szansa na pierwszy taki "sukces" w Europie. Nie spodziewałbym się pięknej gry a raczej mało ciekawego widowiska, trochę kopaniny bym powiedział. Martwi mnie sędzia Godinho bo świetnie się wpisuje w narracje wielkich nadziei na dużo kartek i klopsa na koniec (już się kilkukrotnie na nim zawiodłem). Normalnie bym grał większe linie ale ze względu na sędziego ograniczę się +4,5. Alternatywnie faule bo sędzia może wczuć się w rolę drobiazgowego rozjemcy co gwizdnie 30 fauli a kartek pokaże mniej niż powinien.

2. Cercle - Basaksehir |+4,5 kartek

Cercle w lidze słabiutko ale w LKE z awansem. Goście póki co na krawędzi, przy zwycięstwie awans, przy remisie/porażce koniec europejskiej przygody. Jeśli Basaksehir nie odpuści meczu to o kartki spokojny jestem, sami są w stanie pokryć linię. Sędziuje Węgier Vad - elastyczny sędzia, tam gdzie trzeba kartkę pokazać to pokaże, tam gdzie nie ma konieczności to nie. Obie ekipy dużo faulują więc tych szans na kartkę będzie sporo.

3. Molde - Mlada |+4,5 kartek

Kolejny mecz o awans do play-off tyle, że przegrywający odpada z rozgrywek. Molde 4 punkty, Mlada 6. Skandynawia się jakoś zbytnio nie kojarzy z kartkami, piłkarze raczej z niezbyt gorącymi głowami. Muszą jednak gonić a Mlada pokazała, że umie w przeszkadzanie przeciwnikom. Obie mają średnie zbliżone do 2 kartek na mecz więc bez szału ale uważam, że zobaczymy niejedno spięcie czy niesportowe zachowanie. Sędziuje Kastrati z Kosowa - potrafi zaszaleć i pokazać +10 kartek w meczu, raczej się w tańcu wiadomo co i jak piłkarze nie respektują jego decyzji to nie będzie się 3 razy powtarzać tylko ukróca dyskusję kartką. Rzadko sędziuje w Europie ale takie wrażenie odniosłem oglądając jego 2-3 mecze.

Myślałem również o Lugano - Pafos pod kątem kartek ale jeszcze nie zdecydowałem.

W przypadkach 2 i 3 uważam, że można również pomyśleć o kartkach dla konkretnego zespołu tj. Basaksehir oraz Mlada.
Turcy z gorącymi głowami, sporo kartek na koncie (15 w 5 meczach z czego 11 w dwóch wyjazdowych) a Mlada raczej nie wyjdzie z myślą o grze a o utrzymaniu remisu, skupienie bardziej na wybijaniu gospodarzy z rytmu coś jak z Jagiellonią w końcówce spotkania.
Analiza ogólnie bardzo dobra i bardzo mi się podobała. Jednak jak widać nawet w LKE sędziowie w meczach o istotnym znaczeniu bywają powściągliwi. W Białymstoku akurat bez problemu i jakby Godinho nie dostał telefonu od bukmachera w przerwie, to by skończył dwucyfrowo (to oczywiście żart, ale jednak już tyle oglądałem spotkań, gdzie sędzia w 1 połowie dał 4-5 kartek, a nagle na drugą połowę je gubił, choć fauli bywało jeszcze więcej albo ostrych - tutaj akurat Godinho w drugiej części drugich 45 minut trzy znalazł, ale między 45, a 82 minutą spokojnie 2-3 tam mógł dać).

Co do spotkań w Brugge i w Molde. Rzuca się w oczy jedna rzecz - w obu spotkaniach sędziowie połknęli kartki w kluczowych, ostatnich 15-20 minutach spotkania. Odpowiednio w Belgii ostatnia kartka w 70 minucie (jedyna w drugiej połowie), a w Norwegii ostatnia w 55 minucie nawet (dwie w drugiej). Może i fauli nie było jakoś sporo w obu tych meczach (w Bruggi 10 fauli w 2 połowie, w Molde 12 fauli) no niemniej jednak przy takiej stawce spotkań trochę to dziwi. Może to, że utrzymywały się remisy w obu spotkaniach przez jakiś czas miało wpływ - nie mówię, że nie, choć przy remisei w Norwegii Molde było za burtą, a Mlada miała awans, więc ten argument tu nie działa. Po golu na 4-3 za to odpadała Mlada, a Molde musiało utrzymać ten wynik by zostać. Tak więc no dziwne, że sędzia tam tak zasnął. Podobnie jak w Belgii, gdzie Basaksehir po golu na 1-1 był za burtą. A poza faulami w takich sytuacjach mamy jeszcze potencjalne kartki za grę na czas...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +689
zilzil 22,5K

zilzil

Użytkownik
W odpowiedzi do wiadomości wyżej, kto kto ogląda ligę Hiszpańską traktuje Fuertesa poważnie? Chłop chyba chce wejść w buty Lahoza i być gwiazdą ligi. Natomiast zgadzam się z tym, że mecze na kartkowym świeczniku są często z góry "ustawione" na małą liczbę kartek. Tak było i jest we Włoszech, w Hiszpanii od lekko dwóch sezonów czy w Niemczech (choć tutaj akurat widzę pewną poprawę). W tej chwili najlepszymi kierunkami moim zdaniem są Holandia (niskie linie i można ładne kursy wyhaczyć) oraz Anglia gdzie dynamika gry jest bardzo wysoka + sędzia meczu.

Mimo wszystko poniżej moje luźne kartkowe propozycje na wieczór z LKE (mecze głownie o awans ale LKE nie jest tak medialna uważam, żeby był aż tak duży nacisk na mało sprawdzonych sędziów żeby się wybitnie mocno wstrzymywali z upomnieniami).

1. Jagiellonia - Olimpija | +4,5 kartki

Dla mnie pewniejszy mecz z udziałem polskich drużyn. Obie ekipy blisko siebie, zwycięstwo daje awans Jadze do 1/8. Olimpija jesli wygra to też z dużymi szansami na bezpośredni awans.
Gospodarz trochę spuchnięty ostatnio, frustrację widać było w Czechach po porażce z Mladą, dużo negatywnych emocji i w konsekwencji kartki żółte i czerwone. Olimpija podobnie, wysoka porażka u siebie z Cercle, sporo kartek i również czerwona. Mecz o dużym ciężarze gatunkowym (mimo, że obie ekipy zagrają w dalszej fazie), dla obu ekip szansa na pierwszy taki "sukces" w Europie. Nie spodziewałbym się pięknej gry a raczej mało ciekawego widowiska, trochę kopaniny bym powiedział. Martwi mnie sędzia Godinho bo świetnie się wpisuje w narracje wielkich nadziei na dużo kartek i klopsa na koniec (już się kilkukrotnie na nim zawiodłem). Normalnie bym grał większe linie ale ze względu na sędziego ograniczę się +4,5. Alternatywnie faule bo sędzia może wczuć się w rolę drobiazgowego rozjemcy co gwizdnie 30 fauli a kartek pokaże mniej niż powinien.

2. Cercle - Basaksehir |+4,5 kartek

Cercle w lidze słabiutko ale w LKE z awansem. Goście póki co na krawędzi, przy zwycięstwie awans, przy remisie/porażce koniec europejskiej przygody. Jeśli Basaksehir nie odpuści meczu to o kartki spokojny jestem, sami są w stanie pokryć linię. Sędziuje Węgier Vad - elastyczny sędzia, tam gdzie trzeba kartkę pokazać to pokaże, tam gdzie nie ma konieczności to nie. Obie ekipy dużo faulują więc tych szans na kartkę będzie sporo.

3. Molde - Mlada |+4,5 kartek

Kolejny mecz o awans do play-off tyle, że przegrywający odpada z rozgrywek. Molde 4 punkty, Mlada 6. Skandynawia się jakoś zbytnio nie kojarzy z kartkami, piłkarze raczej z niezbyt gorącymi głowami. Muszą jednak gonić a Mlada pokazała, że umie w przeszkadzanie przeciwnikom. Obie mają średnie zbliżone do 2 kartek na mecz więc bez szału ale uważam, że zobaczymy niejedno spięcie czy niesportowe zachowanie. Sędziuje Kastrati z Kosowa - potrafi zaszaleć i pokazać +10 kartek w meczu, raczej się w tańcu wiadomo co i jak piłkarze nie respektują jego decyzji to nie będzie się 3 razy powtarzać tylko ukróca dyskusję kartką. Rzadko sędziuje w Europie ale takie wrażenie odniosłem oglądając jego 2-3 mecze.

Myślałem również o Lugano - Pafos pod kątem kartek ale jeszcze nie zdecydowałem.

W przypadkach 2 i 3 uważam, że można również pomyśleć o kartkach dla konkretnego zespołu tj. Basaksehir oraz Mlada.
Turcy z gorącymi głowami, sporo kartek na koncie (15 w 5 meczach z czego 11 w dwóch wyjazdowych) a Mlada raczej nie wyjdzie z myślą o grze a o utrzymaniu remisu, skupienie bardziej na wybijaniu gospodarzy z rytmu coś jak z Jagiellonią w końcówce spotkania.
Oj, pozostaje mi przeprosić za powyższe typy. O ile Jaga z Olimpija w miarę wg oczekiwań tak pozostałe dwa typy... słabo. Nie miałem jeszcze okazji obejrzeć drugich połów, co z pewnością zrobię, ale już teraz uderza mnie "dziwność" tych spotkań. W Belgii mecz na styku i jeden kartonik w drugiej połowie? W Norwegii zresztą podobnie, stawka dla obu ekip większa i brak kartek od 55 minuty? No ciekawe, czekam z niecierpliwością na możliwość obejrzenia. Tak czy inaczej, predykcje bardzo słabe.

Do góry Bottom