>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6 kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej 15-16.12.2010

Status
Zamknięty.
golditalia 27

golditalia

Użytkownik
Zastanawiam sie nad małą tasiemką z Ligi Europejskiej.Pamiętam dwa lata temu ostatnia kolejka Pucharu UEFA była znakomita.Mecze coś na wzór tych jutrzejszych i czwartkowych wchodziły aż miło było patrzeć.Co nie znaczy że teraz będzie podobnie ale...
Napoli - Steaua 1 - Sytuacja jasna dla Napoli.Jeśli chcą awnasować do dalszej fazy trzeba to spotkanie wygrać.
Podobna sytuacja jest w meczu Lille - Gent Lille gra u siebie i powinno to wykorzystać.ostatnio nie zła forma myślę że 1 bardzo możliwe
Aris - Rosenborg 1 - Wydawać by sie mogło że też dosyć pewny mecz.Aris jeśli wygra awansuje
Dynamo Kijów - Sheriff Tiraspol - Dynamo jesli wygra wyjdzie z pierwszego meczu nie patrząc na wynik meczu Aalkmar - Bate
Anderlecht - Hajduk Tutaj mam mały znak zapytania.Hajduk niby o nic nie gra a zwycięstwo Anderlechtu da im nadzieje na awans który dało by się osiągnąć gdyby AEK przegrał z Zenitem.A więc jak wiadomo nadzieja umiera ostatnia.
Leverkusen - Atletico 2 remis nie ma zakładu - Atletico z malutkimi szansami na awans ale jednak szanse są.Jeśli wygrają a Aris przegra z Rosenborgiem to wyjdą z grupy(również mały znak zapytania czy ten mecz ruszać)
AEK - Zenit - 1x AEK potrzebuje remisu do wyjścia z drugiego miejsca.Zenit już skończył ligę mogą wyjazd do Grecji potraktować rekreacyjnie i zbytnio gospodarzą przeszkadzać nie muszą
Co Wy o tym myślicie?Co byście odpuścili?
co do meczu leverkusen-atletico madrid jestem innego zdaniem. atletico w tym sezonie gra fatalnie i natomiast leverkusen jest chyba 3 w tabeli w niemczech. w tym meczu mozna dac na 1x nie mysle ze atletico pokona leverkusen...dla odwazniejszych mozna pokusic sie na under 2,5

marcol 1

marcol

Użytkownik
Spotkanie: Karpaty v PSG
Typ: Under 1.5
Kurs: 3.50
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Do Lwowa przyjeżdżają piłkarze PSG. Goście są liderami grupy i awansują na pewno. Karpaty to zespół, który na 5 meczy przegrał 5. Obie drużyny podchodzą do tego meczu na spokojnie, Karpaty odpada i nawet wygraną nie poprawi sobie miejsca w tabeli. PSG na luzie, nie przejmują się, bo przed nimi jeszcze 2 mecze w lidze. Karpaty po tym meczu kończy sezon. Trener PSG zapewne będzie chciał oszczędzić kilku graczy. Obie drużyny po prostu będą chciały sobie przejść ten mecz i nie padnie za dużo bramek, bo są nie potrzebne.
Do Lwowa poleciał rezerwowy skład. Dużo kluczowych zawodników zostaje w domu. Jak zapowiedział Kombouare zespół będzie walczył o zwycięstwo, żeby zostać liderem grupy, bo przy zwycięstwie Sevilli będą zajmować 2 miejsce.
Under 2.5 1.80 Sportingbet
PSG 2.00 Sportingbet

siarakks 0

siarakks

Użytkownik
Spotkanie: Karpaty - PSG ✅ 1-1
Typ: Under 2.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Expekt
Analiza:
PSG zapewniło sobie już awans do kolejnej rundy i trener tej drużyny daje odpocząć w tym meczu swoim czołowym piłkarzom takim jak Adel Hoaurau Makelele Armand Jallet Giuly Chantome i najlepszemu zawodnikowi swojej drużyny Nene - który został wybrany najlepszym obcokrajowcem we Francji w 2010 roku.
Jest to o tyle dziwna decyzja że PSG nie ma zapewnionego pewnego miejsca w grupie, przy ewentualnej porażce i zwycięstwie Sevilli zespół z La Liga może wskoczyć na fotel lidera grupy J.
Z drugiej strony PSG zajmuje bardzo dobre 2 miejsce w Ligue 1 i na pewno kilka dni odpoczynku przyda się podstawowym zawodnikiem żeby wyjść wypoczętym na sobotni mecz z Monaco.
Co do drużyny z Ukrainy to jeśli chodzi o Ligę Europejską to nie można nic dobrego napisać ponieważ jak do tej pory przegrali wszystkie 5 meczów i zajmują ostatnie miejsce w grupie i nie mają żadnych szans na poprawne tej lokaty.
W lidze Ukraińskiej grają w kratkę i są na chwile obecną 5 siłą tej ligi.
Na pewno ich atutem w lidzą jest własny stadion gdzie z bilansem 8-1-1 ustępują tylko liderą z Doniecka.
W oby dwóch spotkaniach punkty stracili z wyprzedzającymi ich zespołami Dnipro 0-0 i Metalista 0-1 co świadczy o tym że wszystkie pkt zdobywają ze słabeuszami tej ligi.
Warto też wspomnieć że jak do tej pory Karpaty w tym sezonie rozegrali 5 meczów z drużynami z wielkiej 4 i w żadnym z tych spotkań nie potrafili strzelić nawet bramki przegrywając 4 i 1 remisując ze wspomnianym Dnipro
W meczu rozgrywanym w Paryżu było 2-0 po bramkach Nene i Jalleta których jak wcześniej napisałem nie zobaczymy w tym spotkaniu
Wg. mnie w tym meczu nie padnie zbyt dużo goli dlatego że piłkarsko lepsze PSG jedzie w rezerwowym składzie i wątpię żeby strzelili w tym meczu więcej niż 1 bramkę natomiast Karpaty to zupełnie za słaby kaliber jak na drużynę tej klasy co PSG.
Myślę że 1-1 drużyna z Ukrainy wzięła by w ciemno by honorowa zakończyć udział w LE.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Moim zdaniem oprócz meczu Sevilla - Borussia, właśnie mecz w Zagrzebiu będzie bardzo emocjonujący.
Oba zespoły wiedzą dobrze na czym stoją i co muszą zrobić, aby grać dalej. Goście zespół z Salonik, żeby awansować nie może tego spotkania po prostu przegrać. Jednak drużynie z Salonim szalenie ciężko będzie utrzymać min remis do końcowego gwizdka.
Po pierwsze - Dynamo musi tylko albo aż wygrać, żeby awansować. Liczy się tylko zwycięstwo.
Po drugie - Ogromna motywacja i determinacja drużyny gospodarzy.
Na konferencji prasowej trener zapowiadał ogromną mobilizację i walkę. Mecz określił, jak najważniejszy w historii dla Dynama.
Po trzecie - Atut własnego boiska w takim kraju jak Chorwacja jest ogromnie ważny. Kibice Dynama są jednymi najzagorzalszych fanów w Chorwacji.
Najzagorzalszych oraz bardzo niebezpiecznych o czym świadczy fakt z dnia dzisiejszego kiedy to w Zagrzebiu autokar z kibicami PAOK-u zaatakowany został przez grupę fanatyków, którzy obrzucili pojazd kamieniami i „koktajlami Mołotowa”. Pseudokibice Dinama ranili kobietę, którą odwieziono do szpitala. (na dole filmik)
Po czwarte - Ogromne pieniądze, prestiż, który można uzyskać wygrywając to spotkanie na pewno mobilizują do walki. Przeszkodą w rozwinięciu skrzydeł mogą być warunki atmosferyczne, ale pełny stadion powinien dostatecznie „rozgrzać” atmosferę na boisku.
Po piąte - Osłabienia drużyny gości. W Salonikach pozostali kontynuujący rehabilitację Stelios Malezas, Francisco Zuela, Vitolo, Vladimir Ivić i Zlatan Muslimovic. Z nieoficjalnych źródeł podobno niepewne są występy Pablo Garcii Bruno Cirillo.
Po szóste - Dynamo dzisiaj w najmocniejszym składzie. Zabraknie jedynie zawieszonego Igora Biscana. W ostatnim meczu Dynama z Osijek kilku podstawowych zawodników odpoczywało, żeby dzisiaj być w pełni sił.
Jak widać zdecydowanie skłaniam się ku wygranej gospodarzy. PAOK już w poprzedniej kolejce mógł sobie praktycznie zapewnić awans. Ale zaledwie zremisował 1:1 Brugge. A jak to się mówi czasem w środowisku piłkarskim &quot;niewykorzystane sytuacje się mszczą...&quot; - i tak też dzisiaj się stanie. Mam nadzieje ;-)

Moja propozycja:
Typ: 1
Kurs:1.80

or
Typ: Dynamo over 1.5 gola
Kurs:1.80

Oba:Tobet

D 3

damian699

Użytkownik
Już dziś 15 grudnia 2010 r. (środa) odbędzie się pierwsza seria spotkań szóstej (ostatniej) kolejki Ligi Europejskiej. Najciekawszym spotkaniem będzie zapewne mecz Sevilli z Borussią Dortmund, której barwy reprezentuje trzech polaków – Łukasz Piszczek, Jakub Błaszczykowski i Robert Lewandowski. Zespół z Dortmundu to objawienie obecnego sezonu w Bundeslidze. Piłkarze Juergena Kloppa są liderem w tabeli z przewagą 11 pkt nad drugim Bayerem Leverkusen. Mają tak, że najlepszą obronę w lidze (tylko 9 bramek straconych w 16 kolejkach !). Ostatnie 5 spotkań ligowych to zwycięstwa Borussii. Sevilla jest natomiast w ,,mega” słabej formie w lidze (4 porażki w 5 ostatnich meczach) i zajmuje dopiero 11 miejsce. Jeżeli chodzi o formę tych drużyn w ligach krajowych zdecydowanym faworytem jest zespół z Dortmundu. W Lidze Europejskiej jednak, że sytuacja przedstawia się nieco inaczej. Zespół z Hiszpanii o jedno oczko wyprzedza dortmundczyków i o awansie do dalszej fazy rozgrywek zadecyduje mecz między tymi drużynami. W przypadku remisu i zwycięstwa Sevilli to ona awansuje dalej. Piłkarzom Borussii awans daje tylko zwycięstwo. Jeżeli chodzi o osłabienia kadrowe to w niemieckim zespole zabraknie kontuzjowanych Nuriego Sahina i Svena Bendera natomiast w zespole ze stolicy Andaluzji na urazy narzekają ostatnio Luis Fabiano, Jesus Navas i Federico Fazio. Patrząc na stawkę tego spotkania faworyta upatrywałbym w zespole Borussii Dortmund, który jest na fali w lidze niemieckiej, dużo strzela, mało traci i ma mocną ławkę rezerwowych. W zespole panuje tak, że bardzo dobra atmosfera, morale są wysokie, a piłkarze wierzą we własne umiejętności. Myślę, że to wystarczy aby pokonać znajdującą się w kryzysie ekipę hiszpańskiej Sevilli.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
VS

FC Lausanne Sport - Palermo
Jak wiem mecz bez znaczenia pomiędzy Lausanne oraz Palermo. Kusi mnie tutaj wysoki kurs na over 1.5 gola dla Szwajcarów.
Wiadomo ostatni mecz myślę, że Szwajcarzy w ostatnim meczu z włoskim zespołem będą chcieli się przede wszystkim pokazać i co też ważne ugrać jakieś pieniążki za zwycięstwo to 140 tys euro, za remis połowa z tego. Dla drużyny z 2 ligi szwajcarskiej to niemałe środki.
Włosi dzisiaj bez wielu kluczowych graczy: zawieszonychGoiana, Pastore oraz kontuzjowanych G. Migliaccio , A. Hernandeza , M. Darmiana. Do Szwajcarii nie polecieli A. Bačinović , J. Iličić , M. Pinilla. Dodatkowo trener powołał czterech młodych zawodników.
Do typu również kusi fakt, że Palermo lubi tracić bramki. W Serie A są co prawda wysoko ale mają już na koncie 21 stracone bramki. Na wyjazdach średnio tracą ~1.71 bramki. W LE w 5 spotkaniach stracili aż 11 bramek.
Myślę, że gospodarze zagrają o pieniązki oraz dla kibiców i bedą w stanie strzelić 2 gole zespołowi Palermo, który już skupia się całkowicie w walce o wysoką lokatę w Serie A.
Moja propozycja:
Typ: Lausanne over 1.5 gola
Kurs:2.73

Buk:Tobet

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Dynamo Zagrzeb - PAOK Saloniki

Analiza: Bardzo istotny dla układu tabeli grupy D mecz zostanie rozegrany w Zagrzebiu. Dynamo zmierzy się z greckim PAOK Saloniki. Na pewno jedna z tych drużyn zagra w fazie pucharowej rozgrywek, trudno wskazać zdecydowanego faworyta, zapowiada się wyrównane spotkanie. Myślę, że ani jedni, ani drudzy nie będą ryzykować i emocje mogą się zacząć dopiero w drugiej połowie. Stawka jest duża, z pewnością zadaniem Greków jak i Chorwatów będzie jak najlepsza gra w defensywie. Nie liczyłbym na grad bramek. Pierwszy mecz obu drużyn zakończył się skromnym zwycięstwem dzisiejszych gości. Zaledwie po cztery gole strzeliły obie jedenastki, bardzo przyzwoicie grają natomiast w defensywie, prawidłowość ta powinna zostać udokumentowana również dzisiaj, biorąc pod uwagę o co grają piłkarze. Dla gospodarzy będzie to jeden z ważniejszych meczów w historii, jeśli miałbym wskazywać kto okaże się lepszy, wybrałbym Dynamo, ale poniższy typ wydaje się pewniejszy.

Moja propozycja:
poniżej 2,5 goli - 1,70 Expekt ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SEVILLA - DORTMUND
Typ : Sevilla DNB @ 1,962 Pinnacle ▶2:2
Polece cytatami troche z innych portali bo nie chce mi się tego przepisywac.
Wycinek z Tylko Piłki :
Mecz zdobywcy trofeum z lat 2006 i 2007 przeciwko najlepszej
w tej chwili ekipie niemieckiej to bez wątpienia szlagier zestawienia. Kroczącej od zwycięstwa do zwycięstwa w Bundeslidze Borussii wystarczy wygrać. Lecz jak to zrobić, jeśli na 7 gier w Hiszpanii Westfalczycy wygrali tylko jedną, zaś gospodarze na 6 gier nigdy nie ulegli w domu Niemcom. Czy Błaszczykowski, Lewandowski i Piszczek pomogą przełamać tak fatalne statystyki?
Passa BVB w Bundeslidze jest fenomenalna, sam sporo ich meczów widizałem, ale na Pizjuan gra się inaczej niż w Bundeslidze mimo wsyzstko. Ponadto sądze, że ludzie na hurraoptymiźmie będą pobierali typ na 2 czy też x2 hurtowo.

Przewidywane składy :
FC Sevilla:
Palop - Dabo, Caceres, Alexis, Escudé - Zokora, Renato, Alfaro, Perotti - Kanouté, Negredo.

Borussia Dortmund:
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Kuba, Kagawa, Großkreutz – Barrios.

Młoda ekipa BVB może miec kłopot wg mnie w Andaluzji. Wkońcu Sevilla to obyta w pucharach ekipa mimo ostatnich niepowodzeń ligowych. Niby zespoły z przeciwnych biegunów, ale jakoś tak bym pojechał pod prąd.

------------
VS
KARPATY LWÓW - PARIS SG
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,877 Pinnacle ✅1:1
PSG will start without 9 usual players : Edel, Armand, Jallet, Sakho, Makelele, Giuly, Nenê, Hoarau, Chantome.
Do tego zapewne zimowa sceneria we Lwowie czyli antywarunki do gry w piłke. Bez Nene i Hoarau w ofensywie może byc gorzej Paryżanom. Tak to widze. Mało bramek, a kurs ponad 1,8 nie śmierdzi ;)

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Liverpool (-1 AH) - Utrecht
Typ: 1 (zwrot w przypadku zwycięstwa jedną bramką)
Kurs: 1,64
Bukmacher: Pinnacle
Spotkanie o nic dla drużyny Liverpoolu można by powiedzieć ale po ostatniej porażce z Newcastle na wyjeździe teraz muszą to jakoś wynagrodzić swoim kibicom. The Reds u siebie są mocni, szczególnie w pucharach europejskich i myślę że dzisiaj to udowodnią. W składzie pojawi się pewnie kilku młodszych zawodników ale w połączeniu z bardziej doświadczonymi zawodnikami na pewno będą w stanie pokonać u siebie gości z Holandii i to może nawet kilkoma bramkami.

gon-bao 3

gon-bao

Użytkownik
Info: Bayer Leverkusen da zagrać w spotkaniu z Atletico zmiennikom, którzy nie grają w Bundeslidze. Oczywiscie nie wystąpią tez: Ballack, Hyypia, Adler. Do gry wraca po kontuzji Kiessling, ale po takiej przerwie pewnie nie bedzie w formie i jeśli juz to zostanie wpuszczony na drugą połówkę. Za trenerem: &quot;Podstawowi gracze rozegrali sporo meczy. To nic złego dać im odpocząć&quot;. Oczywiscie nie trzeba mówić o motywacji gości i o zwyżkującej formie.

bb06 0

bb06

Użytkownik
Dubel 1,96 Tobet
Aris 1,40 1
Atletico 1,40 x2
Obie drużyny walczą o awans z grupy B mają po 7 punktów Aris w idealnej sytuacji, w meczach z Atletico wygrał dwa razy i bilans bezpośrednich spotkań jest ich dużym atutem. Grecy umotywowani dzisiaj odniosą zwycięstwo, grają u siebie trybuny wypełnione fanatycznym pierdolnięciem;) Co do Atletico wiadomo, że nie poddadzą się i walczyć będą do samego końca, Aptekarze z którymi grają podejdą pewnie do meczu na dużym luzie mając w głowach już ostatnią kolejkę Bundesligi, gdzie plasują sie na drugim miejscu zaraz za BVB.

siarakks 0

siarakks

Użytkownik
Spotkanie: Debrecen - Sampdoria
Typ: X2
Kurs: 1.6
Analiza:
W grupie I rozegrany zostanie pojedynek pomiędzy Debrecen a Sampdoria.
Oby dwa zespoły stracił już szanse na awans i zagrają jedynie o prestiż.
Ja faworyta w tym meczu widzę w drużynie z Serie A która cały czas gra w lidze i na pewno jest bardziej ograną drużyną od gospodarzy która zakończył rundę 26 listopada.
Wydawać się też może że w tym meczu nie padnie zbyt dużo goli jak to przeważnie bywa z udziałem drużyn włoskich grających w pucharach mecze wyjazdowe.
W pierwszym meczu w Genoi wygrali gospodarze 1-0
Spotkanie: Lille - Gent
Typ: Under 3.5
Kurs: 1.4
Analiza:
Lille aby awansować do fazy pucharowej potrzebuje zwycięstwa nad Gent jednak druga strona medalu jest taka że Gent wystarczy &quot;tylko&quot; remis w Lille.
Murowanym faworytem są oczywiście gospodarze jednak czy stać ich na pogrom drużyny belgijskiej nie jestem tego taki pewny.
Gent zajmuje 3 miejsce w lidze Lille jest liderem w Ligue 1, jednak gra zespołu z Francji nie przekłada się tak w LE gdzie w 5 meczach zdobyli tylko 5 pkt ich rywale mają tych punktów 7.
W pierwszym spotkaniu doszło do podziału punktów i mecz zakończył się wynikiem 1-1.
Moja prognoza na to spotkanie jest taka że Gent wyjdzie na boiska z nastawieniem defansywnym i to może być problem dla Les Dogues którzy będą grać pod presją z każdą upływającą minutą jednak nie da się całego meczu bronić własnej bramki i wkońcu jakaś bramka moze paść dla gospodarzy, ja wątpie by było to więcej jak 3 gole.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
AEK Ateny - Zenit Remis 3,15 0:3 ⛔
W tym meczu upatruję remisu bo jest on korzystny dla obu drużyn, a w szczególności dla Greków. Zenit jest na 100% pewny 1 miejsca i wszystko zależny od nich jak do tego meczu podejdą. Czy będą chcieli mieć w grupie komplet zwycięstw czy też nie. Wczoraj CSKA Moskwa przed meczem ze Spartą Praga też miała 15 punktów i byli pewni 1 miejsca. Mecz zakończył się remisem 1:1 i podziałem punktów na obie drużyny, ale to był mecz o nic.
Dziś AEK Ateny musi wygrać, albo chociaż zremisować w tym meczu bo mają gorszy H2H z Anderlechtem który gra z Hajdukiem i jeżeli Anderlecht wygra ten mecz, a AEK Ateny przegra to właśnie ekipa z Belgii awansuje do kolejnej fazy.
Więc Grecy mają o co walczyć. Według mnie remis usatysfakcjonuje obie drużyny. Zenit nie przegra tego meczu, a grecy na 100% przechodzą dalej.

T 15

tomasz1799

Użytkownik
Spotkanie: Bayer Leverkusen-:-Atl. Madryt
Typ: Atl.Madryt
Kurs: 2,40
Analiza:
Przed Atletico trudne zadanie. Piłkarze z Vicente Calderon muszą pokonać Bayer i liczyć, że Aris nie pokona na własnym boisku Rosenborga. Myślę, że grecki zespól nie zaprzepaści takiej szansy i faworyt grupy pożegna się już na tym etapie rozgrywek. Bayer nie będzie się wysilać, bo ma mecz ligowy w weekend, a wciąż liczy na dogonienie Borussii. Jeśli Ateltico odpuści, to kibce mogą przywitać ich chłodno.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Aris Saloniki - Rosenborg Trondheim
Wydawało się, że Grecy są bez większych szans na awans z trudnej grupy B. Zdecydowanymi faworytami do zajęcia dwóch pierwszych miejsc byli piłkarze Bayeru Leverkusen i Atletico Madryt. Tymczasem to Aris Saloniki zajmuje premiowaną awansem lokatę, są bowiem lepsi w dwumeczu od Hiszpanów, którzy zgromadzili tą samą liczbę punktów. Zwycięstwo z niewalczącym już o nic, poza zamazaniem złego wrażenia da im upragniony awans do fazy pucharowej rozgrywek. W ostatniej kolejce Grecy sprawili ogromną niespodziankę wygrywając w Madrycie z Atletico 3:2, Hiszpanów pokonali również przed własną publicznością, gdzie w dwóch meczach nie stracili ani jednej bramki, strzelili wprawdzie tylko jedną, ale ten bilans powinien poprawić się dzisiejszego wieczoru. Rosenborg swoje jedyne punkty zdobył grając właśnie z Arisem, biorąc pod uwagę oba wyjazdy, do Madrytu i Leverkusen ich bilans jest fatalny, 0 punktów, 0 goli strzelonych, 7 straconych. Wygrać z Rosenborgiem i nie oglądać się na wynik spotkania Bayeru z Atletico, taki cel stoi przed zawodnikami Hectora Raula Cupera. Myślę, że gospodarze staną na wysokości zadania, zmarnowanie takiej okazji byłoby grzechem.

Moja propozycja:
Aris - 1,55 Betclic

P 0

pt3r

Użytkownik
Info: Bayer Leverkusen da zagrać w spotkaniu z Atletico zmiennikom, którzy nie grają w Bundeslidze. Oczywiscie nie wystąpią tez: Ballack, Hyypia, Adler. Do gry wraca po kontuzji Kiessling, ale po takiej przerwie pewnie nie bedzie w formie i jeśli juz to zostanie wpuszczony na drugą połówkę. Za trenerem: &quot;Podstawowi gracze rozegrali sporo meczy. To nic złego dać im odpocząć&quot;. Oczywiscie nie trzeba mówić o motywacji gości i o zwyżkującej formie.
skad to info ?

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na dziś na pewno warto postawić na Lille. Drużyna w której występuje nasz reprezentant Ludovic Obraniak w Ligue 1 spisuje się świetnie. Zajmują pierwsze miejsce od kilku dobrych spotkań są niepokonani. Ich forma zwyżkuje, ale niestety do tej pory jakoś nie potrafili przełożyć dobrych występów w rodzimej lidze na puchary europejskie. Teraz są pod kreską i muszą wygrać jeśli myślą o awansie do fazy pucharowej. Dzisiejszy rywal to bezpośredni przeciwnik w walce o awans, 3 obecna siła ligi belgijskiej jest z pewnością do pokonania. Jeśli piłkarze Lile zagrają na swoim normalnym poziomie, nie mówię tutaj o wznoszeniu się na wyżyny swoich umiejętności to mecz zakończy się spokojnym zwycięstwem. Należy jednak pamiętać że dla Gent wystarczy jedynie remis by awansowali więc na pewno w dużej mierze skoncentrują się na dokładnej grze w destrukcji. Lille musi zrobić nieco więcej, bo muszą wygrać ten mecz. Po takim kursie jaki oferują bukmacherzy warto spróbować under 2,5 ;)
Lille - Gent - 1 - [1,40] Betgun ✅ 3:0
Lille - Gent - under 2,5 [2,20] Bet At Home (U innych buków kurs na under jest sporo wyższy) ⛔ 3:0

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Stawianie na Atletico w tym sezonie jest nieco niebezpieczne. Hiszpanie to jedna z bardziej chimerycznych drużyn z Europie. Wydawało się, że obrońcy tytułu z łatwością awansują do rundy pucharowej Ligi Europejskiej. Jednak na dzień dzisiejszy nie wszystko zależy od nich, sami muszą wygrać i jednocześnie liczyć na potknięcie Arisu w meczu z Rosenborgiem. Trener gości jak sam mówi chce dzisiaj wygrać, powołał więc na mecz najsilniejszą kadrę jaką dysponuje. Ostatni mecz z Deportivo pokazał, że w Atletico coś w końcu drgnęło, świetnie grał Aguero i dzisiaj głównie na niego liczę.
Lista powołanych:
Bramkarze: 1. Asenjo 13. De Gea, 27. Joel
Obrońcy: 2. Valera 3. Antonio López 14. Filipe Luis 15. Godin 18. Dominguez 21. Perea
Pomocnicy: 4. Mario Suarez 5. Tiago 8. Raul Garcia 11. Fran Merida 12. Assuncao 19. Reyes 20. Simao
Napastnicy: 7. Forlan 10. Aguero 22. Diego Costa
Bayer z kolei wygrał już grupę i dzisiaj nie gra o nic. Trener gospodarzy podkreśla, że zagrają tak żeby maksymalnie utrudnić zwycięstwo gościom ale jednocześnie mówi: &quot;The regulars have already played many matches. It isn’t wrong to give them a break.&quot; Wiadomo już, że nie zobaczymy dzisiaj Ballacka i Hyppi oraz kontuzjowanego Adlera. Do tego zapewne kilku podstawowych zawodników zasiądzie na ławce. Myślę, że zmobilizowane i walczące o awans Atletico tego meczu nie przegra.
Drugim meczem będzie typ na Lille, które chcąc dzisiaj wygrać musi pokonać Belgów z Gent. W przypadku remisu awansują goście. Bezsprzecznym faworytem w tym meczu są dla mnie gospodarze, którzy są znani z bardzo dobrej gry na swoim obiekcie. Przecież w poprzednim sezonie ze stadionu w Lille jako przegrane zespoły odjeżdżał Liverpool czy Galatasaray. Zmobilizowani gospodarze plus swój obiekt to musi dać dzisiaj zwycięstwo i awans do fazy pucharowej. Moje propozycje:
Bayer - Atletico x2 1,35 ✅
Lille - Gent 1 1,35 ✅

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Polscy kibice PSG w drodze na spotkanie z Karpatami. I ja tam bylem, miod i mleko( ukrainskie)pilem;).
Na meczu atmosfera swietna, nie do opisania, razem z francuskimi kibicam, ktorzy stawili sie w liczbie ok 30, zaintonowalismy wspolnie m.in. ,,Polska, bialo-czerwoni&quot;!

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Salzburg - Lech Pierwsza połowa
Typ: 2
Bukmacher: Centrebet
4,10
Spotkanie o nic dla drużyny Salzburga, mimo to że to nie jest już ta sama drużyna co w ostatnim meczu z Lechem bo grają lepiej w lidze to jednak nie sądzę żeby walczyli na 100 % w tak mało dla nich istotnym spotkaniu. Co innego Lech który wyjdzie na to spotkanie na pewno pierwszym składem i będą zmotywowani bo jeżeli wygrają to mają szanse wyjść z pierwszego miejsca w grupie i mieć potem łatwiejsze losowanie. Gram na typ z pierwszą połową ponieważ myślę że Lech jest wypoczęty i od samego początku wyjdą nastawieni ofensywnie, mogą zagrać na luzie bo nie mają dużo do stracenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom