Wg mnie na kogo by Legia i Wisła nie trafiła będzie to już ciężki rywal, rywalem marzeń dla Polskich drużyn byłby na pewno Club Brugge, reszta to już troszkę wyższa polka nie wspomnę już o drużynach z Manchesteru które znając życie zagrały by 2gim garniturem w obu meczach z Legia i Wisłą. Lub drużynach z Hiszpanii Valencia i At. Madryt. Jakbym miał typować losowanie to jedna z Polskich drużyn trafi na Manchester City albo United ????
Dlaczego sądzisz, że
tylko Brugge to rywal marzeń dla naszych zespołów?? Myślę, że
Standard Liege prezentuję podobny poziom. Jest też kilka zespołów z którymi myślę, że oba Polskie kluby są w stanie się uporać np.
Athletic Bilbao - wiadomo swoją renomę i markę ma. W grupie walczyli ze Slovanem Bratysława i dwukrotnie wygrali, lecz minimalnie w stosunku 2:1. Wydawałoby się, że różnica klas dosyć spora, a jednak. Z Salzburgiem podobnie minimalna wygrana i remis. W lidze nie zachwycają, notują sporo remisów. Groźni będą na pewno w Hiszpanii, ale w Polsce spokojnie jesteśmy w stanie z nimi wygrać.
PAOK Saloniki - gra strasznie nierówno, groźni są zdecydowanie u siebie. Myślę, że wyszli z grupy przez fakt, Tottenham trochę odpuścił sobie te rozgrywki.
Besiktas Istanbul - również marka sam w sobie, ale ewentualnie można by było szukać szans w meczu u siebie z tym zespołem. Dyanamo Kijów i Stoke dało radę.
Według mnie z tymi klubami obecnie można by było powalczyć. Nie chciałbym trafić na Metalist Charków, bo są niesamowicie zmotywowani na
LE. Bruksela też w formie, aczkolwiek trafiają się słabsze mecze. Podobnie Lizbona. A jeśli chodzi o resztę (PSV, Twente, Valencia, Atletico, MU, MC, Schalke, Olympiakos) to medialnie to na pewno fajnie by wyglądało.
No nic zobaczymy po południu co los przydzieli naszym ekipom.