Frankfurt- APOEL
APOEL
@5,25
bet365
zacznę od tego, że liderem i drużyną która z grupy F awansuje z I miejsca jest ekipa Frankfurtu. APOEL zmierzy korespondencyjny pojedynek z M. Tel Aviv. teraz analiza sytuacji w grupie, 12 pkt Frankfurt, 8 pkt Tel Aviv, 5 pkt APOEL i 3 Bordeaux, lecz zakładając, że Tel Aviv przegra a APOEL wygra, to wtedy mają po 8 pkt. bezpośrednie pojedynki to 2x 0-0 i wtedy bilans bramkowy zdecyduje, który jednak na chwilę obecną przemawia za Izraelczykami, ale kto tam wie co się jutro stanie. Wracamy jednak na ziemię, było to bardzo optymistyczne rozwiązanie dla Cypryjczyków, ale 3 pkt są dla nich jak najbardziej realne z tego względu, że Frankfurt walczy w lidze o utrzymanie a w
LE nawet porażka 9-0 nie zabierze im I miejsca. W niedzielę natomiast ważny mecz w Bundeslidze przeciwko Bayerowi, który walczył z Realem Sociedad o awans do
LM i im się to udało, lecz podejrzewam, że mimo tych paru dni mają w nogach nie tyle to spotkanie jak cały sezon (w sobote ważny mecz grali z BVB). Frankfurt będzie węszył szansę w tym meczu i będzie chciał chociaż punkt zdobyć z aptekarzami więc w
LE mogą sobie pofolgować, by na sam koniec ciężkiego sezonu nie nabawić się kontuzji. APOEL spokojnie zagra w play-offach i myślę, że nawet z cieniem szans ale ruszą na rywala, który bez kilku podstawowych zawodników (co prawda nie mam oficjalnyxh informacji ale nierozsądne by było granie pierwszym garniturem przez cały mecz a nawet jak wyjdą to będą to traktować jako sporing przed bojem z aptekarzami i będą grali systemami, czyli szkolenie taktyki przed niedzielnym meczem) nie będzie taki mocny i podejrzewam, że uda im się wygrać. po takim kursie można nawet pyknąć x2, ale ja zaryzykuje.
P.S. nie wydaje mi się, by francuzi się przyłożyli do jutrzejszego meczu, tym bardziej, że liga nie po ich myśli więc Tel Aviv wygra, ale APOEL godnie pożegna się z europejską piłką
***Tak pisałem w nocy w dziale Ligi Europy, analizę podtrzymuję, a poniżej wyszperałem składy w jakich grali i w jakich prawdopodobnie zagrają***
Porównanie składów z ostatniego meczu
LE, ostatniej kolejki Bundesligi i przeiwdziany skład na dzisiaj.
Frankfurt- Hoffenheim (1-2): Trapp- Oczipka, Anderson, Zambrano, Jung,- Flum, Schwegler- Rode, Inui, Joselu, Kadlec.
Bordeaux-Frankfurt (0-1) Trapp- Oczipka, Kempf, Zambrano, Jung,- Rode, Schwegler, Flum, Barnetta, Kadlec- Joselu
Dzisiejszy mecz z APOEL: Wiedwald – Schröck, Russ,
Kempf, Djakpa – Lanig,
Flum – Inui, Rosenthal,
Barnetta – Lakic (info nieoficjalne ale pochodzące z oficjalnej strony Eintrachtu)
Pogrubione nazwiska graczy, którzy występowali we wcześniej podanych przeze mnie meczach, czyli wszyscy trzej! Jak pisałem wcześniej grają składem rezerwowym. Czyli potwierdziły się moje przypuszczenia z nocy, że szykują się na wojnę z Bayerem kosztem dzisiejszych nic im nie dających punktów.
Składy APOEL:
APOEL- M. Tel Aviv (0-0): Pardo,- Sergio, Borda, Oliviera, Cabral,- Oliviera Franco, Morais, Charalambidis, Solomou, Aloneftis,- Manduca.
Achnas- APOEL (0-2): Pardo,- Sergio, Oliviera, Guilherme, Cabral,- Charalambidis, Oliviera Franco, Morais, Manduca,- Aloneftis, Goncalves.
APOEL- Kouklion (5-0): Pardo,- Sergio, Amorin, Morais, Cabral,- Charalambidis, Oliviera Franco, Alexandrou, Manduca,- Aloneftis, Goncalves.
Na dzisiaj: Pardo -
Mario Sergio , Borda , Marcelo Oliveira , Helder Cabral – Oliviera Franco, Nuno Morais - Charalambidis , Solomou , Aloneftis – Manduca
Więc jak widać APOEL gra podstawą. Lecz jest to również tylko przewidywany skład z oficjalnej strony Niemieckiej drużyny. Na oficjalnej stronie APOEL jest tylko kadra meczowa na dzisiaj, ale z niej wynika, że do Frankfurtu pojechali najsilniejszym składem i prawdopodobnie takim wyjdą!