Szczerze odradzam ten typ.SC Freiburg - Sevilla FC 2 (0ah) 1,825 5/10 bet365
Freiburg w tym sezonie nie wygrał jeszcze meczu u siebie (w lidze też). Priorytetem dla nich jest raczej poprawa 16 pozycji w tabeli Bundesligi, niż LE, w której i tak nie czekają ich jakieś wielkie sukcesy. Sevilla dla odmiany w lidze jest na 8 niezłym miejscu, gdzie na wyjazdach ulegli tylko nieznacznie Valencii oraz Barcelonie i Realowi, a to trochę wyższa półka niż dzisiejszy rywal. Gościom dziś wystarczy remis do zajęcia na 100 % 1wszego miejsca w grupie, ale myślę, że przy odrobinie wysiłku mogą nawet wygrać. Nawet w wypadku ich porażki, Liberec musiałby pokonać Estoril 3 albo 4 bramkami co jest mało realne, aby ich wyprzedzić. Emery pewnie da odpocząć kilku podstawowym piłkarzom, ale na Freiburg powinno to wystarczyć. Kursy już sporo spadły. Gospodarzy czeka za chwilę trudny mecz wyjazdowy w Gelsenkirchen, Sevilla podejmie u siebie Athletic Bilbao.
Sevilla bez Marina (P 7/0) i Pareji (D 9/0), a Vitolo jednak (P 11/2) pojechał z drużyną.
Freiburg bez pomocników Schustera (11/0), Schmida (11/0), Coquelina (13/0).
Przewidywane składy:
Freiburg:
Baumann - Sorg, Höhn, Diagne, C. Günter - Ginter, Höfler - Fernandes, Kerk - Darida, Mehmedi
Sevilla:
Javi Varas - Diogo Figueiras, Fazio, Daniel Carrico, Alberto Moreno - Iborra, Mbia - Jairo, Rakitic, Perotti - Bacca
Sevilla jest lepszą drużyną w lepszej formie, z szerszą kadrą i choć nie musi to ma duże szanse na zwycięstwo. Nie wierzę jakoś w przełamanie Niemców akurat dzisiaj.
Za mniejszą stawkę zagram jeszcze 2 (-0,25ah).
W tej edycji LE grałem dwa razy na Sevillę ( z Libercem i z Estoril) i w obu meczach stracili bramkę na 1-1 w samej końcówce. Co więcej na boisku wyglądali jak zbieranina chłopaków z podwórka, którzy nigdy ze soba nie grali. W niczym nie przypominali drużyny z Primera Division. Nie potrafili 3 podań wymień, choć przeciwnik grał cała drużyna we własnym polu karnym.
Moim zdaniem szkoda nerwów na ten mecz. Sevilla wygląda mi na drużynę, która w dupie ma te rozgrywki. Wychodzi na boisko bo musi i chce jak najmniejszym nakładem sił przejść dalej.
Ja sobie obiecałem, że w LE już na ten klub nie zagram, no chyba, że w półfinale czy finale, jeżeli tam dojdą w co szczerze wątpię.
Remis im wystarcza i pewnie taki wynik padnie.