To ja moze wrzuce od siebie kilka przemysleń.
Red Bull bardzo szybki na tym torze (który mu pasuje, jak żaden do tej pory), chociaz nie po raz pierwszy piatek należy do byków. Ferrari sadzac po wypowiedziach kierowców sprawdzało rózne czesci i ustawienia i zdaje sie nie pokazuja całego potencjału przynajmniej ja odnosze takie wrazenie, do tego dochodzi jeszcze tłok na torze i to ze w piatki Czerwoni zwykle nie cisną na maxa. Mercedes wyglada nieżle ale to jeszcze nie to czego oczekuja, kierowcy chwala bolid ale sami mowia ze nie moga znaleźć wlasciwych ustawień, i to ze inni moga byc przed nimi ( moze tak, ale wiecej w tym kurtuazji), sam Hamilton mowi o ciezkim weekendzie, z kolei Bottas jakby troche bardziej poztywnie nastawiony. Co do innych ekip to dobre wrazenie sprawia ekipa Renault, i STR. Prawda jest jednak taka ze to mowiac jezykiem kierowców zwykły piatek( w tym przypadku czwartek ) niewiele wiemy, ekipy maja wiecej casu na poprawe ustawien. I jak mozna zauwazyc miedzy siodmym a siedemnastym kierowcą jest tylko i aż pół sekundy, wiec dość ciasno.
Tak przeszukuje oferty buków i powiem ze w
Fortunie lipa, w Milenium o tyle lepiej ze mozna obstawic tych co nie dojada i polaczyc ich w ako lub zagrac system i oczywiscie stary numer buków a mianowicie z poczatkiem P3 zdejmuja oferte i dopiero wrzucaja przed wyscigiem (lipa jak byk), wiec trzeba cos zagrać teraz . Co do typów to mam takie wrazenie( oczywiecie kazdy moze miec inne spostrzezenia i w sumie dobrze sie nimi podzielic) ze mimo dominacji Byków w P1 i P2 to kwale beda nalezały do Czerwonych.
Wpadł mi w oko taki typ
Raikkonen kwale miejsca 1-3 kurs 3
niewiele zabrakło
Kimi dobrze sie czuje na tym torze , lubi ten tor i jest niedoceniony przez buki. Rok temu tutaj wygrał kwale a w wyscigu był drugi)
kurs na win Kimiego w kwalach to az 15 (hm i jak tu nie zagrać tego) bo mimo faworyzowania Seba przez Ferrari to w kwalach trudno to zrobic , wiec mozna zaryzykować.
Drugim kierowcą który jest niedoceniany przez buki a lubi ten tor i dobrze sobie radzi to Bottas
typ na miejsca 1-3 to 3,5
a na win az 21 ( tu chyba tez za wysoko , na to co moze sie wydarzyć)
wiem, wiem powiecie gdzie Red Bulle, ano napewno beda tutaj szybkie ale czy wymienieni Finowie beda bardzo odstawac , ja mysle, ze nie. Na poprawe jest sporo czasu, potencjał maja i do tego trzeba pod cisnieniem złozyc dobre okrazenie, ja mysle ze stac ich na to.
Bottas rok temu był trzeci w kwalach a było widomo, ze ten tor nie bedzie pasował Mercowi a poszło w miare ok. W tym roku napewno beda tutaj lepiej spasowani o czym sami mówia ze jest lepiej niz rok temu i moga byc blizej. Kursy na miejsca 1-3 byków nie do grania bo okolo 1,3.
Ja jeszcze zaryzykuje i obstawie w kwalach , ze wymienieni panowie beda lepsi od swoich zespolowych kolegów
Na Kimiego kurs 3,1
5 a na Valterriego 3,27.
. Niestety nie doceniłem Red Bulla, pierwsza linia powinna byc dla nich gdyby nie MAX
Co do wyscigu to mam jakies dziwne wrazenie, że pierwsze punkty w sezonie zdobedie tutaj Sirotkin, i nie przez to, że tak dorze sobie poradzi ( chociaz duzo tutaj mial okazje startować ale ze słabym skutkiem bo w wiekszosci nie konczyl wyscigów) ale przez to ze nie dojedzie do mety wielu zawodnikow. Z samego WMR mozna uslyszec głosy ze kluczem do dobrego wyniku tutaj bedzie dojechanie do mety.
kurs na miejsce w dziesiatce to 7.( Jutro jest szansa na punkty ) Go Sierjoża
To tyle ode mnie na poczatek. Moze troche pod prąd i
wysokie kursy ale takie sa moje przemyslenia. Zobaczymy co sie wydarzy
Wszystkie kursy
Fortuna