Udinese - Siena
1 (1.60) 7/10
Spotkanie miedzy Udinese a Siena zapowiada sie dosyc ciekawie patrzac na forme gospodarzy. Graja ladnie i sa w formie, wciaz bez Felipe i Zapaty. Druzyna jest dosyc zajeta rozgrywkami miedzy puchar a liga ale Marino wydaje mi sie ze stosuje non stop turnover w ataku dajac troche odpoczynku swoim zawodnikom. Gra z 3ma napastnikami (4-3-3) a do dyspozycji ma ich 4 ???? Pepe, Floro Flores, Quagliarella, Di Natale. Wiec w jednym meczu widzimy Di Natale na lawce, w Innym Floro takze zawodnicy mysle bynajmniej z przodu nie odczuja az tak zmeczenia. Siena jak to Siena ???? potrafi zremisowac z dobra druzyna gra przecietnie i w moich oczach jak to w zeszlym sezonie utrzyma sie w srodku tabeli. U siebie graja dosyc underowo i z przewazaniem remisow, na wyjezdzie sprawa ma sie troche gorzej. Patrzac po ostatnich rozgrywkach gospodarze wydaja sie byc zdecydowanie gora, w formie, z dobrym team'em zwlaszcza z przodu takze mysle ze zwyciestwo gospodarzy jest trafnym i bardzo prawdopodobnym wyborem.
Torino - Lazio
Zarate strzeli bramke (2.80) 4/10
2 (2.65) 5/10
Spotkanie miedzy Torino a Lazio zapowiada sie ciekawie i jak na Lazio dosyc overowo (same overy procz 1 meczu z Sampdoria 2-0) W ostatnim spotkaniu ze slaba Fiorentina Lazio sobie poradzilo spokojnie bez jakiekolwiek problemu, z kolei Torino zremisowalo na wyjezdzie z Chievo 1-1. Wydaje mi sie ze Lazio ma wieksze problemy na wyjezdzie - wygrana 1-4 z Cagliari gdy grali w 10 a pierwsza bramka na 1-1 padla z karnego , przegrana z Milanem, lecz Delio Rossi twierdzi ze dla niego nie ma zadnej roznicy, moze i ma racje ale jak do tego podchodza zawodnicy? Lazio jest zaskoczeniem tego sezonu, z swoja para Pandev-Zarate chociaz uwazam ze jak dojdzie Rocchi bedzie mozna przetestowac atak z 3 napastnikami i wydaje mi sie ze bedzie dzialal, ale wracajac do obecnej sytuacji, to potrafia oni narobic niezle zamieszanie, Zarate w przeciagu 4 meczy 4 bramki coprawda z Fiorentina no goal ale mial sporo "setek" i niestety nie potrafil ich wykorzystac, tym razem licze na niego, a slabsza forma z Fiorentina mysle ze nie przeszkodzi mu. MImo wszystko Torino nie ma jakiejs super obrony, Lazio jko druzyna pokazala ze umie atakowac a Zarate pokazal ze wie jak sie strzela, takze za ten kurs dla mnie typ bardzo fajny. Co do wyniku meczu to Lazio wyglada w lepszej formie, o wiele lepszej niz Torino. Graja na wyjezdzie co mozeo kazac sie problemem ale goscie z Rzymu dobrze rozpoczeli sezon, mysle ze widza ze maja szanse na wysokie miejsce i kto wie moze i mistrza ? Takze wiedza ze musza wykorzystac takei emcze z teoretycznie slabszym przeciwnikiem. NIe zdziwilby mnie remis, ale zwyciestwa Torino sie w ogole nie spodziewam.
Roma - Atalanta
x2 (2.30) 6/10
Under 2.5 (1.90) 4/10
Roma w slabiej formie, juz mowi sie o kryzysach, cos zaczyna szumiec o trenerze ale poki co sytuacja niejasna. Na pewno w tym nie pomaga druzynie plaga kontuzji Juan, Pizarro, Baptista, Totti, Cassetti, De Rossi
i niektore zrodla podaja iz jeszcze Riise ma nie grac chociaz na stronie Romy jest on powolany. Wielka strata brak Tottiego i De Rossiego bo wplynie to moim zdaniem rowniez zle na psychike kolegow z druzyny, a w idac ze reszta nieobecnych tez jest z podstawowej 11stki. Druzyna Del Neriego podobnie jak Lazio dobrze wystartowala, moze nie z takim rozglosem i goleada ale skutecznie. Druzyna jest dobrze skonstruowana i dobrze radzi sobie na wyjazdach, wciaz moim zdaniem nie moga odnalezc Doniego z zeszlego sezonu, ale jego gra nie jest tez marna. Atalanta ktora dobrze wykorzystuje flanki, do tego rzekomy brak Riise ktory o ile sie nie myle gra na lewej stronie (pewnosci nie mam) to mysle ze moze wplynac na wynik koncowy. Raz juz bylo porownanie do Lazio i znow wydaje mi sie ze ytuacja wyglada podobnie , bo Del Neri po taim poczatku ma na pewno ambicje dla swej druzyny a remis czy wygrana na stadio olimpico to na pewno sukces a oslabienie Romy moze im na to pozwolic. Mysle ze mentalnie i fizycznie druzyna gosci jest lepiej przygotowana na to spotkanie i powinna wykrozystac to. Po takim kursie patrzac na sytuacje biore z podziekowaniami ????
Juz nie chce mi sie rozpisywac - bo z reszta komu by sie chcialo tego czytac xD , ale z ciekawych meczy to
Palermo wyglada dosyc pewnie, ale slyszalem tez o jakims turnoverze odpoczynku kluczowych zawodnikow w ataku i defensywie bo Ballardini stwierdzil ze sa zmeczeni. NIe wiem czy tak bedzie, ale jezeli tak to mecz nie wydaje sie z najlatwiejszych wiec odpuszczam sobie.
Lecce po ostanim spotkaniu z Interem powinno wygrac ten mecz. Coprawda tam zagrali ultradefensywnie teraz bedzie zapewne inaczej, ale negatywna passa Cagliari w koncu musi sie kiedys skonczyc wiec odpuszczam.
Napoli nie wiem czy przyjada po to zeby wygrac czy po to zeby byc gotowi na puchar tez daje sobi spokoj
Catania z kolei ten 1x dosyc ladnie wyglada mozna by bylo 1 zaryzykowac, ale tez no bet w moim wypadku.
A derby to derby chociaz kusi mnie zagranie na Milan ... ale to po prostu nie lubie Interu ????
A zapomnialbym informacja prasowa z derby mi sie przypomniala, otoz Ancelotti stwierdzil ze wygraja 3 kolejne mecze w wigilii meczu z Lazio pierwsze 2 dobrze poszly .... i jak wyzej napisalem powiedzial ze strzela z roznego to moze Milan wygra i strzeli z roznego kursy na pewno ciekawe za mala kase dla zabawy mozna chyba uwierzyc Ancelottiemu na slowo