Jastrzębski - Skra
Typ: Skra win, Kurs: 2,30 Etoto
Po transferach przedsezonowych w wykonaniu zespołu ze Śląska, zapowiadano w mediach, jak i sam prezes Jastrzębskiego, że w tym sezonie musi być medal. Te kilka meczy jednak weryfikuje pomału możliwości zespołu z Jastrzębia Zdroju. Jakie osiągnęli dotychczas wyniki, z grubsza wszyscy wiedzą. Moim zdaniem ten zespół ma jednak ograniczony potencjał. Tacy zawodnicy jak Hain, Kosok, Popiwczak, pewnego poziomu nie przeskoczą.
Konarski niestety, nadal również tkwi w jakieś przeciętności, którą prezentował na MŚ. Z tego co widziałem, do wielkiej gry nadaje się tylko Fromm. I dopóki on jest na boisku, jakoś to jeszcze wygląda. Śmiem twierdzić, że mecz ze Stocznią, który przegrali 0-3, mieli spokojnie do wygrania, ale "złote zmiany" De Giorgiego, spowodowały, że mecz w plecy. Niestety, byłego trenera naszej kadry też uznaję jako wartość ujemną tego zespołu. Chłop się nie nadaje moim zdaniem do żadnego klubu w naszej lidze, który myśli o podium.
Z drugiej strony mamy Skrę, która na razie też kaleczy siatkówkę, ale myślę, że pomału to już się będzie kończyć. Musi już nastąpić stabilizacja i powrót do mistrzowskiej gry. Może nie są głównym faworytem do złota w tym roku, ale dopóki jest tam Mario W. będą groźni ???? A na poważnie, kurs 2,30 jest warty gry. Skra jest zespołem bardziej zbilansowanym, z większym potencjałem, zbudowanym do gry o wyższe cele niż Jastrzębski. Skra ma w pierwszej szóstce trzech mistrzów świata (dodając Wlazłego i Kłosa sprzed 4 lata to nawet pięciu ???? ) i to musi mieć przełożenie na boisku. Good luck ????