>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka LOTTO Ekstraklasy (12.08 - 15.08.2016)

Status
Zamknięty.
kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
POGOŃ SZCZECIN - BRUK-BET TERMALICA NIECIECZA
13.08.2016, godz. 20:30, Stadion Pogoni
Przewidywane składy:
Pogoń: Kudła - Rudol, Fojut, Czerwiński, Lewandowski - Murawski, Drygas - Gyurcso, Kort, Delew - Zwoliński.
Bruk-Bet: Pilarz - Fryc, Osyra, Putiwcew, Pleva - Jovanović, Kupczak - Guba, Babiarz, Misak - Gutkovskis.
W Pogoni coś drgnęło. Mam nadzieję że Moskal będzie wystawiał Drygasa za napastnikami, tak jak grał z Zawiszy gdzie pokazywał się z bardzo dobrej strony. Gyursco wygląda dużo lepiej niż w pierwszych kolejkach. Zwoliński przebudził się w pucharze. Kort świetnie się zapowiada. Delew również zaskakuje dosyć pozytywnie. Obrona czasami robi głupie błędy i zdarza im się stracić łatwe bramki. Termalica dobrze gra z kontry i potrafi dobrze rozgrywać piłkę. Gutkovskis dobrze wszedł w sezon, Guba, Babiarz i Misak prezentują się ofensywnie bardzo dobrze. Czesław Michniewicz ma coś do udowodnienia w Szczecinie. Uważam że będzie to bardzo atrakcyjne, ofensywne spotkanie na zakończenie soboty w Ekstraklasie.
Over 2.5 @2.24 Oddsring✅
BTS @1.95 Bet365 ⛔
Over 2.5 i BTS @2.5 Bet365 ⛔
Ps. Nowi właściciele Wisły Kraków? ????
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,mateusz-borek-o-boguslawie-cupiale-i-sprzedazy-wisly-krakow,artykul,710038,1,727.html

meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
ŁĘCZNA - LEGIA
Legia w środę ma pierwszy z &#39;meczy sezonu&#39;. To wg mnie podstawa wyznaczenia typu na ten mecz, którym jest under 2.5. Podejrzewam, że Legioniści nie będą forsowali temat, ten mecz nie jest aż tak ważny.
Dodatkowo musieli rozegrać 120 minut w PP z Górnikiem.
Goście nie grzeszą również skutecznością: 4 mecze 4 bramki strzelone i to 3 w jednym meczu.
Łęczna słaba ale i trochę pechowa pewnie zechce wykorzystać sytuację Legii i będzie grała na remis, bo ciężko liczyć na coś więcej (chociaż w naszej lidze...).
Czuję słaby mecz zakończony cichym remisem albo wygraną Legii 1:0. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś będzie dziś latał na wariata.
Popieram typ, obecnie po dobrym kursie w Uni za 1,88 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +19
instynkt 13

instynkt

Użytkownik
Cytat:
Napisał GNU_GPL -&gt;
ŁĘCZNA - LEGIA
Legia w środę ma pierwszy z &#39;meczy sezonu&#39;. To wg mnie podstawa wyznaczenia typu na ten mecz, którym jest under 2.5. Podejrzewam, że Legioniści nie będą forsowali temat, ten mecz nie jest aż tak ważny.
Dodatkowo musieli rozegrać 120 minut w PP z Górnikiem.
Goście nie grzeszą również skutecznością: 4 mecze 4 bramki strzelone i to 3 w jednym meczu.
Łęczna słaba ale i trochę pechowa pewnie zechce wykorzystać sytuację Legii i będzie grała na remis, bo ciężko liczyć na coś więcej (chociaż w naszej lidze...).
Czuję słaby mecz zakończony cichym remisem albo wygraną Legii 1:0. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś będzie dziś latał na wariata.
Popieram typ, obecnie po dobrym kursie w Uni za 1,88
A ja właśnie poszedłbym w drugim kierunku. Legia na wyjazdach trochę traci, więc Łęczna szanse na bramkę ma. Puchar Polski trochę dał się we znaki, a to przemawia za otwartym meczem. Trener Hasi możliwe, że trochę zarotuje składem. Po takim kursie szkoda nie spróbować. Over 2,5 @ 2,10 OddsRing ⛔

thejet 2K

thejet

Użytkownik
13/08/2016 20:30 CET
Pogon Szczecin - Termalica Nieciecza over 10 corners ⛔
1.95 (Pinnacle)
5/10
Obie komandy w rożnych radzą sobie dosyć dobrze. Nieciecza miała 8:5 z Arką, 3:9 z Cracovią, 5:4 z Zagłębiem oraz 5:5 z Łęczną. Pogoń miała 6:4 z Koroną, 8:5 ze Śląskiem, 6:4 z Zagłębiem, 4:5 z Wisłą Kraków.
Czekałem na składy i już są. Pogoń po raz drugi gra bez nominalnego ofensywnego pomocnika, a trzema defensywnymi pomocnikami - Drygasem, Murawskim oraz Matrasem. Nieciecza ma też zaryglowany środek i wielkiego grania tymi stronami nie powinno być, bo się spotkała masa przecinaków. Pogoń powinna prowadzić ten mecz i grać skrzydłami, bo tam obecnie ma swoich najlepszych zawodników w ofensywie Gyursco i Deleva, co powinno skończyć większą ilością podań w pole karne, które mogą być wybijane na rzuty rożne oraz grą blisko chorągiewki i nabijaniem rzutów rożnych.
Myślę, że Nieciecza może w tym spotkaniu długo skutecznie blokować Pogoń i potem &quot;Portowcy&quot; rzucą się większa ilością, a taka gra też często się kończy większą ilością cornerów. Nieciecza też powinna robić jakieś wypady i raz na jakiś czas nabijać rożne.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Mocna wypowiedź Malarza po meczu... Legioniści sami wiedzą że z taką grą w Dundalk będzie bardzo ciężko.

Łęczna zagrała jak na doga przystało, z charakterem, starali się, walczyli. Tak samo wyjdzie Dundalk i mam nadzieję, że się to nie skończy tak jak tutaj.
Dla mnie dramat, drużyna w rozsypce, trener - nawet nie chce się tego komentować.
Największa szansa na LM odpływa.

A ten wywiad jest podsumowaniem wszystkiego.

S 762

srakaptaka

Użytkownik
co myslicie o Piast-Zaglebie,Zaglebie juz od 1 kolejki okrzyknieto faworytem do wygrania ligi ;d ostatnio troche spuchlo, po odpadniecu z ligi europy remis z Pogonia i teraz odpadli z pp z Drutexem.Piast poki co nic nie pokazal, zbiera punkciki na remisach ,dlateog mysle o
DNB Lubin 1.90
+ dorzucic w kuponie do tego wygranie Wisly 1.70, to co gra Ruch to szkoda gadac

szhizna 18

szhizna

Użytkownik
Zagłębie przechodzi kryzys fizyczny. Obrazuje to postawa Dąbrowskiego w pucharowym meczu Legii z Górnikiem Zabrze, a także potwierdza to sam Piotr Stokowiec. Jednak tak duża liczba meczów w krótkim czasie daje się i im we znaki. Już w meczy z Pogonią nie wyglądali dobrze, a ponadto pożegnali się już z PP. Natomiast co do Piasta to mam wrażenie, że powoli się będą rozkręcać. Radosław Murawski twierdził, że będzie coraz lepiej. Jego słowa oczywiście mogą być tylko rzucone na wiatr, ale ja uważam, że się sprawdzą. Myślę, że na niewielką stawkę spróbuję zagrać albo czystą 1 albo 1 DNB.
Piast Gliwice @2,65 STS ⛔
Piast DNB @1,85 STS zwrot

teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Mój typ: Ruch Chorzów DNB ✅
Kurs: 3,20
Bukmacher: Fortuna

Ktoś może napisać że jestem szalony ale Ruch jutrzejszego meczu na pewno nie przegra. Do Krakowa wybiera się ponad 2000 kibiców z Chorzowa, atmosfera, pomimo niezbyt dobrych wyników w lidze jest dobra. W czwartek Ruch przeszedł po rzutach karnych Stomil Olsztyn. Wciąż niepewna wydaje się przyszłość Mariusza Stępińskiego ale moim zdaniem Ruch go nie puści za taką śmieszną kwotę jaką oferuję Nantes - 1,5 mln euro. Jest to napastnik z olbrzymim potencjałem i na pewno nie będzie wiecznie grać w naszej lidze. Udowadnia na każdym kroku że potrzebny jest drużynie Ruchu. Strzelił z Wisłą Płock, strzelił też karnego w czwartek. Jutro możemy spodziewać się że szansę dostanie nowy obrońca Ruchu - Kowalczyk. Wisła ? No cóż.. z każdym rokiem spodziewam się po tej drużynie czegoś lepszego. Zawirowania wokół klubu też nie napawają optymizmem. Może jestem szalony ale taki kurs na DNB ? Ruch jutro coś ugra w Krakowie i liczę że będą to trzy punkty. Argumentów jest wiele. Przede wszystkim Ruch z Wisłą na jej obiekcie nie potrafi wygrywać. Ostatni raz uczynił to w sezonie 2013/2014 a potem długo długo nic. Ruch nie może wrócić z pustymi rękoma jutro. Przeczuwam niespodziankę i to, że Fornalik w końcu znajdzie to optymalne ustawienie o którym mówił.

ricardio 42

ricardio

Użytkownik
co myslicie o Piast-Zaglebie,Zaglebie juz od 1 kolejki okrzyknieto faworytem do wygrania ligi ;d ostatnio troche spuchlo, po odpadniecu z ligi europy remis z Pogonia i teraz odpadli z pp z Drutexem.Piast poki co nic nie pokazal, zbiera punkciki na remisach ,dlateog mysle o
DNB Lubin 1.90
+ dorzucic w kuponie do tego wygranie Wisly 1.70, to co gra Ruch to szkoda gadac
Szczerze powiedziawszy też się głowie nad spotkaniem pomiędzy Piastem Gliwice, a Zagłębiem Lubin. Kursy są wyrównane, a zwycięzcę meczu ciężko wskazać. &quot;Miedziowych&quot; przede wszystkim złapał wirus zwany Europą, granie spotkań co 3-4 dni dało siwe znaki w Pucharze Polski. Paradoksalnie może, to być dla nich najlepsze wyjście z całej sytuacji, gdyż pozostali właściwie na jednym froncie. Gliwiczanie z kolei mieli więcej czasu na odpoczynek, grają u siebie. Do składu wraca Mak. Szczerze powiedziawszy dałbym sobie święty spokój i obejrzał ten mecz bez typowania faworyta

Drugie spotkanie pomiędzy Wisłą, Ruchem, czyli mecz &quot;zgodowy&quot; dla kibiców, ale na pewno nie dla piłkarzy. Obydwie ekipy nie najlepiej zaczęły sezon. Ruch ma za sobą ciężką przeprawę ze Stomilem w Pucharze Polski, natomiast w Krakowie nadal te zawirowania z nowym młodym, ambitnym byznesmanem sprawiły, że zawodnicy są niepewni każdego kolejnego dnia. Przyglądając się H2H należy stwierdzić, że Wiśle Chorzowianie po prostu nie leżą. Zważywszy na kurs, który kusi chyba szukałbym coś w kierunku &quot;Niebieskich&quot;.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Piast - Zagłębie
Typ: obie strzelą gola TAK
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik: 0:0 ⛔

Tak dzisiejsze zmagania w ekstraklasie zaczniemy od meczu w Gliwicach. Piast, który po odejściu Latala zaczyna się powoli zbierać do kupy podejmować będzie rewelację Zagłębie. W spotkaniu idę w stronę goli, ponieważ obie drużyny mają duży potencjał w ataku żeby te gole padły - przynajmniej po jednym z każdej drużyn. Zagłębie po odpadnięciu z el. LE i niespodziewanie PP, wszystkie siły postawi w ekstraklasie, a to oznacza, że cały zespół będzie odpowiednio zmotywowany żeby wygrywać mecz za meczem. Piast po słabym początku, zaczyna powoli punktować. Może ich gra nie jest jeszcze najlepsza, ale wszystko zaczyna się powoli normować i układać. Dziś gole w Gliwicach muszą paść i wierzę, że tak też będzie.
18:00 Wisła - Ruch
Typ: obie strzelą gola TAK
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik: 1:1 do przerwy
✅

Przed nami kolejne świetnie zapowiadające się spotkanie. Na to spotkanie również wybrałem BTS. Po pierwsze, wystarczy spojrzeć na bilans bezpośrednich spotkań obu drużyn i myśl nasuwa się sama, że tu również mogą paść gole. Po drugie, jedna jak i druga drużyna tych goli w tym sezonie tracą naprawdę sporo. Ruch stracił ich już 10, a Wisła 9, to tylko pokazuje, że formacja defensywna w obu ekipach jest po prostu słaba!. O grze w ataku wiele nie trzeba pisać i przedstawiać takich panów jak Brożek, Boguski czy Stępiński z Arakiem. Ci panowie będą dziś odpowiadać za gole, i mam nadzieje, że żaden z nich mnie nie zawiedzie.

szhizna 18

szhizna

Użytkownik
O grze w ataku wiele nie trzeba pisać i przedstawiać takich panów jak Brożek, Boguski czy Stępiński z Arakiem
Brożek to raczej nie zagra dzisiaj przeciwko Niebieskim.

Ja tutaj spróbuje zagrać coś w kierunku Ruchu Chorzów. Zamieszanie z właścicielami w Wiśle na pewno nie będzie bez znaczenia dla postawy Wiślaków o czym mówił Głowacki. Uważam, że główną i jedyną siłą napędową Wisły jest Małecki i on na skrzydle może stworzyć pewne zagrożenie dla Chorzowian. Ruch wygląda moim zdaniem coraz lepiej. Ćwielong i Stepiński z przodu będą na pewno groźni. Może ktoś wie czy jest szansa, że w obronie Ruchu wystąpi dzisiaj Kowalczyk. Coś mi się kojarzy, że gdzieś widziałem info, że może zagrać, ale nie mogę jej zweryfikować. Dodatkowo kurs na Ruch DNB wydaje się warty ryzyka:

Ruch Chorzów DNB @3,4 STS ✅

Ciekawy wydaje się typ na bramki lub BTS. Obie drużyny jak już pisaliście tracą sporo bramek. Ponadto Konczkowski powiedział w wywiadzie, że w ich sytuacji (4 pkt w tabeli) nie interesuje ich nic innego jak zwycięstwo z Wisłą co może zwiastować otwarte spotkanie. Liczę, że bez Brożka Wiśle coś uda się ustrzelić.

over 2,5 @1,75 STS ✅
BTS @1,75 STS
✅

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Popieram zakłady usera Ibis.
Dla mnie faworytem powinien być Piast a nie Zagłębie, które odpadło z PP i zagrało przeciętnie z Pogonią.

krysteeek 962

krysteeek

Użytkownik
Wisła - Ruch x2 (2.30) bet365 ✅
Pobieram ten kurs, bardziej niż składami o których wspominali wyżej panowie, kieruje się historią spotkań pomiędzy drużynami. Wisła ostatnio wygrała z Ruchem u siebie 5! lat temu... kiedy jeszcze miała mocną pakę. W późniejszych latach, kiedy też byli faworytami ligi, nie udawało się im ograć Chorzowian, dlatego teraz, kiedy Wisła jest w rozsypce(chodzi o zarząd), taki kurs to value.

Otrzymane punkty reputacji: +28
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Podobnie jak Wy widzę BTSy , a jak sądzicie czy Zagłębie dotknął kryzys chwilowy czy raczej po odejściu Dąbrowskiego będzie gorzej. Odpadniecie z PP oraz LE to początek gorszych występów?

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Mocna wypowiedź Malarza po meczu... Legioniści sami wiedzą że z taką grą w Dundalk będzie bardzo ciężko.

&lt;iframe width=&quot;560&quot; height=&quot;315&quot; src=&quot;https://www.youtube.com/embed/JxV6jGdFffY&quot; frameborder=&quot;0&quot; allowfullscreen&gt;&lt;/iframe&gt;
Dokładnie ta wypowiedź Malarza oznacza, że boją się tego meczu i zaczynają szukać już jakiegoś wytłumaczenia w razie porażki. Nie tylko Malarz tak się wypowiadał, ale też inni zawodnicy, jednak nie zmieni to faktu, że trafiliśmy na najłatwiejszego rywala w drodze do piłkarskiego raju. Dla piłkarzy nie będzie najmniejszego wytłumaczenia jeśli przegrają.

Wczorajszy mecz przeciwko Łęcznej? Lepiej, gdyby w ogóle się nie odbył, bo to co pokazali było tragiczne. Głównym piłkarzem, który przyczynił się do porażki był nie kto inny jak tylko Jakub Rzeźniczak. Oczywiście, że gol padł z rzutu karnego, ale już znacznie wcześniej &quot;kapitan&quot; pokazał, jaki poziom prezentuje. To się w głowie nie mieści, że tak słaby piłkarz kolejny sezon gra w Legii i kolejny raz występuje w pierwszym składzie. Od wielu lat śledzę Legię i jak to zwykle bywa - są gorsze i lepsze momenty drużyny, ale ten piłkarzyna z sezonu na sezon prezentuje się równie fatalnie, a mimo wszystko najwięcej szczeka. Trochę pokory by się przydało temu pajacowi, bo wczoraj spieprzył dwie akcje i tylko miał szczęście, że piłkarze Łęcznej byli równie słabi jak on i nie potrafili wykorzystać tych prezentów.
Pozostaje pytanie, które na pewno należy zadać - jeśli Rzeźniczak nie radzi sobie z piłkarzami Łęcznej to co będzie w razie awansu do Ligi Mistrzów ? Oczywiście najpierw trzeba przejść Dundalk, a z taką grą kiepsko to widzę.

Druga kwestia - ciekawe kiedy zadufany w sobie prezes Leśnodorski zrozumie, że trenerom trzeba dać trochę luzu, a nie patrzyć tylko na swoje korzyści. Czerczesow coś osiągnął z drużyną, mógł osiągnąć jeszcze więcej tylko wystarczyło go zostawić na kolejny sezon. Głośno mówiło się o tym, że to trener chciał jako pierwszy odejść, ale nie do końca jest to prawdą. Leśnodorskiemu nie spodobało się to, że trener chciał zatrudnić swoich współpracowników. Wydawało mu się, że sam może wszystkim dyrygować, a tymczasem Czerczesow poszedł po rozum do głowy i zrezygnował.
Zobaczymy co będzie dalej z taką Legią, ale jeśli mają przejść Dundalk, aby później stać się pośmiewiskiem to już lepiej niech odpadną na tym etapie.

Otrzymane punkty reputacji: +10
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Wisła Płock vs Jagiellonia Białystok
Over 2.5 i BTS @ 2.20

Na jutro idę w Over 2.5 z BTS. Myślę, że będzie mecz ciekawy i ofensywny. Co jeszcze w poprzednim roku w Płocku zwłaszcza o zdobywane bramki tak fajnie nie było ;).
Wisła w dwóch spotkaniach u siebie zdobyła po 2 bramki i nie było to przypadkowe, bo strzelili Lechii oraz Legii. Przy tym 4 stracili - 1 z Lechią oraz 3 z Legią.
2 mecze u siebie , bilans bramek 4:4 czyli 4 na mecz.
Zagrożony jest udział Bozica.
Jagiellonia teraz w gazie.
Jaga na wyjeździe - remis z Legią i wygrana z Lechem, dochodzi jeszcze wygrana z Cracovią w PP.
Powstała fajna ekipa, myślę, że zajdą na luzie do TOP8 , a potem to już wszystko możliwe.
Występ pod znakiem zapytania: Tomasik
Kontuzjowani: Guti, Mystkowski, Runje
2 spotkania wyjazdowe 3:1 bramki, czyli średnia 2 bramek na mecz.
Kurs na Over 2.5 , jest 2.20, ale w mojej ocenie jeśli wpadnie Over, to i BTS, nie będzie jak w Szczecinie. Typ ze statystyk, myślę, że duża jest szansa.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI, JAKIE MASZ TYPY NA TEN MECZ ?

Otrzymane punkty reputacji: +10
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Popieram over. W obu ekipach dużo młodych piłkarzy. Wisła traci bramki w tak przekomicznych okolicznościach, ale tu po prostu wychodzi brak doświadczenia i boiskowego cwaniactwa.

Jestem ciekawy, czy Kaczmarek zrobi jakieś zmiany przed meczem. Reca po tym co ostatnio zagrał powinien usiąść na ławce, Rogalski też daje zbyt mało.

Bozicia widziałem dziś na treningu jak normalnie ćwiczył, więc powinien być do dyspozycji, ale warto zaznaczyć, że on nie jest żadnym gwarantem jakości. Kwestia czasu jak Byrtek będzie dostawał więcej szans. Szymiński łapie doświadczenie, więc błędy będą mu wybaczane.

Jaga to maszyna i to tylko pokazuje, ile znaczy cierpliwość do trenera. Poprzedni sezon był dla nich dotarciem, a teraz ta mieszanka chłopaków pokazuje na co ich naprawdę stać. W tej lidze wiele nie potrzeba. Wystarczy utrzymanie składu + większy margines na popełniane błędy.

Szykuje się ciekawe meczycho. Popieram typ Robsona.

rekretyper 84,2K

rekretyper

Użytkownik
Witam.Over w tym meczu jak najbardziej ale ja poszedl bym grubiej over 3.5 w Sportingbet jest po kursie 3.10 to wydaje sie możliwe do ugrania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom