>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka LOTTO Ekstraklasy (12.08 - 15.08.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W Winmasters!
Winmasters - bonus 100% do 200zł!

Ciekawie wyglądają dwa piątkowe spotkania -&gt; Lechia vs Korona oraz Lech vs Cracovia. Czy Cracovia pogrąży Lecha i czy Korona, która ostatnio gra całkiem dobrze zatrzyma Lechie.

I pytanie odrębne czy Pawełek (Śląsk) wreszcie skapituluje ???? ?

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I ZAGŁOSOWNIE NA NAJCIEKAWSZY MECZ W 4. KOLEJCE! PRZYPOMINAM TEŻ, ŻE W ŚRODKU TYGODNIA GRAMY PUCHAR POLSKI!

ZAPRASZAM TEŻ DO DZIELENIA SIĘ TYPAMI NA SEZON 2016/17

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Dobry kurs na Cracovię. Patrząc na ostatnie mecze Lecha można łapać Craxę po tym kursie, bo koło piątku na pewno spadnie. Dobrze by było żeby Cracovia pogrążyła jeszcze Lecha, bo znów zaczęli sezon fatalnie i zajmują podobne miejsce jak w zeszłym sezonie.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Lechia Gdańsk vs Korona Kielce 3:2 (2:0)
Lechia Over 2.5 @ 3.25 bet365 ✅
Lechia strzeli w obydwóch połowach @ 2.50 bet365 ✅

Lechia u siebie to świetna drużyna, mnóstwo sytuacji, gra do przodu - 3 bramki strzelone Wiśle.
Teraz mają przed sobą Koronę, Korona, która we wtorek rozegrała 120 minut w ramach PP, wiadomo skład inny, ale mimo wszystko podróż da się we znaki, dodatkowo morale spadły. Przegrana w karnych.
Lechia w każdej formacji lepsza. Bracia Paixao, wraca Mila, Peszko w miarę gra, Krasić, dobrą formę prezentuje Kuświk.
Korona, można powiedzieć , przełamała się, ale czy na pewno ? Właśnie mecz w PP potwierdził, że forma jest średnia, 4:1 z Lechem, mecz po prostu wyszedł dobrze. Dobry mecz Kiełba, ale co pokazał we Wrocławiu , dwóch spotkań na 100% się nie da. Po drugie to od 6 minuty Lech grał w &#39;10&#39; dodatkowo wiadomo w jakiej formie są Poznaniacy ;).
Jak napisałem, potrafili strzelić 3 bramki Wiśle, dadzą radę i Koronie.
Moja wizja tego spotkania: atak Lechii od początku.
Przewidywane składy:
Lechia:
Milinković-Savić - Janicki, Maloča, Wawrzyniak - F. Paixao, Chrapek, Krasić, Wolski, Peszko - Kuświk, M. Paixao
Korona: Peškovič - Rymaniak, Wierchowcow, Dejmek, Kallaste - Kiełb, Grzelak, Możdżeń, Aankour, Pyłypczuk - Sekulski

Otrzymane punkty reputacji: +43
betxp 230

betxp

Użytkownik
Lechia - Korona
Rozstano się z trenerem od przygotowania fizycznego Adamczewskim. Lechia na wyjazdach zaczęła zbierać punkty, może i mozolnie, lecz to się liczy. Nowak zaczął kalkulować w wyjazdowych meczach co w dłuższej perspektywie Lechii się opłaci. Ze Śląskiem wiele lepszy mecz w obronie, niż w ataku. Pierwsza połowa była niezła z obu stron. Druga niestety była już marna z obu stron. Teraz przyjeżdża Korona Kielce. Wygrała 4-1 u siebie z Lechem, Lech od 6 minuty grał w osłabieniu. Potem ten nieszczęsny puchar i przegrana po karnych. Korona kilku piłkarzy ma fajnych, ale w Gdańsku raczej bym nie wróżył wielkich szans na zwycięstwo. Po prostu Lechia u siebie zabija doświadczeniem wszystkie inne zespoły.
Teraz trochę statystyki.
Sytuację bramkowe Lechii:
vs. Wisła 3-1: 1 połowa (8 sytuacji), 2 połowa (3 sytuacje) - gol w obu połowach
vs. Legia 2-0: 1 połowa (7 sytuacji), 2 połowa (5 sytuacji) - gol w obu połowach
vs. Ruch 2-1: 1 połowa (8 sytuacji), 2 połowa (3 sytuacje) - gole w 1 połowie
vs. Pogoń 2-0: 1 połowa (13 sytuacji), 2 połowa (5 sytuacji) gole w obu połowach
vs. Ruch 2-0: 1 połowa (10 sytuacji), 2 połowa (4 sytuacje) - gole w 1 połowie
vs. Termalica 1-1: 1 połowa (2 sytuację), 2 połowa (4 sytuację) - gol w 1 połowie
vs. Jagiellonia 5-1: 1 połowa (7 sytuacji), 2 połowa (11 sytuacji) - gole w obu połowach
[czerwona kartka dla Góralskiego koło 55 minuty]
vs. Piast 3-1: 1 połowa (13 sytuacji), 2 połowa (4 sytuacje) - gole w obu połowach
[czerwona kartka dla Krasicia na początku drugiej połowy]
vs. Podbeskidzie 5-0: 1 połowa (6 sytuacji), 2 połowa (19 sytuacji) - gole w 2 połowie
[2 czerwone kartki dla Podbeskidzie pod koniec 1 połowy]
Wszystkie spotkania oglądałem z wysokości trybun. Po przyjściu Nowaka zimą na własnym stadionie w Lechii doszkalany jest model. Doskocz, przypieprz, odskocz. Tylko w 1 swoim spotkaniu Lechia nie strzeliła bramki w 1 połowie. Dodatkowo męczyła się z tym strzeleniem bramki w meczu z Termalicą (strzał Chrapka z okolic linii pola karnego). Reszta spotkań to dominacja, albo totalna dominacja nad rywalem w 1 połowie. Nawet jeśli nie wynikało to z posiadania piłki to wynikało to z podbramkowych sytuacji. Z wielu spotkaniach Lechia po prostu od 1 minuty stara się najpierw narzucić swój styl potem udokumentować to bramką, a potem kontrolować przebieg spotkania. Zwykle nie ma z tym problemu, bo w przodzie są piłkarze, którzy robią różnicę, a dodatkowo Lechia w 1 połowie rzuca wszystkie siły na atak.
W meczach wyjazdowych np. ostatnio ze Śląskiem trener Nowak w drugiej połowie robił zmiany defensywne. Innymi słowy nauczył się szanować każdy punkt.
Ja wiem, że każda seria się kiedyś kończy, ale nie wydaję mi się żeby to było stać się z Koroną po 120 minutach w pucharze i przemieszczającą się całą Polskę na piątkowy mecz.
Średnia stawka:
Lechia strzeli w pierwszej połowie (1.66) ✅
Lechia strzeli przed 39 minutą (1.83) ✅
oba (bet365)

Otrzymane punkty reputacji: +4
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Arka Gdynia vs Śląsk Wrocław 2:0 (1:0)
Arka Gdynia @ 2.20 ✅forbet

Dlaczego tak?
Kilka kwestii, spotkanie w Nowym Sączu tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że Śląsk ma problemy w ofensywie. Zero pomysłu na grę , a dodatkowo słaby od początku sezonu Morioka.
Kolejną kwestią jest obrona, to , że boki obrony nie są mocną stroną Śląsk, to wiadomo, brak zmienników. Jest na lewej stronie Augusto , który gra bardzo solidnie, albo inaczej, grał, bo jest wyłączony na 6 tygodni - coś z żebrami. Jest bardzo źle. Może za niego zagrać Pawelec lub Dvali, ale Gruzin jest zdecydowanie w słabej formie i pokazał to wczoraj w PP, nie dziwię się, że nie gra. Pawelec powinien zagrać na lewej, ale wtedy już totalnie brak zmiennika dla Zielińskiego, który niestety, ale wszystkie geny piłkarskie oddał bratu ???? .
Kolejna sprawa to PP w środku tygodnia. Arka uniknęła dogrywki, wygrała w zasadzie składem pół rezerwowym, ostatnie 30 minut grał m.in. Marcus, ale traktowałbym to jako trening.
A Śląsk ? A Śląsk zagrał optymalnym składem. 120 minut, ciężkie warunki do gry, mocno padało, grząska murawa, co powodowało , że mocno im się ten mecz dał we znaki. Dodatkowo Arka jeden dzień przerwy dłużej. Opócz tego weźmy pod uwagę podróż Nowy Sącz - Gdynia to już sporo, a mecz przecież już w sobotę o 15.30.
Forma Arki u siebie to dwie wygrane po 3:0 z Ruchem oraz Wisłą Kraków.
Forma Śląska na wyjeździe - remis z Legią Warszawa oraz 2:0 wygrana z Pogonią.
Nie chcę już powtarzać, ale Śląsk bardzo dużo szczęścia, ogrom, bo , że Pogoń nie strzeliła choćby gola w tym spotkaniu to jest cud. Seria meczów na 0 , kiedyś się skończy, tak naprawdę, to już się skończyła wczoraj.
Wydaje mi się, że Arka przerwie serię Śląska i coś strzeli i moim zdaniem wygra to spotkanie, bo argumenty mają po swojej stronie.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Lechia - Korona
Typ: gospodarze powyżej 1.5 gola
Kurs: 1.74 ✅
buk: unibet
Wynik: 3:2 ✅
Czas na kolejne weekendowe granie. Tym razem 5. kolejkę zaczniemy w Gdańsku gdzie tamtejsza Lechia podejmować będzie u siebie Koronę. Gospodarze na dzień dzisiejszy zajmują 5. pozycję w tabeli z dorobkiem siedmiu punktów. Jutro zapewne ten wynik będą chcieli poprawić i do tego najlepszą okazją jest mecz u siebie i na dodatek z Koroną. Lechia u siebie jak dobrze wiemy jest bardzo mocna. Nie wiem dlaczego ten zespół nie gra tak na wyjazdach, ale grając przed własną publicznością ten zespół dostaje kolejnego kopa!. Jutro liczę, że strzelą minimum dwie bramki. Kuświk, Paixao i Wolski naprawdę dużo robią w ataku i jutro zapewne jeden z tych trzech panów wpisze się na listę strzelców. Co do goście to nie przekonuje mnie ich gra. W ostatnim meczu udało im się ograć Lech. Lecz ten nie dość, że przez 85 min grał w dziesiątkę to jeszcze jako pierwszy strzelił Koroniarzom gola!. Korona swoją beznadziejną formę potwierdziła w środku tygodnia gdzie odpadła w Niepołomicach w PP. Jutro nie daję im zbyt wiele szans z zespołem, które ma poważne cele na ten sezon, dlatego też wybrałem taki Typ, a nie inny.
20:30 Lech - Cracovia
Typ: 1
Kurs: 2.15 ✅
buk: unibet
Wynik: 2:1 ✅

Jak wszyscy wiemy gospodarze nie najlepiej zaczęli ten sezon. Po ostatnim meczu ligowym mówiło się nawet, że trener Urban odchodzi i zastąpić ma go ktoś inny. Jednak w środku tygodnia rozegrany został mecz w ramach PP, gdzie Kolejorz gładko wygrał z Podbeskidziem 3:0. I myślę, że ta właśnie wygrana podziała bardzo motywująco na piłkarzy Lecha. Kolejorz już nie może sobie pozwolić na wpadkę, bowiem ostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem jednego punktu mówi samo za siebie. Kibice są wściekli na swoich piłkarzy i w jutrzejszym spotkaniu oczekują tylko i wyłącznie wygranej. Cracovia jest natomiast cieniem zespołu z poprzedniego sezonu. Pomimo wygranej w derbach Krakowa, ten zespół jeszcze nie jest w pełni formy. Jutro czeka ich z pewnością ciężkie zadanie, lecz po wyrównanym i zaciętym spotkaniu idę dalej w zwycięstwo gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +10
T 48

t4mtynten

Użytkownik
Pogoń-Termalica 1

Pogoń bardzo slaba skutecznosc, ktora predzej czy pozniej muszą poprawić..stwarzają wiele sytulacji, ostatnio nawet pokazywano jakąś statystyke gdzie wylilczono Pogoni ze ma skuteczność na poziomie 4%.. stawiam że w tym meczu się przełamią, Termaica wysoko w tabeli ale 3 wygrane u siebie. Kiedy jak nie w meczu u siebie z rywalem spokojnie do ogrania

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Lech-Cracovia - dle mnie absolutny NO BET 1x2.
Trochę nie chcę mi się wierzyć w kolejną (trzecią) porażkę u siebie Lecha, choć w sumie żadne rozstrzygnięcie mnie wielce nie zdziwi.
Jeśli chodzi o Lecha to przede wszystkim wraca Pawłowski (zagrał już we wtorek w Pucharze Polski). Gracz kreatywny, a tych Kolejorzowi w poprzednich meczach bardzo brakowało. Za kartkę pauzuję Tetteh, a więc siłą rzeczy Urban nie wyjdzie znów parą defensywną pomocników ku uciesze kibiców z Poznania. W jego miejsce pewnie zagra ktoś w dwójki Majewski/Jevtic (ten podobnie jak Pawłowski też wraca do gry). Do jedenastki wróci chyba też Arajuuri, który ostatnio także nie grał. Na bramce może zostanie Putnocky, który dostał szansę i zaprezentował się dobrze w Bielsko Białej.
Dla mnie zmiany kadrowy na plus.
PRZEWIDYWANA „18” na mecz z Cracovią:
Bramkarze: Jasmin Burić, Matus Putnocky
Obrońcy: Tomasz Kędziora, Lasse Nielsen, Maciej Wilusz, Robert Gumny, Paulus Arajuuri, Tamas Kadar
Pomocnicy: Lukasz Trałka, Darko Jevtić, Maciej Gajos, Kamil Jóźwiak, Radosław Majewski, Dariusz Formella, Maciej Makuszewski, Szymon Pawłowski
Napastnicy: Marcin Robak, Nicki Bille Nielsen
--
PRZEWIDYWANY skład Lecha na mecz z Cracovią:
Putnocky – Kędziora, L.Nielsen, Wilusz, Kadar – Trałka, Majewski – Makuszewski, Gajos, Pawłowski – Robak.
Na Cracovii niech się skupi kto inny.
Aha. Przedwiduję, że frekwencja spadnie poniżej 10 000, gdyż sporo kibiców zapowiada bojkot i nie kupowanie biletów póki w klubie nie zajdą gruntowne zmiany. Karnetów w tym sezonie już sprzedano bardzo mało jak na Poznań, tj poniżej 5 000.
h2h - Cracovia Lechowi nie leży.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Lech- Cracovia (Lech pow 5,5 rożnych) kurs: 2.0 betano ✅
Mecz dosyć ciekawy jeśli chodzi o naszą ekstraklasę, Lech ma nieco większy potencjał piłkarski niż to prezentuję od początku sezonu, zdobyli zaledwie punkt we Wrocławiu przegrywając u siebie po 0-2 z Zagłębiem i Jagą, na domiar dostali w ostatniej kolejce lanie w Kielcach 4-1 i zajmują w tej chwili ostatnią pozycję w tabeli.Cracovia też szału na boisku nie robi, ale mimo już braku Kapustki jakiś tam poziom ligowy trzymają i punkciki zbierają, tak więc na pewno bez presji i w lepszych nastrojach podejdą do meczu w Poznaniu, czego nie można powiedzieć o graczach z Bułgarskiej.
Myślę że Lech od początku będzie napierać i narzucając swój styl, jaki to efekt przyniesie to się okaże, ale jeśli nawet to Pasy będą prowadzić, to przecież Kolejorz powinien jeszcze bardziej pójść do przodu co jednak powinno sprzyjać typowi.

Otrzymane punkty reputacji: +14
furman19 928

furman19

Użytkownik
Lech powyżej 5.5 rogów @ 2 ✅
B e t a n o
Średnio interesuję się ligą polską ale opierając się na statystykach bardzo podoba mi się ten zakład. Lech początek żenada, jak co roku można powiedzieć, będzie próba rehabilitacji. W poprzednich dwóch meczach na swoim boisku to 9 i 14 rogów. Przejrzałem linie z innych buków i STS przykładowo po tej samej linii ale kurs 1.7, totolotek wystawił nawet 6.5 po 1.8, także jest duża różnica biorąc pod uwagę podatek .

/ Łatwo weszło także jestem zadowolony, co do meczu to pierwsza połowa żenada z dwóch stron, oddany jeden groźny strzał. Lech strzela pierwszego gola po stałym fragmencie i kolejno po dużym błędzie Cracovi na srodku pola. Poza tym oba zespoły nic nie pokazały, mecz się zaczął gdy goście zaczęli odważniej atakować aż za odważnie, wtedy Kolejorz z kontry zagrażał.

Otrzymane punkty reputacji: +3
pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Korona Kielce @ 1,53 Bet365✅
Lechia -1.5 Gola Bet365 @ 2,35⛔

5 Kolejka Lotto Ekstraklasy startuje o 18 w Gdańsku i faworyt tego meczu może być tylko jeden, Korona na wyjazdach jest bardzo słaba przegrywa jak leci nawet w środku tygodnia nie sprostali rywalowi z niższej klasy rozgrywkowej. Natomiast Lechia jest jaka jest nieprzewidywalna ale u Siebie łatwo ją przewidzieć u Siebie nie rozdaję punktów na prawo i lewo na 11 ostatnich meczy zremisowali tylko raz i to po sporym pechu z Termalicą. Ostatnie zwycięstwo Korony u Siebie z Lechem może troche zasłonić kadre oraz gre &quot;scyzoryków&quot; ale bądzmy szczerzy według mnie nie mają najmniejszych szans w Gdańsku z rozpędzonymi gospodarzami. Wrzucam również typ na - 1,5 Gola postawię to troche za mniejsze pieniądze ale typ bardzo prawdopodobny.

Lech Poznań - Cracovia @ 1,95 Bet365✅

Drugim meczem w piątej kolejce jest spotkanie w Poznaniu gdzie &quot;Poznańska Lokomotywa&quot; zagra z Cracovia która gra w kratkę lepsze występy przeplata wpadkami a ich gra na wyjazdach tym sezonie jest beznadziejna porażki w Niecieczy i remis w Łęcznej na pewno nie jest pokazuję świetną forme wyjazdową &quot;pasów&quot;. Kolejorz sezon zaczął tragicznie jak rok temu ale wyniki są dużo gorszę niż gra tydzien temu faktycznie przez czerwoną kartke na początku spotkania nie mieli szans z Koroną natomiast mecze ze Śląskiem,Jagą czy Zagłębiem to czysty brak skuteczności oglądając mecz w pucharze Polski można powiedzieć że Lech zaczął grać po kontuzji wrócili Jevtic i Pawłowski zawodnicy którzy przerastają naszą lige i to o dwie długości ponadto czerwona kartka dla Tetteha wyjdzie im tylko na dobre ponieważ w kadrze oprócz niego i Trałki nie ma drugiej klasycznej &quot;szóstki&quot; co za tym idzie Urban będzie zmuszony zagrać tak jak wszyscy mu podpowiadają bardziej ofensywnie w awizowanym składzie obok Trałki jest Majewski co na pewno pozwoli gospodarzom utrzymywać się przy piłce i stwarzać Sobie sytułacje a obrona Cracovi w tym sezonie jest dziurawa jak ser pokazali to w meczu z Niecieczą czy nawet podczas meczu pucharowego z Jagiellonią.

Otrzymane punkty reputacji: +14
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Lechia - Korona over 2,5 1,952 5/10 ✅
Lechia over 1,75 gola 1,884 5/10 ✅
over 2 w meczach Lechii i Legii 2,007 5/10 ⛔
Legia + Lech + Pogoń 7,948 2/10 ⛔ wszystko pinnacle
Ostatnio Lechia zremisowała 0-0 z Koroną u siebie na początku września 2015
czy tym razem Korona znowu urwie im punkty ?
Nie sądzę, ale nie ruszam handicapu -1, wolę zagrać na bramki w tym meczu.
Lechia do tej pory trzy overy i remis we Wrocławiu w ostatniej kolejce,
ze Śląskiem który nie stracił po raz kolejny gola.
Okazje były, ale Flavio Paixao po raz n-ty nie wykorzystał stuprocentowej okazji,
tak miał często gdy grał jeszcze w Śląsku (np. z Widzewem czy Jagiellonią).
Lechia jest zespołem własnego boiska, od zmiany trenera ma świetne wyniki w meczach domowych.
Korona jest po trudnym meczu z Puszczą w PP, straciła gola z Lechem grając 11 na 10,
z Pogonią oraz Zagłębiem na wyjazdach nie zachowała czystego konta.
Lech po raz kolejny zagrał bardzo źle w obronie, dziś szykuje się kilka zmian w składzie
i przy osłabieniach Cracovii oraz biorąc pod uwagę h2h oraz to ile okazji miał Lech we wcześniejszych meczach
i jak był nieskuteczny to dobry moment dla tego zespołu na pierwszą wygraną.
Legia nie strzeliła gola z Piastem u siebie, wcześniej też miała w tym problemy grając na Łazienkowskiej.
Na wyjazdach skuteczność jest lepszą, forma nie jest najlepszą,
ale rywal nie tak wymagający jak Wisła Płock czy Górnik Zabrze ostatnio w PP.
Pogoń zagrała dobre spotkanie w Lubinie, wcześniej ze Śląskiem też nie wyglądała źle.
Termalika przegrała tylko raz, na wyjeździe w Lubinie.
Dla mnie więcej argumentów na obecną chwilę mają Portowcy, mimo słabych wyników.
Oglądałem wszystkie mecze w ostatniej kolejce, dlatego jest gotów zainwestować m.in. w powyższe zakłady.

Otrzymane punkty reputacji: +4
teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Lech Poznań - Cracovia
Mój typ: Lech Poznań ✅
Kurs: 2,18
Bukmacher: Fortuna

Dzisiaj skupiam się na drużynie Lecha Poznań. Normalnie rozsądek podpowiada by zagrać Cracovia DNB po kursie 2,3 ale mam przeczucie że Lech zgarnie dzisiaj pełną pulę przed własną publicznością. Wygrana w Pucharze Polski musiała zadziałać mobilizująco i budująco. Dzisiaj Lech gra przed własną publicznością i kibice spodziewają się tylko kompletu punktów. Szczerze myślałem, że Urban zostanie zwolniony po porażce w Kielcach ale później przeczytałem że dadzą mu poprowadzić drużynę w meczu pucharowym. Na pewno na boku gdzieś mają szkoleniowca &quot;w miejsce&quot; Jana Urbana ale to jeszcze nie ten czas. Z gry, całe szczęście, wykluczony jest Abdul Aziz Tetteh, moim zdaniem zawodnik do wywalenia od razu za to co pokazuje na boisku. Szykuje się kilka zmian w składzie, prawdopodobnie atak będzie opierał się na Makuszewskim, Jevticu, Pawłoskim i Robaku. To dzisiaj odpali. 3 punkty zostaną w Poznaniu, bo kiedy jak nie dzisiaj ? Wierzę że piłkarze będą dzisiaj gryźli trawę i zobaczymy Lecha ambitnego i dojrzałego.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Lech Poznań : Cracovia Kraków (Piątek godz. 20:30) TV: Canal + Sport
Wstęp:
Z pewnością najważniejszy mecz dla Jana Urbana. Z całą sympatią dla niego przegrana z Cracovią może kosztować go zwolnienie z roli pierwszego trenera Kolejorza. Cracovia wygrywa z Wisłą 2:1 jednak kilka dni później przegrywa w Pucharze Polski z Jagą 0:1. Czy Pasy dziś zdobędą 3 punkty? Przekonamy się dziś wieczorem.
Ostatnie 5 H2H:
2016 Cracovia 2:0 Lech
2016 Lech 2:1 Cracovia
2015 Cracovia 5:2 Lech
2015 Cracovia 0:0 Lech
2014 Lech 1:1 Cracovia
Ostatnie spotkania Lecha Poznań:
Korona Kielce 4:1 Lech Poznań
Lech Poznań 0:2 Jagiellonia Białystok
Lech Poznań 0:2 Zagłębie Lubin
Śląsk Wrocław 0:0 Lech Poznań

Ostatnie spotkania Cracovii Kraków:

Cracovia Kraków 2:1 Wisła Kraków
Górnik Łęczna 0:0 Cracovia Kraków
Bruk Bet T. 3:2 Cracovia Kraków
Cracovia Kraków 5:1 Piast Gliwice
Słówko o Lechu Poznań:
Wiele osób przed sezonem wskazywało Koronę do spadku. Już w 4 kolejce teoretyczny spadkowicz w tym sezonie leje poznaniaków 4:1 i gol dla Lecha to totalny przypadek. Tylko spryt Robaka zdecydował o jedynym w tym sezonie golu. Skoro jesteśmy przy golach to na 4 kolejki Lech zdobył tylko 1 bramkę. Tragedia. Słucham właśnie konferencji trenera Urbana i dziennikarze zwracają uwagę na to, że Lech nie ma stylu. Akcje są chaotyczne, bez pomysłu. Obrona popełnia mnóstwo błędów skrupulatnie wykorzystywanych przez rywali. Mógłbym dużo pisać o minusach Lecha, ale każdy z Was widzi co się dzieje w Poznaniu. Może trochę o plusach. Całe szczęście, że przyszedł mecz na tygodniu z Podbeskidziem. Mecz nosił nazwę &quot;€žbyć albo nie być&quot;€ (sam go tak nazwałem). Lech z tego co widziałem to nie miałem problemów, ponieważ górale wyszli bez obrony. Grali tak jakby ich drużyna nie dojechała. Bille Nielsen strzelił 2 bramki. Dobry mecz zagrał Jevtić. Wraca po kontuzji i czekałem z niecierpliwością na tego piłkarza. Dołączy do Mai i jak dla mnie z Majewskim stworzy najlepszą linie pomocy hehe ???? . Czy Lecha stać na niespodziankę i dziś pokusi się o choćby 1 punkt?
Typowany skład na mecz z Cracovią:
Putnocky -€“ Kędziora, Arajuuri, Bednarek, Kadar -€“ Jevtić, Trałka, Majewski, Makuszewski, Pawłowski - Bille Nielsen

Słówko o Cracovii Kraków
:
Cracovia już jest po najważniejszym spotkaniu tej rundy. Zagrała z niesamowicie słabą Wisłą, w której problemu są nie tylko czysto sportowe, ale też na poziomie właścicielskim. Dziś przeczytałem o tym, że Cupiał miałby przejąć ponownie Wisełkę. Pomyślałem wtedy &quot;€žnie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki&quot; (wiem, mądre). Skończmy jednak plotkować i zajmijmy się poważną piłką. Cracovia – drużyna własnego boiska. W poprzednich kolejkach przegrana z Termalicą oraz remis co prawda przy niekorzystnych warunkach pogodowych z Górnikiem Łęczna, ale jak to się mówi „warunki na boisku są takie same dla obu drużyn”. Powiem krótko, Cracovia jak na razie to nie jest z całym szacunkiem Zagłębie ( za czasów Dąbrowskiego) czy Jagielloni ( z obecnej ery Probierza). Z meczu z Górnikiem kontuzji doznał bardzo solidny gracz - Dąbrowski. Ostatnio Vestenicky, ale to mała strata. Bardzo podoba mi się gra Jendriska oraz Szczepaniaka. W przeciwieństwie do Lecha mają swój styl, potrafią przetrzymać piłkę pograć w obronie, następnie przejść do ataku. Fajnie się poruszają na boisku, jednak wydaje się że obrona trochę szwankuje. Na 4 spotkania w 3 tracili bramkę. Widać było, że z drużyną Bruk Bet Nieciecza mieli spore problemy z szybkimi atakami, co Lech w dzisiejszym spotkaniu będzie z pewnością robił. Nie wiem dlaczego, ale dziś nie upatrywałbym gości w roli pewniaków. Jednak z drugiej strony kurs jest dosyć wysoki jak na realnego zwycięsce.
Typowany skład na mecz z Lechem:
Sandomierski -€“ Deleu, Wołąkiewicz, Polczak, Wójcicki -€“ Budziński, Covilo, Wdowiak, Cetnarski, Jendrisek - Szczepaniak
Typy na spotkanie: (nie wiem dlaczego to robię ale...)
Lech Poznań : Cracovia (gospodarz wygra) @2.18 eFortuna ✅ 2:1

cinas89 3,4K

cinas89

Football,speedway
Przejdzmy do jutrzejszego meczu Gornik Lęczna - Legia Warszawa. Może na wstępie zacznę od tego ze Legia w tym sezonie bardzo mocno zawodzi, idzie jak krew z nosa. Jak nie gonią wynik ( przypadkowe zwycięstwo w Płocku ), to nie potrafią oddać celnego strzału na bramkę ze średniakami w lidze Polskiej przez 90 minut. Ok, wracając do meczu to po pierwsze Legia - mistrz Polski, to nie jest drużyna na poziom Ligi mistrzów ( chwała im za to jak awansują ). Transferów zero, bo to co zakontraktowali to oprócz chłopaka z Francji , to szału nie ma. przygotowanie mentalne, fizyczne woła o pomstę do nieba. Prezentując poziom ogórkowy z taka gra w lidze mistrzów będą dostawać po 5-6 bramek jak trafia na drużyny pokroju Realu czy Barcelony. Chłopaki po 40 minutach gry po prostu nie maja siły w nogach. Poziom taktyczny z nowym trenerem? - ja osobiście go nie widzę. Jest tam taki bałagan ze nie idzie na to patrzeć. Dalej, może przejdę do Lęcznej - szalu nie ma , 9 sierpnia rozegrali mecz w Pucharze Polski na wyjeździe z Legnica gdzie wygrali 2-3 . Legia swój mecz rozgrywała dzień później czyli teoretycznie maja 1 dzień mniej odpoczynku od Lęcznej. Nie wspomnę ze Legia przegrała z 1 ligowym Górnikiem Zabrze. Kto siedzi w PL lidze wie co Górnik prezentuje, naprawdę trzeba tylko dobrze biegać żeby stawić im czoło. Legia odpada w 1/16 PP co jest kpina, ponieważ są jeszcze aktualnymi mistrzami Pucharu Polski, jednak szanse na obronę juz przepadły. Dalej, Legia 17 sierpnia gra pierwszy (wyjazdowy) mecz o awans do ligi mistrzów z Dundalk. Lepszej pary nie mogli trafić, śmiem twierdzić ze położa mecz w lidze Polskiej kosztem wlaśnie spotkania z Dundalk. Cala Polska czeka 20 lat na awans naszej druzyny do LM. Lepszej okazji nie będziemy mieli. Następny argument przeciwko Legii to, to że Hasi - dla mnie ten trener to nieporozumienie, miał dać odpocząć czołowym graczą w PP , właśnie po to żeby byli w 100% gotowi na czwartkowe spotkanie w LM. Nikolic, Alexadrow, Jodlowiec , Brzyski grali po 120 minut. Na koniec dodam ze Lęczna nie wygrała jeszcze ani jednego spotkania w tym sezonie, wiec jak nie teraz, to kiedy ? komu podciać skrzydła jak nie Legii? Awans do ligi mistrzów to są olbrzymie pieniadze dla mistrza Polski. Mysle że jeden mecz w tą czy w tamtą na początku sezonu Legii nie zagrozi. Tak swoja droga temu trenerowi nie wróże dłuższego pobytu niż 6msc w klubie stołecznym. Kursy same mówią że w tym meczu może być podkładka pod Łęczna która bedzie chcial sie wydostać z dołka. Legia bez Bereszynskiego i Guilherme , myśle ze treneiro oszczędzi najlepszych zawodników i da pograć zmienniką.
Dla odwaznych Leczna - Legia typ 1 @ 4,00 ✅
Leczna 1 DNB 3,05 ✅
Leczna lub remis 1,88 ✅
wszystko unibet

player1st 229

player1st

Użytkownik
Na koniec dodam ze Lęczna nie wygrała jeszcze ani jednego spotkania w tym sezonie, wiec jak nie teraz, to kiedy ? komu podciać skrzydła jak nie Legii? Awans do ligi mistrzów to są olbrzymie pieniadze dla mistrza Polski. Mysle że jeden mecz w tą czy w tamtą na początku sezonu Legii nie zagrozi.
Ja rozumiem, że liga mistrzów, że Legia słaba i że prawdopodobnie zagra składem odbiegającym od optymalnego. Nie widzę natomiast argumentów za zwycięstwem Górnika, który w tym sezonie strasznie cieniuje i jak sam zaznaczyłeś nie wygrał jeszcze meczu.W tym meczu skłaniałbym się w kierunku Legii bo nawet w takich okolicznościach nadal są faworytem w tym meczu. Poza tym mecz będzie rozegrany w Lublinie więc atut własnego boiska odpada. Mój typ na ten mecz to BTS.

Górnik Łęczna-Legia Warszawa BTS @1,7 Betsson

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Górnik Łęczna - Legia
Typ: 2
Kurs: 1.85
buk: bet365
Wynik: 1:0 ⛔ klapa...

Legia po odpadnięciu z PP i słabym starcie na początku rozgrywek nie może sobie już pozwolić na jakiekolwiek potknięcie. Dziś przyjdzie im się zmierzyć w Łęcznej, z bardzo niewygodnym rywalem jaki jest Górnik. Goście zapewne są już trochę myślami przy środowym meczu gdzie zmierzą się w spotkaniu el. do LM, jednak zanim dojdzie do tamtego ważnego spotkania trzeba najpierw wygrać ten w Łęcznej, aby zamazać plamę po porażce w Zabrzu. Odnośnie spotkania w Zabrzu to Legia zagrała dwie różne połowy. Myślę, że przy stanie 0:2 wdało się rozluźnienie i nikt nie spodziewał się, że Górnik tak będzie nacierał aż w końcu wygra. Jednak nie to jest to tak, że Legia nie stwarzała sobie sytuacji w drugiej połowie, stwarzała, lecz po raz kolejny skuteczność zawodziła. Dziwię się niektórym osobom, że grają w stronę gospodarzy. Tak jak już ktoś kiedyś wspomniał, Górnik rozgrywa swoje mecze w Lublinie, na meczach jest cisza i spokój, także kiepsko to wygląda. Legia przyjeżdża dziś użądlona i jestem zdania, że będzie chciała pokonać gospodarze w jak najlepszym stylu. Pozostaje pytanie, czy trener Besnik będzie oszczędzał piłkarzy czy jednak wyjdzie najlepszym składem jaki dysponuje. Ja w tym typie widzę duże value dlatego też go pobieram.
15:30 Arka - Śląsk
Typ: X
Kurs: 3.20
buk: bet365
Wynik: 2:0 ⛔

To spotkanie ewidentnie śmierdzi mi remisem. Arka beniaminek, która u siebie bije wszystkich zmierzy się z Śląskiem. Gospodarze jak na beniaminka miło mnie zaskoczyli. Widać, że w tej drużynie jest duży potencjał jak i ambicji żeby utrzymać się w ekstraklasie, bo zapewne taki cel sobie postawili zarząd i piłkarze. To samo można powiedzieć o drużynie gości. w tym sezonie stawiał przeciwko nim dwa razy, i dwa razy nie weszło. Śląsk jest drużyną, która jeszcze nie straciła bramki, a to za sprawą świetnej postawy Pawełka, który imponuje formą. Minusem małym jest to, że również dużo tych goli nie strzelają, dlatego też taka a nie inna decyzja grania remisu w tym spotkaniu.

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
ŁĘCZNA - LEGIA

Legia w środę ma pierwszy z &#39;meczy sezonu&#39;. To wg mnie podstawa wyznaczenia typu na ten mecz, którym jest under 2.5. Podejrzewam, że Legioniści nie będą forsowali temat, ten mecz nie jest aż tak ważny.

Dodatkowo musieli rozegrać 120 minut w PP z Górnikiem.

Goście nie grzeszą również skutecznością: 4 mecze 4 bramki strzelone i to 3 w jednym meczu.

Łęczna słaba ale i trochę pechowa pewnie zechce wykorzystać sytuację Legii i będzie grała na remis, bo ciężko liczyć na coś więcej (chociaż w naszej lidze...).

Czuję słaby mecz zakończony cichym remisem albo wygraną Legii 1:0. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś będzie dziś latał na wariata.

Otrzymane punkty reputacji: +2
teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Trudne mecze do typowania na dzisiaj. Ja wybrałem poniższe spotkanie:
Pogoń Szczecin - Bruk Bet Termalica
Mój typ: Pogoń Szczecin ✅
Kurs: 2,10
Bukmacher: Fortuna

Kto oglądał mecz, bądź przynajmniej skrót z meczu Zagłębie Lubin - Pogoń ten wie że to Pogoń straciła 2 punkty a nie zyskała jeden. Ewidentnie coś w tej drużynie ruszyło i pokazali się z na prawdę fajnej strony, wreszcie dochodzili do sytuacji strzeleckich. Dzisiaj do Szczecina przyjeżdża Termalica która póki co okupuję czwartą lokatę a Pogoń przedostatnią. Szczecinianie muszą zainkasować dzisiaj 3 punkty aby wykaraskać się ze strefy spadkowej. Nie zagrają na pewno Frączczak, David Niepsuj, Hubert Matynia, Takafumi Akahoshi (urazy) oraz Marcin Listkowski (powrót z kadry). Szanse na pewno dostanie Fojut i Kitano, gdzie ten drugi pokazał się z fajnej strony w meczu z Zagłębiem. Kto oglądał Ligę od kuchni ten wie że jeden z piłkarzy Pogoni powiedział do niego: &quot;Hey, do you speak Polish ? Good game, keep going&quot; 3 punkty w Szczecinie to mój jedyny typ na dzisiaj z Ekstraklasy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom