>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka fazy ligowej Ligi Mistrzów w sezonie 2025/2026 [25.11.2025 - 26.11.2025]

sunxl 2,8M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów UEFA
Godzina: 18:45
Spotkanie: Pafos vs Monaco
Typ: Czerwona kartka
Kurs: 4.45🟥
Bukmacher: Betclic
Post w dziale:
Analiza:

Gdybym na Cyprze pozostał jeszcze 2 dni dłużej, to z pewnością pojawiłbym się w Larnace, aby obejrzeć spotkanie “na szczycie”. Pafos podejmie Monaco i jest to rywalizacja dwóch drużyn, które poszukują punktów, aby zameldować się w fazie play-off. Na ten moment gospodarze znajdują się pod kreską, ale mają tyle samo punktów, co ich dzisiejszy rywal. Jest to ważne spotkanie, aby wskoczyć do czołowej 24 i bezpośredniemu przeciwnikowi utrudnić to zadanie.

Trzeba pochwalić beniaminka Ligi Mistrzów. Wydawało się, że Cypryjczycy będą chłopcami do bicia, a po 4 kolejkach 1 wygrana została podarowana tylko Bayernowi Monachium. Udało się pokonać Villarreal i urwać remisy Kairatowi, czy też Olympiakosowi. W tę środę nadchodzi dobra szansa, aby znów zaskoczyć ekspertów.

Nieco więcej oczekiwano od Monaco. Jest to przecież ekipa, która regularnie melduje się w europejskich pucharach i ma to doświadczenie, aby powalczyć o awans. Istotny był triumf w Norwegii nad Bodo/Glimt. Tam gra się ciężko, ale Francuzi poradzili sobie z warunkami. W krajowej lidze przyjezdni dwukrotnie przegrali i to w stosunku 1:4. Forma nie jest po stronie gości. Czy uda się szybko zapomnieć o problemach w Ligue 1?

Tylko spojrzałem na to spotkanie i pierwszą moją myślą były kartki. Pobieram próg 3.5 upomnień. Na Cyprze warunki do grania są dobre. Z poniedziałku na wtorek padał pierwszy deszcz od maja i z pewnością wpłynie to pozytywnie na tempo i intensywność. Liczę tutaj na faule taktyczne oraz te brutalniejsze.

Typowałem już 2-krotnie czerwień w starciach z udziałem Pafos w tej edycji LM i za każdym razem to się udawało. Nie wykluczam także ponowne wyrzucenie zawodnika z Cypru. Sędzia Ivan Kruzliak sięgał do kieszonki 2, 4, 7, 7 w europejskich pucharach w tej kampanii.

Ostatnia edycja:
inkub1986 821,2K

inkub1986

Użytkownik
Arsenal - Bayern BTS 1,67 sts

Spotykają się dwie bardzo silne ekipy. Jedni i drudzy są wyjątkowo bramkostrzelni i odnoszą absolutne sukcesy w swoich ligach oraz w Lidze Mistrzów. Często gdy siłują się mocarze to są niskie wyniki, no ale powiedzmy sobie szczerze, nikt tu nie spodziewa się 0-0. Przewidywany wynik wg mnie to minimum 1-1.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1313
Psychosocial 2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
"Alban56":

Atletico v Inter 1X+ obie strzelą 2,30 / piłka LM 21.00 / 2:1 WIN
Stawka 5/10

https://www.betexplorer.com/football/europe/champions-league/atl-madrid-inter/xABHKByK/

O meczu : https://as.com/futbol/champions/el-algodon-en-casa-f202511-n/

Każdy wie że Atletico u siebie a na wyj. to dwie różne drużyny . Ostatni raz na swoim stadionie w lidze przegrali w marcu z Barcą . Potem mają 13 meczów bez porażki .
Bardzo prawdopodobny bramkowy X .

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3087
S 108,9K

sol

Użytkownik
Kopenhaga - Kairat

Trochę przesadzili chyba z kursami na 1 (aktualnie poniżej @1.30), nie wiem jak goście grają szczerze mówiąc i bądźmy szczerzy, gdyby nie zmieniona forma LM to by tu nigdy nie zagrali, ale dzięki nowej formule mogą zbierać hajs i doświadczenie, bo chyba nikt się nie spodziewa, awansują gdzieś dalej. Za to wiem jak Kopenhaga gra, szczególnie u siebie ze słabszymi, lubią atakować, ameryki takim zdaniem nie odkryje, ale to co ich oglądałem w tego typu meczach, to nawet jak prowadzili to inicjatywy nie oddawali (żeby nie powiedzieć w tym przypadku, że nie ma komu) i te ataki może nie jakieś szaleńcze, ale ciągłe, przez cały mecz. Popatrzmy na wyniki u siebie, 2:2 vs Leverkusen, 2:4 Dortmund, bramki wpadają, ale na bramki tu nie zagram, bo wydaje mi się, że Kairat po prostu zagra autobusem, dlatego pójdę w rożne, bo przy takim scenariuszu powinno ich być sporo, Duńczycy często skrzydłami atakują i jw nawet jak już strzelą to przy tym 1:0 będą dalej atakować, no chyba, że jakieś szybkie 3:0 się wydarzy, ale w to wątpię, rożne Kopenhagi w LM do tej pory: 6 z Totkami (przegrana 4:0, Totki ponad pół h w 10), 4 u siebie z Borussia (przegrany 2:4, ale tam mieli 36% posiadania, to i tak trochę nabili), Qarabag wyjazd 7 szt (2:0 przegrana), no i 4 u siebie z Leverkusen (2:2), ale tam znowu prowadzili prawie od początku, to grając z takim rywalem musieli się cofnąć. Dzisiaj z dużo słabszym, imo co najmniej o półkę gorszym Kairatem myślę, że te minimum 7 szt nabiją

Kopenhaga over 5.5 rr @1.75
Kopenhaga over 6.5 rr @2.35

//5 szt, szkoda, bo okazji nie brakowało

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +799
S 108,9K

sol

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Sporting Lizbona - Club Brugge

Bardzo fajnie ogląda się Belgów w tej edycji LM, coś typu co będziemy bronić jak możemy atakować, wyniki do tej pory: 3:3 vs Barcelona, piękny mecz, 4:0 przegrana w Monachium, 2:1 przegrana w Atalancie i 4:1 u siebie z Monaco, z Bayernem to wkalkulowane raczej, z Atalantą nie widziałem, ale bramkę strzelili, wiadomo, że bardziej agresywnie i ofensywnie grają u siebie, w Belgii chyba z racji rzadkości występów w LM maja świra na tym punkcie, ten doping na prawdę niesie, ale dzisiaj niestety wyjazd, tyle, że wątpię, żeby to znacząco zmieniło obraz gry, mogą mieć trochę mniej posiadania, ale nawet jak się trochę cofną to z kontry lubią grać, bronią słabo, a Sporting też bardziej gra do przodu niż w obronie, wyniki Sportingu w LM: 1:1 juve, ale juve nieobliczalne niczym Sterling, 2:1 wygrana z Marsylią, która potrafi być na prawdę groźna, 2:1 przegrana w Neapolu, 4:1 u siebie z Kairatem, meczów na 0 w którąkolwiek stronę tu nie ma, Belgowie też tylko Bayernowi nie strzelili, w obie strzelą nie idę, bo nie lubię tych zakładów, czerwona kartka i przeważnie typ leży, ale over w meczu już jak najbardziej, zastanawia mnie tylko fakt, aż tak diametralnych spadków kursów na Sporting, ponad 0.3, ale w skrócie, Brugia na 0:0 nie zagra, bo nie umie, także raczej będą atakować niż podawać do bramkarza, a jak wg kursów Sporting szybko wciśnie to woda na młyn pod spory over

over 2.5 @1.53 sts
over 3.5 @2.30 sts

=====

Liverpool - PSV

Co się dzieję z Liverpoolem tego chyba nikt nie wie, trzeba się postarać w LM, żeby jeszcze to nie przepadło, jak powoli liga, wyników tutaj nie będę przytaczał, bo imo to nie ma sensu, The Reds po tragicznych występach, grając u siebie, w ukochanej Lidze Mistrzów, no musi być ogień, nawet jak forma słaba, Salah coś biega, pewnie on sam ze 2 bramki strzeli. Przyjeżdża PSV, które z obroną ma mało wspólnego, formą bardzo dobra, w lidze 34pk na 39 możliwych, już teraz przewaga 6 pkt nad 2. Feye, można się skupiać na celach ważniejszych, na kasie, na razie szału nie ma, bo 5 pkt na 4 mecze, ale myślę, że awans do 1/8 w zasięgu patrząc na inne drużyny jeszcze. Trzeba wykorzystać słabszą dyspozycję rywala i próbować atakować, bo gra na 0:0 nic im nie da, zresztą nie potrafią tak. W styczniu grali ze sobą też w LM i było 3:2 dla ówczesnych gospodarzy PSV, czy dzisiaj wygrają? Ciężko tu faworyta wskazać, ale myślę, że 3-4 bramki to minimum jakie zobaczymy

over 3 @1.38 sts
over 3.5 @1.70 sts

===
Tyle z analiz krótkich, w pozostałych meczach to tak mi się to widzi:

Atletico - Inter - typowy mecz na 1:1, chociaż wzrosty kursów na bramki zastanawiają

Eintrach - Atalanta - nie wiem jak Atalanta gra, ale ja tu sobie zagrałem over 2.5 @1.65 w sts, Eintracht już trochę zwolnił tempo, porównując do wcześniejszych hokejowych wyników, ale z obroną oni mają mało wspólnego, kilka bramek powinniśmy zobaczyć

PSG - Totki: wszystko niby wskazuje na over tutaj, jakies 3:1 dla gospo, ale w Tottenhamie szpital, w PSG pół-szpital, chociaż sam brak Dembele jest znaczący, mimo tego kursy bardzo mocno w dół poleciały na PSG, z 2. strony Totki potrafią się ustawić pod konkretnego rywala i przypilnować wyniku, a remis dla nich tutaj byłby dobry, rożne też ciężko wyczuć, do tego masówka chyba na over + psg, no niby 3:1, a jednak śmierdzi, imo no bet

Powodzonka all, z fartem

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3463
dx2 368,3K

dx2

Użytkownik
Liverpool (-2,5)-PSV Eindhoven 1 @2.5

Myslalem, o handicpaie rzedu 1,5, ale nie ten kurs jednak taki niejaki. Sadze, ze The Reds poloza w tym sezonie duzy nacisk na rozgrywki LM. W angielskiej premier League nie wyglada to zbyt ciekawie, ale zestawiajac mistrza Anglli z mistrzem Holandii to faworyt musi byc w teorii jeden. Wydaje mi sie, ze Liverpool dzis wygra i bedzzie to przekonywujace zwyciestwo po ostatnim meczu ligowym z Nottingham na wlasnym stadionie. Zaryzykuje az taki handicap ze wzgledu na naprawde duzy kurs.

little-dj 767,6K

little-dj

Użytkownik
Piłka nożna - Europa, Liga Mistrzów
Arsenal FC
-
Bayern Monachium

Bayern Monachium @ 3.65, AdmiralBet

Ryzykownie, ale ten kurs jest trochę absurdalny. Tak, Arsenal ma genialne ostatnie tygodnie, od początku października zanotowali praktycznie same zwycięstwa na wszystkich frontach i tylko przed przerwą reprezentacyjną wpadł remis z Sunderlandem w lidze. Ostatnio wygrali derby północnego Londynu z 4-1, ale ten Tottenham w ogóle nie zachwyca po wodzą Franka i dobrze oddaje to jego pozycja w środku stawki Premier League. Bayern to według mnie wciąż TOP3 ofensyw w Europie. Potrafią rozgrywać mecze, gdzie dominują pod względem xG jak z Chelsea, ale potrafią też wykorzystywać mniejszą liczbę okazji i wciąż wygrywać, jak choćby z PSG. Ich defensywa trochę w tym sezonie kuleje, ale mam wrażenie, że na Ligę Mistrzów wjeżdża u nich większe skupienie, potrafili się bronić w "10" cała II połowę przez PSG i dali sobie wbić tylko jednego gola, z Bruggią zagrali na zero, a z Pafos dali sobie wbić gola po czterech swoich, przy takim wyniku wjeżdża spokój i mniejsze skupienie. Dla mnie ten mecz to bardziej 50/50 i nie widzę w gospodarzach aż tak wielkich faworytów.

Ostatnia edycja:
maarcin14 2,3M

maarcin14

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów UEFA
Godzina: 21:00
Spotkanie: Liverpool - PSV
Typ: PSV strzeli gola
Kurs: 1.50
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Witam, kolejny dzień z Ligą Mistrzów, o 21 zagrają między innymi Liverpool oraz PSV. Liverpool gra w kratkę, przeplata dobre mecze z tymi gorszymi, dlatego moim typem na to spotkanie jest gol strzelony przez gości. PSV jest w dobrej dyspozycji, licząc każde rozgrywki ma serię 11 spotkań bez porażki, i w każdym z nich strzelali gola. W tym sezonie tylko raz kończyli spotkanie bez strzelonego gola, w lidze holenderskiej w 4 kolejce ulegli 0:2 Telstar. PSV jest liderem swojej ligi, ma 34 punkty po 13 spotkaniach i aż 41 goli strzelonych. Jeśli chodzi o Liverpool, w poprzedniej kolejce Ligi Mistrzów potrafił pokonać Real Madryt 1:0, ale później zdarzyły się dwie ligowe porażki 0:3 z Manchesterem City oraz 0:3 z Nottingham Forrest. Wcześniej potrafili stracić 3 gole z Crystal Palace w EFL Cup, czy 3 gole z Brentford. Gra obronna Liverpoolu pozostawia trochę do życzenia, moim typem jest gol gości.

Otrzymane punkty reputacji: +3067
Do góry Bottom