kolega widzę, sam ma jakieś problemy z pisaniem ze zrozumieniem chyba, goście nie grają od początku sezonu w zasadzie i to jest argument do dzisiejszego spotkania...no rzeczywiście ma to sens, ah i ten nieobliczalny Sterling xd
===
Chelsea - Barcelona
over 2.5 + over 2.5 rr każdy @1.94
fortuna
Trochę dziwi mnie fakt, że to Chelsea jest minimalnym faworytem dzisiaj, bo imo to typowe 50/50, ale nie raz pisałem, że granie Chelsea 1x2 to tak jak obstawianie Man utd, bez sensu, chociaż zastanawiają te spadki kursów, okres czasowy spory, ale zmiana i tak duża
Ale myślę, że zamiast tego można standardowo w statystyki. Nie będę tutaj pisał o oczywistych brakach kadrowych The Blues jak ktoś wyżej, bo bym musiał od razu porównać wyniki i grę kiedy mieli ich w składzie w formie, a to tamten sezon, to też się mija z celem. Plusy tych wiecznych rotacji u niebieskich są takie, że w końcu jacyś następcy się kreują, jest Enzo, są 2x Pedro, jest rewelacyjny wręcz Caicedo, oby go tylko nie sprzedali, bo zapowiada się topka na swojej pozycji, jest jeszcze Estevao, chociaż czasami londyńczycy trochę przeginają z ilością zagrań do niego, coś typu masz piłkę weź coś wyczaruj, a to jednak nie ten poziom co m.in Yamal (jeszcze). Także Chelsea w ataku ma kim grać, mimo, że nie zagra Sterling, bo to przecież podstawa była xd, a osobiście co mnie bardziej interesuje, to jak ten atak spisze się na tle właśnie drużyny szybko i płasko grającej, bo obecna Chelsea to nie ta z Drogba, wrzuta w pole i czarny strzeli, tu jest więcej kombinacji, gry po ziemi, prostopadłych podań, trochę w stylu barcelony swego czasu, bo oni teraz z Lewym to też trochę inaczej. No i właśnie z 2. strony Barca, siłą tego zespołu jest na pewno atak, tzn dużo lepiej grają w ataku niż bronią, do gry wraca Yamal, no jest niby jeszcze ten nasz Robercik, ale wydaje mi się, że nie będzie on głównym napadziorem
To wyniki z poprzednich spotkań
LM, na szybko chelsea: Qarabag zlekceważyli, wychodząc pół rezerwami, mają za swoje, pogrom Ajaxu, który od dłuższego czasu jest kompletnie bez formy, a mimo to strzelili i okazji było dużo więcej niż ten 1 karny, z Benficą nie biorę pod uwagę, bo Mourinho ze swoimi taktykami na 1:0/0:1 powinien dawno karierę skończyć, pogrom w Monachium, ale Bayern obok Arsenalu to chyba obecnie top2 w Europie, ale bramkę strzelili.
Barcelona, szalony mecz w Bruggi, piękne widowisko i nieobliczalni Belgowie strzelający 3 bramki, wynik hokejowy, pogrom Olympiakosu u siebie, gdzie i tak bramkę stracili, niespodziewana trochę przegrana z PSG, ale z overem i imo ciut nawet zaskakująca wygrana ze Srokami na ich terenie, też over.
Także te mecze są dosyć kolorowe jeśli chodzi o bramki, jeśli chodzi o rożne to Chelsea jak na Anglików przystało u siebie nabije zawsze kilka sztuk, linia 3 jest na prawdę niska jak na to, że grają u siebie. Z drugiej strony jak kilka razy Barcelone oglądałem to tych rożnych też potrafią bić, bardzo dużo nawet jeśli gonią wynik, ale wydaje mi się, że nawet jakby tu prowadzili to nie cofną się całkowicie, zresztą u nich z kontry ma kto grać, te 3 rożne to myślę spokojnie. Martwi mnie tylko fakt, że obydwie drużyny mają po 7 pkt w
LM i trochę nóż na gardle, przynajmniej jeśli chodzi o bezpośredni awans, w takiej sytuacji mogą zacząć ostrożnie, ale najpóźniej w 2. połowie myślę, że mecz się otworzy i będzie piękne widowisko z overami, z fartem