>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka fazy ligowej Ligi Mistrzów w sezonie 2025/2026 [25.11.2025 - 26.11.2025]

ibis 2,2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2025-11-10 o 08.24.42.png
Zrzut ekranu 2025-11-10 o 08.24.53.png

Nie masz konta w Betters, nic straconego - załóż je wchodząc na betters.pl lub klikając w baner i odbierz 310 PLN bonusu oraz Freebet 10 PLN bez depozytu na start
1000x200.png

stanley-63 1,8M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów UEFA
Godzina: 18:45
Spotkanie: Ajax : Benfica
Typ: Benfica over 1.5 gola
Kurs: 1.75
Bukmacher: Superbet

5 kolejka fazy ligowej i dziś na Johan Cruijff Arena (Amsterdam) spotykają się może to głupio zabrzmi ale dwa cieniasy dotychczas Ligi Mistrzów , Ajax w lidze w wielkim kryzysie i na ten moment traci już do lidera PSV aż 13 oczek , ostatnio u siebie polegli z beniaminkiem z Excelsior 1:2 a ogólnie to defensywa nie jest najmocniejsza formacją , teraz Benfica w Liga Portugal i tu jest bardzo dobrze , po 11 kolejkach 3 miejsce 7 wygranych 4 remisu i bez porażki , co do goli to 23:6 , no i teraz Liga Mistrzów a tu obie ekipy po 4 kolejkach 4 porażki a bramki Ajax 1:14 i Benfica 2:8 ale to spotkanie to mecz na przełamanie i widzę tutaj większe zaangażowanie po stronie Portugalczyków a że zarówno w Eredivisie jak i LM Ajax traci bramki to chyba nie będzie problemem dla Benfici zdobycie przynajmniej dwóch goli i pierwszego zwycięstwa w tej edycji fazy ligowej LM , zobaczymy jak będzie !

Otrzymane punkty reputacji: +2311
versa 1,1M

versa

Typer
FC Kopenhaga - Kairat Almaty
Betbuilder: Kairat Almaty wygra, poniżej 4.5 goli, Jorginho strzeli gola
Betclic @20.82

Kairat Almaty w pełni mogą skupić się wyłącznie na rozgrywkach Ligi Mistrzów, bowiem sezon ligowy w Kazachstanie zakończył się 26 października. Kairat wygrały mistrzostwo kraju z bilansem 53-19 w 26 rozegranych spotkaniach, wiadomo - w tej słabej lidze tylko FC Astana znana jest bardziej w Europie ale trzeba oddać Kairatom, że dobry to był sezon w ich wykonaniu, a mogą jeszcze więcej osiągnąć, zdobywając punkty w LM. Do tej pory udało im się zdobyć zaledwie jeden punkt w czterech meczach - z mało znanym Pafos. Ich bilans bramkowy na chwilę obecną to 2-11, prócz Pafos mierzyli się z Interem, Realem i Sportingiem - wiadomo że te mecze musiały być przegrane - ciekawi fakt, że z Interem tylko 1-2 na wyjeździe.
Czemu decyduje się na typ w ich stronę? Dlatego, że w teorii łatwiejszego przeciwnika już mieć nie będą, zostaje im Olimpiacos, Club Brugge i Arsenal.
Kopenhaga nie błyszczy formą, w Lidze Mistrzów zajmują raptem jedną pozycję wyżej od Kairat dzięki dwóm bramkom strzelonym więcej (jedną więcej również stracili). A w Lidze duńskiej zaledwie 4 pozycja za Aarhus, Midtjylland, Brondby, nawet u siebie wyglądają dość średnio. Myślę, że Kairaty za drobne jak najbardziej warte ryzyka. Liga mistrzów w fazie grupowej po nowelizacji rządzi się jeszcze bardziej swoimi prawami. Myślę, że prócz grających Kopenhagę każdego fana piłki nożnej ucieszyłaby wygrana Kairat. W typie jest również gol Jorginho, choć nie błyszczy aktualnie, to w zakończonym już sezonie ligowym był drugim najlepszym strzelcem w drużynie, jest najbardziej doświadczonym graczem, stawiam na jego gola.

L 3,4M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Chelsea - Barcelona
Typ: X2
Kurs: 1.62

Mecz, który zapowiada się na typowe 50/50, bo o ile Barca dała ostatnio pokaz dobrej ofensywnej gry, tak Chelsea ma po prostu sposób na mocne ekipy i bardzo często potrafi wygrywać w kluczowych meczach. Z perspektywy fanów Barcy mogą cieszyć powroty Garcii do bramki czy też dużo lepsza forma Yamala, w przypadku Chelsea na pewno seria zwycięstw i niezła gra w defensywie. Nastawiam się na arcy ciekawe widowisko, gdzie będziemy widzieli akcje z obu stron. Ostatecznie skłaniam się ku temu, że Barca po prostu nie przegra tego spotkania.

lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
Godzina: 21.00
Spotkanie: Chelsea- Barcelona
Typ: BetBuilder: Barcelona wygra + obie strzelą
Kurs: 4,10
Bukmacher: Fortuna
Link do analizy:

Prawdziwy hicior w piłkarskiej LM czeka nas dziś na Stamford Bridge. Londyńska Chelsea podejmuje Dumę Katalonii. Obe zespoły zajmują miejsca obok siebie w połowie tabeli. Co w przypadku szczególnie Barcelony jest sporym zaskoczeniem i jednocześnie rozczarowaniem dla kibiców tego klubu. Dziś liczę na przełamanie Lewandowskiego i spółki po bardzo słabym meczu jaki rozegrali w Bruggi. Do składu na dobre wrócił Yamal, który w meczu ligowym zaliczył dwie asysty i był motorem napędowym zespołu. Jeśli chodzi o braki kadrowe to na pewno sporą stratą nadal dla Barcy jest brak Pedriego, który jest mózgiem zespołu w centralnej części boiska, odpowiedzialny zarówno za destrukcję jak i kreowanie sytuacji.
Większe braki są jednak w Chelsea bo przez większość sezonu muszą sobie radzić bez Palmera czyli najlepszego zawodnika w ostatnich sezonach, Colwilla- lidera defensywy, czy nieobliczalnego Sterlinga.

W mojej ocenie zobaczymy ciekawe widowisko z bramkami z obu stron oraz wygraną Barcelony.

Jako opcję proponuję:
Barca@ 3,15 LVbet
Multiwynik 1:2; 1:3; 1:4 @ 6,60 Fortuna
BB: Barca wygra, Barca strzeli w obu połowach, Yamal gol lub asysta, Yamal over 2,5 strzału, Barca over 4,5 RR @ 9,50 Fortuna

H 226,9K

hasbaart

Typer
Slavia - Athletic
Kartki w tym meczu to nie jest cos co rzuca się pierwsze w oczy pośród dzisiejszych meczy i widzę ze buki też jakby niedoceniały możliwości kartek w tym meczu. Doskonale sobie zdaje sprawę dlaczego...
Atletic w tym sezonie w LM
W Newcastle 2:0 - 2żk Athletic
Z Karabachem 3:1 - 0żk
W Borussi 4:2 - 3żk
Z Arsenalem 0:2 - 4żk
27 miejsce z 3 pkt a w perspektywie mecze
Z PSG
W Atalancie
Ze Sprtingiem
No to gdzie tu szukać punktów zeby pozostać w pucharach jak nie dzisiaj w Pradze.
Slavia z kolei zajmuje 30 pozycje z 2 pkt o dotychczasowe zmagania wyglądają następująco:
Z Arsenalem 0:3 - 7żk + karny
W Atalancie 0:0 - 5żk
W Interze 3:0 - 3żk
Z Bodo 2:2 - 5żk + karny
Kartkowo wyglada to znacznie lepiej niż w przypadku Hiszpanów. Slawia ma jeszcze:
W Tottenhamie
Z Barceloną
W Pafos
Gdzie tu szukać punktów jak nie dzis u siebie i w Pafos
Drużyny spotkały się w zeszłym roku w fazie ligowej Ligi Europy:
Atletic - Slavia 1:0 - 4żk przy 31 faulach wiec sędzia duńczyk Krogh mógł pewnie dać cos jeszcze. Generalnie nic dziwnego bo akurat ten sedzia do overowych nie należy...
Właśnie sedzia czyli moja największa nadzieja overa kartowego w tym meczu Mój ulubiony, litewski - Donatas Rumsas. Parę razy opisywałem juz np przy okazji np meczów reprezentacji tego sędziego i jestem przekonany co do jego umiejętności a właściwie nie umiejętności prowadzenia meczów i szatania potem kartkami...
Patrząc jednak na statystyki w tym sezonie to nie jest różowo. W LM 4żk, 1żk, w kwalach LE 4żk + karny i w kwalach LM 3żk + czk jednak jak sie przyjrzeć dokladnie:
Athletic - Arsenal 0:2 - 4żk
Bayern - Bruggia 4:0 - 1żk
Lech - Genk 1:5 - 4żk + karny
Rangers - Panata 2:0 - 3żk + czk
Nie były to mecze z wielkim potencjałem kartkowym i cześć z nich zakończyła sie zaraz po tym jak sie zaczęła ze względu na różnice klas... ale i tak czerwo I kartka wpadła...
Patrząc na przykład na poprzedni sezon
To w 6 meczach pucharowych i eliminacji do pucharów
6żk
2żk + czk + 2 karne
7żk - czk + karny
4żk + czk
3żk
3żk + czk + 2 karne
No to juz wyglada to całkiem inaczej...

Ja w to dzisiaj idę. Obie drużyny w potrzebie punktowe będzie walka o będą kartki.

Over 3,5 kartek - 1,47
Over 4,5 kartek - 1,97
Superbet

Czerwona Kartka - 4,90
Betclic

Do tego planuje kartki w Chelsea - Barcelona nikt tu nie powinien odpuszczać i te 4 kartki powinniśmy zobaczyć

Over 3,5 kartek - 1,46

Mysle jeszcze nad meczem Ajaxu z Benficą. Dwie czerwone latarnie LM.
Ajax gra jeszcze
W Karabachu
W Villareal
Z Olimpiakosem
Z tego mogą byc jeszcze jakieś punkty i uczulają cos do wejścia do LE. Z drugiej strony nie wiem czy z taką grą jak ostaynio sa w tej LM cos jeszcze osiągnąć...
W Benfice większy pożar. Zostały im jeszcze mecze w
Z Napoli
W Juve
Z Realem
Czy 'The One' jest jeszcze coś punktów z tego wyciągnąć 🤔 w ostatnich kolejkach Real moze juz o nic nie grac. Z Napoli u siebie można powalczyć. Juwe to juz nie hegemon. Kluczem jest dzisiejszy mecz.
Wyglada mi tu na kartki.
Minusem jest sedzia - niemiec Jabłoński kotey jakos nie kwapi sie do pokazywania kartek. Do tego pierwszy sezon sędziuje w LM. Jednya szansa ze nie bedzie miał dzisiaj wyboru...🤷‍♂️
Na głównym kuponie na pewno ale w jakimś tam pobocznym pewnie spróbuję tu znaleźć ze 4 kartki. Wiece niż 3,5 nie zagram...

Over 3,5 kartek - 1,42

Ostatnia edycja:
S 96,8K

sol

Użytkownik
Typ: BetBuilder: Barcelona wygra + obie strzelą
Kurs: 4,10
Bukmacher: Fortuna
Link do analizy:

Prawdziwy hicior w piłkarskiej LM czeka nas dziś na Stamford Bridge. Londyńska Chelsea podejmuje Dumę Katalonii. Obe zespoły zajmują miejsca obok siebie w połowie tabeli. Co w przypadku szczególnie Barcelony jest sporym zaskoczeniem i jednocześnie rozczarowaniem dla kibiców tego klubu. Dziś liczę na przełamanie Lewandowskiego i spółki po bardzo słabym meczu jaki rozegrali w Bruggi. Do składu na dobre wrócił Yamal, który w meczu ligowym zaliczył dwie asysty i był motorem napędowym zespołu. Jeśli chodzi o braki kadrowe to na pewno sporą stratą nadal dla Barcy jest brak Pedriego, który jest mózgiem zespołu w centralnej części boiska, odpowiedzialny zarówno za destrukcję jak i kreowanie sytuacji.
Większe braki są jednak w Chelsea bo przez większość sezonu muszą sobie radzić bez Palmera czyli najlepszego zawodnika w ostatnich sezonach, Colwilla- lidera defensywy, czy nieobliczalnego Sterlinga.

W mojej ocenie zobaczymy ciekawe widowisko z bramkami z obu stron oraz wygraną Barcelony.

Jako opcję proponuję:
Barca@ 3,15 LVbet
Multiwynik 1:2; 1:3; 1:4 @ 6,60 Fortuna
BB: Barca wygra, Barca strzeli w obu połowach, Yamal gol lub asysta, Yamal over 2,5 strzału, Barca over 4,5 RR @ 9,50 Fortuna
W typie oczywiście powodzenia, ale przepraszam bardzo, radzić sobie bez...Sterlinga? chat podpowiadał ? Sterling nawet zdrowy i w formie by nie grał w 1. składzie..bez Palmera grają w zasadzie od początku sezonu, bo tyle co się pojawiał to po kontuzjach, nie zdążył formy zrobić i znowu kontuzja, także z typem powodzenia, ale wymienione przez Ciebie braki obecnie nie mają wpływu na grę

Otrzymane punkty reputacji: +230
lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
W typie oczywiście powodzenia, ale przepraszam bardzo, radzić sobie bez...Sterlinga? chat podpowiadał ? Sterling nawet zdrowy i w formie by nie grał w 1. składzie..bez Palmera grają w zasadzie od początku sezonu, bo tyle co się pojawiał to po kontuzjach, nie zdążył formy zrobić i znowu kontuzja, także z typem powodzenia, ale wymienione przez Ciebie braki obecnie nie mają wpływu na grę
Problem z czytaniem ze zrozumieniem? Jak wół jest napisane że muszą sobie z tymi brakami radzić przez większą część sezonu. Jeśli uważasz że brak Colwila czy Palmera nie ma wpływu na grę Chelsea to uważam moja dalszą dyskusję z Twoją osobą za bezużyteczną.

l0k0 4,9K

l0k0

Użytkownik
Problem z czytaniem ze zrozumieniem? Jak wół jest napisane że muszą sobie z tymi brakami radzić przez większą część sezonu. Jeśli uważasz że brak Colwila czy Palmera nie ma wpływu na grę Chelsea to uważam moja dalszą dyskusję z Twoją osobą za bezużyteczną.
Ja się tu nie zgodzę jednak nie zgodzić. Gra Palmera nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO wpływu na Chelsea w tym sezonie. On w ogóle nie gra przecież. W tym sezonie rozegrał JEDEN pełny mecz i w sumie prawie całą resztę był kontuzjowany. Wspominanie go w obecnej sytuacji nie ma kompletnie żadnego wpływu na sytuację.
Sytuacja Colwilla jest analogiczna: koleś nie rozegrał w tym sezonie ŻADNEGO MECZU. Jego wpływ na drużynę w tym sezonie jest również ZEROWY.

Chelsea bez tych dwóch panów zajmuje DRUGIE MIEJSCE W TABELI więc radzi sobie więc bez nich bardzo dobrze!

Dodatkowo powiem, że oglądałem większość meczy Barcelony i jestem bardzo zawiedziony grą. Wiele meczy przepychają (coś jak Real w poprzednim sezonie). Nie mają za bardzo pomysłu na grę. Głównie albo coś Yamal zrobi albo "laga na Robercika". Widać ewidentnie brak Pedriego, Gaviego czy Raphinii, który w końcu wraca.

Typ może i wejdzie, bo sam typuję remis ale pisanie o Pamerze czy Colwillu nie ma obecnie kompletnie sensu i wcale nie osłabiają zespołu.

Otrzymane punkty reputacji: +69
lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
Ja się tu nie zgodzę jednak nie zgodzić. Gra Palmera nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO wpływu na Chelsea w tym sezonie. On w ogóle nie gra przecież. W tym sezonie rozegrał JEDEN pełny mecz i w sumie prawie całą resztę był kontuzjowany. Wspominanie go w obecnej sytuacji nie ma kompletnie żadnego wpływu na sytuację.
Sytuacja Colwilla jest analogiczna: koleś nie rozegrał w tym sezonie ŻADNEGO MECZU. Jego wpływ na drużynę w tym sezonie jest również ZEROWY.

Chelsea bez tych dwóch panów zajmuje DRUGIE MIEJSCE W TABELI więc radzi sobie więc bez nich bardzo dobrze!

Dodatkowo powiem, że oglądałem większość meczy Barcelony i jestem bardzo zawiedziony grą. Wiele meczy przepychają (coś jak Real w poprzednim sezonie). Nie mają za bardzo pomysłu na grę. Głównie albo coś Yamal zrobi albo "laga na Robercika". Widać ewidentnie brak Pedriego, Gaviego czy Raphinii, który w końcu wraca.

Typ może i wejdzie, bo sam typuję remis ale pisanie o Pamerze czy Colwillu nie ma obecnie kompletnie sensu i wcale nie osłabiają zespołu.
Kolejny zawodnik z problemem z czytaniem ze zrozumieniem? Gdzie jest napisane że nagle Chelsea w tym meczu będzie grała inaczej niż przez resztę sezonu? Braki Palmera i Colwila są niemal od początku sezonu co wprost wynik z mojego posty, lecz nie zmienia faktu że brak tych zawodników w składzie to spora wyrwa, sorry ale wolałbym ich mieć w kadrze na mecz z Barceloną niż nie mieć, mimo że do tej pory praktycznie nie grali w tym sezonie, ale gdyby grali może Chelsea byłaby na 1 miejscu a nie 2.

Panowie proponuję abyście dali coś od siebie a nie na siłę szukali drugiej dziury w d....ie poprzez mało konstruktywną krytykę.

Otrzymane punkty reputacji: +1533
L 3,4M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Sporting - Club Brugge
Typ: gol Club Brugge
Kurs: 1.41

Club Brugge postraszył ostatnio Barcelonę u siebie i choć gra u siebie i na wyjeździe to dwie różne rzeczy, to jeśli zaprezentowaliby chociaż 50 procent tego w meczu ze Sportingiem to mogą śmiało powalczyć o kolejne punkty. Brugge bazuje na młodości i ofensywie, co jest przyjemne dla oka, ale także ultra mocne jeśli chodzi o kreowanie sytuacji i zdobywanie bramek. Awans z fazy grupowej wydaje się być w zasięgu gości i myślę, że punkty ze Sportingiem moga być jednymi z kluczowych.

S 96,8K

sol

Użytkownik
kolega widzę, sam ma jakieś problemy z pisaniem ze zrozumieniem chyba, goście nie grają od początku sezonu w zasadzie i to jest argument do dzisiejszego spotkania...no rzeczywiście ma to sens, ah i ten nieobliczalny Sterling xd
===

Chelsea - Barcelona

over 2.5 + over 2.5 rr każdy @1.94 fortuna

Trochę dziwi mnie fakt, że to Chelsea jest minimalnym faworytem dzisiaj, bo imo to typowe 50/50, ale nie raz pisałem, że granie Chelsea 1x2 to tak jak obstawianie Man utd, bez sensu, chociaż zastanawiają te spadki kursów, okres czasowy spory, ale zmiana i tak duża
1764088229118.png
Ale myślę, że zamiast tego można standardowo w statystyki. Nie będę tutaj pisał o oczywistych brakach kadrowych The Blues jak ktoś wyżej, bo bym musiał od razu porównać wyniki i grę kiedy mieli ich w składzie w formie, a to tamten sezon, to też się mija z celem. Plusy tych wiecznych rotacji u niebieskich są takie, że w końcu jacyś następcy się kreują, jest Enzo, są 2x Pedro, jest rewelacyjny wręcz Caicedo, oby go tylko nie sprzedali, bo zapowiada się topka na swojej pozycji, jest jeszcze Estevao, chociaż czasami londyńczycy trochę przeginają z ilością zagrań do niego, coś typu masz piłkę weź coś wyczaruj, a to jednak nie ten poziom co m.in Yamal (jeszcze). Także Chelsea w ataku ma kim grać, mimo, że nie zagra Sterling, bo to przecież podstawa była xd, a osobiście co mnie bardziej interesuje, to jak ten atak spisze się na tle właśnie drużyny szybko i płasko grającej, bo obecna Chelsea to nie ta z Drogba, wrzuta w pole i czarny strzeli, tu jest więcej kombinacji, gry po ziemi, prostopadłych podań, trochę w stylu barcelony swego czasu, bo oni teraz z Lewym to też trochę inaczej. No i właśnie z 2. strony Barca, siłą tego zespołu jest na pewno atak, tzn dużo lepiej grają w ataku niż bronią, do gry wraca Yamal, no jest niby jeszcze ten nasz Robercik, ale wydaje mi się, że nie będzie on głównym napadziorem
1764088416775.png
To wyniki z poprzednich spotkań LM, na szybko chelsea: Qarabag zlekceważyli, wychodząc pół rezerwami, mają za swoje, pogrom Ajaxu, który od dłuższego czasu jest kompletnie bez formy, a mimo to strzelili i okazji było dużo więcej niż ten 1 karny, z Benficą nie biorę pod uwagę, bo Mourinho ze swoimi taktykami na 1:0/0:1 powinien dawno karierę skończyć, pogrom w Monachium, ale Bayern obok Arsenalu to chyba obecnie top2 w Europie, ale bramkę strzelili.
Barcelona, szalony mecz w Bruggi, piękne widowisko i nieobliczalni Belgowie strzelający 3 bramki, wynik hokejowy, pogrom Olympiakosu u siebie, gdzie i tak bramkę stracili, niespodziewana trochę przegrana z PSG, ale z overem i imo ciut nawet zaskakująca wygrana ze Srokami na ich terenie, też over.
Także te mecze są dosyć kolorowe jeśli chodzi o bramki, jeśli chodzi o rożne to Chelsea jak na Anglików przystało u siebie nabije zawsze kilka sztuk, linia 3 jest na prawdę niska jak na to, że grają u siebie. Z drugiej strony jak kilka razy Barcelone oglądałem to tych rożnych też potrafią bić, bardzo dużo nawet jeśli gonią wynik, ale wydaje mi się, że nawet jakby tu prowadzili to nie cofną się całkowicie, zresztą u nich z kontry ma kto grać, te 3 rożne to myślę spokojnie. Martwi mnie tylko fakt, że obydwie drużyny mają po 7 pkt w LM i trochę nóż na gardle, przynajmniej jeśli chodzi o bezpośredni awans, w takiej sytuacji mogą zacząć ostrożnie, ale najpóźniej w 2. połowie myślę, że mecz się otworzy i będzie piękne widowisko z overami, z fartem

lukas88 1M

lukas88

Forum VIP
Przykro mi że kolega nie potrafi zrozumieć prostego przekazu, wybacz, ale bardziej drukowanymi literami nie da się tego napisać skoro nie potrafisz zrozumieć faktu że brak kluczowego w ostatnich sezonach zawodnikach i świetnego defensora jest mega osłabieniem. (nie w kontekście ostatnich 2 miesięcy lecz globalnie) Widocznie troszkę jeszcze za mało dziur w śniegu kolega wysikał w dotychczasowej karierze.

S 96,8K

sol

Użytkownik
ziomuś, czy Ty się z jakimś ziemniakiem na łby zamieniłeś? jeszcze jakieś personalne wycieczki przeprowadzasz? Czy ja Cię obrażam gdzieś? Moim zdaniem nie ma sensu pisanie o nieobecnościach, które nie odnoszą się do gry w tym sezonie, to tak jakbyś napisał, że Newcastle będzie dzisiaj osłabione brakiem Isaaka.. każdy ma swoje zdanie, moje jest takie, jak Ty lubisz sobie patrzeć na listę obecnych/nieobecnych sprzed pół roku/roku w stosunku do daty rozgrywanego meczu, to Twoje takie prawo, gl, bez odbioru

Otrzymane punkty reputacji: +676
K 22,1K

konradjerzy

Użytkownik
Sports Mole

Champions League
Chelsea

Chelsea
Nov 25, 2025 8.00pm

Barcelona

Barcelona
  1. Sports Mole
  2. Football
  3. Chelsea
Preview:Chelsea vs Barcelona - prediction, team news, lineups
By Ben Knapton | 23 Nov 2025 08:46, Last updated: 25 Nov 2025 09:35
Chelsea vs Barcelona - prediction, team news, lineups

© Imago / Sports Press Photo
Neck and neck in the Champions League standings at the midway point of the competition, Chelsea and Barcelona collide at Stamford Bridge in Tuesday's clash of the titans.
Both the Blues and the Blaugrana have collected seven points from their opening four games of the competition, a mixed bag of results that have left both outside of the automatic last-16 places in 12th and 11th respectively.
Match preview
The latest side to be stunted by surprise package Qarabag in Europe, Chelsea had to do it the hard way to even claim a point from their Azerbaijan-based hosts on matchday four of the Champions League, when Alejandro Garnacho rescued a 2-2 draw for the Club World Cup champions.
A four-goal Baku stalemate prolonged Chelsea's wait for their first away win in this season's Champions League, but Enzo Maresca's men are two for two on their own turf, where Benfica and Ajax have both been slain in the current campaign.
In fact, not since the pre-COVID days of 2019 have the Blues been beaten at Stamford Bridge in any European group stage/league phase, going unbeaten in 16 such games since that loss to Valencia six years ago - winning 12 of them.
Maresca's men have also hit a rich vein of domestic form before their blockbuster Barca battle, prevailing in each of their last three Premier League games without conceding a goal and rising to second in the table with a 2-0 success at Burnley on Saturday lunchtime.
The kids have been more than alright for Chelsea in recent weeks, as the Blues have now gone an astounding 50 Premier League games without naming a player aged 30 or older in their starting lineup, but both young and old are producing the goods for their Catalan counterparts.

© Imago / Pressinphoto

The doors of Camp Nou finally swung open again on Saturday afternoon, when Barcelona won a match at their refurbished home for the first time in 909 days, putting four past Athletic Bilbao without reply on a wonderful welcome back.
Ferran Torres scored twice, Lamine Yamal assisted twice, Robert Lewandowski bagged his obligatory goal and Fermin Lopez also helped himself to one of his own for Hansi Flick's side, who have momentarily reclaimed first place in the La Liga table as a result.
Not only scoring another customary glut of goals, Barcelona kept their first clean sheet in 11 games during the 4-0 thumping of Athletic, who were unable to expose La Blaugrana's highest of high lines in the manner of some of their rivals.
Club Brugge were one of the teams to capitalise on Barca's all-or-nothing defensive strategy, holding Flick's side to an enthralling 3-3 draw last time out in the Champions League, in which the Spanish champions have conceded at least once in every game so far this season.
Barca shut Chelsea out in the most recent battle between the two clubs, though - a 3-0 last-16 success in the 2017-18 season - but the Blaugrana have won just one of their previous seven visits to Stamford Bridge, triumphing 2-1 en route to the 2005-06 trophy.
Chelsea Champions League form:
  • L
  • W
  • W
  • D
Chelsea form (all competitions):
  • L
  • W
  • W
  • D
  • W
  • W
Barcelona Champions League form:
  • W
  • L
  • W
  • D
Barcelona form (all competitions):
  • W
  • L
  • W
  • D
  • W
  • W
Team News

© Imago

The Reece James alarm bells rang at Turf Moor on Saturday when the injury-plagued Chelsea captain was taken off at half time, but Maresca confirmed after the game that the change was pre-planned rather than as a consequence of a fresh problem.
Fellow defender Wesley Fofana was omitted from the matchday squad against Burnley for 'protection', so the Frenchman ought to be in contention to face the Spanish champions, but Tosin Adarabioyo warrants a start on Tuesday after a stellar display at the weekend.
Romeo Lavia (thigh), Cole Palmer (groin/toe), Dario Essugo (thigh) and Levi Colwill (knee) remain sidelined for the Blues, as does Mykhaylo Mudryk, who has now missed almost an entire year due to his doping suspension.

slomiany400 216,8K

slomiany400

Użytkownik
Ja przeczytałem analizę lukas88 lukas88 w południe i zaśmiałem się na czacie, ze chłop wspomina o nieobliczalnym Sterlingu xd widzę ze nie tylko mnie to wszystko rozśmieszyło, nie mam nic do Ciebie, bo w dziale piłki ręcznej, coś tam trafiasz, tylko tam nie znam się i nie wiem, czy piszesz z sensem :D

jak dla mnie dzisiaj będzie overowo, dla Chelsea nie jest potrzebny nieobliczalny Sterling, czy Palmer. Zresztą Palmer to bezbarwna postać, tylko nahajpowana nazwiskiem. Barcelona jest dziurawa jak ser szwajcarski

Over 4.5 3.35 bet-at-Home

Otrzymane punkty reputacji: +445
Pablito91 2,7M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Slavia powyżej 12.5 fauli @1.72 betfan po 60 minutach już ogarnięte

5 kolejka fazy ligowej Ligi Mistrzów. Zmierzy się Slavia z Bilbao. Obie drużyny póki co bardzo słabo w tym sezonie. Bilbao 3 punkty w meczach a Slavia 2. Obie drużyny plasują się na dole tabeli. Dzisiaj Obie będą chciały zdobyć 3 punkty. Idę tutaj w faule Czechów. W zeszłym roku grali ze sobą i było ostro w lidze Europy. 16-15 w faulach. W tym sezonie slavia gra bardzo ostro w lidze Mistrzów. W ostatnim meczu z Arsenalem aż 24 prxeeinienia. Z Atalantą 17, wcześniej 15 i 13. Liczę, że dzisiaj również przynajmniej 13 razy z faulują piłkarzy Bilbao.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +563
F 392,2K

FanGkstychy73

Użytkownik
Typ: Betbiuder Liczba goli: powyżej 1.5
Zawodnik - liczba celnych strzałów: Lewandowski, Robert - powyżej 0.5
Barcelona - liczba rzutów rożnych: powyżej 1.5
Kurs: 1.55
Hit dzisiejszych meczy piłkarskiego raju. Barcelona gra bardzo ofensywnie, często zapominając o defensywie i potem padają takie wyniki jak 3:3, 6:1 itd. Duma Katalonii gra wysokim pressingiem i potem Wojtek Szczęsny czy dzisiaj Garcia nie nudzi się. Barcelonie zawsze ciężko gra się na Stamford Bridge. I tylko raz wygrał. Większość liczy pewnie na grad bramek lecz ja bezpiecznie stawiam na 2 bramki ( nie zdziwię się jak będzie Btts). Lewandowski wrócił z wielkim impetem po kontuzji. Czy to strzelił gola w reprezentacji Polski czy na powrocie na Camp Nou. Dziś wystarczy jeden celny strzał. Co do 2 rożnych Barcy to raczej formalność. Regularnie mają więcej.
Z f
artem 💪👍

Do góry Bottom