Na wstępie podam listę powołanych zawodników Barcelony bo to będzie mój punkt wyjściowy do całej analizy:
Pinto, Olazábal, Montoya, Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Pedro, A. Iniesta, Neymar Jr, Mascherano, Bartra, Sergio, A. Song, Sergi Roberto, S. Gómez, Patric, Adama), Dongou.
No to zaczynamy.
W wyżej przedstawionej kadrze próżno szukać Adriano. Nie wystąpi w Amsterdamie z powodu zwichnięcia kostki w meczu z Granadą.
Brakuje też Sancheza który będzie pauzował za kartki.
Standardowo bo już od jakiegoś czasu nie ma Messiego, Alby a i w dalszym ciągu niezdolni do gry są Valdes i Alves.
Typ samym nie ma drugiego bocznego obrońcy. Możemy więc snuć teorie kto zagra na lewej stronie defensywy. Czyżby był to Puyol który zagrał kiedyś na tej pozycji?
W bramce oczywiście Pinto który dobrze poradził sobie we wspomnianym meczu w lidze. Nie wpuścił nic do siatki ale czy aby na pewno będzie tak z Ajaxem. Trochę mam wątpliwości. Ajax ciągle walczy o drugie miejsce w tabeli i tym samym o awans do dalszych gier. Jeśli to im się nie uda to pozostaje awans do
LE ale tu trzeba zbierać jakieś punkty. I nie mówię tu od razu o trzech ale jedno oczko mogłoby wiele znaczyć w ogólnym rozrachunku bowiem w tej grupie miejsca 2,3,4 są w dalszym nieobsadzone.
Na CN Ajax standardowo dostał w du.ę. Jak szybko przyjechali tak szybko pojechali i to z dodatkowym obciążeniem. Ale czy u siebie nie są w stanie strzelić chociażby bramki ?
Przypomina mi się mecz z Milanem gdzie to goście w 94 minucie dostali karnego z kapelusza którego wykorzystał nie kto inny jak Balotelli i skończyło się 1:1. Do tego momentu Ajax stawiał opór, strzelił co najważniejsze bramkę.
Osobiście poczekam do ukazania się składów ale jeśli zobaczę w linii pomocy Songa lub Sergi Roberto a w obronie na boku Bartrę albo nawet Puyola to jestem w stanie postawić na
BTS w tym spotkaniu bo to że Barca coś strzeli to jest niemalże pewne. Jak to mawia Assitalia:
"W życiu pewne są tylko dwie rzeczy - śmierć i 100+ Neila Robertsona" a ja dodałbym do tego jeszcze
"... bramka Barcy".
Ajax - Barcelona typ: BTS @ 1.78 Betsafe
Również po obejrzeniu składów na mecz Arsenalu z Marsylią jestem w stanie typować na zwycięstwo gospodarzy. Nie będę tu szukał overu bramek Arsenalu lub handicapu ponieważ im po prostu jest potrzebne zwycięstwo aby móc w 99% awansować dalej. Dopóki nie przeczytałem że w kadrze OM
brakuje Payeta specyficznie podochodziłem do tego typu wszak Francuzi kiedyś muszą się otrząsnąć. Ale na to będzie najwidoczniej czas w ostatnim spotkaniu u siebie w którym podejmą Borussię. Może tak być ale wcale nie musi (w końcu dużo jeszcze czasu) lecz w pojedynku na Emiarates Stadium nie widzę porażki rozpędzonych Kanonierów.
Arsenal - Marsylia typ: 1 @ 1.23 Betsafe