Na dzis wedlug mnie bardzo ciekawa oferta. Przede wszystkim,
Shalke - Chelsea
Chelsea @1.83
Dla mnie sprawa wydaje sie tutaj jasna. Chelsea gra obecnie najlepszy futbol w PL i wedlug mnie najlepszy w Europie, ze wzgledu na fakt, iz maja niesamowita defensywe, zas ofensywa nie ustepuja takiemu np. Bayernowi, czy Realowi. Oczywiscie ktos powie, ze mniej strzelaja - ale w PL jest inaczej niz w ogorkowej PD, czy zdominowanej przez Bayern Bundeslidze. Poza tym Londynczycy lubia zabijac mecz, czyli strzelic 2 gole i kontrolowac mecz, nie forsujac, jak chociazby ostatnio w lidze z WBA.
Ale do rzeczy - dzisiaj mierza sie z Shalke, zespolem, ktory co prawda ostatnio radzi sobie w miare niezle w lidze, ale tak jak wyzej napisalem -
Bundesliga to nie to. Nie zawahalbym sie postawic dzis na The Blues nawet gdyby Shalke w poprzedniej kolejce graloby i pokonaloby Bayern. Chelsea dzis moze przypieczetowac sobie awans, a Mourinho znany jest z tego, ze uwielbia miec ten komfort i przed ostatnia kolejka miec sprawe jasna. Kazdy kto pamieta triumf Mou z Porto i od tego czasu sledzi jego kariere trenerska, zdaje sobie z tego sprawe. Dlatego dzis Chelsea bedzie cisnac. A wiadomo, ze w formie sa. Wypoczeci rowniez jak najbardziej, poniewaz byla przerwa reprezentacyjna, a poprzedni mecz z WBA byl dla nich spacerkiem. Nie zamierzam zanudzac jakimis statystykami, poniewaz takowe sa tu niepotrzebne. Chelsea pojechalo do Niemiec po 3 pkt i Mourinho zrobi wszystko by te 3 pkt wywiezc.
Jako drugie spotkanie biore pod lupe
Shakhtar - Bilbao.
Shakhtar @1.73
Ukraincy "u siebie", a raczej w Charkowie? Fakt jest taki, ze Bilbao jak to zwykle w ostatnich latach 4 klub PD w
LM, kompromituje sie. Tak bylo niedawno z Villareal, tak bylo z Sosiedad i tak jest z Bilbao.WyYjatkiem byla w ostatnich latach tylko jednosezonowa druzyna Malagi. Natomiast skupiajac sie wylacznie na faktach - Shakhtar gra w tym sezonie
LM bardzo dobrze, ze stosunkiem meczow 2-2-0 i 14:2 w bramkach, przy czym jak wiadomo postrzelali sobie z Bate, tak wiec z drugiej strony nie ma sie czym mocno zachwycac. Na Hiszpanow powinno to jednak wystarczyc az nad to. Bilbao tak jak wspomnialem, kompromituje sie, graja beznadziejnie i zajmuja ostatnie miejsce w tabeli z 1 pktem i 2 strzelonymi bramkami po 4 meczach.
Jeszcze jedno - Shakhtar ma 8 pkt i zajmuje 2 miejsce w tabeli. Na pewno mierza w zwyciestwo tej grupy, a maja na to szanse jesli dzisiaj wygraja. Ponadto kolejnym argumentem jest fakt, ze Shakhtar to druzyna ofensywnie usposobiona. Oni nie umieja kontrowac, oni atakuja. Miedzy innymi dlatego ich udzial w
LM czesto konczy sie po fazie grupowej, gdy trafiaja juz na moce zespoly. Jednak poki co graja w grupie przedostatni mecz z beznadziejnym Bilbao i faworyt jest jeden, a kurs zacny.
I na koniec wisienka, ale tylko dla tych, ktorzy maja u swojego bukmachera taka opcje, mianowicie chodzi mi o posiadanie pilki i mecz
City - Bayern. Ja osobiscie, jak powyzsze 2 typy, gram to na betssonie. Typ natomiast:
Bayern - posiadanie pilki over 56% @1.85
Nie jest tajemnica, ze City jako mistrz Anglii przynosi wstyd PL w
LM juz nie pierwszy sezon. Tu i owdzie pojawiaja sie glosy, ze grupa trudna itp. Co z tego, mistrz Anglii z kazdej grupy powinien wychodzic bez problemu. Ogladam Obywateli czesto w tym sezonie i widze jedno - nie ma zespolu, Pellegrini nie ogarnal tego bajzlu tak jak powinien. Owszem City w lidze wyrywa, ale nie dlatego, iz maja kolektyw, a dlatego, ze sila rzeczy, grajac np. ze Swansea zawsze blysnie jak nie Aguero, to Toure, itd. Majac 11 gwiazd w druzynie, nawet gdy nie idzie zespolowi, czasem blysnie jakas indywidualnosc. Nie mniej jednak wysztko wychodzi w
LM, gdy przychodzi mierzyc sie z zespolami lepszymi, badz nawet slabszymi, ale doswiadczonymi w grze w tych rozgrywkach. City po prostu wysysa wtedy po calosci. I ten sezon niestety nie jest wyjatkiem. Nie odwaze sie postawic bezposrednio na Bayern, bo wiem, ze im specjalnie nie zalezy, awans maja pewny, ale wiem jak graja Bawarczycy. Oni zawsze utrzymuja sie przy pilce dlugo. Zreszta to styl Guardioli znany odkad jest trenerem. I tak beda grac z City, co pokazali zreszta w poprzednim meczu i w poprzednim dwumeczu z City, zas Obywatele jak na zespol kilka klas gorszy przystalo, beda czekac na swoje okazje i kontry. Szczerze ten kurs i linie wystawiona przez betsson uwazam za promocje. Spodziewam sie posiadania pilki u Bayernu na poziomie 60-65 % i pobieram to bez zastanowienia.