lalo
Forum VIP
http://img4.imageshack.us/img4/9404/20500265.jpg
Zapraszam do dyskusji i podawania typów z tym że te suche będa usuwane i karane !
Tutaj w sumie typ dobry z X bo to daje im już pewny awans. Lazio nie ma nic do stracenia więc pewnie się rzucą do ataku. Wiadomo że, drużynie z Rzymu nie idzie ostatnioale może nadszedł czas aby to zmienić ? choć będzie ciężko wygrać na wyjeździe tym bardziej ze na swoim boisku polegli 1:2.Mimo to przełamać się kiedyś muszą.Osobiście tego spotkania nie ruszam. Jest wiele lepszych spotkań tak jak np: napisałeś GENOA po kursie 1,9/2,13, która w ostatnim spotkaniu rozniosła Sampe 3:0. Slavia już raczej bez szans nie gram "na bramki" więc stawiam na włochów po dobry kursie mimo, że to wyjazd :-D. Dodatkowo przemawia za mną wygrana genoi u siebie 2;0 z Pragą !Dobra, to tak na szybko, bo sie spiesze na zajecia:
Salzburg - Lazio 1x
Poza dosc silna kadrze na papierze praktycznie nic nie przemawia za goscmi. W tej formie, w ktorej sa gospodarze ze spokojem powinni dac im rade, skoro nawet z Villarealem sobie poradzili. Zreszta raz juz Lazio dali rade, wiec i tym razem nie powinni z nimi stracic pkt, co by ich bardzo urzadzalo. Lazio w LE jak i Serie A zawodzi na calej linii i nie licze na zadne odrodzenie tej druzyny, W drugim meczu raczej Villareal powinien sobie poradzic, ale kurs na ich wygrana jest po prostu zalosny.
O co chodzi w tym co napisałeś że Fenerbahce to nie ten zespół co kiedyś? Oni mieli jeden sezon naprawdę ponad przeciętny a tak to raczej się nie wybijali. Pozatym w lidze bilans mają 10-1-3 i są liderem a ostatnie dwie porażki to najzwyczajniesza zadyszka więc o czym Ty mówisz to ja nie mam pojęcia. Cd oszczędzania to właśnie tak było bo w meczu z Kasimpasa nie grało 6 podstawowych zawodników. Dwóch kontuzje a reszta była oszczędzana na mecz z Twente. Cd meczu to myślę że Twente nie powinno tego przegrać ale mogą mieć kłopoty. W lidzę leją wszystkich pokolei ale w pucharach już tak różowo to nie wyglądaTwente - Fenerbahce 1, 1x
Goscie z 9pkt i 3 zwyciestwami przewodza w grupie, ale zdecydowanymi liderami na pewno nie sa. Ich ostatnia forma w lidze wola o pomste do nieba i trudno mi uwierzyc, ze po prostu oszczedzali sily na LE. Zwyczajnie to juz nie ten zespol co kiedys, choc na swoje szczescie ostatne spotkanie grupowe graja u siebie z Sheriffem i do tego czasu powinni sie pozbierac i je wygrac. Tak wiec poki co az tak wielka presja na nich nie ciazy, sobie blizej wyjscia z grupy niz reszta. W innej sytuacji sa gospodarze, ktorzy po prostu musza zdobyc kolejne pkt, by liczyc sie w walce o awans. Ostatnio graja naprawde niezle i bedac w tej formie przeciwko Turkom powinni zwyciezyc. Zwlaszcza jesli nie chca patrzec na wynik Moldawian. 1x to juz w ogole pewniak moim zdaniem.
Werder - Nacional 1
Mimo, ze jako zespolu Werderu nie lubie to musze jednak docenic ich obecna sytuacje w BL oraz w LE. Lecz do pelni szczescia (awansu z 1 miejsca) brakuje im minimum pkt, bo pozniej zagraja na bardzo goracym terenie w Bilbao, gdzie latwo na pewno nie bedzie. Patrzac na ich ostatnia forme strzelecka raczej trudno jest mi wyobrazic sobie, by stracili punkty z srednio grajacym Nacionalem. Mam rowniez nadzieje, ze obrona sie polepszy i nie straca znow w glupkowaty sposob bramek. Jesli zagraja madrze i beda kontrowali spotkanie to powinni ze spokojem je wygrac z nie grajacymi juz praktycznie o nic goscmi.
W jutrzejszym meczu z FC Timisoarą nie wystąpią Vurnon Anita i Urby Emanuelson. Obydwaj zawodnicy zakończyli ostatni pojedynek ligowy nieco poobijani i nie ma sensu narażać ich na urazy w meczu, w którym Joden muszą zdobyć tylko jeden punkt aby zapewnić sobie awans do kolejnej fazy Ligi Europejskiej.a co myślicie na temat meczu Timisoara-Ajax? mi się wydaje, że tutaj powinna być wygrana gości bez żadnego problemu, tym bardziej, że kurs 1.80 (sts) jest bardzo zachęcający do zagrania...