>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

5 kolejka fazy grupowej - 2,3 grudnia 2009

Status
Zamknięty.
mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Wczoraj wygrałem trochę waluty, stawiając 4 mecze, w tym Timisoara - Ajax under 3,5 gola. Nie oglądałem meczu, ale śledziłem sam wynik na livescorze.. Po czerwonej kartce przy stanie 1:2 zwątpiłem w sukces, ale przy drugiej czerwonej dla Rumunów dałem sobie spokój i poszedłem pooglądać TV. Przyszedłem w 85 minucie, poczekałem do końca i ku mojemu zdziwieniu mecz skończył się wynikiem 1:2. Nie kryłem radości, przyznam szczerze ???? Ale czemu o tym piszę? Otóż dziś na spokojnie patrzę w staty...i co się okazuje? Suarez nie wykorzystał dwóch rzutów karnych! ???? Ileż to trzeba mieć szczęścia, żeby zarobić trochę kaski ???? Masakra...
Dzisiaj...
Toulouse - Partizan Belgrade ----- 1 ✅
Tylko i wyłącznie wygrana gospodarzy. Goście pogubieni w tej edycji Ligi Europejskiej nie mają szans na awans. Zwycięstwo Francuzów przybliży ich zdecydowanie do drugiego miejsca premiowanego awansem. Toulouse u siebie ostatnio w bardzo dobrej formie. W lidze 3 zwycięstwa z rzędu, ale porażka z niesamowitym Szachtarem. Partizan wymiata tylko i wyłącznie na krajowym podwórku. Dziś pewna 1.
Roma - FC Basel 1893 ----- 1 ✅
Rzymianie dziś wygrywają i są jedną nogą w następnej rundzie LE. Forma nareszcie imponuje. Ostatnie 3 mecze w lidze to dwa zwycięstwa oraz remis z mistrzem Italii - Interem. Wcześniej wygrana w LE z Fulham 2:1. Bazylea lideruje w grupie, ale jest już po dwóch spotkaniach ze słabiutką CSKA Sofią. To na Bułgarach zdobyli aż 6 z 9 punktów, które do tej pory zgromadzili. W lidze Basel jest mocny, choć ostatnio porażka w &quot;El Clásico&quot;:p z Young Boys 0:2. Roma dziś wygrywa i zmienia Szwajcarów na prowadzeniu w grupie.
FC Kopenhaga - CFR Cluj ----- under 2,5 ✅
Pojedynek Duńczyków z Rumunami nie zapowiada się zbytnio emocjonująco. Dlatego nie pozostaje nic innego jak postawić na małą ilość bramek w tym meczu. Dlaczego? Ostatnie 10 spotkań Kopenhagi to aż 8 underowych wyników. Drużyna gospodarzy mało strzela i mało traci. Pokazała to w dotychczasowych meczach Ligi Europejskiej: z PSV 1:1 oraz 0:1, ze Spartą 1:0 i z Cluj 0:2. Mimo, iż obydwie drużyny potrzebują zwycięstwa, podejrzewam, ze będzie to nudny pojedynek, po którym cieszyć będą się Duńczycy wygrywając skromnie 1:0.

S 42

szuwi1

Użytkownik
Osobiście postawiłem już na Romę, ale teraz targają mną wątpliwości, czy zawodnicy i trener podejdą do meczu dostatecznie skoncentrowani i w pełnym składzie. W weekend bowiem wielkie derby Rzymu i być może Ranieri da odpocząć czołowym graczom.

kaszakasr 161

kaszakasr

Użytkownik
Szuwi z tego co wiem ROMA zagra mocnym składem tak Ranieri mówił na konferencji przed meczowej ???? FORZA ROMA do gry wraca De Rossi

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
W przedostatniej kolejce Ligi Europejskiej niemal pewni awansu Baskowie zawitają do Wiednia na mecz z tamtejszą Austrią. Goście mają jak dotąd na swoim koncie siedem punktów, gospodarze zaledwie dwa. Dzisiejsza wygrana zapewnia gościom awans do kolejnej rundy. Gospodarze ostatnio w fatalnej formie w lidze, zaledwie sześć punktów w pięciu meczach. Co zważając na poziom austriackiej Bundesligi jest wynikiem naprawdę słabym. Goście na przeciwnym biegunie. Zajmuje dobre ósme miejsce w hiszpańskiej La Lidze. W ostatnich czterech meczach zdobyli aż 10 punktów. Chyba wracają do znakomitej formy z początku sezonu. Biorąc pod uwagę składy personalne a także formę obydwu zespołów, faworyt jest tylko jeden i są nim właśnie goście. Z punktu widzenia typera może martwić jedynie to, że opiekun gości może zrobić małe zmiany w składzie. Wszak w niedzielę czeka go bardzo trudny mecz w lidze z Nietoperzami z Valencii. Uważam jednak, że nawet trzy, cztery zmiany nie osłabią gości, którzy potwierdzą dzisiaj swoją kapitalną formę i wyjadą z Wiednia z kompletem punktów.
Przewidywane składy:
Austria: Safar – Standfest, Bak, Ortlechner, Suttner – Sulimani, Baumgarlinger, Liendl (Blanchard), Acimovic – Schumacher (Januzovic), Diabang.
Trener: Daxbacher
Athletic: Iraizoz – Iraola, Ustaritz, Amorebieta, Castillo – Susaeta, Orbaiz, Yeste, De Marco (Gabilondo) – Llorete, Etxebrria.
Trener: Joaquin Caparros

6 1

666marcin

Użytkownik
Piłka Nożna , Liga Europejska , godz 19:00.
Spotkanie: Austria Wien - Athletic Bilbao
Typ: 2/2
Kurs: 3,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 19:00 w ramach fazy grupowej grupy L Ligi Europejskiej dojdzie do spotkania pomiedzy Austria Wien - Athletic Bilbao. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego meczu jest druzyna Athletic Bilbao. Austria Wien radzi sobie w Lidze Europejskiej bardzo slabo, nie maja juz szans na awans i watpie zeby dali rade zdobyc chociaz 1 punkt w tym meczu. Natomiast Athletic Bilbao jest bardzo blisko awansu i bedzie to dla nich bardzo wazny mecz.

Austria Wien w Austriackiej Bundeslidze zajmuje 3 pozycje trac 3 punkty do lidera Rapidu. W ostatnich spotkaniach w lidze nie zachwycaja. Wygrali 1:0 z Austria Kärnten. Tydzien wczesniej przegrali wysoko 4:1 z Rapid Vienna. Jescze wczesniej wygrali 1:0 z Sturm Graz, przegrali 4:3 z SC Magna Wr Neustadt i przegrali 1:0 z kapfenberg. Jest to naprawde slaby wynik patrzac na to, ze sa to druzyny slabsze niz w lidze Hiszpanskiej. W Lidze Europejskiej radza sobie jescze gorzej. W 4 meczach zodbyli zaledwie 2 pkt remisujac 2 mecze i 2 przegrywajac. Przegrali m.in 2:0 z Werder Brema, zremisowali 2:2 z Werder Brema, zremisowali 1:1 z Nacional i przegrali 3:0 ze swoim dzisiejszym rywalem 3:0 czyli Athletic Bilbao. Oto zestawienie 6 ostatnich spotkan gospodarzy:

28/11-09 T-Mobile Bundesliga Austria Vienna vs. Austria Kärnten 1:0
22/11-09 T-Mobile Bundesliga Rapid Vienna vs. Austria Vienna 4:1
08/11-09 T-Mobile Bundesliga Austria Vienna vs. Sturm Graz 1:0
05/11-09 Liga Europejska UEFA, Grupa L Werder Bremen vs. Austria Vienna 2:0
31/10-09 T-Mobile Bundesliga SC Magna Wr Neustadt vs. Austria Vienna 4:3
28/10-09 T-Mobile Bundesliga SV Kapfenberg vs. Austria Vienna 1:0

Athletic Bilbao w Primiera Division zajmuja 8 lokate. W ostatniej kolejce wygrali 4:1 z Almeria. Moga takze pochwalic sie remisem 1:1 z Barcelona. Oprocz tego wygrali 2:0 z Racing Santander i 1:0 z Atletico Madryt. Jak widac ostatnio w lidze radza sobie bardzo dobrze. W lidze Europejskiej takze nie radza sobie najgorzej. Po 4 meczach maja na koncie 7 pkt za 2 zwyciestwa, 2 remisy i 1 porazke. Wygrali 3:0 z Austria Wieden, zremisowali 1:1 z Nacional, wygrali 2:1 z Nacional, przegrali 3:1 z Werder Brema. Oto zestawienie 6 ostatnich spotkan gosci:

29/11-09 Primera Division UD Almeria vs. Athletic Bilbao 1:4
21/11-09 Primera Division Athletic Bilbao vs. Barcelona 1:1
11/11-09 Copa del Rey Athletic Bilbao vs. Rayo Vallecano 2:2
08/11-09 Primera Division Racing Santander vs. Athletic Bilbao 0:2
05/11-09 Liga Europejska UEFA, Grupa L Nacional vs. Athletic Bilbao 1:1
31/10-09 Primera Division Athletic Bilbao vs. Atletico Madrid 1:0

Podsomowujac sadze, ze Athletic pewnie wygra ten mecz obejmujac prowadzenie w 1 polowie meczu. Sa druzyna lepsza i w dobrej formie. Dodatkowo jesli wygraja beda mieli zapewniony awans. Wiec stawiam na zwyciestwo 3:0 Athletico.

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Wczoraj fatalna wtopa we wszystkich meczach, jak widać chciałem poszukać niespodziankę a mi się nie udało ... Dzisiaj już bardziej ostrożnie spróbuję podejść do meczów, poniżej napiszę kilka słów o meczach które zaczynają się o 19.00, później jak starczy czasu to skrobnę coś o meczach o godz. 21 :spokodfhgfh:
Zaczynam od mecz w Eindhoven gdzie miejscowe PSV podejmie Sparte Praga. Chyba każdy wie który zespół jest lepszy, który zespół gra w lepszej lidze i który zespół ma mocniejszą kadrę. W tabeli tego nie widać, PSV ma 8 punktów a Sparta tylko jedno oczko mniej, dlatego nie ma mowy dzisiaj o odpuszczaniu tego meczu w ekipie gospodarzy. Obie ekipy w ostatnim czasie prezentują dosyć wysoką formę pokonując pewnie rywali w swoich ligach. Dzisiejsze spotkanie w Eindhoven jest o fotel lidera, dlatego mobilizacji nie będzie brakować, trenerzy obu ekip zapowiadają walkę o zwycięstwo jednak tak jak już pisałem to gospodarze mają silniejszą drużynę i uważam że z pomocą swoich kibiców zdołają pokonać dziś Spartę :spokodfhgfh:
✅✅✅ 1:0
O drugim meczu o którym powiem kilka słów będzie Werder, finaliście ostatniego Pucharu UEFA do dzisiejszego meczu podejdą z pełnym luzem i świadomością że mają już pewny start w kolejnej rundzie. Nacional w sumie ma matematyczne szanse na wyjście z grupy ale są One nikłe i chyba w klubie każdy się już z tym pogodził, chociaż trener jak to trener zapowiadał że jadą do Bremy po 3 pkt. Teoretycznie mecz można by było odpuścić ale ja namawiam do grania właśnie tego spotkania, kurs jest nawet niezły bo w okolicach 1.5, co prawda składów jeszcze nie widziałem a trener Werderu ostatnio mówił że być może da odpocząć kilku zawodnikom m.in. Naldo i Mesuta Özila. Szansę na grę od pierwszych minut mają z kolei Daniel Jensen, Tim Borowski, Markus Rosenberg i Marcelo Moreno. Także nawet Ci &quot;rezerwowi&quot; są lepsi od podstawowych z Nacionalu ;) Werder po dobrym początku w lidze, później grał trochę słabiej jednak ostatnio znów zaczął dobrze grać w przeciwieństwie do Nacionalu którzy ostatnio w lidze grają słabo. Dzisiaj widzę zwycięstwo Werderu :spokodfhgfh:
✅✅✅ 4:1
No i ostatni mecz na godzinę 19.00 to Kopenhaga-Cluj, wg. mnie to typowy mecz underowy :] Obie ekipy w lidze notują praktycznie cały czas underowe wyniki, w LE Kopenhaga także miała 4 undery, Cluj 3 + 1 over, w pierwszym meczu było 2:0 więc także wynik &quot;minusowy&quot;, sądzę że dziś nie będzie odmiennej sytuacji i obie ekipy znów zagrają nudny mecz bez większej ilośći bramek :spokodfhgfh: Bukmacherzy chyba myślą o przełamaniu serii bo kurs jaki wystawili jest na prawdę wysoki (1.75)
✅✅✅ 2:0
Tyle ode mnie na tą godzinę :jezora:
pozdROWienia ????

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
No to nadszedł czas na godzinę 21.00 :spokodfhgfh:
Zaczynam od meczu Herty, Herty którą ostatnio bardzo dobrze mi się typuje :jezora: Drużyna Wichniarka i Piszczka pojechali na Łotwę w konkretnym celu, po awans do kolejnej rundy LE, jeżeli dziś wygrają będą już jedną nogą właśnie w tej fazie, jednak mimo wszystko nie będzie to takie proste zadanie :] Bowiem Ventspils który ma tylko jedno oczko mniej niż Berlinczycy także walczy o przepustkę do kolejnej rundy, a że w swojej lidze idzie im całkiem nieźle to można zaryzykować tutaj zagranie 1X. Bowiem przyjrzyjmy się jakie atuty ma Herta ? Ja widzę tutaj tylko jedno kółko ratunkowe, mowa o Ramosie który przyszedł niedawno do Herty a w dwóch ostatnich meczach ligowych zdobył dwa gole. Takim snajperem miał być Krótl Artur jedna coś nie wypaliło ... I w lidze o ile się nie myle nie zdobył żadnej bramki a w LE tylko jedną, w ostatnim meczu z Heerenven, w tym meczu zagrał wspaniale bowiem miał dwie asysty i raz sam trafił do siatki ale czy jest w stanie powtórzyć ten wyczyn ? Herta ma w lidze najsłabszą defensywę i 2 z dołu atak ... to wszystko mówi o tym zespole, aż przykro że zespół który niedawno walczył o mistrza niemiec teraz broni się przed spadkiem ... Czy Herta wygra dzisiejszy mecz i coś w klubie z Berlina ruszy ? Będzie jakieś zielone światełko ? Szczerze wątpię i typuję w tym meczu 1X :spokodfhgfh:
⛔ 0:1 :kwasny4565:
Drugim meczem będzie Rzymska Roma :jezora: Rzymianie wyjdą dzisiaj praktycznie w najsilniejszym zestawieniu i chcą zrobić wszystko aby wskoczyć dziś na fotel lidera w grupie E, na razie na pierwszym miejscu jest FC Basel który o dwa oczka wyprzedza drugą Rome. Dla kibiców gospodarzy ostatnie tygodnie dostarczały sporo pozytywnych emocji. Drużyna ta w ostatnich pięciu meczach we wszystkich rozgrywkach wygrała aż czterokrotnie i tylko raz oddała punkty remisując na wyjeździe z mistrzem Włoch Interem Mediolan, a na swoim stadionie w ostatnich siedmiu grach sięgnęła po sześć zwycięstw i doznała tylko jednej porażki. Czy są dzisiaj w stanie wygrać po raz kolejny ? Z drużyną która na wyjazdach radzi sobie nie za bardzo ? Rome w najbliższej kolejce ligowej czeka mecz z odwiecznym rywalem - Lazio czy już dziś podbudują się psychicznie na ten mecz ? Ja stawiam że tak, ponieważ Roma radzi sobie ostatnio bardzo dobrze a do tego ma swoich kibiców i to wszystko powinno sprawić że 3 pkt. pozostają dzisiaj w Rzymie :spokodfhgfh:
Roma: Julio Sergio – Motta, Mexes, Juan, Riise, Brighi, Pizarro, Perrotta, Menez, Vucinic, Totti
Basel: Wessels – Inkoom, Cabral, Atan, Chipperfield, Huggel, Carlotios, Galabert, Silva, Stocker, Streller
✅✅✅ 2:1
pozdROWienia ????

EDIT: Zastanawiałem się jeszcze nad Fulhamem -1 a już na pewno nad czystą jedynką ✅✅✅ (1:0) ;) Oraz Gala - Panath. under 2.5 ✅✅✅ (1:0) ;) Ale nie mam już siły nic pisać ????

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Na początku dziękuję za odwiedzanie tematu bo ilość prawie 6.5 tyś. odwiedzin i 47 odpowiedzi jest naprawdę satysfakcjonująca ????
Dobra widzę że dyskusji pomeczowych nie ma :] Więc kilka słów ode mnie i zamykamy temat ???? Kolejka praktycznie bez niespodzianek, te drużyny które miały wygrać wygrały i sporo osób zarobiło na 5 kolejce LE. Jedynymi chyba niespodziankami były remisy Genui oraz Szachtaru ... oba po 0:0. W tej kolejce zagrało kilku polaków lecz nie zrobili niczego na plus/minus aby można było to opisać :cool: Niżej przedstawiam wyniki 5 kolejki:

Ostatnia kolejka Ligi Europejskiej już za tydzień 16 oraz 17 grudnia ! ???? Zapraszam do komentowania ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom