Zagłębie - Arka
Gospodarze pozyskali Łabędzkiego z... Arki, ale stracili Golińskiego, który odszedł do Cracovii. Od bodajże poniedziałku szkoleniowcem Miedziowych będzie chyba na dzień dzisiejszy najlepszy trener w Polsce, Franz Smuda. Zmiany, zmiany jeszcze raz zmiany. Ale cała filozofia gry zmieni się dopiero po meczu z Arką. Spotkanie to jest ważne dla obu zespołów. Rzekłbym bardzo ważne. Obie ekipy okupują ostatnie miejsca w tabeli. Nie zdobyły jeszcze żadnych punktów! Arkowcy bez Bednarka i Sokołowskiego, czyli będą problemy w defensywie. Cieszy mnie jednak, że nowy szkoleniowiec jest podobnego charakteru co np. Tarasiewicz lub Smuda - nie lubi odpuszczać i tego wymaga od swoich piłkarzy. Mój typ: Remis lub Arka
Lech - GKS
Ostatni dzwonek dla obu zespołów, gdyż najwięksi rywale uciekają i to bardzo szybko. Wisła z kompletem punktów ma właśnie dziewięć oczek przewagi nad Kolejorzem, a nad GKS-em aż 14! U poznaniaków na bank brakuje świeżości po meczu z Club Brugge, ale determinacja i wola walki na pewno będzie. Można powiedzieć, że obaj szkoleniowcy mają nóż na gardle. Bo tak to u nas jest, że wszystko idzie na trenera, gdy nie ma wyników. Warto zaznaczyć, że bełchatowianie mają pewien sposób, patent na Lecha. To bardzo niewygodny rywal dla lechitów, o czym przekonali się w zeszłym sezonie (prze-szczęśliwa wygrana w Bełchatowie 3:2 i w takim samym stosunku porażka w Poznaniu). NIe wiadomo jak kadrowo wygląda Lech po meczu z Brugią, ale wiemy, że Ulatowski do Wronek nie weźmie Drzymonta i Nowaka. Mój typ: Remis lub Bełchatów