Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Polska,
Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Cracovia - Widzew
Typ: powyżej 1,5 gola w 1. połowie
Kurs: 2,85
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Jak już niedawno wspomniałem,
Ekstraklasa w tym sezonie mnie zadziwia. Te mecze, na które trafiam, są ciekawe, z ładnymi golami i względem zaangażowaniem w grze. Czyli dokładnie wszystko, czego mi zawsze w polskiej lidze brakowało. Tym razem na tapet biorę mecz Cracovii z Widzewem, ze względu na aspekt statystyki. Wg mnie, wbrew przewidywaniom, które znajduję na internecie, uważam że ten mecz ma szansę być ciekawy i niedefensywny. Kusi mnie zagrać zwycięstwo Cracovii, która nie wygrała z Widzewem od... 9 spotkań (wliczając mecz towarzyski). Warto byłoby w końcu przełamać tę serię, a ten sezon daje nadzieje Cracovii na realizację tego celu. Sam kurs 2,46 na to zdarzenie już jest interesujący, ale pod
konkurs warto byłoby go podciągnąć. Niestety
Fortuna kuleje z zakładami łączonymi w tym meczu. Najbliżej mi do typu: Cracovia wygra i powyżej 1,5 gola w meczu (kurs 3,14 na Betclicku). Ze względu jednak na mecze H2H oraz dobrą formę w tym sezonie obu drużyn, nie zaryzykuję typowania zwycięzcy, lecz pójdę w jeden z moich ulubionych zakładów: powyżej 1,5 gola w 1. połowie. Jeżeli którakolwiek z drużyn będzie chciała udowodnić już teraz, do kogo ma należeć ten sezon albo jeśli Cracovia postara się przełamać niemoc w meczach z Widzewem, to ten typ ma dużą szansę wejścia. Ponadto oba zespoły w tym sezonie mają efektowne pierwsze połowy - nieźle im idzie strzelanie i tracenie goli w nich. Wg mnie, po takim kursie, warto zagrać ten typ.