>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

5. kolejka Ekstraklasy 2025/2026 [15.08.2025 - 17.08.2025]

successful 3,3M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Zagłębie - Lechia
Typ: Poniżej 2.5 gola
@2.22 Superbet

Nasza Ekstraklasa o dziwo wystartowała jako overowa liga. To cieszy, ale jednocześnie nie jest to rzecz standardowa jak na lokalne warunki, toteż sądzę, że ten rzeczy może się wkrótce zmienić. Gdybym miał szukać underów po dobrym kursie, to celowałbym w dole tabeli. Takie zestawienie pary prezentuje dziś konfrontacja między Zagłębiem a Lechią. Oba zespoły jeszcze nie wygrały meczu i dla nich obu taka okazja nadarza się dzisiaj. Oczami wyobraźni widzę to spotkanie jako bezbarwne. Relatywnie wysoki kurs może wynikać z tego, że w ostatnich spotkaniach między obydwiema ekipami wystąpił over, oraz tym, że spotkania z udziałem gdańszczan obfitują w bramki. Zdecydowałem się jednak pójść pod prąd. Zagłębie to jak na razie trzecia - po Piaście i Legii - najbardziej underowa drużyna w Ekstraklasie. Możliwe, że Lechii będzie trudno przebić się przez ich obronę.

Ostatnia edycja:
ibis 2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Zagłębie - Lechia
Zagłębie wygra jedna z połów @ 1.69
Betclic

5. kolejkę zaczynamy od spotkania w Lubinie. Na ten mecz proponuje, że gospodarze wygrają choć jedna połowę. Lechia w ostatniej kolejce zremisowała 3:3 z Motorem i chciałoby się napisać, że przed tym meczem się wystrzelali. Goście z meczu na mecz będą szukać punktów, bo obecnie dalej są na minusie.
Zagłębie pokazało w poprzednim sezonie, że za trenera Ojrzynskiego potrafią grać w piłkę. W tym sezonie są jeszcze bez zwycięstwa podobnie jak ich dzisiejszy rywal, a więc jest to dobry moment aby odnieść zwycięstwo, a na pewno wygrać jedna z połów.

20:30 Cracovia - Widzew
obie strzelą gola @ 1.76
Betclic

Obie drużyny z wielkimi aspiracjami przed tym sezonem i powoli to widać. W ostatniej kolejce pokazali swoją sile choć nie wygrali swoich spotkań. Cracovia bardzo dobra pierwsza polowa w meczu z Jagiellonia. W drugiej czerwona kartka i na własne życzenie przegrali mecz mimo, że mieli go pod kontrola. Widzew w meczu z Płockiem miał natomiast świetną druga polowe, lecz nie potrafił umieścić piłce w siatce i ekipa z Łodzi musiała się zadowolić jednym punktem. Tu pozostał wielki nie dostał bo dla Widzewa należał się karny, który oczywiście został odwołany przez VAR.
Proponuje, że obie drużyny strzela gola. W obu ekipach jest sporo jakości w ofensywie i uważam, że na brak goli dzisiaj nie powinnismy narzekać.​

Ostatnia edycja:
husarz22 190K

husarz22

Forum VIP
Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk
Typ czysto statystyczny. Lechia w każdym meczu nowego sezonu strzelała minimum jednego gola. Gdańszczanie strzelają nawet sporo bramek, gorzej radzą sobie w obronie. Nie widzę powodu dlaczego miałoby byc dzisiaj inaczej i tego jednego gola trafią. Ciągle są bez zwycięstwa w nowym sezonie i aktualnie mają -3 punkty. A rożne? Z Górnikiem 3, z Lechem 9, z Cracovią 4 i z Motorem 3.

TYP: Lechia powyżej 0.5 gola i Lechia powyżej 2.5 rzutów rożnych
@1.55 superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2465
maarcin14 1,9M

maarcin14

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk
Typ: X2
Kurs: 1.57
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Witam, zaczynamy 5 kolejkę Ekstraklasy, o 18 zmierzą się Zagłębie Lubin oraz Lechia Gdańsk. Jest to starcie drużyn z dołu tabeli, a więc jest to istotne spotkanie dla obu ekip, moim zdaniem nieco lepiej na początku sezonu wygląda Lechia i dlatego typuję X2. Lechia ma dotychczas strzelonych 9 goli, co jest drugim wynikiem w lidze, ale tracą również bardzo dużo, bo aż 11. Jeśli poprawią grę w defensywie i będą unikać prostych błędów to powinni zacząć regularnie punktować, bo grają dobrze, w bardzo dobrej formie jest Bobcek, a razem z Viunnykiem tworzą mocny duet napastników, oprócz tego fajnie wygląda Mena, który indywidualną akcją zapewnił remis z Motorem. Zagłębie póki co 0:1 z Widzewem, 2:2 z GKS Katowice i 1:1 z Koroną, Lechia potrafił postraszyć Lecha strzelając im 3 gole, opróćz tego remisy z Cracovią 2:2 i z Motorem 3:3, a na inaugurację porażka 1:2 z mocnym Górnikiem Zabrze. Jak dla mnie Lechia wygląda aktualnie lepiej, typuję X2.

Otrzymane punkty reputacji: +142
dracond 323,8K

dracond

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Cracovia - Widzew
Typ: powyżej 1,5 gola w 1. połowie
Kurs: 2,85
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Jak już niedawno wspomniałem, Ekstraklasa w tym sezonie mnie zadziwia. Te mecze, na które trafiam, są ciekawe, z ładnymi golami i względem zaangażowaniem w grze. Czyli dokładnie wszystko, czego mi zawsze w polskiej lidze brakowało. Tym razem na tapet biorę mecz Cracovii z Widzewem, ze względu na aspekt statystyki. Wg mnie, wbrew przewidywaniom, które znajduję na internecie, uważam że ten mecz ma szansę być ciekawy i niedefensywny. Kusi mnie zagrać zwycięstwo Cracovii, która nie wygrała z Widzewem od... 9 spotkań (wliczając mecz towarzyski). Warto byłoby w końcu przełamać tę serię, a ten sezon daje nadzieje Cracovii na realizację tego celu. Sam kurs 2,46 na to zdarzenie już jest interesujący, ale pod konkurs warto byłoby go podciągnąć. Niestety Fortuna kuleje z zakładami łączonymi w tym meczu. Najbliżej mi do typu: Cracovia wygra i powyżej 1,5 gola w meczu (kurs 3,14 na Betclicku). Ze względu jednak na mecze H2H oraz dobrą formę w tym sezonie obu drużyn, nie zaryzykuję typowania zwycięzcy, lecz pójdę w jeden z moich ulubionych zakładów: powyżej 1,5 gola w 1. połowie. Jeżeli którakolwiek z drużyn będzie chciała udowodnić już teraz, do kogo ma należeć ten sezon albo jeśli Cracovia postara się przełamać niemoc w meczach z Widzewem, to ten typ ma dużą szansę wejścia. Ponadto oba zespoły w tym sezonie mają efektowne pierwsze połowy - nieźle im idzie strzelanie i tracenie goli w nich. Wg mnie, po takim kursie, warto zagrać ten typ.

stanley-63 1,5M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna, Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk
Typ: Lechia over 2.5 gola
Kurs: 4.60
Bukmacher: Superbet

No cóż nie ma co ukrywać ofensywa Lechii ostatnio bardzo skuteczna bo 3 kolejki wstecz szalone spotkanie z Lechem u siebie i porażka ale 3 bramki zdobyte przez Lechię , dwa mecze wstecz na Cracovii remis 2:2 i ostatnio u siebie znowu szaleństwo remis 3:3 z Motorem dlatego liczę że dziś nie stracą na skuteczności i bramki z ich strony się spodziewam , czy aż 3 ? zobaczymy , w poprzednim sezonie w 21 kolejce Lechia również gościła tutaj na KGHM Zagłębie Arena (Lubin) i pokonała Zagłębie 3:1 i może ta historia się powtórzy , na to liczę !

F 227,7K

FanGkstychy73

Użytkownik
Godzina: 20:30
Spotkanie: Cracovia - Widzew
Typ: Widzew Łódź - liczba goli: powyżej 0.5 Handicap: Widzew Łódź (+1.5)
Kurs: 1.50
Post w dziale:
Analiza:
2 drużyny które mogą być czarnym koniem tego sezonu najlepszej ligi świata. Cracovia jest typowana przez sztuczną inteligencję na mistrza Polski.Problemem Cracovii na pewno jest kontuzja Ajdina Hasicia, czyli najlepszego zawodnika Pasów w dwóch pierwszych kolejkach. Zespół Żeljko Sopicia ma pewne problemy z osiąganiem korzystnych wyników w meczach wyjazdowych i pozostaje bez zwycięstwa poza domem od marca. Lecz dobrze sobie radzi w Krakowie z Cracovią. 5 ostatnich meczy bez porażki.
Z fartem 👍 💪

husarz22 190K

husarz22

Forum VIP
Lech Poznań - Korona Kielce
Lech po ciężkim meczu wyjazdowym z Crvena Zvezda będzie podejmował Korone Kielce w Poznaniu. Wbrew pozorom nie będzie to łatwy mecz dla Kolejorza. Korona zaczyna sobie coraz lepiej radzić. A w Lechu nie wszyscy zawodnicy z podstawowego składu będą gotowi do gry. Myślę, że zobaczymy dużo gry w środku pola i mało sytuacji bramkowych dlatego stawiam według mnie dość bezpiecznie na mniej niż 3,5 gola .

Typ: poniżej 3,5 gola w meczu @1.46 superbet

FT 1:1

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1712
husarz22 190K

husarz22

Forum VIP
Termalica - Raków Częstochowa
Termalica mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła początkiem sezonu. Najpierw wygrana z Jagiellonią, potem co prawda porażka z Cracovią ale ostatnie dwa mecze to remis z Pogonią i wygrana na wyjeździe z Górnikiem Zabrze. Pokazali, że są w stanie strzelać gole teoretycznie lepszym rywalom. W niedzielę zagrają z Rakowem, który jest po czwartkowym meczu z Maccabi Hajfa. Mecz rozgrywany był na stadionie Nagyerdei Stadion na Węgrzech. Licze na to, że Termalica przynajmniej raz pokona golkipera Rakowa.

Typ: Termalica powyżej 0.5 gola @1.45 fortuna

dracond 323,8K

dracond

Użytkownik
Godzina: 20:15
Spotkanie: Wisła Płock - Legia Warszawa
Typ: Legia over 1,5 gola
Kurs: 1,99
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Krakowscy kibice nie tak wyobrażali sobie mecz na szczycie Ekstraklasy: Wisły z Legią. W tym sezonie bowiem, to nie ta Wisła jest w topce najwyższej polskiej ligi. Płocczanie pokonali dotąd nie takich słabych rywali, ale dzięki temu sprawili, że ciężko obecnie uznawać tych rywali za silnych, skoro okupują dolną połowę tabeli. Wisła Płock z kolei wdrapała się na fotel lidera i od tego meczu zależy, czy rozsiądzie się na nim wygodniej. Moim zdaniem niekoniecznie, a przynajmniej nie tak łatwo. Liczę na to, że po nieudanym rewanżowym meczu w europejskich pucharach, Legia będzie chciała udowodnić, że jednak potrafi strzelać gole. Kilka dni temu rozbudziła nadzieje kibiców już na początku spotkania, żeby później pokazać nieziemską wręcz niemoc w ataku. Strzelenie dwóch goli Wiśle Płock nie wydaje się zadaniem niemożliwym, ale jeżeli Wisła faktycznie jest taka mocna w tym sezonie, a ich miejsce nie jest dziełem przypadku, to mecz może przybrać różny obrót. Nie odbieram im szansy na zwycięstwo, jeśli strzelą więcej niż 2 gole Legii, bo mnie tyle wystarczy.

adammj 273

adammj

Użytkownik
W niedzielę jak ognia unikać pucharowiczów w wyjazdowych meczach. Dzisiaj pokazał to Lech jakie będą ciężary. Przed Jagą , Legią i Rakowem ostatnia runda eliminacji ,zapewne na tym się skupią i będą rotować składem.

Radomiak +1 hc @1.48
Nieciecza + 1 hc @1.83
Płock + 1hc @1.73

AKO @4.68 Superbet

L 3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Wisła Płock - Legia
Typ: Wisła Płock przedział goli 1-3
Kurs: 1.42

Piękny sen Wisły Płock nadal trwa. Mało kto się spodziewał, że beniaminek tak dobrze wejdzie w ten sezon i póki co może marzyć o jakimś spektakularnym finiszu - priorytetem jest jednak minimum utrzymanie, a to zadanie jest realizowane wręcz perfekcyjnie. Legia nie zdołała odrobić strat w Lidze Europy, mimo piorunującego początku i sporych nadziei. W lidze póki co spisuje się dość nierówno, tak wiec o ile w przedsezonowych przewidywaniach można było wskazywać Legię jako mocnego faworyta, tak teraz szanse są jak najbardziej wyrównane. Proponowany typ to minimum jeden - nie więcej niż trzy gole gospodarzy.

Do góry Bottom