Kosowo -
Szwecja
Szwecja HT
2,11 w
Betclic
Po pierwsze to dziś niezłe "mass pick" leci na Szwecję, Szkocję (
Szkocja -1 HA), Szwajcarię (O 3 - value jak nic, ewentualnie tylko O 2,5) i
Włochy (
Izrael +1 HA) - w nawiasie moje przewidywania. Myślę, że Włosi mogą zatopić...
Po drugie miałem podać coś w stronę Szkocji przeciwko naszym sąsiadom - kraju "ziemniaka" i Łukaszenki. Swoją drogą to mentalnie bliżej nam do braci Białorusinów (toż to jak prawie "My Polacy" tylko, że wersja bardziej wschodnia...), niż do Ukraińców.
W mojej opinii Białoruś jako państwo satelickie Rosji, po prostu nie awansuje na mundial w Ameryce Północnej, podobnie było z kwalifikacjami do MŚ w Rosji, gdzie Stany Zjednoczone nie awansowały (wydaje mi się, że specjalnie) ze strefy CONCACAF, a to jest nie lada sztuka, bo poza Meksykiem tam nie ma żadnej mocnej reprezentacji.
Po trzecie zgadzam się z typem na Gibraltar gdzie kursy są grubo ponad 8,00 ,a nawet ponad 10,00. Nie dość, że to jedna ze "stolic" bukmacherskich, to dzisiaj grają z Wyspami Owczymi i aż tyle "płacą" za win. Z drugiej strony to by było zbyt oczywiste, proste i piękne, dlatego dałbym tu +1 HA, albo 1X.
Przejdźmy jednak do typu:
"Pseudo-państwo Kosowo" ma oficjalnie, jakieś magiczne 17 lat, a niedługo może powstanie kolejne państwo Nowa Kaledonia która otrzymała od francuskiego rządu "Oui!". Dzisiejsi gospodarze liczą jako "naród" jakieś bajońskie 1,5 miliona mieszkańców, czyli tyle co nasza Warszawa, ewentualnie tyle co przybyło plus-minus "oficjalnie" do nas uchodźców z Ukrainy (wiadomo, że dużo więcej). Sportowo moim zdaniem nie mają czego szukać i będą dostarczycielem punktów w grupie B.
Szwajcaria wygrała z nimi 4:0, ale to było 4:0 do przerwy!
Szwecja prowadziła ze Słowenią 0:1 do przerwy na wyjeździe, ale sfrajerzyli pod koniec meczu gdzie stracili bramkę, a koniec końców bardzo ważny komplet punktów. Piszę ważny bo na papierze grupa jest dość wyrównana poziomem -
Szwajcaria, Słowenia,
Szwecja i Kosowo. Reprezentacje grały ze sobą dosłownie 4 lata temu z okazji "tej samej imprezy" i padło 3:0 oraz 0:3 na korzyść Szwedów, dzisiaj liczę na podobny scenariusz. Wtedy w statystykach było 0:10 strzałów na bramkę i 0:2 do przerwy. Do tego
Szwecja od jakiegoś czasu ma baaardzo ładne wyniki.