Mecz: Sheriff Tiraspol - Dynamo Zagrzeb
Typ: 2
Kurs: 1,95
Buk: forBET
Zastanawiałem się po rozstrzygnięciach z ostatniej rundy, jakie będą kursy na spotkanie Sheriffa z Dynamem i szczerze powiem, że spodziewałem się raczej czegoś pokroju 1,30 niż 1,90, dlatego niezależnie od wyniku moim zdaniem warto spróbować.
Kto oglądał spotkania Legii, widział na pewno, że, mimo iż weszliśmy na wyżyny umiejętności i nie mamy się czego wstydzić, brakowało nam sporo do przeciwnika jeśli chodzi o kulturę gry i jakość na poszczególnych pozycjach. Legia była naprawdę bojowo nastawiona i miała wszystko, żeby sprawić niespodziankę - przełożony ligowy mecz, pełne trybuny, żywiołowo dopingujące zawodników, dobrego szkoleniowca ze zmysłem taktycznym, jak też i wypoczętych graczy. Mimo wszystko to nie wystarczyło...
Co więc więcej może zaoferować Sheriff, czego nie miała Legia? Jakoś nie widzę odpowiedzi na to pytanie. I przyznam się nawet z ręką na sercu, że nie widziałem gry Mołdawian w tym sezonie, jednak i bez tego i jedynie na podstawie obserwacji Dynama wydaje mi się, że już dziś ten dwumecz powinien zostać rozstrzygnięty.
Nic dwa razy się nie zdarza - Sheriff nie wyeliminuje drugi raz z rzędu zespołu lepszego od siebie, a Dynamo nie zlekceważy drugi raz z rzędu słabszego przeciwnika. Przed pierwszym meczem z Legią piłkarze z Zagrzebia myśleli, że spokojnie wygrają i nie będą musieli włączać wyższego biegu i dlatego skończyło się, jak się skończyło. W rewanżu w Warszawie już była inna gra i taką samą drużynę spodziewam się zobaczyć dzisiaj na boisku przeciwnika. Konkretną, idącą do przodu, nastawioną na zdobycie gola i zostawiającą sobie jak najmniej problemów przed rewanżem.
I co więcej - mam przeczucie, że ta sztuka się dziś Dynamu uda.