Lechia Gdańsk - ŁKS Łódź
Oba zespoly jak narazie praktycznie nic sobie nie pokazuja, Lechia gra fatalnie, a na gre ŁKS w 2 pierwszych kolejkach tego sezonu to juz szkoda slow. Ale... w 3 ŁKS mnie dosc, hm, zaskoczyl. ŁKS nie grał wcale z Polonia zle. Problem ŁKS'u tkwi w obronie, bo to ona najbardziej szwankuje i tylko to jest wlasciwie przyczyna takich wynikow. Ogladalem ostatnie 20-30 minut tego pojedynku. ŁKS wyprowadzal bardzo grozne kontry, dochodzil do "powaznych" sytuacji strzeleckich, brakowalo jednak tego wykonczenia. Ale predzej czy pozniej beniaminek musi sie obudzic. Ja bym tutaj postawil gosci z podporka, a tak naprawde moj pierwotny typ to byl remis. Jak bedzie - zobaczymy.
Lechia - ŁKS X2 @ 2,29
Tobet
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Sam jestem kibicem Lecha, ale boje sie tego spotkania jak ognia. Przez impreze Red Bull X-Fighters przez caly sierpien Stadion Miejski w Poznaniu jest zamkniety. Lech gra co prawda prawie wszystkie mecze na wyjezdzie w tym czasie, ale to jest ten jedyny mecz, ktory Lech zagra "u siebie", o ile tak mozna nazwac stadion we Wronkach. Wiadoma rzecz, ze granie na neutralnych boiskach nie wplywa zbyt korzystnie na gre zespolu. Stadion we Wronkach nie jest to zbyt szczesliwe miejsce dla Kolejorza. Licze, ze nadrobia to swoja dobra gra, bo sa w stanie spokojnie pokonac Ruch i to roznica 2,3 bramek. Mysle o over 2,5, chyba jest to w miare sensowny typ, warto zaryzykowac przy takim kursie.
Lech - Ruch over 2,5 @ 2,10
Tobet
Korona Kielce - Wisła Kraków
Jak widac od poczatku sezonu, Wisła jest "wybita" przez puchary. Nie grala zbyt dobrze w 2 pierwszych kolejkach, w 3 (kiedy nie miala meczu w
LM w tamtym tygodniu) odniosla, niezbyt pewne, zwyciestwo. Korona od poczatku sezonu nie gra zle, ale brakuje ciagle tej "kropki nad i". W ostatniej kolejce prowadzenie od 3 minuty po to, aby stracic bramke w 90. Ale Korona nie przegrywa i to sie liczy, a nie sadze, zeby Wisla byla w stanie pokazac widowiskowy futbol po meczu w pucharach. Mysle, ze dopoki polskie zespoly beda graly w pucharach, w lidze beda graly fatalnie, cos takiego jak Lech w zeszlym sezonie. A w tym meczu? Ja bym zagral Korone dnb lub z podporka. W Tobecie jest narazie tylko kurs na podporke, a nie chce mi sie teraz na dnb szukac ???? Obejrze dzis Wisle, zobaczymy jak to bedzie wygladac. Moze zaryzykuje czysta 1 albo remis, bo w końcu chyba Wisla nie bedzie chciala tracic kolejnych punktow. Ale to jeszcze do zastanowienia.
Korona - Wisła 1X @ 1,52
Korona - Wisła X @ 3,15
Tobet