artsik
Użytkownik
Górnik nie jest w formię?Spotkanie: Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Typ: 2
Kurs: 2.30
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj w Zabrzu tutejszy Górnik podejmie na własnym stadionie Legie Warszawa. Faworytem tego spotkania są przyjezdni którzy od początku sezonu imponują forma ligowa. Wygrali pewnie 3 dotychczasowe mecze strzelając aż 9 goli a tracąc zaledwie 1 (Z Korona 4-0 , z Bełchatowem 2-0 i z Podbeskidziem 3-1). Górnik natomiast grał 3 razy na wyjazdach zdobywając 5 pkt co jest dobrym wynikiem ( z Lechem 0-0 , z Jaga 1-1 i z Piastem 2-1). Dziwi mnie trochę tak wysoki kurs na Legie która dawno tak dużo goli w lidze nie strzelała gdzie dobra formę prezentują wszystkie formacje. Saganowski i Żyro są w formie do tego bardzo przydatny Radowic i niezawodny Ljuboja (niepewny występ) którzy dają gwarant dobrych wyników. Na pewno nie zagra Vdolrjak ale niema mowy aby Legioniści stracili na sile. Górnik w zeszłym sezonie pokonał 2-0 Legionistów na własnym stadionie ale wątpię aby się to powtórzyło. W ostatnich latach zdecydowanie częściej wygrywała Legia. Goście są w formie i powinni pójść za ciosem i zgarnąć kolejny komplet oczek za nim przyjdą te teoretycznie trudniejsze potyczki z "czołówka" , Wisła , Lechem i Sląskiem. Warszawiacy są wstanie przedłużyć swoja dobra passe i maja do tego i formę i umiejętności dlatego stawiam na kolejne zwycięstwo przyjezdnych. Mój typ 2-0.
Sorry ale z Koroną i Bełchatowem teraz raczej by wygrał każdy. Zapomniałeś dodać że Górnik za trenera Nawałki praktycznie nie przegrywa spotkań u siebie. W spotkaniu z Jagielonią sędzia się nie popisał przez co Górnik 60 minut grał w 10 a mimo to zremisował. W spotkaniu z Lechem Górnik był lepszy mimo tego że grał na wyjeździe. Dla mnie te spotkanie to klasyczne no bet. Forma dnia zadecyduje.