>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

4 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 14.09 - 17.09.2012

Status
Zamknięty.
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko Biała - Śląsk Wrocław
Typ: under 2,5
Kurs: 1,60
bwin
Po dwutygodniowej przerwie spowodowanej występami naszej Reprezentacji wznawiają rozgrywki nasi ligowcy. Na pierwsze spotkanie czwartej kolejki zaplanowano pojedynek Podbeskidzia Bielsko Biała z aktualnym Mistrzem Polski Śląskiem Wrocław. W tym spotkaniu będziemy mieli debiut szkoleniowca na ławie Wrocławian. Od kilku dni Oresta Lenczyka zastąpił Czech Stanislav Levy w nawiasie mówiąc nie rozumiem tego posunięcia po co komu szkoleniowiec co największe sukcesy odnosił w lidze Albańskiej. Patrząc na grę obu drużyn zdecydowałem się postawić tutaj na mała liczbę goli. Jak dotąd gospodarze nie grzeszą skutecznością strzelili zaledwie trzy bramki w lidze. Każdemu z dotychczasowych rywali strzelili po jednej bramce a byli to kolejno: Jagiellonia Białystok 1-2, Wisła Kraków 1-1 i Legia Warszawa 1-3. Ich rywal nie przypomina już w żadnym wypadku Mistrza Polski ale jakimś cudem udało im się uciułać sześć punktów. Lecz nie sądzę aby z &quot;Góralami&quot; było tak łatwo że na własnym obiekcie są silni pokazał mecz z &quot;Białą Gwiazdą&quot;. Ciekawym faktem jest też to że w śląsku wystąpi Sylwester Patejuk który trzy lata spędził w ekipie Podbeskidzia. Myślę że w tym spotkaniu nie padnie dużo bramek i tak obstawiam.

U 35

uszol71

Użytkownik
moje typy na tą kolejkę ekstraklasy to
Pogoń Szczecin- Wisła Kraków 2 kurs 2,22 fortuna
mecz sąsiadujących ekip w tabeli, pogoń wygrywając wyprzedzili by Wisłę co jest dla mnie nie do pojęcia, forma Pogoni oraz historia też nie przemawia za gospodarzami, pogoni jeszcze nigdy nie udało się wygrać z Wisłą, dla mniej odważnych Wisła dnb po eleganckim kursie 1,56
kolejnym interesującym typem jest Zagłębie Lubin kontra Widzew Łódź, nie wierzę w koleją wygraną Widzewa choć nie widziałem żadnego z ich meczów, grali wszystko u siebie, na wyjazdach sądzę że będzie im zdecydowanie gorzej szło, historia przemawia za zagłębiem, Widzew nigdy nie wygrał w Lubinie i tak będzie tym razem, Zagłębie win 2,02 bądź Zagłębie dnb 1,41 fortuna
kolejny mój typ to Polonia W z Jagielonią, tutaj też przemawia do mnie forma gospodarzy oraz fakt że Jagielonia nigdy niewygrała z Warszawą na ich stadionie kurs 1,9 bądź dnb 1,36 w fortunie
następny mecz to pojedynek GKS-u z Lechem Poznań, typowy mecz underowy, Bełchatów jak dotąd strzelił tylko jedną bramkę za to Lech tylko jedną stracił, obydwie ekipy nie słyną z ofensywnej piłki także i historia przemawia za underkiem, na ostatnie 5 spotkań pomiędzy tymi ekipami padł tylko raz wynik overowy. kurs 1,62- under 2,5 fortuna, powodzenia chętnie wysłucham waszych opinii odnośnie tych meczy pozdro

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Polonia Warszawa - Jagiellonia Bialystok 1:1

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.37

Warto się zainteresować meczem Polonii Warszawa. Zawodnicy Polonii zebrali już wiele zasłużonych pochwał za swoją grę na starcie bieżących rozgrywek, ale punkty zdobywali wyłącznie na wyjazdach. Kibice przy Konwiktorskiej czekają więc na pierwsze domowe zwycięstwo. Jest teraz ku temu okazja. W sobotę rywalem &quot;Czarnych Koszul&quot; będzie Jagiellonia, która rzadko triumfuje poza własnym obiektem. Myślę, że tu także mogą dostać solidne baty. TomeczekP90, mefius, uszol71, no i w końcu Ramzesa stawiają na Polonię. Zgodzę się z wami. Jest tylko jeden pan który może pokrzyżować plany.. W środę w siedzibie klubu z Białegostoku Euzebiusz Smolarek podpisał roczny kontrakt z opcją jego przedłużenia o kolejne 12 miesięcy. Wcześniej zawodnik odbył kilka treningów z zespołem i przeszedł testy medyczne. Bardzo możliwe, że już niebawem będzie go można oglądać w żółto-czerwonej koszulce. Bardzo możliwe, że w meczu z Polonią Warszawa. Mecz pod dyktando gospodarzy powinien przebiegać, a goście przyjadą się bronić i grać długimi piłkami na napastników, gdzie będą gaszeni już w połowie boiska.

H 187

h778

Użytkownik
kolejnym interesującym typem jest Zagłębie Lubin kontra Widzew Łódź, nie wierzę w koleją wygraną Widzewa choć nie widziałem żadnego z ich meczów
Gratuluję.
Zagłębie Lubin - Widzew Łódź (16.09.2012, 14:30) ✅ 0:1
Typ: Widzew Łódź (+0,5)
Kurs: 1,825
Bukmacher: bet365
Stawka: 5/10

Według mnie nie ma wielu racjonalnych argumentów skłaniających do stawiania na Zagłębie. Widzew w pierwszych trzech meczach zaprezentował się naprawdę fajnie, ze Śląskiem i Ruchem był od swoich przeciwników zdecydowanie lepszy, a w spotkaniu z Bełchatowem mimo mizerii w ofensywie skutecznie się bronił. W niedzielę nie zagra Ben Dhifallah i wbrew pozorom może to być wzmocnienie, bo Tunezyjczyk od początku sezonu strasznie irytuje. W jego miejsce wskoczy świetnie się podobno prezentujący na treningach Białorusin Lebiediew. Ponadto Phibela powinien zastąpić Djikanović. Zagłębie jak na razie gra bardzo kiepsko. Do meczu z Pogonią nie ma co wracać, ale z Piastem i Jagiellonią zaprezentowali się równie słabo. Jeżeli w pierwszym składzie znów wybiegnie Sernas - najgorszy napastnik Ekstraklasy, to nie daję lubinianom większych szans na zwycięstwo, bo Pawłowski sam meczu nie wygra. Obstawiam remis z delikatnym wskazaniem na Widzew.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
RUCH CHORZÓW - KORONA KIELCE ( Fortuna )

Typ:

Ruch - 2,15 - Oj Zieniu , Zieniu.... ????
Ruch ( DNB ) - 1,55

Biorę na tapetę pojedynek dwóch drużyn na dnie. Obieram drogę w stronę zwycięstwa Ruchu.

Zacznijmy od gości - oto wybrańcy trenera Ojrzyńskiego.

Bramkarze: Zbigniew Małkowski, Ołeksij Szlakotin.

Obrońcy: Paweł Golański, Kamil Kuzera, Pavol Stano, Piotr Malarczyk, Krzysztof Kiercz, Tomasz Lisowski.

Pomocnicy: Vlastimir Jovanović, Michał Janota, Grzegorz Lech, Łukasz Sierpina, Artur Lenartowski, Tomasz Foszmańczyk, Paweł Sobolewski.

Napastnicy: Marcin Żewłakow, Michał Zieliński, Maciej Korzym.

Jak wynika z powyższego, trener kielczan będzie mógł skorzystać z Korzyma i Małkowskiego, stracił natomiast Vukovica, Kijanskasa i Szekelego. Szczególnie boleć będzie brak Vuko, bo dziura w środku pola okazała się nie dozałatania już w meczu z Lechią, gdzie po zejściu Vuko i pomimo godziny gry z przewagą, na boisku nie było chłopa, który umiałby pokierować grą. Trener Ojrzyński mówi przed meczem:

Kiedy pojawia się nowy trener, to trudno do końca rozpracować drużynę. Po to przecież on przychodzi, żeby coś pozmieniać, bo jakby robił wszystko tak jak poprzednik, to niepotrzebna byłaby roszada na stanowisku. My też jednak coś zmieniamy. Nie chciałbym tutaj ułatwiać sprawy rywalom i coś zdradzić. Jak będziemy grać odpowiedzialnie i pewnie, to nasze szansę wzrosną.

I to w mojej ocenie mogą być święte słowa. W Ruchu nowe otwarcie -pierwszy mecz u siebie i od razu z nowym trenerem, który poza Piechem miał wszystkich na spokojnie przez tydzień na treningach. Drużyna na maksa zmotywowana, bo przecież sezon zaczęli katastrofalnie, ale teraz idealna okazja na odbicie się od dna. W meczu nie wystąpią cierpiący za czerwień Sadlok i Djokic a także Panka. Osłabienie defensywy to pewnie jakiś problem, ale akurat w meczu z Koroną nie powinno to być aż tak widoczne. Ruch musi atakować, a z przodu jest Zieńczuk ( kat Kielczan w ostatnich meczach ) no i wracający z kadry Piech ( mam nadzieję że Waldek skierował go na właściwe tory ).
Najbliższe 4 mecze Niebieskich, to Korona, Lubin, Podbeskidzie oraz Bełchatów, więc szansa na świetne otwarcie dla trenera Zielińskiego kształtuje się całkiem całkiem.
Drużyna, która w zeszłym sezonie biła się o mistrza do końca i grała naprawdę fajną piłę, musi w końcu zaskoczyć. Życzyłbym sobie żeby było to w sobotę, gdyż chcę w to przyinwestować niemałą sumkę.
Mecz poprowadzi sędzia Musiał, a to powinno dać gwarancję, że karnych z kapelusza nie będzie. Korona gra źle, Ruch gra źle ( chociaż wg mnie lepiej od kielczan ), zmiana trenera , własne boisko powinno zrobić różnicę.
W zeszłym sezonie na Cichej 4 -1 . Powodzenia !

W 115

werg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko Biała - Śląsk Wrocław
Typ: Pierwsza połowa Podbeskidzie
Kurs: 4,00
Bukmacher: Bet365

Mecz inaugurujący czwartą kolejkę naszej rodzimej ekstraklasy to starcie Podbeskidzia Bielsko Biała z broniącym tuytułu Mistrza Polski Śląskiem Wrocław. Ciężko wskazać w tym meczu faworyta co uwzględnili oddsmakerzy dając wyrównane kursy. Sytuacja Podeskidzia po trzech kolejkach to tylko jeden punkt ugrany na własnym boisku nie z byle kim bo z zawsze groźną Wisłą Kraków. Położenie Śląska jest dużo lepsze ponieważ ugrali oni już sześć oczek, dzięki twardej ręce szkoleniowej Oresta Lenczyka, który jak wiemy popadł w konflikt z zawodnikami i niestety, bądź stety odszedł z klubu. Na miejsce bardzo dobrego trenera przyszedł mi się wydaje gorszy szkoleniowec z Czech Stanislav Levy. Obserwując grę Podeskidzia doszedłem do wniosku, że ekipa ta w obecnym sezonie kładzie duży nacisk na pierwszą połowę meczu, gdzie wypada zdecydowanie lepiej niż w drugiej odsłonie. Dowodem tego jest obejmowanie porowadzenia jako pierwszy w dotychczas rozegranych meczach. Myślę, że dzisiaj okoliczności mogą być podobne i dlatego po ciekawym kursie stawiam na prowadzenie Górali po pierwszej połowie.

memfisek 97

memfisek

Użytkownik
Pod lupę wezmę dzisiejszy mecz pomiędzy Pogonią Szczecin, a Wisłą Kraków.
Portowcy sezon zaczęli rewelacyjnie, wygrywając z Miedziowymi u siebie, potem natomiast porażki z Lechią i Piastem. Beniaminek jest wyraźnie bez formy, w pierwszym meczu trafili raczej na słabą dyspozycję Zagłębia i dlatego zainkasowali im aż cztery bramki, głównie grając z kontry. Przeciwnikiem ich będzie potentat w walce o mistrza kraju Wisła Kraków. Oczekiwania kibiców wobec zawodników Białej Gwiazdy są bardzo duże. Po porażce na własnym terenie z Polonią Warszawa, piłkarze Wisły będą chcieli się zrehabilitować w meczu z Portowcami. Okazja do tego bardzo dobra, gdyż jeśli zawodnicy myślą o mistrzostwie muszą ogrywać takie zespoły jak Pogoń. Jeśli chodzi o przebieg meczu to gospodarze raczej będą myśleli o grze z kontry, głównie skupiając się na obronie. Jeden punkt ich zadowoli, Wisła nie może sobie pozwolić na stratę punktów. W drużynie gospodarzy nie zagra Bartosz Ława i Emil Noll, natomiast w drużynie gości Sobolewski i zawieszony Quito. W Szczecinie liczą na Andradine, w Wiśle natomiast na Meliksona. Ja natomiast liczę na dobre widowisko i jestem raczej przekonany, że Wisła wywiezie ze Szczecina komplet punktów. Skoro Wisła ma w końcu zacząć wygrywać to właśnie z takimi zespołami jak Pogoń Szczecin.

Wisła @ 2.2 Tobet ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
T-Mobile Ekstraklasa, 18:00, 14.09.2012
Podbeskidzie Bielsko Biala - Slask Wroclaw
typ: 2
2.30
Tobet
Analiza
Dzis w spotkaniu czwartej kolejki T-Mobile Ekstraklasy, Podbeskidzie Bielsko Biala na wlasnym stadionie podejmie Slaska Wroclaw. Faworytem wydaje sie byc ekipa aktualnego mistrza Polski. Wroclawianie bardzo slabo rozpoczeli sezon. Szybko odpadli z rozgrywek Ligi Mistrzow i Ligi Europejskiej. W lidze ulegli 1:2 Widzewowi Lodz, co zaowocowalo zwolnieniem trenera Oresta Lenczyka. Wielu mowilo, ze pilkarze byli w konflikcie z tym trenerem, dlatego grali slabo. Teraz przyszedl czeski trener, wiec pilkarze powinni grac juz lepiej. Pilkarze Slaska chyba rzeczywiscie byli skonfliktowani z trenerem, niewiem tylko za bardzo dlaczego, doprowadzil ich on przeciez do mistrzostwa Polski. Slask na pewno dysponuje silniejszym skladem i zapewne to wroclawianie beda dzis strona przewazajaca w tym spotkaniu. Podbeskidzie jak do tej pory w trzech kolejkach zdobylo zaledwie jeden punkt. Pilkarze z Bielska Bialej wypadali blado na tle swoich przeciwnikow w tych trzech spotkaniach. Widac, ze nie sa w swojej optymalnej dyspozycji na poczatku tegorocznych rozgrywek. Sadze, ze dzis wroclawianie beda dodatkowo zmotywowani osoba nowego trenera i checi pokazania sie mu z jak najlepszej strony. Mysle, ze wroclawianie udowodnia dzis swoja wyzszosc nad rywalami i pewnie wygraja dzisiejsze spotkanie.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Śląsk Wrocław under 2,5 1,62 @Tobet
Jak dla mnie tutaj typowy under. Podbeskidzie to u siebie drużyna mocna, walcząca, troszkę nieprzewidywalna ale przedewszystkim drużyna tracąca przewaznie mało bramek. Do tego strzela ich także raczej niewiele. W poprzednim sezonie w 15 meczach na własnym boisku Podbeskidzia padło 26 bramek co daje średnią 1,73 bramki na mecz. Nie jest to za wiele. W tym sezonie gospodarze 2 razy zaliczyli over&#39;y, ale to było w meczach z drużynami bardzo silnymi u siebie, 1-3 z Legią oraz 1-2 z Jagiellonią. Do tego zremisowali u siebie 1-1 z Wisłą, która wg mnie jest znacznie lepsza od mistrzów Polski w ofensywie. Co do Śląska, meczów pucharowych w ogóle bym nie brał pod uwagę - rywale poprostu wypunktowali tam Wrocławian (zarówno Helsingborg jak i Hannover). Następnie remis 1-1 w Superpucharze z Legią. W lidze over&#39;a zaliczyli raz na trzy mecze - w spotkaniu wyjazdowym z (jak na razie) rewelacją sezonu - Widzewem. Do tego 2 wygrane u siebie - 2-0 z Korona i 1-0 z Ruchem. Dla mnie tu sprawa jest oczywista, padną góra 2 bramki, dla bardziej odważnych polecam under 1,5.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Radomiak1910,czytam od czasu do czasu Twoje analizy i nie ma się do czego przyczepić,ale ta analiza to jakieś jaja.
Pilkarze z Bielska Bialej wypadali blado na tle swoich przeciwnikow w tych trzech spotkaniach. Widac, ze nie sa w swojej optymalnej dyspozycji na poczatku tegorocznych rozgrywek.
Widziałeś te mecze?widziałeś z kim grali?Wiesz jakimi dysponują zawodnikami i budżetem?Blado to wypada do tej pory Ruch czy Zagłębie,ale nie Podbeskidzie.Które w każdym z dotychczasowych meczów ligowych strzelali bramki jako pierwsi.Z Jagielonią na wyjeździe wygrywali do 72 minuty,z Wisłą wygrywali do 45,z Legią w Warszawie wygrywali do 82 minuty! Więc zastanów się za nim napiszesz taką analizę,bo po prostu wprowadzasz ludzi w błąd.

Teraz coś od siebie:

Podbeskidzie - Śląsk

Chcąc nie chcąc,powiedziałem co nieco o Podbeskidziu.Teraz czas na Śląsk.Wiadomo nowy trener,zawodnicy będą dodatkowo zmotywowani.Levy zapowiedział że jadą po 3 pkty,i dobrze,bo mistrz Polski nie może jechać na spotkanie z ligowym średniakiem z nastawieniem na remis.Moim zdaniem będzie to mecz walki,w którym wbrew pozorom powinniśmy zobaczyć kilka bramek,ponieważ Podbeskidzie strzela w każdym meczu,a nowy trener Śląska zapowiedział że drużyna będzie grała bardziej ofensywnie,wiem że w tak krótkim czasie nie można zdziałać cudów,ale sami piłkarze są zadowoleni z treningów.Moje propozycje:
over 2.5 kurs:2.2 Sportingbet
remis do przerwy kurs:1.95 Sportingbet

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W Szczecinie spodziewam się wyrównanego meczu. Pogoń praktycznie poza pierwszym spotkaniem nie zaliczyła dobrego spotkania. Wisła też zaliczyła falstart , bo patrząc na aspiracje tego zespołu to zdecydowanie się przeliczyli. Nie ma czego przesądzać, ale póki co nie wygląda to najlepiej. Najwięcej problemów jest w defensywie. Obrona traci głupie bramki, a wtedy meczów nie da się wygrywać. Poczynania Białej Gwiazdy w ofensywie są też zbytnio uzależnione od tego w jakiej formie jest Melikson, a przede wszystkim od tego czy ten zawodnik w ogóle nie jest kontuzjowany. Alternatyw brak i reprezentant Izraela jest praktycznie najważniejszą postacią w tej drużynie. Sporo osób spodziewa się przełamania w tym spotkaniu, ale patrząc na dyspozycję krakowskiej Wisły to nawet z punktu powinni być zadowoleni. Pogoń musi pokazać, że pierwszy mecz nie był przypadkiem.
Pogoń - Wisła
Remis 3,15 Tobet ⛔ 2:0

D 5,8K

davccio

Użytkownik
Pogon Szczecin Wisla Krakow typ under 2.5 1.64 pinnacle
Odpuszczam sobie zgadywanie kto wygra poniewaz w tym sezonie widze tylko 1 druzyne ktora jest w stanie zdominowac przeciwnika a jest to moim zdaniem Legia a Wisla to juz cien druzyny z przed kilku lat i dzisiaj w zaleznosci od szczescia i przypadku kazdy wynik jest mozliwy. Pogon na pewno nastawi sie na przeszkadzanie i kontry niz na atak pozycyjny, jesli Probierz znow wystawi kilku młodziezowcow to nie sadze aby Wisla łatwo przedzierała się przez obrone Pogoni szczegolnie ze w wysmienitej formie jest Janukiewicz ktory w dodatku czuje na plecach oddech Pernisa, ponadto sezon dobrze zaczeli Rogalski i Dabrowski, zatem gra Pogoni w defensywie wyglada dobrze. W Wisle kilku zawodnikow gralo we wtorek w narodowych zespołach takze dopiero w srode wieczorem wrocili oni do Krakowa, Dochodzi tez pytanie czy Meliksonowi jeszcze chce sie grac w Wisle.

H 187

h778

Użytkownik
Widziałeś te mecze?widziałeś z kim grali?Wiesz jakimi dysponują zawodnikami i budżetem?Blado to wypada do tej pory Ruch czy Zagłębie,ale nie Podbeskidzie.Które w każdym z dotychczasowych meczów ligowych strzelali bramki jako pierwsi.Z Jagielonią na wyjeździe wygrywali do 72 minuty,z Wisłą wygrywali do 45,z Legią w Warszawie wygrywali do 82 minuty! Więc zastanów się za nim napiszesz taką analizę,bo po prostu wprowadzasz ludzi w błąd.
Ja tu nie widzę żadnego wprowadzania w błąd. Z Jagiellonią strzelili bramkę w pierwszej minucie, a później nie grali absolutnie nic, na boisku królowali przeciwnicy. Z Wisłą było trochę lepiej, ale sił i umiejętności starczyło do końca pierwszej połowy - w drugiej rządzili i dzielili krakowianie, którzy remis zawdzięczają tylko indolencji strzeleckiej swoich napastników. A największą &quot;klasę&quot; zaprezentowali z Legią, gdzie po prostu postawili pod własną bramką autobus, nie potrafiąc się przy tym utrzymać przy piłce na dłużej niż 5 sekund. Nie zgodzę się jedynie z tym, że Podbeskidzie nie jest w formie - oni po prostu inaczej nie potrafią, to taka ogórkowa drużyna, która od czasu do czasu zabierze punkty faworytom, ale tak generalnie to nieprzedstawiająca większych wartości zbieranina emerytów, niespełnionych gwiazdek i piątoligowców.

N 77

noobcior

Użytkownik
Pogoń Szczecin – Wisła Kraków

Dziś o godzinie 20:45 odbędzie się spotkanie pomiędzy Pogonią Szczecin a Wisłą Kraków. Według mnie zdecydowanym faworytem spotkania są przyjezdni, którzy muszą wrócić na właściwe tory, bo 4 punkty w trzech spotkaniach takich zawodników z pewnością nie zadowalają. Pogoń na starcie rozgrywek zaskoczyła wysokim zwycięstwem z Zagłębiem, jednakże okazało się, że to tylko przypadek, gdyż przyszły dwie porażki z drużynami prezentującymi podobny poziom. Dziś rywal dobrej marki, który ma coś do udowodnienia. Maor Melikson musi poprowadzić zespół do efektywnej gry, a przede wszystkim zwycięstwa. Do tego na szpicy dobry Genkov. Na skrzydle nieprzewidywalny Iliev. Ta maszynka musi w końcu ruszyć. Oby dziś.

Wisła Kraków @ 2.20 Tobet ⛔
Over 2.5 @ 2.20 Tobet ⛔

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
I jak tu grać ? To co wyprawiał sędzia boczny , który w pierwszej połowie widział urojone spalone na Genkowie, który był z metr jeszcze przed obrońcą. A to co zrobił w drugiej to już woła o pomstę do nieba.Co do pana Lyczmańskiego to najlepiej w ogóle nie zabierać głosu bo to już któryś raz robi takie numery. Człowiek musi się tylko wkurwiać a te barany z sędziowskiego kolegium nic z tym nie robią. Ale najlepiej mówić w prasie, że ludzie nie chodzą na mecze bo się boją kiboli :???: Nie grałem tego meczu, tak w woli wyjaśnienia, ale idzie można oglądać takie sędziowanie ?!

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Ruch - Korona 2,10 @

Chyba nikt nie spodziewał się takiego rozpoczęcia sezonu, a już na pewno w wykonaniu wicemistrza Polski, który gra beznadziejnie. Teraz jednak jest okazja w końcu na wygranie. Nowy trener + gra u siebie+ jakość gry rywala Korona mnie jakoś nie przekonuję, brak dyscypliny, głupio stracone punkty. Ruch powinien wykorzystać atuty i wygrać.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice
Handicap azjatycki
Typ: Lechia Gdańsk -0.5 @ 1.975 bet365
Mecz x Bramki
Typ: Lechia Gdańsk wygra oraz Poniżej 2.5 bramki @ 3.40 WilliamHill
Po dwóch wygranych meczach wyjazdowych Lechia zagra dzisiaj PGE Arena Gdańsk o pierwsze w tym sezonie zwycięstwo na własnym stadionie. I wydaje mi się, że ma na to spore szanse. Przede wszystkim skłania mnie do takiego wniosku obecna forma obu zespołów. Lechia po pierwszym przegranym meczu z Polonią (1-3) wygrała 2 kolejne mecze i oba na wyjeździe (2-0 z Pogonią, 1-0 z Koroną) i w obu przypadkach pokazali charakter ikonsekwencję. Z Pogonią grali pod sporą presją po porażce u siebie, a do tego gospodarze byli na fali po wysokiej wygranej z Zagłębiem, a mimo wszystko Lechiści ich spokojnie i metodycznie wypunktowali. Klasą dla siebie był w tym meczu Abdou Razack Traore, który zdecydowanie wyróżnia się umiejętnościami nie tylko w Lechii ale i w całej lidze (dla mnie co najmniej top5 w tej chwili). Strzelił pierwszego gola i trzymał całą grę Lechii. Z kolei z Koroną gdańszczanie po szybko strzelonej bramce równie szybko (26 min.) dostali czerwoną kartkę, a mimo to utrzymali prowadzenie do końca mimo osłabienia przez 3/4 meczu. Gra Lechii wyraźnie się poprawiła po zmianach jakie wprowadził trener &quot;Bobo&quot; Kaczmarek. Przede wszystkim zmienił formację obronną, postawił na Bieniuka z Maderą na środku i są w tej chwili ostoją zespołu. Lechia gra bardzo pewnie w obronie i przestali tracić gole. A z przodu różnicę robią świetni technicznie Traore i Ricardinho (obaj już trafili po golu), wspomagani przez nietuzinkowego Machaja, nawet Rasialdo potrafi się na coś przydać (świetna asysta z Koroną). Do tego Bobo chyba potrafił zrobić dobrą atmosferę w szatni bo nawet tacy rutyniarze jak Surma nie boczą się, że wchodzą na ostatnie minuty tylko jeszcze bardziej zasuwają i nawet strzelają gole. W Piaście nie dzieje się aż tak dobrze, od początku sezonu beniaminkowi idzie jak po grudzie. Najpierw 2 przegrane w nieciekawych okolicznościach (1-2 z Górnikiem u siebie i taki sam wynik z Zagłębiem na wyjeździe). W ostatnim meczu musiał im pomóc sędzia, żeby po skandalicznie podyktowanym karnym wymęczyli pierwsze punkty z Pogonią (1-0) po bardzo słabym meczu. Na dodatek w Gdańsku będą mocno osłabieni: nie zagrają Świerczok (kontuzja kolana), Lisowski, od dawna kurują się Cuerda i Urban, a za kartki pauzuje Jurado. Statystki bezpośrednich pojedynków (http://fussball.wettpoint.com/en/h2h/131491-131481.html) wskazują, że są to wybitnie underowe drużyny (średnio 2.1 gola w bezpośrednich meczach),choć ciężko się na tym opierać, bo ostatni mecz rozegrali ponad 2 lata temu. W każdym razie Lechia ostatnio ustabilizowała obronę, przestała tracić gole, choć równie mało strzela. Osłabiony Piast nie powinien sprawić niespodzianki, a taką byłby nawet punkt wywieziony z Gdańska. Dlatego zaryzykuje zakład na pewne, ale niezbyt wysokie zwycięstwo gospodarzy.
Przewidywane składy:
Lechia Gdańsk: Buchalik - Bąk, Madera, Beniuk, Brożek - Surma, Andreu - Traore, Machaj, Łazaj - Rasiak.
Piast Gliwice: Trela - Matras, Zbozień, Klepczyński, Oleksy - Izvolt, Zganiacz, Lazdnis, Podgórski - Jurado - Kędziora.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Mecz: Zagłębie - Widzew Łódź ✅ 0-1
Typ:
Widzew Łódź +0,5
Kurs: 1,93
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 4/10
Analiza:
Liczba osób stawiających na gospodarzy jest bardzo duża,
dlatego ja gram przeciwko bo to on powinni oddać jutro kasę bukowi, a nie ja hehe
Zagłębie w jedynym meczu u siebie pokonało Piasta 2-1, po prowadzeniu niepotrzebnie oddało pole gry,
straciło gola i musiało ponownie zaatakować by zdobyć komplet punktów, udało się.
Widzew grał do tej pory trzykrotnie u siebie, wszystkie mecze wygrał,
choć przeciwnicy nie rozegrali dobrych spotkań.
Widzew skazywany przed wielu na spadek ma się dobrze i do tego meczu pochodzi bez presji.
Co o jutrzejszym meczu powiedział trener gości ? czytamy szybciutko hehe
http://widzew.pl/pl/wiadomosci/informacje/8541.html
Rok temu było 1-0 dla gospodarzy gol padł w końcówce meczu, mimo że to początek sezonu,
to uważam, że kurs na tą linię na zespół, który w tym sezonie pokonał już mistrza i wicemistrza,
niezależnie od tego jak oni się prezentują obecnie, przy tym co gra Zagłębie jest za wysoki.
Mecz: Górnik Zabrze - Legia ✅ 2-2
Typ:
Górnik Zabrze +0,25
Kurs: 1,95
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 4/10
Analiza:
Rok temu Górnik wygrał u siebie 2-0, w tym sezonie prezentuje się dobrze, wyniki też są zadowalające.
Żabole zremisowali w Poznaniu z Lechem 0-0, pokonali Piast 2-1 poza domem i zremisowali 1-1 z Jagą w Białymstoku.
Legia jest liderem Ekstraklasy, wygrała trzy spotkania, strzeliła aż 9 bramek, odpadła w LE i została jej tylko walka w lidze.
Górnik pierwszy mecz u siebie, dobra forma, sądzę że ekipa Nawałki znowu sprawi mała &quot;niespodziankę&quot;
Kadry obu ekip
http://legia.com/news,32014-kadra_legii_na_mecz_z_gornikiem.html
http://legia.com/news,32019-kadra_gornika_na_mecz_z_legia.html

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Spotkanie: Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Typ: 2
Kurs: 2.30
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj w Zabrzu tutejszy Górnik podejmie na własnym stadionie Legie Warszawa. Faworytem tego spotkania są przyjezdni którzy od początku sezonu imponują forma ligowa. Wygrali pewnie 3 dotychczasowe mecze strzelając aż 9 goli a tracąc zaledwie 1 (Z Korona 4-0 , z Bełchatowem 2-0 i z Podbeskidziem 3-1). Górnik natomiast grał 3 razy na wyjazdach zdobywając 5 pkt co jest dobrym wynikiem ( z Lechem 0-0 , z Jaga 1-1 i z Piastem 2-1). Dziwi mnie trochę tak wysoki kurs na Legie która dawno tak dużo goli w lidze nie strzelała gdzie dobra formę prezentują wszystkie formacje. Saganowski i Żyro są w formie do tego bardzo przydatny Radowic i niezawodny Ljuboja (niepewny występ) którzy dają gwarant dobrych wyników. Na pewno nie zagra Vdolrjak ale niema mowy aby Legioniści stracili na sile. Górnik w zeszłym sezonie pokonał 2-0 Legionistów na własnym stadionie ale wątpię aby się to powtórzyło. W ostatnich latach zdecydowanie częściej wygrywała Legia. Goście są w formie i powinni pójść za ciosem i zgarnąć kolejny komplet oczek za nim przyjdą te teoretycznie trudniejsze potyczki z &quot;czołówka&quot; , Wisła , Lechem i Sląskiem. Warszawiacy są wstanie przedłużyć swoja dobra passe i maja do tego i formę i umiejętności dlatego stawiam na kolejne zwycięstwo przyjezdnych. Mój typ 2-0.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP

Zabrzanie jak do tej pory zagrali wszystkie mecze na obcym terenie zdobywając 5 punktów, no i pokazując z niezłej strony na tle drużyn które jakieś warunki na starcie w tej lidze stawiają.
Górnik u siebie jest bardzo nieprzewidywalny, potrafi gubić punkty z Widzewem czy Lechią, innym razem nieźle nakręcać i łatwo ograć takie drużyny jak Lecha, Legię czy Wisłę co miało miejsce w poprzednim sezonie.
Gracze z Warszawy w sezon weszli jak nigdy, ale też ich rywale nie stawiali we wszystkich kolejkach wysokiej poprzeczki, to właśnie Korona, Bełchatów czy Podbeskidzie po 3 kolejki dają powody na miano największych cieniasów ekstraklasy, a Podbeskidzie nawet partaczy w meczu na Łazienkowskiej.
Patrząc na grę Legii od początku sezonu wygląda to całkiem nieźle jak na naszą kopaną, jednak nie jest to poziom na totalne zdominowanie tej ligi.
Dzisiejszy mecz może się różnie potoczyć a faworyta trudno tu wskazać, ja jednak trzymam się swojej tezy tej Ligi i ostatnią rzeczą jaką będę obstawiał to przedłużanie czyjejś serii w takim meczu.
W Legii zabraknie Wolskiego i Vrdoljaka, Ljuboja po ostatnim ligowym meczu nabawił się urazu i trenował indywidualnie, decyzja o jego występie ma zapaść dzisiaj, widocznie bul mu jeszcze dokuczał a że zapędy gwiazdorskie i wiek swój ma, to nawet jak wyjdzie na boisko wzmocnieniem być wcale nie musi.
W kadrze Górnika zabraknie Magiery oraz Zachary
Reasumując moje przemyślenia, nie wierze w coś takiego jak długie serie patrząc na poziom drużyn w naszej lidze, bynajmniej stawianie ślepo na takie mecze a raczej na czyjąś serie do konsekwentnego umoczenia kuponu.Moim zdaniem Legia dzisiaj tą serię zakończy czy to remisem, albo porażką, ja tu zaryzykuje i zagram podobnie jak drugie dzisiejsze spotkanie nie na wynik jaki osiągnie Górnik, ale to co wbiją do siatki.

Typ:Górnik
over 1,5 gola @ 3.40 sportingbet
zakład asekuracyjny:1-0 Górnik @ 8.50 bwin​

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom