>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

4 kolejka Serie A [16-18 września 2016]

Status
Zamknięty.
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

100zł na Darmowy zakład w BetClic

Następna seria gier przed nami i kolejne nowości, tak jak ostatnio byliśmy po zmaganiach reprezentacyjnych tak teraz część zespołów przystępuje do zmagań w ramach europejskich rozgrywek. Nie dotyczy to wszystkich, ale jednak 6 zespołów rozegra w tygodniu swoje mecze. Będziemy mieli dwa starcia pucharowiczów i tak w niedzielne popołudnie Inter - Juventus i na deser o najlepszej porze starcie we Florencji, Fiorentina - Roma. Co się rzuca od razu w oczy to fakt, że w tej kolejce gramy w 7 różnych terminach, oprócz wyboru 1z4 o 15 reszta do spokojnego oglądania i przede wszystkim analizowania każdej drużyny z osobna. ;)

Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.

Zapraszamy do dyskusji ;)

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Sampdoria - Milan
Sampdoria lub remis (1X) @1.62 Bet365
Na dziś wybrałem dla was mecz 4 kolejki włoskiej Serie A. Drużyna Linettego zmierzy się z &quot;powracającym do wielkiej piłki&quot; Milanem.
Milan który w każdym meczu był fawortyem wyraźnym(oprócz meczu z Napoli), zawodzi bardzo, i nawet tutaj. Z Sampdorią która gra bardzo dobrą piłkę jest faworytem. HA HA HA.
Piszę wam to po raz kolejny! Brać! Fajny typ dla was znalazłem!
Sampdoria 5 miejsce w tabeli - Milan 15 miejsce w tabeli. Sampdoria gra u siebie, Milan na wyjeździe, jednak wciąż jest faworytem, mega śmieszne.
Sampodria 6 pkt - Milan 3 pkt.
Sampdoria u siebie - 3pkt (1 mecz, wygrana 2:1 z Atalantą) , Milan na wyjeździe - 0pkt (1 mecz, przegrany 2:4 z Napoli)
Lecz oprócz tego Milan w ostatnim swoim meczu przegrał z Udinese (u siebie!) 0:1, a Sampodria przegrała na wyjeździe z wyraźnym faworytem Romą 2:3, mimo, że prowadziła w Rzymie 2:1!
Oprócz tego dochodzą absencje, w Sampdorii nie zagra co prawda podstawowy rozgrywający pauzujący za czerwoną kartkę Alvarez, lecz w Milanie nie zobaczymy również podstawowego zawodnika środka pola Juraja Kucke, czy wciąż podstawowy obrońca Zapata.
Reasumując, Sampdoria wygrała 2 mecze, przegrała tylko raz z Romą na wyjeździe. Milan wygrał tylko raz w 1 kolejce z Torino 3:2, lecz ostatnią kolejkę przegrał u siebie z Udinese. Sampdoria u siebie nie straciła punktu, a Milan na wyjeździe punktu nie zdobył. Czemu więc kurs na 1X jest 1.62 a na X2 1.38? Kompletnie tego nie ogarniam, czuje tu remis, ale jeżeli już ktoś miał wygrać wyraźnie widać, że to Sampdoria jest w lepszej dyspozycji.

comendador 428

comendador

Użytkownik
Sampdoria - AC Milan
Wynik 0:1

Pierwszy mecz na który zwróciłem uwagę, kolega już wyżej go opisał. Zdecydowałem się zagrać Sampdoria over 0,5, typ świetnie nadaję się do dubla, wystarczy spojrzeć w statystyki, gospodarze zdobyli pięć bramek w trzech spotkaniach ligowych, dodatkowo wygrali u siebie 3:0 w pucharze. Milan w każdym meczu ligowym jak dotąd tracił bramki, w sumie siedem. Dodajmy do tego atut własnego boiska i mamy gola na 99%.
Napoli - Bologna
Wynik : 3:1

Do dubla, dorzucam typ HA(-1,5) w stronę Napoli. Oba zespoły rozpoczęły dobrze rozgrywki, różnica między nimi to tylko jeden punkt. Napoli świetnie wchodzi w sezon, co najważniejsze siła w ofensywie jest znakomita. Mecz w LM wygrany. W lidze na inauguracje sezonu co prawda zremisowali na wyjeździe 2:2 z Pescara, ale przegrywali już w tamtym spotkaniu 2:0 i udało im się doprowadzić do remisu. Potem było już lepiej, u siebie ograli 4:2 Milan, i ostatnio na wyjeździe Palermo 3:0.
Bologna co prawda dwa zwycięstwa i jedna porażka, ale ta porażka, aż 5:1 na wyjeździe z Torino. Na inauguracje wygrali z beniaminkiem Crotone 1:0, w ostatnim meczu udało im się wygrać 2:1 Cagliari. W ubiegłym sezonie goście przegrali tutaj aż 6:0.
Myślę, że mecz skończy się 2:0 bądź 3:0
Sampdoria over 0,5 # 1,33
Napoli(-1,5) # 1,65
AKO : 2,19 # Betsson

Edit /
A idź ty panie, Sampdoria dwie bramki prawidłowo zdobyła, tylko, sędzie ich nie uznał, dodatkowo ewidentnego karnego dla Milanu nie podyktował. Sędziowanie ewidentnie na Włoskim poziomie ;)

patologg 12,1K

patologg

Użytkownik
Mimo słabej gry w poprzednich sezonach, jak i w tym, Sampdorii ciężko gra sie z Milanem. Aby dostrzec ich ostatnią wygraną nad Rossoneri na własnym stadionie to musimy cofnąć sie aż do 2010 roku, gdy padł wynik 2:1 po bramkach Cassano i Pazziniego (to był ten sezon w którym Sampdoria wywalczyła sobie prawo do gry w eliminacjach do LM). Ogólnie rzecz biorąc, jak wziąć pod lupę spotkania domowe jak i wyjazdowe to od 8 spotkań Milan jest niepokonany. Wraca Niang i Kucka po zawieszeniach za czerwone kartki. Ten drugi nie jest awizowany do pierwszej jedenastki, zapewne Bonaventura zostanie cofnięty do środka pola, tak wiec środek pola powinien jako tako wyglądać. Na pewno nie gorzej niz w ostatnim meczu, bo cieżko zagrać jeszcze słabiej. W takim zestawieniu Milan na pewno bedzie kreatywny w ofensywie, moim zdaniem najlepiej na ten mecz zagrać BTS 1,67 całoroczny . ⛔Podopieczni Montelli mają swoje problemy w defensywie, Muriel z Quagliarella są w formie, co pisałem rownież przed poprzednią kolejka, gdy mierzyli sie z AS Roma. Cała drużyna Sampdorii jest w formie, ostatni mecz to troche pechowa porażka z Giallorossi, za długa przerwa miedzy połowami sprawiła, ze wyszli zupelnie inni na druga połowę (potężna ulewa troche pokrzyżowała plany). Typów powyższych nie neguje, ja jednak bardziej celowałbym w remis. Z drugiej strony, każda seria sie kiedys kończy, a wiec czemu nie miałoby to nastąpić dzisiaj? Tak czy inaczej, zapowiada sie ciekawy mecz, mam nadzieje ze doczekamy sie bramek.

dexter7 86

dexter7

Użytkownik
Ja pojde w hit kolejki
Inter - Juventus typ 2 @ 1.95 bet365 ⛔ 2-1
Wedlug mnie to co bukmacherzy proponuja na ndz jesli chodzi o kurs na Starą Dame to promocja weekendu spodziewalem sie kursu okolo 1.60 a u mila niespodzianka i zamierzam z niej skorzystac. Inter ktory ledwo co wyciaga 2-1 u siebie delfinami. Co prawda statystyki pokazuja w tamtym meczu gradobicie ale sytuacje bramkowe n sorry ja bym tego tak nie nazwal mozecie powiedziec ok ale Pescara dobry zespol swietny start ale noto beniaminek i remis na poczatku z Napoli to byla niespodzianka nie ukrywam. Po prostu w ostatniej kolejce to nie Pescara zagrala dobrze a Inter slabo.
Robson// Prośba o pisanie bardziej czytelnie, z przecinkami, kropkami itp. Pozdrawiam i powodzenia z typem

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Lazio - Pescara
Lazio porządkuje sprawy, doszło do porozumienia z Keitą w sprawie nowego kontraktu i już od razu popisał się asystą do De Vrija. Także możemy się spodziewać starego dobrego Lazio na skrzydłach, już bez wiadomo kogo, ale z duetem Keita - Anderson i na szpicy Immobile nie powinno być słabiej. Chociaż Inzaghi coś kombinuje z ustawieniem i szuka miejsca dla Djordjevicia jako partnera do ataku dla Immobille przechodząc na grę z trójką z tyłu, ciekawy zabieg jeśli to by się potwierdziło. Wyniki jak do tej pory robią dość przewidywalne, wygrana z Atalantą na otwarcie można było po cichu zakładać tak jak porażkę z Juventusem i remis na jak zwykle ciężkim terenie na Chievo. Już patrząc szerzej wiadomo jak wyglądał mecz z Juventusem, remis 0-0 dziękujemy sobie nawzajem i zostajemy z 1 punktem, tak niestety dla Lazio nie było. Jutro robią zwycięstwo i będą z 7 punktami po 4 meczach co już nie bęzie tak źle wyglądało. Zespół bez pucharów powinien w perspektywie całego sezonu zakończyć TOP 6 i myślę, że spokojnie ich na to będzie stać. Nie będzie tego jeśli nie zrobią kilkunastu punktów nad beniaminkami i to zwłaszcza podejmując ich u siebie. Pescara jak już wspominałem w którymś poście bardzo pozytywnie zaskoczyła przede wszystkim swoją grą. Spodziewałem się bardziej tego co prezentuje obecnie Crotone a tu jednak widać fajny pomysł na grę. Co prawda zdobyli raptem 1 pkt w 3 w meczach bo na ten fartowny walkower nie zwracam uwagi. Grali dobrze z Sassuolo, zasłużyli tam co najmniej na remis a mimo to przegrali. Meczu z Interem niestety nie mogłem obejrzeć, ale zakładam tam podobny scenariusz bo i po samych bramkach można wyciągnąć takie wnioski, że zasłużyli na coś więcej a zostali z zerowym dorobkiem. Generalnie czuje tu dobry mecz, Pescara w każdym meczu do tej pory ładowała bramkę, Lazio poza tym patologicznym meczem z Juventusem też daje rade. Widzi mi się taki scenariusz, że Pescara strzeli ale i tak nie wróci choćby z punktem do domu. Takie 3-1 mi tu wychodzi, na ewentualne 2-1 lub 3-0 też się nie obrażę bo każdy z wyników spełnia warunki zakładu, jestem nadzwyczaj spokojny jutro o bramki Lazio, zobaczymy ile warte jest przeczucie.
Lazio wygra i w meczu powyżej 2,5 gola @ 2,20 Bet365 ✅ 3-0 Przeczucie funkcjonuje bez zarzutu :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +36
lelek65 101

lelek65

Użytkownik
Zespół bez pucharów powinien w perspektywie całego sezonu zakończyć TOP 6 i myślę, że spokojnie ich na to będzie stać.
Lazio - Pescara

W przypadku Lazio ciężko jest mi zająć stanowisko odnośnie obecnej formy... Z Juventusem remis 0-0 byłby sprawiedliwy. Wygrana 4-3 z Atalantą efektownie wygląda tylko jeżeli ktoś patrzy na wynik. W rzeczywistości pomimo prowadzenia 3-0 wygrali w moim odczuciu dość szczęśliwie. Moim zdaniem jeżeli oceniać grę wszystkich zespołów na tą chwilę Lazio w TOP 6 nie jest. I tu przychodzi mecz domowy z Pescarą, który dla mnie będzie wyznacznikiem obecnej formy Lazio. Goście natomiast (jak już kolega wyżej zauważył) zaskoczyli swoją postawą pozytywnie. Jednak gdyby nie walkower z Sassuolo na ich ligowym koncie po 3 kolejkach znajdowałby się 1 pkt. W meczu z Interem byli zdominowani przez gości ale wyprowadzili kilka naprawdę groźnych kontr ostatecznie pechowo przegrywając (ale wg mnie zasłużenie ;)) i na to liczę również dzisiaj. Dokładam do tego odrobinę sceptycyzmu co do typu na Lazio i wychodzi mi:

⛔Typ: BTS @1.75 (ForBET) Szkoda tego niewykorzystanego karnego Pescary w 1 połowie ;)

Napoli - Bologna

Mecze tych drużyn na przestrzeni ostatnich sezonów zawsze obfitowały w bramki. Ostatni z nich to zwycięstwo Napoli 6-0. Takiego wyniku dzisiaj się nie spodziewam z uwagi na okoliczności tamtego spotkania: Napoli w walce z Romą o 2 miejsce, Bologna 6pkt nad strefą spadkową i z pewnością tych kilku punktów potrzebnych do utrzymania nie należało szukać w Neapolu. Jednak wyjazdowe bęcki jakie zebrała Bologna przegrywając z Torino aż 1-5, skłąniają mnie na grę w stronę bramek Napoli. Pierwsze 2 kolejki w wykonaniu gospodarzy to bardzo zmienna postawa na przestrzeni 90 minut. Z Palermo widać już było stabilizację i kontrolę, bez zbędnych przestojów i załamań gry. Jeden mecz to dość mało, żeby stawiać tezę o scenariuszu, w którym Napoli biję rywali nadchodzących spotkanich do 0 aplikując przy tym sporą ilość bramek. Odpuszczam zatem handicapy i typuję:

SSC Napoli Powyżej 2.5 gola @1.95 (ForBET)✅
Moje przypuszczenia się sprawdziły i lepiej opłaciło się zagrać powyższy typ niż handi -1 na Napoli za niższy kurs (@1.60)

rock 107

rock

Użytkownik
Napoli - Bologna
▶ Manolo Gabbiadini strzelcem bramki 2.30 Betano ⛔ :zy3ou:

W związku dużą liczbą meczów w krótkim okresie czasu La Gazzetta dello Sport, jak i Tuttosport są zgodne co do tego kto dzisiaj wystąpi na „szpicy” Neapolitańczyków i nie trzeba być tu jakimś odkrywcą, aby wiedzieć, że chodzi o Manolo Gabbiadiniego. Pewnie większość z Was zastanawia się jak wysoki handicap pokryją dzisiaj podopieczni Maurizio Sarriego i w sumie nie ma co się dziwić, gdyż ostatnie spotkanie obu drużyn zakończyło się pogromem 6:0, a dwa trafienia w tym spotkaniu zanotował właśnie Gabbiadini. Dodając fakt, że mecz będzie rozgrywany na Stadio San Paolo, gdzie Napoli jest niepokonane już prawie półtora roku, a doping trybun jest jedyny w swoim rodzaju to możemy spodziewać się łatwej przeprawy gospodarzy. Bologna już w tym sezonie udowodniła, że ich defensywa wcale nie należy do tych najszczelniejszych ulegając Torino aż 5:1. Gabbiadini jest znany z tego, że jak już dostaje swoją szansę to jej nie marnuje, a biorąc pod uwagę walkę podstawową „11” z Arkiem to możemy być pewnie, że będzie zmotywowany razy 2. Mam nadzieję, że usłyszymy dzisiaj z trybun głos spikera wykrzykujący „Manolo!” i odpowiedź całego stadionu „Gabbiadini!”. ;)

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Napoli - Bolonia
Są już składy można myśleć. Hamsik mimo prognoz zaczyna od 1 minuty co jak wiadomo zawsze będzie na plus, w defensywie świeży wchodzi tylko Strnić. Widzę tu pewną zależność Sarriego w stosunku do meczu z Palermo gdzie też zrobił jedną zmianę tyle że Maggio dał kosztem Hysaja. Jak się nie będzie układać Milik &amp; Mertens ogarną po przerwie, chociaż wypoczęci i podrażnieni Insigne &amp; Gabbiadini powinni załatwić sprawę.
W Bolonii z kolei zabraknie dwóch najważniejszy i najbardziej doświadczonych graczy. Z powodu kontuzji wypadają w przodzie Destro i w bramce grubsza kontuzja Mirante, gdzie po odejściu kolejnych kilku graczy podczas mercato wyglądało blado. Atak na dziś Krejci - Verdi - Di Francesco w środku pola młody Nagy. O ile jeszcze u siebie potrafią gonić beniaminków tak na wyjeździe z Torino już patologia. Dzisiaj w końcu dostają przeciwnika z innej kategorii wagowej.

Napoli do zera @ 1,90 Bet365 ⛔ 3-1 Strzał życia Verdiego, szkoda bo oprócz tej sytuacji może jeszcze z dwie by się znalazły gdzie Reina musiał zainterweniować.

K 168

kbak93

Użytkownik
Inter - Juventus
Nigdy nie gram meczy szlagierów, nie wiem czemu... Jednak usiadłem specjalnie i oglądałem Inter w czwartek... Boże tam nikt nic nie gra. NIC, to jak oni grają to definicja myśli De Boera, nic nie gramy, a może wygramy, nie chce sprawdzać statystyk ale De Boer to definicja przegrywania wielkich meczy, żaden taktyk oraz ma kupke piłkarzy czekających na błysk Icardiego.
Inter mecz grało u siebie ale dzień później i przegrali z słabszym zespołem i w praktyce powinni być bardziej zmęczeni bo Juve też grało u siebie i nie mają jakoś daleko do Mediolanu
Pora meczu jest wymagająca wg mnie dobrej gry i nie będzie tak, że Inter się zamuruje i będzie czekał na Juventus bo jedna akcja Higuaina lub Dybali i jest 0:1 i w tym momencie Juve gra swoją najlepszą piłke...
Mecz z sevillą nie oglądałem, ale stwierdzam, że to był ich gorszy mecz i po prostu czasem tak jest bo meczy jest bardzo dużo i nie wszystkie idzie wygrać
i z drugiej strony taki remis jest podbudujący bo to dopiero początek z ligą mistrzów.
Moim kolejnym argumentem są też piłkarze i ich forma psychiczna, Inter gra słabo na prawde słabo i teraz będa się starać grać najlepiej bo jeden mecz już wcześniej przegrali i wydaje mi się, że nie podołają bo to będzie typowy syndrom przemotywowania samych siebie
Trzeci argument, jeśli zespół przeciwny był najlepszy rok temu w lidze i kupił na prawde mocnych zawodników to takie mecze będzie chciał wygrać i dla mnie, jest to bezprecedensowo łatwy mecz bo przeciwnicy nie są w najlepszej formie i też zakupili paru piłkarzy którzy w tym przypadku muszą się zgrać. Lepsza gra nigdy nie przyjdzie z dnia na dzień i jeszcze jak się grało mecz 3 dni temu to tymbardziej będzie ciężko, w takich okresach się wgl nie trenuje gdy się gra mecz co 3 dni i w tym momencie nie gra się nigdy lepiej!!. Ok piłka nożna to nieprzewidywalny sport, jeden rzut rożny i może być 1:0
ale Juventus jest świadom tego i wydaje mi się, że łatwo narzucą swój styl gry i będą prowadzić gre i jak strzelą bramke i kolejną to wtedy Inter się rozsypie i skończy się na 0:3-4
Juventus -1,5 gola ⛔ 2-1
kurs 3,20
buk: bet 365

Otrzymane punkty reputacji: +1
lelek65 101

lelek65

Użytkownik

Strzał życia Verdiego, szkoda bo oprócz tej sytuacji może jeszcze z dwie by się znalazły gdzie Reina musiał zainterweniować.
Pograłem też Twój typ w singlu i niestety Verdi :] Choć wydaję mi się, że pomimo świetnego strzału częściowo za stratę bramki można winić Reinę...

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Pograłem też Twój typ w singlu i niestety Verdi :] Choć wydaję mi się, że pomimo świetnego strzału częściowo za stratę bramki można winić Reinę...
Też pomyślałem o Reinie i czy aby to nie bardziej jego i przychylam się jednak do kunsztu Verdiego. Zasadził taką bombę, że nie tylko Reina nie wiedział o co chodzi. Sam fakt, że tak go zostawili na tym metrze o tym świadczy. No nic, na takie rzeczy trzeba być przygotowanym. Dobrze, że chociaż Polacy umilili spotkanie byli głównymi aktorami, Milik jak Milik ale cieszy super spokojna gra Zielińskiego. Ogólnie trio Zieliński - Jorginho - Hamsik zajebiście układają środek pola.
Co do Inter - Juventus i ich meczów pucharowych. Juventus w głównej mierze nie wygrał wg. mnie przez samego Allegriego. Wystawianie Asamoaha razem z Leminą nigdy nie wyjdzie na dobre. To już bym wolał zaryzykować Pjacę od początku, albo chociaż od razu od 46 minuty a nie patrzeć co te dwie wywłoki robią w środku pola. Jeden gorszy od drugiego, Khedira marnujący setki czy Higuain strzelający jedynie w poprzeczkę trochę tego się zebrało. Taki Pjanić grając od początku przy takim pressingu Sevilli zaraz by porozrzucał piłki i sytuacje same by się mnożyły a tak mieliśmy kolejny raz widoki jak Dybala wraca na swoje pole karne ba, najpierw jeszcze walczy o piłkę. Dziwny obraz bo tacy zawodnicy powinni mieć zakaz wracania na 20 metr boiska. Kolejny kamyk do Allegriego to wystawienie Evry z Alvesem kosztem Sandro i Lichenstenera, którego w ogóle pominął do gry w LM coś niesamowitego. I te wszystkie nazwiska co wymieniłem mają zagrać od początku z Interem czyli same plusy, nie zdzierżyłbym drugi raz stawiając na Juventus Asmoaha czy Evry.
Co do Interu to oprócz mega wieśniackich koszulek jakie zaprezentowali w czwartek to trzeba też powiedzieć o tym kto tam nie grał i gotował się już na niedzielę. A więc nie grali Miranda, Santon, Jao Mario i Perisić, wszyscy jutro mają zacząć w podstawie zwłaszcza najciekawszy będzie debiut Jao Mario. Kolejna ważna trójka Banega, Candreva i Icardi grali dopiero w drugiej połowie i to zmęczenie też nie powinno być duże. Wynik w LE wiadomo jak się traktuje zwłaszcza w 1 kolejce. Tutaj od zeszłej niedzieli gdzie w końcu wygrali w lidze liczy się mecz z Juventusem, wiadomo.
Pamiętam jak rok temu byłem wręcz przekonany, że Juventus zrobi z nimi co chce. Szybko mnie Inter sprowadził do pionu po zajebiście dobrym i agresywnym początku, z biegiem czasu Stara Dama zaczęła przeważać, ale skończyło się na bezbramkowym remisie. Za dużo jest wątpliwości, Juvetnus po tym kursie grając wyjazd też mnie nie przekonuje. Jedyne co tutaj poważniej rozważam to over kartek przy asyście sędziego Tagliavento, który będzie zaraz po przeprowadzeniu meczu w LM Real - Sporting, gdzie liczę na jakieś zmęczenie i ew. błędy pod oczywiście karotniki :cool: A już poważnie mówiąc, ciekawostka jest taka że już rok temu prowadził spotkanie Juventus - Inter, gdzie pokazał 4 żółte i czerwoną. Nie ma co lać wody, Inter pod presją fanów czy będzie wygrywał czy będzie przegrywał musi pokazać ambicję i mocną agresje. Po Juventusie także można się spodziewać paru kartek a linia niezwykle przyjazna jak na hit ligi włoskiej.
Over 5 kartek @ 1,80 Bet365 ✅ 6 żółtych + czerwona Banegi
Super widowisko od momentu jak Juventus wyszedł na dwuminutowe prowadzenie. Kartki izzi Inter ogrywa mistrza i tym sposobem Napoli nowym liderem Serie A, czego chcieć więcej :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +12
dexter7 86

dexter7

Użytkownik
Po wczorajszym kolejnym fanstastycznym występie Arkadiusza Milika na pólwyspie Apnenińskim ciekawie też wygląda typ
Gonzalo Higuain strzelcem bramki ogólnie w meczu kurs 2.20 ⛔
oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie napisał z 3-4 punktów na czym opieram swój typ
przede wszystkim zacznijmy od tego że na daną chwile Inter to typowy sredniak Serie A ja osobiście pobawiłem się i pograłem tam pogrom na dokładne wyniki ht/ft 2-0/4-1 itp za grosze po kursach około 70-110 czuje po prostu w kościach ze mecz skończy sie w pierwszej połowie. Pipita w znakomitej formie o czym świadczy mecz tydzień temu na J Stadium z Sassuolo gdzie już po 10 minutach miał na koncie dwie bramki ( w tym bramk kolejki) i nie sugerowałbym tego gdyby nie wczorajszy mecz Napoli po prostu Igła nie może pokazać jakiemuś tam &quot;Polaczkowi&quot; ze może już na starcie ubiegać się o koszulke lidera w walce o tytuł króla strzelców serie A, Gonzo nie pozwoli żeby Neapol szybko o nim zapomniał :cool:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
&quot;Grande Arkadiuszo&quot; wczoraj w Neapolu. Trzecia już doppietta. Super. A co do gola Verdiego to moim zdaniem także błąd Reiny, owszem pocisk, ale w sam środek i Hiszpan powinien byl to wyjąć moim zdaniem.

VS

Derby D&#39;Italia

Juventus w głównej mierze nie wygrał wg. mnie przez samego Allegriego. Wystawianie Asamoaha razem z Leminą nigdy nie wyjdzie na dobre. To już bym wolał zaryzykować Pjacę od początku, albo chociaż od razu od 46 minuty a nie patrzeć co te dwie wywłoki robią w środku pola. Jeden gorszy od drugiego,
Widać, że było grane na Juventus w środę :p
Asamoah nie jest aż taki słaby. Miał kilka dobrych meczów już w tym sezonie. Lemina owszem chaotyczny i dziwi, że Pjanic nie gra częściej, ale raczej szala na korzyść Bośniaka z każdym dniem się przechyla i trudno sobie wyobrazić by Allegri nadal na niego nie stawiał. Myślę, że już dziś Pjanić pierwszy skład będzie.

Kolejny kamyk do Allegriego to wystawienie Evry z Alvesem kosztem Sandro i Lichenstenera, którego w ogóle pominął do gry w LM coś niesamowitego.
Liechsteiner chciał latem odejść z klubu, podobno miał iść do Interu, jakaś zadyma z tym była więc aż tak jego brak zgłoszenia nie dziwi. Poza tym mają jeszcze Cuadrado. A Dani Alves bodaj z Fiorentiną grał jeszcze naprwadę dobrze na inaugurację, swietna współpraca z Dybalą szczególnie się rzucała tam w oczy.
Ja jestem zdania, że brazylijskie boki powinny być, D.Alves i Alex Sandro. Ale Sandro jak widać już na lewej ma pierwszeństwo, i wcale to nie dziwi. Szkoda, że Cuadrado jeszcze nie gra...

Sam mecz to zagadka. Inter w lidze z Juve u siebie nie wygrał od 2009/10 kiedy to Maicon zdobył tę fenomenalną bramkę co dwa razy na kolanie sobie podbił i huknął z dystansu!
Wiadomo, że wszystkie atuty za Starą Damą, ale Inter ma Icardiego, a Mauro w 7 meczach przeciwko Bianconerim zdobył 6 bramek, więc ma patent na Gigiego. Mówi się, że Frank de Boer gra o posadę dzisiejszym meczem. W Interze więc chaos na całego od początku sezonu.

Inter: Handanović - Santon, Miranda, Murillo, Nagatomo - Medel, Joao Mario, Banega - Perisić, Icardi, Candreva

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Khedira, Pjanić, Lemina, Alex Sandro -Higuain, Dybala

VS

Cagliari - Atalanta
Typ: Cagliari -0,25 @ 2,160 Pinnacle
✅✅3:0​

Cagliari niby beniaminek, ale ma sporo jakości w swoim składzie. Po trzech kolejkach na koncie 2 pkt. Ale kwestią czasu jest jakaś wygrana moim zdaniem. Ciekawy mecz z Genoą w 1 kolejce, no i bardzo dobry z Romą u siebie gdzie zremisowali 2:2 i grali naprawdę ciekawą piłkę.
Zresztą jak się popatrzy na nazwiska w ekipie z Sardynii to tam są ligowi wyjadacze i do miana beniaminka ich nie można określać.
W bramce zwykle stoi Storari, ale dziś akurat musi pauzować za cz.kartkę jaką obejrzał przed tygodniem w meczu z Bologną, wskakuje za to utalentowany Brazylijczyk Rafael, był w Napoli, świetny okres ma za sobą w Santosie. Wydawało się, że zrobi większą karierę, a ugrzązł na San Paolo na ławce i trochę się zagubił. Bruno Alves, Isla, Boriello, Marco Sau to doświadczeni ligowcy. Stadion Cagliari zawsze kipi życiem, to będzie dodatkowy atut dla Cagliari dziś. W tamtym sezonie bilans 15-3-3 na własnym obiekcie.

Atalanta to ekipa słaba na wyjazdach, ich siłą jest gra u siebie w Bergamo. Najwięcej w kontekście Atalanty się mówi o Kesse póki co, który gra sezon życia. Atalanta też ma skład dośc ciekawy, jest Paloschi, Kurtić czy Gomez, ale póki co najgorzej spisuje się fromacja defensywna moim zdaniem. Nowy bramkarz, nowi obrońcy bo Berisha między słupkami od tego sezonu, w defensywie nowy Zukanović więc też nei widać od początku zgrania. 7 bramek straconych w 3 meczach to jasno pokazuje.

W środę w następnej kolejce o wygraną może być jeszcze trudniej, Cagliari bowiem jedzie do twierdzy Juventusu. Więc dziś idealny moment na zwycięstwo w Serie A.
Małym plusikiem też może być fakt, że trener Atalanty Gasperini dziś nie usiądzie na ławce. To echa zawieszenia i wyrzucenia z poprzedniej kolejki, kiedy Atalanta grała z Torino. PS. Sinisa Mihajlović zresztą też tam wyleciał :p

Gram Cagliari -0,25 czyli w razie remisu połowa stawki zwrot jakby ktoś się nie orientował w tych azjanach.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A jak widzicie dzisiejszy mecz Fiorentina - Roma?
Roma słabo w Pilźnie, słabo z Sampdorią, ale przebudzili się dzięki Francesco Tottiemu. teraz trudny wyjazd, trudny mecz. Hm, jakieś pomysły? Może obie strzelą?

lelek65 101

lelek65

Użytkownik
Sassuolo - Genoa

Genoa świetnie wystartowała co miało zostać zweryfikowane w meczu z Fiorentiną i do momentu przerwania spotkania to właśnie gospodarze sprawiali lepsze wrażenie. Sassuolo natomiast odniosło w czwartek pewne zwycięstwo 3-0 z Athleticiem Bilbao i muszę przyznać, że było to dla mnie zaskoczeniem. W wyjazdowym meczu z Juve, którego rozstrzygnięcie nastąpiło w pierwszej połowie, zagrali lepiej w drugiej ale powiedzmy sobie szczerze, że drużyna z Turynu przy wyniku 3-0 odpuściła... Sporą niewiadomą jest również to, jak drużyna Sassuolo poradzi sobie z łączeniem ligi i pucharów. Efekt zobaczymy już dzisiaj i dlatego uważam, że
ciężko jest typować tutaj zwycięzcę, gdyż remis bądź wygrana gości nie będzie dla mnie zaskoczeniem. Wszystko mówi mi jednak, iż zobaczymy ciekawy, otwarty mecz oraz, że linia &gt;2,5 bramki zostanie pokryta.

Przewidywane składy:

Sassuolo: Consigli - Gazzola, Acerbi, Cannavaro, Peluso - Pellegrini, Magnanelli, Biondini - Ricci, Defrel, Ragusa

Genoa: Perin - Orban, Burdisso, Izzo - Laxalt, Veloso, Rincon, Lazovic - Gakpe, Pavoletti, L. Rigoni

Typ: Powyżej 2,5 goli @1.90 (ForBET)⛔
Wynik 2-0

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Są już składy na derby D&#39;Italia

INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic; 33 D’Ambrosio, 25 Miranda, 24 Murillo, 21 Santon; 17 Medel, 6 Joao Mario; 88 Candreva, 19 Banega, 23 Eder; 9 Icardi

Juventus (3-5-2): 1 Buffon; 4 Benatia, 19 Bonucci, 3 Chiellini; 26 Lichtsteiner, 6 Khedira, 5 Pjanic, 22 Asamoah, 12 Alex Sandro; 21 Dybala, 17 Mandzukic.

Ktoś jeszcze zechce się wypowiedzieć? ;)

-------------------------

Cagliari zgodnie z przewidywaniem, 3:0 izi ;)
Sassuolo nadal zachwyca, nawet granie w pucharach im nie straszne, wielki szacun dla Di Francesco!

Więc co z tym meczem Fiorentiny z Romą? Jakieś propozycje są? Bo kusi mnie opcja obie strzelą, ale chętnie bym czyjąś opinie przeczytał.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Są już składy na derby D&#39;Italia

INTER (4-2-3-1): 1 Handanovic; 33 D’Ambrosio, 25 Miranda, 24 Murillo, 21 Santon; 17 Medel, 6 Joao Mario; 88 Candreva, 19 Banega, 23 Eder; 9 Icardi

Juventus (3-5-2): 1 Buffon; 4 Benatia, 19 Bonucci, 3 Chiellini; 26 Lichtsteiner, 6 Khedira, 5 Pjanic, 22 Asamoah, 12 Alex Sandro; 21 Dybala, 17 Mandzukic.

Ktoś jeszcze zechce się wypowiedzieć? ;)

-------------------------

Cagliari zgodnie z przewidywaniem, 3:0 izi ;)
Sassuolo nadal zachwyca, nawet granie w pucharach im nie straszne, wielki szacun dla Di Francesco!

Więc co z tym meczem Fiorentiny z Romą? Jakieś propozycje są? Bo kusi mnie opcja obie strzelą, ale chętnie bym czyjąś opinie przeczytał.
Szykuje się dobre spotkanie. Sam osobiście wszedłem w kartki, bo nikt tutaj tanio skóry nie sprzeda.

Co do zwycięstwa to zrobiła się mega masówka na Juve. Ja w to na pewno nie wejdę, bo Inter na San Siro jest w stanie nawet to wygrać. Jednak z typami na zwycięstwo lepiej wstrzymać do końca 1 połowy.

F 1,8K

for-lks36

Użytkownik
Allegri chyba chce zrobić z Higuainem tak samo jak Sarri wczoraj z Milikiem... troszkę dziwna decyzja biorąc pod uwagę formę Gonzalo ale tak samo wszyscy mogli mówić wczoraj o Arku...

H 902

hank

Użytkownik
Fiora- Roma
Klasyczny over, obie drużyny zdecydowanie lepiej grają w ataku niż bronią. Jedni i drudzy mają świetnych reżyserów gry, więc z kreowaniem sytuacji nie powinno być problemów, co ważne, ale ważniejsze jest żeby ktoś to jeszcze skończył. Gospodarze mają z tym problem dlatego nie gram btsa, a over, bo w razie gdyby dziś Ilicic z Kalinicem znów mieli zwajchowany celownik, to zostaje szanse że sama Roma wykona robotę, a Ci problemów ze strzelaniem nie mają żadnych, strzelają na potęgę,nie strzelili tylko Porto, ale nawet grając w 9 potrafili coś stworzyć z przodu. Roma ma za to problemy w tyłach, gra niepewnie, do tego boczni obrońcy którzy mocno pomagają w ataku, często nie wracają na czas, więc istnieje szansa, że pomogą dziś Violi zdobyć bramkę, a oto nam przecież chodzi. Obie drużyny mają też szybkich skrzydłowych, więc jak ktoś wynik otworzy, to będzie można poszaleć z kontry

Over 2,5 b365 1,8.⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom