Witam, wracam po urlopie, pora coś na weekend wrzucić od siebie, chociaż nie wiem jeszcze jak długo bo forum powoli umiera.... przynajmniej takie odnoszę wrażenie po ilości postów i aktywności w najciekawszych tematach, a takim niewątpliwie jest temat poświęcony
Premier League.
Zacznę od spotkania "Świętych" z "Czerwonymi Diabłami", zespół z Old Trafford ostatnio pokonał Liverpool, który mocno ospale wszedł w sezon ligowy, mimo że bęcki wrzucone City w meczu o Tarczę Wspólnoty napawały mocnym optymizmem na starcie sezonu. United mimo wygranej z LFC zdecydowanie mnie nie przekonuje, i nie zamierzam w najbliższym czasie inwestować w nich chociażby złotówki. Święci jak to Święci, ligowy średniak z charakterem, potrafiący napsuć krwi ligowym faworytom. Historia pokazuje że Czerwone Diabły maja problemy w meczach z dzisiejszym rywalem, na ostatnie 6 spotkań wygrali tylko dwa, pozostałe 4 remisując.
Moje propozycje na to spotkanie:
Remis do przerwy lub w całym meczu @ 1,85 Fortuna 6/10
Southampton lub remis @2,10 Fortuna 5/10
under 3 @ 1,86 Fortuna 5/10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drugi mecz który pobieram to spotkanie Brentford z Evertonem, o problemach gości pisałem już wcześniej nadal grają bez Calverta, Towstenda, Miny, Gomesa, Godfreya, i Doucure. Gospodarze ciekawy ofensywny zespół, potrafiący atakować i strzelać bramki (po 3 kolejkach tylko City i Arsenal mają więcej strzelonych). Uważa że gospodarze na chwilę obecną są lepszy zespołem, bez problemów kadrowych o powinni zwyciężyć ze słabo dysponowanym Evertonem.
Brentford over 1,5 @ 2,11 Fortuna 6/10
Brentford wygra @ 2,10 Fortuna 6/10
over 2,5 @ 2,06 Fortuna 6/10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejne spotkanie to pojedynek na Stamford Bridge, Chelsea podejmuje Leicester. The Blues słaby początek sezonu, po wygranej z Evertonem, remis z Tottenhamem gdzie byli zespołem dominującym i stracili prowadzenie w końcówce, natomiast ostatnia kolejka to blamaż i bęcki 0-3 od nie oszukujmy się przeciętnego Leeds. Dziś zespół gospodarzy misi radzić sobie bez Kante, Alonso zawieszonego Kalidu, oraz bez Tuchela na ławce, który dostał zawieszenie za awanturę z Conte w meczu z Tottkami. Po drugiej stronie piłkarskiego ringu mamy obarczone wieloma problemami Lisy, które z sezonu na sezon "toną w długach" cały czas na finiszu okienka ważą się losy dwóch kluczowych pomocników Maddisona i Tielemansa. Uważam że gospodarze podrażnieni ostatnim łomotem wyjdą dziś mocno zmotywowani na to spotkanie, i jako główny typ proponuję rzuty rożne gospodarzy:
Chelsea over 7,5 RR @ 1,93 Fortuna 6/10
Chelsea -1,5 @ 2,18 Fortuan5/10
BTS@ 1,80 Fortuna 6/10
Chelsea wygra, over 2,5, over 9,5 RR @ 3,00 Fortuna 4/10
Pojedynek The Reds z Bornemouth, to kolejne spotkanie, które próbuję ugryźć, zespół Klopa jak już wyżej pisałem słabe wejście w ligę, dziś mają idealnego rywala na zmianę kursu w ligowej tabeli. Goście to beniaminek, który mocno będzie odstawał od czołówki ligi, pokazały to mecze z City i Arsenalem, zakończone 4-0 i 3-0. Podejmuje grę na gospodarzy mimo że mają swoje nie małe problemy kadrowe przed tym spotkaniem, wykluczeni z gry są:
Obrońcy: Konate, Matip
Pomocnicy: Thiago, Oxlade
Napastnicy: Jota, Nunez
W ostatnich 3 sezonach kiedy oba zespoły spotykały się na szczeblu
Premier League, na 6 meczy wszystkie 6 wygrał Liverpool z bilansem bramek 19-1, zatem poje poniższe typy wyglądają następująco:
over 10,5 RR @ 1,79 Fortuna 6/10
Liverpool wygra obie połowy @ 1,81 Fortuna 5/10
Liverpool -1 AH HT@ 1,86 Pinnacle 5/10
under 3,5 @ 1,96 Fortuna 4/10
Manchester City w kolejnym spotkaniu podejmuje Crystal Palace, składu "Obywateli" przedstawiać nie trzeba, zespół kompletny, podrażniony remisem z Newcastle w poprzedniej kolejce.
Orły jak dla mnie jeden z kandydatów do spadku. Jak do tej pory 0-2 z Arsenalem, remis 1-1 z Liverpoolem, tylko i wyłącznie dzięki nieudolności i braku skuteczności zespołu The Reds (Liverpool miał 73 % posiadania piłki i stworzyli 24 sytuacje bramkowe), ostatnia kolejka to nieco zaskakująca wygrana 3-1 z AV. City to maszyna do strzelania bramek, po 3 meczach 9 bramek, i dziś uważam że ten wynik mogą mocno poprawić, grając u siebie z dużo niżej notowanym rywalem, tym bardziej że goście zagrają bez swojego najlepszego zawodnika i strzelca Zahy.
City strzeli w obu połowach @ 1,70 Fortuna 8/10
City -1 AH HT @ 2,16 UNIBET 7/10
City -2 AH @ 1,88 UNIBET 6/10
City wygra obie połowy 2,18 Fortuna 5/10
City over 7,5 RR @ 1,84 Fortuna 5/10
Ostatnie sobotnie spotkanie na angielskich boiskach to pojedynek Arseanlu z Fulham czyli derby Londynu. Kanonierzy jak do tej pory zaskakujące wejście w sezon, 3 mecze, 3 zwycięstwa, bilans bramek 9-2. Fulham beniaminek, który jak dotąd nie przegrał remisy z Wolves i LFC oraz wygrana z Brentfordem. Dziś delikatnie próbuję potknięcia Arsenalu i bramek w tym spotkaniu bo oba zespoły mają ciekawych napastników i pasjonująco zapowiada się pojedynek Jesus- Mitrovic. Poza tym oglądałem po dwa mecze tych zespołów tym sezonie i ich gra w ofensywie może się podobać, zatem idę tutaj w kierunku bramek z obu stron a także wyrównanego spotkania.
Fulham strzeli do 72 minuty @ 2,00 Fortuna 6/10
BTS@ 1,75 Fortuna 6/10
Fulham +1,5 EH@ 1,81 Fortuna 5/10
Fulham lub remis @ 3,50 Fortuna 3/10