>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. kolejka LOTTO Ekstraklasy (5.08 - 8.08.2016)

Status
Zamknięty.
his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Jagiellonia Białystok v Arka Gdynia
Mecz dwóch drużyn, które dobrze weszły w sezon. Jagiellonia jest faworytem tego meczu i też powinna go wygrać. Będą grać przed własną publicznością. Arka grała na wyjeździe tylko raz. Może styl gry nie był najgorszy, ale wynik poszedł w świat i ostatecznie przegrali z Bruk-Betem w Niecieczy. Myślę, że obydwie drużyny z Trójmiasta będą mocno punktować u siebie, a na wyjazdach zarówno Lechia, jak i Arka być może będą grały w kratkę. Nie widzę tutaj innej opcji niż zwycięstwo Jagi. Są na ten moment zbyt dobrze poukładani przez Probierza, żeby przegrać mecz z beniaminkiem. Jak będę grać to przede wszystkim w kierunku Jagi, a w drugiej kolejności over bramkowy.
Cracovia Kraków v Wisła Kraków
Kolejna bitwa Świętej Wojny pomiędzy zwaśnionymi ekipami z obydwu stron krakowskich Błoń. Jeszcze w poprzednim sezonie byłbym tu za Wisłą. Teraz są mi obojętni nie tylko ze względu na wydarzenia kibicowskie, ale też dlatego, że Wdowczyk nie ma pomysłu na tą drużynę. W Trójmieście zebrali baty i przy Kałuży może być podobnie. Cracovia u siebie także jest bardzo mocną drużyną pomimo tego, że na wyjazdach radzą sobie podobnie jak Wisła... No, może trochę lepiej. Moim zdaniem Cracovia DNB.
Śląsk Wrocław v Lechia Gdańsk
Dziś Śląsk zagra w Szczecinie z Pogonią, ale ja i tak pójdę tutaj w stronę Lechii (opcja Lechia DNB wydaje się być w miarę bezpieczna), która zaczyna się rozkręcać. Ktoś powie, że to mecz na wyjeździe, a ja powiem, że to mecz przyjaźni i Biało - zieloni będą tutaj wspierani przez zarówno swoich fanów, jak i tych wrocławskiego Śląska. Jeśli Lechia zagra tak, jak w spotkaniu z Wisłą, to Śląsk nie ma czego tutaj szukać. Cieszę się, że kursy na to spotkanie, które wystawili oddsmakerzy są w miarę wysokie i nawet, jak pójdzie masówka, to aż tak szybko nie spadną.
Zagłębie Lubin v Pogoń Szczecin
Miedziowi będą po spotkaniu eliminacyjnym. Wyniku jeszcze nie znamy, ale gorąco trzymam kciuki za drużynę trenera Stokowca. W tym meczu nawet, jeśli dojdzie do rotacji, to i tak gra w stronę gospodarzy wydaje się logiczna. To dlatego, że Pogoń Moskala na razie nie prezentuje nic specjalnego, a lubiński zespół póki co nie stracił bramki, a na własnym boisku moim zdaniem zaksięgują kolejny komplet punktów.
To na razie tyle. Te mecze wstępnie biorę pod lupę. Na pewno coś jeszcze dojdzie. Typy podam w czwartek lub piątek. Ekstraklasa jakoś dziwnie mi siedzi od początku tego sezonu, więc trzeba kuć żelazo, póki gorące.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław v Lechia Gdańsk
Dziś Śląsk zagra w Szczecinie z Pogonią, ale ja i tak pójdę tutaj w stronę Lechii (opcja Lechia DNB wydaje się być w miarę bezpieczna), która zaczyna się rozkręcać. Ktoś powie, że to mecz na wyjeździe, a ja powiem, że to mecz przyjaźni i Biało - zieloni będą tutaj wspierani przez zarówno swoich fanów, jak i tych wrocławskiego Śląska. Jeśli Lechia zagra tak, jak w spotkaniu z Wisłą, to Śląsk nie ma czego tutaj szukać. Cieszę się, że kursy na to spotkanie, które wystawili oddsmakerzy są w miarę wysokie i nawet, jak pójdzie masówka, to aż tak szybko nie spadną.
Śląsk Wrocław vs Lechia Gdańsk
Over 2.5 @ 2.18 unibet ⛔
R. Morioka GOL @ 4.40 unibet ⛔
F. Paixao GOL @ 3.80 unibet ⛔

Nie wiem czy opcja DNB jest bezpieczna, bo pamiętaj, że Lechia u siebie , a Lechia na wyjeździe to jakby dwie inne ekipy ;).
Dodatkowo co się rzuca w oczy, to w każdym ze spotkań dotychczas Lechia prowadzi grę, strzela bramkę i ... no właśnie nie wiem czy trener każe czy co, ale nagle zapominają jak się gra w piłkę i jest zamiast dalszy atak, żeby dobić rywala na 2, 3 do 0, to przestają grać i dostają bramkę. Wisła nie pokazała w Gdańsku nic i strzeliła gola.
Teraz do rzeczy ;). Kurs na Over 2.5 bardzo dobry i przesadzony w mojej ocenie spodziewałem się czegoś w okolicach 2.00, a tu proszę.
Lechia ofensywnie, błędy się zdarzają. Śląsk, z przodu jeszcze średnio, ale z każdą chwilą będzie lepiej, Mervo się zgrywa znowu z kolegami. Dodatkowo grają taką padakę w środku pola i obronie, że żal patrzeć, a że Pogoń nie strzeliła bramki mając mnóstwo okazji, to jest jakieś fatum , zresztą Śląsk ma dużo szczęścia, wszystkie 3 spotkania, to poprzeczki, to słupki, ale w końcu się to musi skończyć.
Dlatego gram over, dodatkowo zagram dwóch strzelców.
Śląsk - Morioka, czeka na swojego gola w tym sezonie, przez dwa spotkania nie miał z kim grać teraz jest Mervo , wyglądało to lepiej, myślę, że najwyższy czas na bramkę, a kurs 4.40 bardzo dobry.
Drugi typ - Flavio Paixao, to jest mój typ na to spotkanie, na początku o tym myślałem, ale że over fajny kurs to pograne ;).
Flavio w gazie, świetna gra od początku sezonu. Dodatkowo powrót do Wrocławia, gdzie powiedzmy szczerze rozstał się ze Śląskiem w nie najlepszych stosunkach, wyjdzie i będzie chciał pokazać, że jest z niego Pan piłkarz przez duże &quot;P&quot;. Dodatkowo jest pazerny na bramki - patrz strzał Peszki ;). Myślę, że warto spróbować.

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Nie wiem czy opcja DNB jest bezpieczna, bo pamiętaj, że Lechia u siebie , a Lechia na wyjeździe to jakby dwie inne ekipy . Dodatkowo co się rzuca w oczy, to w każdym ze spotkań dotychczas Lechia prowadzi grę, strzela bramkę i ... no właśnie nie wiem czy trener każe czy co, ale nagle zapominają jak się gra w piłkę i jest zamiast dalszy atak, żeby dobić rywala na 2, 3 do 0, to przestają grać i dostają bramkę. Wisła nie pokazała w Gdańsku nic i strzeliła gola.
Ciągle o tym pamiętam. Pamiętałem też o tym, gdy to pisałem. Lechia jak na moje w tym sezonie na wyjazdach będzie punktować znacznie lepiej. Dlatego też napisałem, że Lechia DNB to opcja bezpieczna z tego względu, że pomiędzy tymi ekipami bardzo często padał remis, a Lechia jest moim zdaniem w trochę lepszej formie, aniżeli Śląsk. Śląsk będzie miał przewagę własnego boiska, ale to będzie mecz przyjaźni na trybunach. Janicki ostatnio mówił, że w tamtym sezonie tak często przegrywali na wyjeździe, bo nie zawsze mogli czuć wsparcie kibiców z trybun. Na dwóch meczach wyjazdowych, na których byłem (Legia i Lech) padły dwa remisy. Mecz z Legią to było meczycho, z Lechem już znacznie gorzej, ale Lechia potrafi grać na wyjazdach tylko, że wyniki w tamtym sezonie tego nie odzwierciedlały.
Wisła nie pokazała nic, to prawda. Strzeliła bramkę, to też prawda. No i straciła trzy. ???? Do składu prawdopodobnie wróci Mila, a Mila daje tą równowagę w środku pola. Wie kiedy przyśpieszyć, kiedy zwolnić. W dodatku każdy z trójki byłych piłkarzy WKS-u będzie się chciał pokazać. Zarówno Seba, jak i bracia Paixao. Peszko powoli zaczyna przypominać tego w barwach Lecha, kiedy ten walczył udanie w LE. Wszystko powoli zaczyna się kleić. Martwią mnie tylko dyspozycje Chrapka i Wolskiego, ale jeśli wróci Mila i być może Mak, to znowu wszyscy będą gotowi do gry i rywalizacja będzie jeszcze większa.
Dziś doszła do nas smutna informacja. Piotrowi Nowakowi zmarł ojciec. Jeśli piłkarze czują przywiązanie do trenera, to być może dadzą z siebie jeszcze więcej niż do tej pory. Nie tak dawno słyszałem, że być może powoli zaczynają grać przeciwko Nowaki. W spotkaniu z Wisłą tego nie widziałem. Nie wiem ile w tym prawdy, ale myślę, że bardziej tutaj ktoś puścił famę, bo Lechia nie zaczęła sezonu w dobrym stylu.
Jeśli chodzi o obronę Lechii, to Maloca z Janickim zagrali naprawdę bardzo dobrze. Pomimo tego, że stracili bramkę, to Wisła tak naprawdę nie istniała. Powrót Janickiego do składu pokazał, że naprawdę to ustawienie bez niego nie jest takie samo. Ja tu zdania nie zmieniam i pójdę w kierunku Lechii. Over bramkowy jak najbardziej popieram, gola Flavio też, a Morioki już nie. Chyba, że będzie to gol na otarcie łez. ????

betxp 230

betxp

Użytkownik
Parę ciekawostek co do meczu Śląsk - Lechia:
Sędzia Paweł Raczkowski (Warszawa):
Śląsk 7-0-3 (dom)
Lechia 0-2-3 (wyjazd)
Ogólny bilans:70-38-31
W Lechii:
- wszyscy piłkarze dochodzą do zdrowia, więc kadra będzie liczniejsza
- bardzo prawdopodobne, że Tomasz Kalkowski (asystent) zastąpi Piotra Nowaka, który to udał się na pogrzeb swojego taty.
- Lechia zakłada, że chcę grać mecz bez przestoju (na początku drugiej połowy prowadząc, często się bezsensownie cofa, czekając na kontry i często dostaję bramkę)
Dla mnie NO BET
Z powodu tego, że Lechia w końcu ze zgranym składem zacznie punktować na wyjeździe, a ma teraz najrówniejszą i chyba nawet najsilniejszą kadrę w całej lidze, ale z drugiej strony to jeszcze nie jest ten okres pewności, że można władować pieniądze na Lechię (na wyjazdach). W Lublinie byli nieskuteczni.

G 11

gasmen

Użytkownik
Jagiellonia - arka
Typ: 1
Wypowiedz NalepOne w pelni uzasadnia ten wybor ????
✅
Korona - lech
Typ: 2 ⛔
Korona obok lecznej to glowny kandydat do spadku w tym sezonie, dwa ostatnie mecze w ich wykonaniu to niestety boisko osiedlowe i nic wyzej, idealna sytuacja dla lecha, aby w koncu przypunktowac za 3 i moze jak sie poszczesci wyzerowac nawet bilans bramkowy ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
otobet 115

otobet

Użytkownik

Cracovia Kraków - Wisła Kraków
Dzisiaj w Krakowie odbędą się 192 Derby Krakowa. W tabeli wyżej plasują się piłkarze Cracovii, którzy mają 1pkt więcej od lokalnego rywala. Obie drużyny niezbyt dobrze zaczęły sezon ligowy. Cracovia rozpoczęła od zwycięstwa z Piastem 5:1, w drugiej kolejce uległa Niecieczy 3:2 i zremisowała z Łęczną 0:0. Czkawką odbijają się Cracovii europejskie puchary, przez co piłkarze Zielińskiego musieli szybciej zacząć przygotowania do sezonu. Dodatkowo bardzo szybko pożegnali się z pucharami po porażkach z Shkendija. Cracovia zagra dzisiaj bez Dąbrowskiego i Jaroszyńskiego. Derby jednak rządzą się swoimi prawami, o czym doskonale wie Wisła, która na dzisięć ostatnich bezpośrednich spotkań zwyciężyła w pięciu. Biała Gwiazda przechodzi teraz przebudowę. Bogusław Cupiał sprzedał klub. Nowi właściciele zapowiadają premie oraz wzmocnienia jeszcze w tym okienku transferowym. Zespół nadal prowadzi Dariusz Wdowczyk, który ma szansę na rehabilitację, gdyż rozpoczął w pierwszej kolejce od zwycięstwa 2:1 z Pogonią, natomiast później zanotował dwie porażki kolejno z Arką oraz Lechią. Dzisiaj na placu gry nie zobaczymy Miśkiewicza oraz Jovica. Nastały nowe czasy w Wiśle. Czy lepsze :?: Między innymi takie spotkania mogą nam odpowiedzieć na to pytanie.

Przewidywane składy:
Cracovia (4-2-3-1): Sandomierski – Wójcicki, Wołąkiewicz, Polczak, Deleu, Covilo, Budziński, Szczepaniak, Jendrisek, Cetnarski, Vestenicky
Wisła (3-5-2): Załuska – Głowacki, Guzmics, Sadlok, Cywka, Mójta, Boguski, Brlek, Popović, Małecki, Brożek.
▶ DNB Wisła Kraków
▶ Kurs: 2,50 ⛔
▶ Otobet

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Cracovia - Wisła
Typ: obie drużyny strzelą gola - TAK
Kurs: 1.70
buk: bet365
Wynik: 2:1
✅

Czas na Derby Krakowa. Obie drużyny nie najlepiej zaczęły ten sezon. Cracovia zaliczyła remis, przegraną i wygraną, natomiast goście są w trochę gorszej sytuacji bowiem wygrali jeden i dwa przegrali. Dziś żadna z tych drużyn nie może sobie pozwolić na porażkę ponieważ trzeba udowodnić kto rządzi w Krakowie. Mnie jednak interesują gole. W ostatnich pięciu pojedynkach pomiędzy tymi drużynami cztery razy pokryty został BTS. Dziś liczę, że będzie podobnie. Cracovia po stracie Kapustki musi o nim po prostu zapomnieć i zacząć grać swoje tak jak to miało miejsce w poprzednim sezonie gdzie ten futbol był przyjemny dla oka. Podobnie jest z Wisłą. Goście jak widać nie są w najlepszej formie, jednak stać ich na pokazanie dobrego kawałka futbolu,a mecz z Cracovią może być na to najlepszym dowodem. Mam nadzieje, że nie będą to szachy i obie drużyny będą się kopać w środku pola, tylko zobaczymy prawdziwe derby, gdzie obie drużyny będą szły cios za cios!

Otrzymane punkty reputacji: +11
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Cracovia-Wisła over 10 rożnych (azjan) 1.875bet365⛔
Po dwóch tygodniach ekstraklasa wraca do Krakowa w postaci derbów.Obie ekipy obiecująco zaczęły nowe rozgrywki, Cracovia rozgromiła u siebie Piasta 5-1, Natomiast Wisła w dość dobrym stylu ograła u siebie Pogoń 2-1.Dwie następne kolejki obie ekipy były zmuszone rozegrać na wyjeździe ze względu na organizowane w Krakowie ŚDM, Wisła rozegrała 2 mecze w trójmieście przegrywając z Lechią i Arką tracąc w każdym meczu 3 gole, Cracovia natomiast przegrała w Niecieczy 3-2, i zremisowała na obiekcie w Lublinie z Górnikiem Łęczna 0-0, dziś z pewnością obie ekipy będą chciały podreperować dorobek punktowy.
Cracovia u siebie gra dosyć odważnie i te stałe fragmenty lubi zdobywać, należy podkreślić że derby z Wisłą nie są już takie straszne, w dodatku w ostatnim pojedynku przy Reymonta wygrali z Wisłą czego nie mogli dokonać od ponad dwóch dekad.
Wisła zagrała poniżej oczekiwać z Arką i Lechią, jednak pamiętajmy że tam potencjał wciąż leży co chyba każdy zobaczył po przyjściu Wdowczyka.Tak czy inaczej są to Derby i choć ciężko przewidzieć jak to się skończy, zagrożenia będą pod każdą bramką.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
ŚWIĘTA WOJNA PRZED NAMI !!
Miejmy nadzieję że obędzie się tym razem bez podobnych ekscesów na trybunach Cracovii..

W nadchodzący piątek oczy wszystkich krakowskich kibiców będą skierowane na stadion Cracovii. W 192. odsłonie odwiecznej rywalizacji o prymat w mieście, „Pasy” podejmą Wisłę. Kiedy Wisła Kraków wygrała ostatnio na wyjeździe z Cracovia? Hmmm... 2010 rok! Od tamtej pory nigdy nie udało im się zwyciężyć na boisku odwiecznego rywala. Dzisiaj także będzie bardzo ciężko o 3 punkty...
Jaki ma plus przed dzisiejszym meczem drożyna Wisły? Brak reprezentanta Polski w zespole Cracovii. Kapustka jest już zawodnikiem Leicester City od środy. Nic tego nie zmieni i nie zagra już więcej w Krakowie. Odchodził z uśmiechem na twarzy i z pewnością nie żałuje swojej decyzji. 5,5 mln euro, jakie mistrz Anglii przeznaczył na jego pozyskanie, sprawia, że niespełna 20-letni pomocnik został najdroższym piłkarzem w historii polskiej ekstraklasy.
Chciałbym przede wszystkim podziękować wszystkim kibicom. Zawsze czułem się tutaj jak u siebie w domu. Cracovia jest dla mnie klubem, którego losy będę śledził do końca życia. Życie toczy się dalej i trzeba iść do przodu, a z Cracovia niestety nie przeskoczę pewnych barier, tych sportowych i tych finansowych...
Ponoć Cracovia bez Kapustki to jak &quot;dziecko bez matki&quot;, ale to się okaże już dzisiaj. W ramach przypomnienia powiem iż Cracovia przed 4. kolejką LOTTO Ekstraklasy ma 4 punkty i zajmuje 8 miejsce w tabeli. Wisła, pomimo dobrego rozpoczęcia sezonu i wygranej na własnym boisku z Pogonią Szczecin 2:1, pozostałych spotkań nie może zaliczyć do udanych.
Derby rządzą się własnymi prawami jak mawiają kibice.
Wypowiedź Wdowczyka przed meczem z Cracovia:
Nikt nie wymaga od nas samych zwycięstw. Porażkę też trzeba przełknąć, choć nie w meczu z Cracovią...
Sam nie wiem co o tym myśleć. Osobiście uważam że Wdowczyk w chwili obecnej nie do końca &quot;panuje&quot; nad Wisłą i przydałby mu się mały urlop. Nie dostrzega błędów jakie popełnia jego drużyna. Skoro 3 bramki tracą na wyjeździe z Arką Gdynia i za chwilę znowu jadą nad polskie morze do Gdańska i Lechia podobnie jak Arka - &quot;pakuje&quot; im 3 gole, to gdzie wyciąganie wniosków?
Dzisiaj nie zabraknie na boisku walki, ale bardziej wierzę w sukces Cracovii niż Wisły.
Cracovia Krakow - Wisla Krakow
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.52 ✅

Typ: 1:0 DW ⛔
Kurs: 7.50

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Akurat w meczu z Arką choć może i przegrali zasłużenie, to wynik trochę naciągany.Karny z kapelusza+babol Miśkiewicza, aż takiej tragedii znowu nie było jak pokazywał to wynik (choć daleko do gry z początków Wdowczyka)
Meczu z Lechią nie oglądałem, nie było mnie w kraju ale chyba coś tam walczyli patrząc po przebiegu, 3-1 w końcówce moim domysłem Wisła się odsłoniła by uratować chociażby pkt.jak było inaczej niech ktoś sprostuje.

teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Witam po dłuższej nieobecności, czas troszkę nadrobić. Póki co na tą kolejkę przewiduję dwa oto zakłady.

Spotkania:
Jagiellonia Białystok - Arka Gdynia
Cracovia - Wisła Kraków

Moje typy:
Jagiellonia Białystok DNB ✅
Cracovia DNB
✅

Bukmacher: FORTUNA
Kurs AKO: 2,31

Jagiellonia całkiem fajnie rozpoczęła obecny sezon, póki co zajmują drugą pozycję. Widać po nich że są w formie, swoją drogą ekipa Probierza ma charakter, podobnie z resztą jak sam trener, który jest charyzmatyczny i można go albo lubić albo nienawidzić.

Arka Gdynia ? No na pewno niespodzianka, przynajmniej ja nie spodziewałem się że tak śmiało zaczną przygodą jako beniaminek. Na własnym terenie są na prawdę mocni ale z taką Termaliką na wyjeździe już nie umieli sobie poradzić. Spodziewam się tutaj otwartego widowiska z obu stron, jednakże rozsądek podpowiada mi by zabezpieczyć się w przypadku remisu stąd proponuję zagrać na zwycięstwo Jagielloni dla odważnych bądź podpórka w przypadku remisu zwrot. Jagiellonia jest zdecydowanym faworytem i wydaje mi się że powinna sobie poradzić zwłaszcza na własnym terenie.

Cracovia - Wisła: spotkanie które na pewno elektryzuje fanów obu ekip, wszak to spotkanie derbowe i możemy spodziewać się tutaj wymiany ciosów i nieodstawiania nogi. Obie ekipy średnio rozpoczęły ten sezon, szczególnie zawiodła Wisła. W meczu z Lechią brakowało jakości, jakiegoś bodźca który sprawiłby że Wisła przejęła by kontrolę tak przynajmniej na kilkanaście minut. Śmierdzi remisem ale faworytem jest moim zdaniem drużyna gospodarzy. W zeszłym roku pokonali oni drużynę Wisły na wyjeździe, ale nie sugerowałbym się tutaj statystykami H2H. W drużynie Cracovii na pewno zabraknie Jaroszyńskiego i Dąbrowskiego. Kapustka - wiadomo, sprzedany do Leicester. Piłkarze Cracovii powinni coś udowodnić nie tylko kibicom ale sami sobie że stać ich na grę w dobrym stylu i z charakterem (mam tutaj na myśli kompromitację w LE). Proponuję zagrać coś w stronę Cracovii, ale podobnie jak w przypadku Jagiellonii byłbym ostrożny ze stawianiem na czysty win gospodarzy. DNB w stronę Pasów.

Na drugi kupon biorę spotkanie Ruchu Chorzów z Wisłą Płock.
Mój typ: Ruch Chorzów ⛔
Kurs: 2,60
Bukmacher: Fortuna

Powiem tak - Chorzowianie zawodzą. Nie wiadomo jeszcze jaka przyszłość czeka Stępińskiego, teoretycznie w każdej chwili może on odejść do jednego z zagranicznych zespołów. Na pewno Anderlecht się rozmyślił. W Chorzowie nastąpiło wiele zmian, przede wszystkim zmiana prezesa na Janusza Patermana, wizja naprawy klubu, spłaty zaległości wobec piłkarzy które sięgają kwietnia. Wczoraj do drużyny Niebieskich dołączył Marcin Kowalczyk i jest to jak na ten klub bardzo mocny transfer. Wątpię żeby wystąpił z Wisłą Płock od początku ale zobaczymy. Obrona w Ruchu jest słaba, Grodzicki który zawsze trzymał ryzy w tyłach też mocno zawodzi. Zawodzi też Surma (najbardziej doświadczony piłkarz w drużynie). Lipski i Mazek też nie błyszczą. Najlepszy na boisku moim zdaniem w meczu z Arką był właśnie Stępiński który biegał za trzech i walczył o każdą piłkę. Widzę w nim ogromny potencjał i mam nadzieję że zostanie jeszcze przynajmniej do końca obecnego sezonu. Gdyby grzał ławę w jakimś klubie to chłopak by się marnował a jeszcze ma wiele do poprawy (szczególnie gra z przetrzymaniem piłki). Co do Wisły Płock - drużyna ciekawa. Ciekawi piłkarze, Furman może stać się takim drugim Starzyńskim który po powrocie do Polski odpali. Jednakże w poniedziałkowym starciu duże value upatruję w wygranej gospodarzy. Ostatnimi czasy gra przed własną publicznością nie była jakimś dużym atutem Chorzowian. Szczęśliwa wygrana z Łęczną, porażka w Białymstoku i Gdynii. Wydaje mi się że cała ta otoczka ze zmianą zarządu może wpłynąć bardzo pozytywnie i mobilizująco na piłkarzy którzy, przynajmniej moim zdaniem, powinni chcieć i muszą zrobić wszystko by zainkasować 3 punkty w poniedziałek.

Zastanawia mnie jeszcze mecz Korony z Lechem ale to dużo zależy od dzisiejszych wyników ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Akurat w meczu z Arką choć może i przegrali zasłużenie, to wynik trochę naciągany.Karny z kapelusza+babol Miśkiewicza, aż takiej tragedii znowu nie było jak pokazywał to wynik (choć daleko do gry z początków Wdowczyka)
Meczu z Lechią nie oglądałem, nie było mnie w kraju ale chyba coś tam walczyli patrząc po przebiegu, 3-1 w końcówce moim domysłem Wisła się odsłoniła by uratować chociażby pkt.jak było inaczej niech ktoś sprostuje.
Zupełnie nie. Mecz Lechia vs Wisła to dominacja Lechii. Bramka Wisły po błedzie obrony. Jakby Lechia grała mądrzej tzn nie przestała atakować po bramce mogło i powinno być wyżej. Wisła słaby mecz , ogólnie przestało iść.
Choć jak wiadomo dzisiaj derby i bym się nie zdziwił gdyby wygrali. ;)
A jakie Wasze opinie odnośnie dzisiejszych spotkań?

Otrzymane punkty reputacji: +15
kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK - ARKA GDYNIA
05.08.2016, godz. 18:00

Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok: Marian Kelemen - Łukasz Burliga, Marek Wasiluk, Gutieri Tomelin, Piotr Tomasik, Taras Romanczuk, Rafał Grzyb, Przemysław Frankowski, Konstantin Vassiljev, Fiodor Cernych, Maciej Górski.
Arka Gdynia: Konrad Jałocha - Tadeusz Socha, Dawid Sołdecki, Michał Marcjanik, Marcin Warcholak, Marcus Vinicius da Silva, Antoni Łukasiewicz, Yannick Sambea, Miroslav Bożok, Mateusz Szwoch, Dariusz Zjawiński.

Szykuje się ofensywne, atrakcyjne widowisko ???? Obie drużyny pokazały już w tym sezonie że potrafią zagrać bardzo skutecznie w ataku. Vassiljev to już w naszej lidze marka, świetne uderzenie z dystansu, asysty, stałe fragmenty. Cernych wygląda jak na razie dużo lepiej niż w poprzednim sezonie, a już raz w naszej ekstraklasie zaliczył ponad 10 bramek. Fajnie wprowadził się nowy Górski, zaliczył już bramkę w Ekstraklasie, a w poprzednim sezonie 15 w pierwszej lidze w barwach Chrobrego.
Arka pozytywnie zaskakuje ( wiem że jeszcze daleko do 30 kolejki, ale mam nadzieje że uda im się zakwalifikować do TOP8 https://forum.bukmacherskie.com/f344/kto-mistrzem-kto-spadkowiczem-sezon-2016-17-a-135384.html#post6042918 ). Wypożyczony z Legii Szwoch pokazuje że potencjał ma bardzo duży. Zjawiński potrafił w I lidze strzelić 20 bramek, może ten sezon będzie jego przełomowy w Ekstraklasie? Do tego Kakoko, Bożok i ofensywni boczni obrońcy. Dzisiaj liczę na minimum 3 bramki i przynajmniej po jednej z każdej strony.

BTS @1.92 Unibet ✅✅✅
Over 2.5 @2.09 Pinnacle ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +44
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Na dziś widzę 2 typy z naszej ligi.
Jaga - Arka over 2 @ 1.55 Bet365 ✅
Oba zespoły na początku sezonu pokazują siłę w ofensywie. Jak dla mnie będzie to mecz wymiany ciosów, z fajnym tempem meczu i licznymi sytuacjami. Szwoch-Marcus-Zjawa na początku sezonu wyglądają imponująco. Tak samo w zespole z Białegostoku. Kosta rozgrywa świetny początek sezonu, dobre stałe fragmenty gry również. Fiodor na skrzydle z Frankowskim robią szum, a i Górski dochodzi do licznych sytuacji. Do tego na zmianę Świder z Mackiewiczem też mogą zrobić szum. Jak dla mnie defensywy Jagi i Arki nie są najwyższych lotów, a do tego Wasiluk dziś zastępuje kontuzjowanego Runje.

Wisła DNB @ 2.55 Unibet
⛔
Cracovia ewidentnie nie trafiła z formą w sezon. Grają słabo, defensywa jest jak szwajcarski ser, a w przodzie współpraca Szczepaniaka z Jendriskiem wygląda średnio. Do tego dochodzi kontuzja Dąbrowskiego, który jest sercem Cracovii. Jak już wspomniałem, Pasy pozwalają na wiele swoim przeciwnikom, a Wisła w przodzie ma kim straszyć. Do składu Wisły powoli wraca Głowacki z Guzmicem, więc powinno to wyglądać zdecydowanie lepiej. Jak dla mnie bardzo duże value na zespoł Wisły.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

Jeśli faktycznie wyjdzie taka defensywa Wisły to dałbym sobie od razu spokój z graniem w ich stronę zakładów typu X2/DNB itd. Jeden podstarzały Głowacki wygląda tu w miarę poważnie, może być Guzmics ale jak widać też wcale to nie jest jakieś pewne. Pietrzaka i Sadloka w ogóle nie traktuje poważnie, jeśli chodzi o ich stonę w defensywie. Cywka jako prawy obrońca? Żarty jakieś. Ktoś mi wyjaśni, gdzie jest Boban Jović uciekł mi ten zawodnik a nawet nie znam powodów że go nie nawet a kadrze meczowej od początku sezonu.
Cracovia z brakiem Dąbrowskiego wiadomo ile traci. Ich formacja defensywa też robi komiczne błędy. I w ten sposób myśl o BTS&#39;sie sama przychodzi, Brożek z Odraskiem w rezerwie Zachara plus w miarę skrzydła i środek pola z Mączyńskim plus ewentualnie Brlek nie wygląda źle. Jakby nie patrząc Wisła 3 mecze 3 overy. Ostatnie dwa zrobili na nich przeciwnicy, tutaj z racji derbów nie mogą stracić kolejnej trójki, nie ma szans na taki scenariusz.
BTS @ 1,70 Bet365 Czekam na live jak dobije do 2,00 i wchodzę w taki interes.
✅ 2-1

Otrzymane punkty reputacji: +6
betxp 230

betxp

Użytkownik
Powyższy typ Grac45 jak najbardziej ma rację bytu. Ze względów psychologicznych. Wisła pojechała nad morze dostała dwukrotnie trzy bramki. Z Lechią oddali jeden celny strzał. Z Arką bodaj przeważali trochę w drugiej połowie, ale karny załatwił sprawę. Cracovia natomiast grała mecz na wodzie z Łęczną, a dodatkowo straciła filar środka pola, Dąbrowskiego. Oczywiście Cracovia u siebie gra bardzo przyzwoite zawody ostatnimi czasy. Szybko stara się wbić bramkę. Wisła jednak musi coś udowodnić po dwóch porażkach. Dlatego w 1x2 bym tutaj nie szedł.
Wisła determinacją z przodu może dać wiele więcej, ale kwestii defensywy nagle się nie poprawi. W Gdańsku kompromitacji w pierwszej połowie zapobiegł Głowacki.
Taka jeszcze ciekawostka. Nowy właściciel Wisły jest oskarżony przez prokuraturę w Częstochowie o wyłudzanie podatku VAT, pranie brudnych pieniędzy oraz udział w grupie przestępczej. To nie napawa optymizmem na pewno w zespole. Derby to jednak derby. Mecz ważniejszy, niż wszystkie inne. Oba zespoły mają swoje problemy. Oba zespoły mają głód atakowania.
BTS 1.70, średnia stawka (bet365) ✅

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Jagiellonia Białystok v Arka Gdynia
Składy już znamy. Raczej bez większych niespodzianek. Jagiellonia dla mnie wciąż jest faworytem tego meczu i spróbuję skorzystać z tego, że grają z przewagą własnego boiska i niezłej liczby najwierniejszych kibiców w młynie, którzy swoim dopingiem na pewno bardzo pomogą Jadze w odniesieniu potencjalnego zwycięstwa. Jaga u siebie gra fajny, ładny dla oka futbol. Lubią &quot;usiąść&quot; na przeciwniku. Bez większej analizy:
Jagiellonia strzeli w obydwu połowach @3.40 Bet365 ✅
To chyba jakaś promocja. Takie kursy w meczu u siebie przeciwko beniaminkowi. Biorę to z pocałowaniem ręki. Do usłyszenia potem, wpadnę z typem na Derby Krakowa.

Otrzymane punkty reputacji: +20
pietras7 572

pietras7

Użytkownik
Witam Ekspertów;) jade pociagiem, więc machnę małą analizę odstawiając na razie na bok ekscytację związaną losowaniem LM i myślą o awansie Legii do fazy grupowej ????
Dzis dwa mecze, w Białymstoku i derby Krakowa. Ide dziś w tych meczach w over korków. Jaga lubiaca atakowac szczegolnie u siebie kontra mocno nabuzowana Arka. Ostatnio Jaga na bakier z korkami i dzis llicze na solidną grę skrzydłami i co najmniej 6 roznych po ich stronie. Potencjal w ofensywie jest, wiec o akcje do przodu, a co za Tym idzie rozne nie powinno byc trudno. Arka w kazdym meczu Ekstraklasy nabijala przynajmniej 5 korków, wiec licze takze na nich.
I na szybko Cracovia vs Wisla. Oba zespoly w defensywie mocno srednio, wiec o chaotyczne zagrania i wbijanie pilki po roznych i autach nie powinno byc trudno, zwłaszcza, ze potencjał w przodzie mają oba zespoły.
Jaga vs Arka over 8.5 korka--&gt; 1.4 betano ✅
Cracovia vs Wisla over 8.5 korka--&gt; 1.4 betano ✅

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Cracovia Kraków v Wisła Kraków Kolejna bitwa Świętej Wojny pomiędzy zwaśnionymi ekipami z obydwu stron krakowskich Błoń. Jeszcze w poprzednim sezonie byłbym tu za Wisłą. Teraz są mi obojętni nie tylko ze względu na wydarzenia kibicowskie, ale też dlatego, że Wdowczyk nie ma pomysłu na tą drużynę. W Trójmieście zebrali baty i przy Kałuży może być podobnie. Cracovia u siebie także jest bardzo mocną drużyną pomimo tego, że na wyjazdach radzą sobie podobnie jak Wisła... No, może trochę lepiej. Moim zdaniem Cracovia DNB.
Podbijam, ale jednak gram na czystą jedynkę.
Cracovia @2.10 Bet365 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom