Śląsk Wrocław v Lechia Gdańsk
Dziś Śląsk zagra w Szczecinie z Pogonią, ale ja i tak pójdę tutaj w stronę Lechii (opcja Lechia DNB wydaje się być w miarę bezpieczna), która zaczyna się rozkręcać. Ktoś powie, że to mecz na wyjeździe, a ja powiem, że to mecz przyjaźni i Biało - zieloni będą tutaj wspierani przez zarówno swoich fanów, jak i tych wrocławskiego Śląska. Jeśli Lechia zagra tak, jak w spotkaniu z Wisłą, to Śląsk nie ma czego tutaj szukać. Cieszę się, że kursy na to spotkanie, które wystawili oddsmakerzy są w miarę wysokie i nawet, jak pójdzie masówka, to aż tak szybko nie spadną.
Śląsk Wrocław vs Lechia Gdańsk
Over 2.5 @ 2.18 unibet
R. Morioka GOL @ 4.40 unibet
F. Paixao GOL @ 3.80 unibet
Nie wiem czy opcja DNB jest bezpieczna, bo pamiętaj, że Lechia u siebie , a Lechia na wyjeździe to jakby dwie inne ekipy
.
Dodatkowo co się rzuca w oczy, to w każdym ze spotkań dotychczas Lechia prowadzi grę, strzela bramkę i ... no właśnie nie wiem czy trener każe czy co, ale nagle zapominają jak się gra w piłkę i jest zamiast dalszy atak, żeby dobić rywala na 2, 3 do 0, to przestają grać i dostają bramkę. Wisła nie pokazała w Gdańsku nic i strzeliła gola.
Teraz do rzeczy
. Kurs na Over 2.5 bardzo dobry i przesadzony w mojej ocenie spodziewałem się czegoś w okolicach 2.00, a tu proszę.
Lechia ofensywnie, błędy się zdarzają. Śląsk, z przodu jeszcze średnio, ale z każdą chwilą będzie lepiej, Mervo się zgrywa znowu z kolegami. Dodatkowo grają taką padakę w środku pola i obronie, że żal patrzeć, a że Pogoń nie strzeliła bramki mając mnóstwo okazji, to jest jakieś fatum , zresztą Śląsk ma dużo szczęścia, wszystkie 3 spotkania, to poprzeczki, to słupki, ale w końcu się to musi skończyć.
Dlatego gram over, dodatkowo zagram dwóch strzelców.
Śląsk - Morioka, czeka na swojego gola w tym sezonie, przez dwa spotkania nie miał z kim grać teraz jest Mervo , wyglądało to lepiej, myślę, że najwyższy czas na bramkę, a kurs 4.40 bardzo dobry.
Drugi typ - Flavio Paixao, to jest mój typ na to spotkanie, na początku o tym myślałem, ale że over fajny kurs to pograne
.
Flavio w gazie, świetna gra od początku sezonu. Dodatkowo powrót do Wrocławia, gdzie powiedzmy szczerze rozstał się ze Śląskiem w nie najlepszych stosunkach, wyjdzie i będzie chciał pokazać, że jest z niego Pan piłkarz przez duże "P". Dodatkowo jest pazerny na bramki - patrz strzał Peszki
. Myślę, że warto spróbować.