>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. kolejka LOTTO Ekstraklasy (5.08 - 8.08.2016)

Status
Zamknięty.
his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Jakies prognozy na korona-lech?
Jakbym miał ruszać to spotkanie (czego nie zrobię - chyba, że na live) to grałbym w kierunku Lecha. Jakieś DNB lub X2. Ta Korona ciągle do mnie nie przemawia. Nawet pomimo tego, że w meczu z Piastem mogli go wygrać. Piast też miał swoje sytuacje, wynik mógł też pójść w drugą stronę. Remis z wicemistrzem Polski w sumie zasłużony. Ostatnio nie widziałem meczu Lecha, ale ta drużyna ma po prostu lepszą kadrę i myślę, że może to w końcu zacząć trochę lepiej funkcjonować. Pożyjemy, zobaczymy. Mogę się mylić, ale Korona gra zbyt chaotycznie - nawet jak na Ekstraklasę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Termalica - Łęczna
Typ: 1
Kurs: 2.10
buk: bet365
Wynik: 2:1
✅

Gospodarze tydzień temu zostali sprowadzeni na ziemię przez Zagłębie i myślę, że taki zimny prysznic wyjdzie im na dobre. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z Górnikiem Łęczna. Gospodarze w ostatnim czasie przed własną publicznością spisują się naprawdę dobrze. Bowiem nie przegrali od pięciu spotkań wygrywając w tym trzy. Myślę, że dziś są w stanie potrzymać tą passę i po prostu wygrają z gośćmi. Chce dodać, że w tygodniu do zespołu dołączył Dawid Nowak, ale nie wiem czy o tym Panu może powiedzieć, że jest to jakiekolwiek wzmocnienie. Jednak są jeszcze Kędziora i Gutkovskis, który wystrzelił z formą i myślę, że gra będzie opierać się na tych dwóch panach. Co do ekipy z Łęcznej to jest to zespół, który będzie chce najszybciej uzbierać największą ilość punktów, która da im utrzymanie lub upragnioną ósemkę. Bo o zespole, który swoje mecze rozgrywa w Lublinie nie można powiedzieć, że walczy o coś więcej. Dziś przed nimi trudne spotkanie w Niecieczy i nie daje im większych szans na wywiezienie dobrego rezultatu.

Otrzymane punkty reputacji: +10
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław vs Lechia Gdańsk
Over 2.5 @ 2.18 unibet
R. Morioka GOL @ 4.40 unibet
F. Paixao GOL @ 3.80 unibet

Nie wiem czy opcja DNB jest bezpieczna, bo pamiętaj, że Lechia u siebie , a Lechia na wyjeździe to jakby dwie inne ekipy ;).

Dodatkowo co się rzuca w oczy, to w każdym ze spotkań dotychczas Lechia prowadzi grę, strzela bramkę i ... no właśnie nie wiem czy trener każe czy co, ale nagle zapominają jak się gra w piłkę i jest zamiast dalszy atak, żeby dobić rywala na 2, 3 do 0, to przestają grać i dostają bramkę. Wisła nie pokazała w Gdańsku nic i strzeliła gola.

Teraz do rzeczy ;). Kurs na Over 2.5 bardzo dobry i przesadzony w mojej ocenie spodziewałem się czegoś w okolicach 2.00, a tu proszę.

Lechia ofensywnie, błędy się zdarzają. Śląsk, z przodu jeszcze średnio, ale z każdą chwilą będzie lepiej, Mervo się zgrywa znowu z kolegami. Dodatkowo grają taką padakę w środku pola i obronie, że żal patrzeć, a że Pogoń nie strzeliła bramki mając mnóstwo okazji, to jest jakieś fatum , zresztą Śląsk ma dużo szczęścia, wszystkie 3 spotkania, to poprzeczki, to słupki, ale w końcu się to musi skończyć.

Dlatego gram over, dodatkowo zagram dwóch strzelców.
Śląsk - Morioka, czeka na swojego gola w tym sezonie, przez dwa spotkania nie miał z kim grać teraz jest Mervo , wyglądało to lepiej, myślę, że najwyższy czas na bramkę, a kurs 4.40 bardzo dobry.
Drugi typ - Flavio Paixao, to jest mój typ na to spotkanie, na początku o tym myślałem, ale że over fajny kurs to pograne ;).

Flavio w gazie, świetna gra od początku sezonu. Dodatkowo powrót do Wrocławia, gdzie powiedzmy szczerze rozstał się ze Śląskiem w nie najlepszych stosunkach, wyjdzie i będzie chciał pokazać, że jest z niego Pan piłkarz przez duże &quot;P&quot;. Dodatkowo jest pazerny na bramki - patrz strzał Peszki ;). Myślę, że warto spróbować.
Tutaj to co proponuję na dzisiaj.

A co Wy proponujecie na dziś ? Jakie typy ? ????

H 902

hank

Użytkownik
Over 2,5, BTS to bardzo dobry wybór, Lechia to typowo overowy team, w przodu wyglądają super, z tyłu mają swoje kłopoty. Śląsk z przodu Mervo, Morioka, Madej, Alvarinho, źle to nie wygląda, pora coś wbić z gry z końcu. Over korkow też nie głupi pomysł, bo Lechia dziś nie powinna zabić meczu, Śląsk się spokojnie będzie odgryzał, a jak goście stracą pierwsi to już w ogóle byłoby super.
Termalika- Łęczna over fauli (linia 30,5)albo kartek. Krasny tydzień temu gwizdał 46 razy, Łęczna kosi równo bo tylko nadrabiajac agresja i walecznoscia, są w stanie urywać jakieś punkty. Obok Korony i Piasta faworyt do spadku. Nie ufam jednak Termalice, więc nie pcham się w 1.
Korona Lech, jakbym miał pewność że Lech nie gra przeciwko trenerowi to brałbym 2, idealny rywal na przełamanie. Pewności jednak nie mam, bo sytuacja przypomina tą sprzed rok, więc omijam szerokim łukiem.

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
ŚLĄSK - LECHIA
Na początek statystyka ;)
Lechia od 99 roku wygrała we Wrocławiu tylko raz w 2010 roku, a rozegrali między sobą kilkadziesiąt spotkań.
Druga statystyka to mecze Lechii na wyjeździe. Jak słusznie wspomniał Kolega wyżej: ta drużyna u siebie i na wyjeździe to dwie różne ekipy. Meczu z Łęczną nie liczę, bo gospodarze grali od 7 minuty w 10, a Lechia i tak zmordowała 2:1.
Dlatego nie wierzę w tą drużynę na wyjazdach i pójdę w stronę gospodarzy: 1x ✅ po 1.57 albo 1 DNB po 2.05 (b365) ZWROT są warte uwagi.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Tutaj to co proponuję na dzisiaj.

A co Wy proponujecie na dziś ? Jakie typy ? ????
Śląsk nie stracił gola, czas na przerwanie tej serii, Lechia over 1 1,793 w pinnacle ode mnie.
W ostatnim meczu Pogoń miało sporo okazji, ale Pawełek miał dużo szczęścia nie ujmując mu umiejętności.
To nie jest pewny bramkarz, podobnie jak Savic, Lechia jest mocniejsza w ataku od Pogoni i spokojnie strzeli we Wrocławiu gola, nawet gdy zagra tak przeciętnie jak w Płocku.

Poza tym over 1 Termaliki w ako z overem 1 Lecha można zagrać.

teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Witam Serdecznie, wczorajsze typy AKO się udały więc spróbuję kontynuować dobrą passę.
Termalica - Górnik Łęczna
Mój typ: Termalica
Kurs: 2,07 ✅
Bukmacher: Fortuna

Pomimo że statystyki z drużyną Górnika nie napawają optymizmem to uważam że Termalica gra ciekawą piłkę. W zeszłym sezonie myślałem że się nie utrzymają, ale jak na beniaminka poradzili sobie bardzo dobrze. Póki co u siebie dwa bardzo ważne zwycięstwa z Arką Gdynia i Cracovią, do tego porażka na wyjeździe z Zagłębiem Lubin. Drużyna Górnika mnie nie przekonują, jedynym na prawdę dobrym zawodnikiem jest Bonin ale jednym zawodnikiem meczu się nie da wygrać. Na pewno jest to lider drużyny. Moim zdaniem gospodarze poradzą sobie i wygrają, przeczuwam skromne zwycięstwo 1:0.
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Mój typ: Śląsk Wrocław DNB
Kurs: 1,84 ZWROT

Tutaj popieram typ kolegi wyżej, przede wszystkim ze względu na fakt że Lechia na wyjazdach a u siebie to dwie zupełnie inne drużyny. W roli gospodarza potrafiła zdominować kompletnie Wisłę. Nie lubię się sugerować statystykami bo one nie grają ale Śląsk lubi grać i wygrywać z Lechią. Spodziewałbym się tutaj nawet over&#39;a 2,5 bramek.

Korona Kielce - Lech Poznań

Mój typ: Lech Poznań DNB
Kurs: 1,56 ⛔

Korona jak dla mnie główny kandydat do spadku. Oglądałem ich mecz z Piastem i uważam że zagrali na remis a nie na zwycięstwo, kto oglądał ten mecz wie o czym piszę. Bardzo szybko wyrównali, starali się niby prowadzić grę ale w końcówce jakby im w ogóle nie zależało na tym by mecz wygrać. Stracona bramka w dość głupi sposób, moim zdaniem złe ustawienie Peskovića, mieli wiele okazji aby fajnie wyjść z kontrą i zamiast kontynuować akcje to wielokrotnie wycofywali piłkę do swojej połowy. Lech Poznań dzisiaj się musi obudzić po tych fatalnych dwóch występach przed własną publicznością. Nie widzę innej opcji jak wygrana gości jednakże byłbym ostrożny ze stawką na czysty win gości.

Łączne AKO: 5,94 ⛔

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Bruk-Bet Termalica v Górnik Łęczna
Łęczna na wyjazdach gra bardzo słabo. Zresztą, u siebie (chociaż mecze w Lublinie trudno nazwać meczami domowymi) też póki co nie zaprezentowali niczego specjalnego. Michniewicz poukładał Bruk-Bet i przynajmniej na własnym stadionie potrafią napsuć krwi rywalom. Łęczna gra chaotycznie. Podziwiam ich walkę w meczu z Lechią, gdy grali jednego zawodnika mniej, ale tu bardziej wina tego wyniku na styku leżała po stronie piłkarzy Piotra Nowaka. Piłkarze z Niecieczy są groźni po stałych fragmentach. Gutkovskis jest zagrożeniem pod bramką rywali, Misak czy reszta też potrafią narobić wiatru. Myślę, że gol drużyny Michniewicza do przerwy, to jest dobry typ.
Bruk-Bet Termalica strzeli bramkę w 1. połowie @2.00 Bet365 ✅
Na razie ode mnie tyle. Wczoraj było 2/2 z kursami @3.40 i @2.10, więc trzeba kontynuować dobrą passę. Do następnej analizy.

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
TERMALICA BRUK-BET NIECIECZA – GÓRNIK ŁĘCZNA
06.08.2016, godz. 15:30, Stadion Bruk-Bet w Niecieczy

Przewidywane składy:
Termalica (1-4-4-2): Pilarz – Pleva, Putiwcew, Osyra, Fryc – Babiarz, Jovanović, Kupczak, Guba – Kędziora, Gutkovskis
Łęczna (1-4-2-3-1): Prusak – Leandro, Pruchnik, Szmatiuk, Bogusławski – Danielewicz, Drewniak – Grzelczak, Vukobratović, Bonin - Pitry
Nie zagrają:
Termalica: ---
Łęczna: Basta, Mierzejewski (kontuzje), Tymiński, Sasin (kartki)

Zgadzam się z Ibisem i gram tutaj czystą jedynkę. Łęczna mnie w ogóle nie przekonuje. Ostatni mecz u &quot;siebie&quot; z Cracovią to straszne męczarnie dla ludzi przed telewizorami. Najciekawszymi wydarzeniami był skandaliczny faul Tymińskiego (sędzia powinien pauzować tak samo długo jak Dąbrowski) i kałuże na których zatrzymywała się piłka. Jedynym zagrożeniem dla Słoników może być Bonin, gdy ogląda się mecze Łęcznian ma się wrażenie że tylko temu zawodnikowi zależy na wyniku. Reszta zespołu jest jak na razie bardzo mocno nijaka. Termalica prezentuję się bardzo ciekawie szczególnie w ataku, nawet w ostatnim przegranym meczu z Zagłębiem w drugiej połowie potrafili składnie konstruować akcje. Dobrze rozgrywają piłkę w ataku pozycyjnym, kontra też im całkiem nieźle wychodzi. Babiarz, Guba, Kędziora, Gutkovskis sprawiają dzisiaj spore problemy gościom z Łęcznej.

Termalica wygra @2.06 Pinnacle ✅✅✅
Termalica strzeli powyżej 1.5 bramki @2.20 Bet365 ✅✅✅

Pozostałe dzisiejsze mecze ciężkie do wytypowania, ale sądzę (bez obstawiania i wkładania pieniędzy) że w Kielcach dzisiaj będzie remis.

C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Lech Poznań kurs @ 2.15 ⛔
Kiedy jak nie dzisiaj? Z kim jak nie z Koroną ?
No właśnie dzisiaj. To jest ten dzień, w którym w końcu Lech zwycięży. Czysta statystyka. Zbyt duża jest piłkarska różnica dzieląca Koronę i Lecha. W Lechu w końcu wszyscy do dyspozycji sztabu szkoleniowego ( jedyny brak to Kownacki ). Skład personalny Lecha spokojnie wystarcza na top5 w Polskiej lidze. Korona nie ma kim postraszyć. Jak dla mnie obok Łęcznej kandydat do spadku. Gajos, Trałka, Makuszewski, Majewski to zawodnicy, którzy potrafią ładować bramki. Jak dla mnie najwyższa pora na zwycięstwo Lechitów.

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Śląsk Wrocław v Lechia Gdańsk
Śląsk: Pawełek - Pawelec, Celeban, Kokoszka, Augusto - Goncalves, Stjepanović, Alvarinho, Madej, Morioka - Mervo
Lechia: Milinković-Savić - Janicki, Maloca, Wawrzyniak - F. Paixao, Krasić, Wolski, Chrapek, Peszko - M. Paixao, Kuświk
Mecz przyjaźni we Wrocławiu już za niecałą godzinę. Zgadzam się z kilkoma użytkownikami, że Lechia nie prezentuje odpowiedniej jakości na wyjazdach. Jednak myślę, że drużyna Nowaka w tym sezonie zacznie naprawdę solidnie punktować na wyjazdach. Przede wszystkim kadra jest za silna, by tracić punkty ze słabszymi rywalami. Wierzę, że wynik przywieziony z Płocka po meczu z beniaminkiem był wypadkiem przy pracy. Wierzę, że wygrana z Łęczną pomimo fatalnego stylu była przełamaniem. Teraz czas przełamać się we Wrocławiu ze Śląskiem, który Lechii nie leży. Chodzę na Lechię już ponad 10 lat i odkąd pamiętam, to z WKS-em grało się nam trudno. Nieważne czy było to spotkanie na wyjeździe, czy też przed własną publicznością. Lechia zawsze miała problemy ze Śląskiem. Nie zdecydowałem się zagrać na Lechię w tym spotkaniu, bo widać, że kursy spadły i idzie masówka na Lechię. To mnie nie martwi. Dalej uważam, że Biało - Zieloni przywiozą z Wrocławia komplet punków, ale nie odważę się tego zagrać. Wolę pokombinować, a że ostatnio Ekstraklasa siedzi mi jak nic innego, a rozum podpowiada, żeby zagrać na bramki Lechii w obydwu połowach, to tak też uczynię. Wraca Mila, wraca &quot;Maczek&quot;, Flavio jest w formie. Jego brat wydaje się w trochę słabszej dyspozycji, ale jednak ma na koncie tyle samo bramek, co łysiejący brat bliźniak. Lechia po 3. kolejkach zgromadziła 6 punktów, a przypomnę, że dwa z tych trzech spotkań grała na wyjeździe. Teraz czas na 4-tą kolejkę i kolejny wyjazd. Wyjazd, w którym na trybunach będzie przyjaźń. Natomiast już na boisku nie bardzo. Wierzę w Lechię i jej potencjał ofensywny. Trochę bardziej martwię się o defensywę, ale po powrocie Janickiego do składu, w meczu z Wisłą wyglądało to lepiej.

Lechia strzeli w obydwu połowach @4.00 Bet365 ⛔ Pawełek popsuł kupon.
Nie przejdę obojętnie obok takiego kursu, który ponownie, jak w przypadku Jagi uważam za value. Nawet jeszcze większe. Może skrobnę coś jeszcze potem o meczu Korony z Lechem. Zobaczymy w jakim będę nastroju po meczu Śląska z Lechią. ????
Korona Kielce v Lech Poznań
Krótko i na temat, bo o tym meczu zostało napisane już wiele. Dla mnie Lech to wygra. Myślę, że z początku Kolejorz zaatakuje. Liczę na ich bramkę do przerwy.
Lech strzeli w 1. połowie @2.00 Bet365 ✅
E: Ale demolka Kolejorza. Nawet ta kartka nie usprawiedliwia tak fatalnej gry. Ciekawe czy Urban się poda do dymisji, czy sami go zwolnią.

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Kolejny blamaż Lecha, jestem ciekaw kiedy Janka odpalą, mimo całej mojej sympatii do tego pana, to słabo jest i to bardzo.

Moim zdaniem, powinna być zmiana przed sezonem, ale cóż.

Dodatkowo wygrana Termalici oraz remis w meczu przyjaźni, mecz był średniej jakości, szkoda, że bez bramek.

A co sądzicie o jutrzejszych spotkaniach?

Dwa dobre spotkania się szykują:

Zagłębie vs Pogoń oraz Legia vs Piast.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Kolejny blamaż Lecha, jestem ciekaw kiedy Janka odpalą, mimo całej mojej sympatii do tego pana, to słabo jest i to bardzo.
trener odpowiada za wyniki, winni są piłkarze, zmiana trenera tu niewiele da, trzeba wzmocnień.
Rok temu Lech sprowadził Dudkę i Robaka, którzy nic nie dali tej drużynie.
Dziś nie widziałem na boisku Makuszewskiego, który jak widzę grał ponad 70 :grin:
Tetteh to nie jest piłkarz na Ekstraklasę, te rozkładanie rąk po faulu na Kiełbie to jest kpina.
Powinien dostawać pół euro za mecz.
Nawiązuję tu do wcześniejszej swojej wypowiedzi odnośnie zarobków Greena z Golden State,
przypominam wg mnie powinien dostawać pół dolara za mecz.
Majewski to dziadek, obrona wygląda tragicznie, patrzę na środek Wilusz - Gumny
i zastanawiam się gdzie im do Kamińskiego czy kiedyś Arboledy.
Pawłowski dla Lecha jest jak Radović kiedyś dla Legii, bez niego Lech wygląda przeciętnie.
Jutro widzę wygrane Legii i Zagłębia, mimo tego, że obie ekipy grały na tygodniu mecze,

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Zagłębie - Pogoń
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2.10
buk: bet365
Wynik:​

Dla Zagłębia to spotkanie powinno być tylko formalnością, ale czy tak też będzie?. Nie ukrywajmy tego, że gospodarze miło nas zaskoczyli swoją formą i dziś powinni wygrać swoje spotkanie bez większych problemów. Po odpadnięciu w tygodniu z el. do LE została tylko liga i krajowy puchar i teraz tu trzeba skupić się na tych rozgrywkach. Forma wygrywania na pewno kiedyś się skończy, ale mam nadzieje, że nie będzie to dziś, bo tak słabej Pogoni (która mnie zawiodła tydzień temu i popełniłem błąd grając na nich) nie widziałem już dawno. Trener Stokowiec będzie musiał załatać dziurę w obronie bowiem Dąbrowski odszedł do Legii. Reszta zawodników jest do dyspozycji trenera i nie powinniśmy się spodziewać żadnych rotacji. Trener Moskal zapewne będzie motywował swój zespół do wygrania, bo to może być jego ostatni mecz jako trenera Pogoni, o ile ta oczywiście przegra. Na koniec chce dodać, że Pogoń nie wygrała na wyjeździe od 10 spotkań i liczę, że podtrzymają to niemoc do dnia dzisiejszego, reszta mnie już nie interesuje.

teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Kurczę, ale wczoraj mi ten Lech zepsuł kupon. Pomimo że lubię Jana Urbana to wydaje mi się że jego dni są chyba w Poznaniu policzone. Z tego co udało mi się wyczytać to poprowadzi jeszcze Lecha w spotkaniu z Podbeskidziem.
Na dzisiaj biorę pod lupę dwa spotkania i również próbuję AKO.

Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin
Legia Warszawa - Piast Gliwice

Mój typ:
Zagłębie Lubin - 1,95 ⛔
Legia Warszawa - 1,57 ⛔
Łączne AKO: 3,06

Dlaczego Zagłębie ? Podoba mi się ten klub. Fajnie zarządzany i grają fajną piłkę. Szkoda że nie udało im się awansować do dalszej fazy LE ale trudno, muszą skupić się na lidze i na PP. Pogoń mnie w ogóle nie przekonuje, jest to drużyna która straciła ten błysk który mieli za Michniewicza.
Legia ? Nie ma zmiłuj, Liga Mistrzów swoją drogą ale najpierw muszą się skupić na tym żeby pozostała część drużyn nie odjechała za bardzo w tabeli. Do spotkania IV rundy jeszcze trochę czasu więc powinni skupić się na 3 pkt z Piastem, który ostatnio z Koroną zagrał bardzo przeciętnie. A miejsce w tabeli które okupuje Legia no nie jest za ciekawe i powinni wykorzystać to że Piast to nie ten sam Piast który bił się o mistrzostwo w zeszłym sezonie. Zupełnie inna filozofia gry, zachowawcze granie zamiast radosnej ofensywy.. szkoda.

szhizna 18

szhizna

Użytkownik
Typ na Legię w pełni popieram. Powinno wygrać z Piastem, który nie jest w formie bez problemu, tym bardziej, że Hasi nie będzie musiał nikogo oszczędzać bo eliminacje LM dopiero za półtora tygodnia. Po kursie 1,5 (STS) można śmiało grać.
Co do drugiego dzisiejszego meczu to celował bym albo w BTS po kursie 1,8, albo w over 2,5 po niezłym kursie 2,0 (STS). Uważam, że odejście Dąbrowskiego do Legii osłabi defensywę Lubinian. Pogoń natomiast miała swoje okazje w meczu ze Śląskiem, ale ich nie wykorzystała. Generalnie Pogoń z przodu nie wygląda źle. Poza tym chyba najwyższa pora żeby Zagłębie straciło pierwsza bramkę w tym sezonie. Wartym zastanowienia się jest także tym over 2,5 bramki i Zagłębie wygra mecz (3,15 STS). Uważam także, że wpływ na postawę Zagłębia będzie miała wysoka częstotliwość rozgrywanych przez tę drużynę spotkań. Mam nadzieje, że zapowiedzi Moskala, że w każdym meczu Pogoń gra o zwycięstwo jest prawdą i zobaczymy ciekawe, otwarte widowisko.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
Na początku mimo że nie jestem kibicem Lecha odniosę się do tego co piszecie.
J. Urban nie jest głównym winowajcą sytuacji w tabeli. Rok temu trener był inny, a miejsce w tabeli było bardzo podobne. Obrona wygląda słabo, środek pomocy Trałka i Tetteh to dwóch hamulcowych którzy w ofensywie kompletnie nic nie daje drużynie, a faulują i stwarzają groźne sytuacje pod własną bramką. Tetteh powinien grać w pobliskim Huraganie Pobiedziska, a nie w Kolejorzu. Facet w każdym meczu w którym gra powinien dostawać kartkę, a w co drugim czerwoną. KAPITAN Trałka którego kibice Lecha nie chcą w drużynie kompletnie bezproduktywny. Po 4 kolejkach chyba już wiemy dlaczego Majewski nie zrobił kariery ani w Championship, ani w Grecji. Makuszewski kompletnie bez formy. Robak prawie cały poprzedni sezon kontuzje, jeszcze mu trochę zajmie powrót do przyzwoitej formy. Nicki Bille Nielsen razem z Tetteh powinni grać w Huraganie, facet po przyjściu do Lecha gadał że nigdy nie przejdzie do Legii. Na wstępie powinien przeprosić kibiców Lecha że będą na niego patrzeć. Gajos ma przebłyski, ale przeważnie gra słabo. Pawłowski kontuzjowany. Głównymi winowajcami są zarządzający klubem, fatalne transfery. Brak wniosków po ostatnim sezonie. Najprościej zwolnić trenera...

Przejdźmy lepiej do dzisiejszych bardzo ciekawych spotkań.

ZAGŁĘBIE LUBIN – POGOŃ SZCZECIN
07.08.2016, godz. 15:30, Stadion Zagłębia w Lubinie

Przewidywane składy:
Zagłębie (1-4-2-3-1): Polacek – Dziwniel, Jach, Guldan, Cotra – Tosik, Ł. Piątek – Janoszka, Starzyński, Janus - Papadopulos
Pogoń (1-4-2-3-1): Kudła – Lewandowski, Fojut, Czerwiński, Frączczak – Murawski, Drygas – Nunes, Kort, Gyurcso - Zwoliński
Nie zagrają:
Zagłębie: Woźniak (kontuzja)
Pogoń: Akahoshi, Niepsuj (kontuzje)

Trener Stokowiec pokazał już że nawet gdy rotuje składem zawodnicy którzy wchodzą z ławki nie odstają od tych z pierwszej jedenastki. Dzisiaj może być kilka zmian, ale w większości powinni być to zawodnicy podstawowi. Dąbrowski odszedł, ale defensywa nadal wygląda bardzo solidnie. Pomocy dominuje nad zdecydowaną większością ligi. Starzyński wygląda jeszcze lepiej niż w poprzednim sezonie. Stałe fragmenty to bardzo silny punkt Miedziowych.
Największym błędem zarządu Pogoni przed nowym sezonem była zmiana trenera. Za Michniewicza Portowcy prezentowali się bardzo atrakcyjnie dla oka. Szczecinianie trenera Moskala w pierwszych trzech kolejkach wyglądają bardzo słabo. Jeden punkt w dwóch meczach u siebie z Koroną i Śląskiem mówi bardzo dużo. Ciężko jest znaleźć jakiś argument który pozwalałby wywieźć z Lubina chociaż jeden punkt.

Zagłębie Lubin @2.14 1xBet ⛔⛔⛔

LEGIA WARSZAWA – PIAST GLIWICE
8.08, godz. 18:00, Stadion im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Przewidywane składy:
Legia: Malarz – Broź, Lewczuk, Rzeźniczak, Hlousek – Kopczyński, Moulin – Aleksandrov, Hamalainen, Kucharczyk - Nikolić
Piast: Szmatuła - Korun, Sedlar, Hebert - Mokwa, Pietrowski, Murawski, Mraz - Badia, Zivec, Szeliga
Nie zagrają:
Legia: Guilherme, Bereszyński (kontuzje)
Piast: brak

Trener Hasi dzisiaj najprawdopodobniej wystawi najmocniejszy skład. W tygodniu jest puchar, ale w Warszawie już dawno stwierdzili że w tym momencie sezonu traktują go jako mecz dla rezerwowych. Legia gra na razie bardzo przeciętnie, ale potencjał jest bardzo duży. Malarz pokazuje swoim krytykom że jest bardzo dobrym bramkarzem. Boczni pomocnicy Piasta lubią się zapędzić w ataku i ciężko im czasami wrócić. Kucharczyk i Aleksandrov (lub Langil) będą mieli dzisiaj na skrzydłach bardzo dużo miejsca. Atak Wojskowych to Nikolić lub Prijović czyli śmietanka ligi. Wszystko pięknie tylko ta niemrawa gra stołecznych... ????
Piast w ostatnim wyjazdowym meczu z Koroną wyglądał bardzo słabo, spodziewałem się po nich czegoś więcej zwłaszcza z takim przeciwnikiem. Niewiele brakowało żeby wrócili do domu bez chociażby jednego punktu. Piast bardzo mocno obniżył loty w porównaniu z poprzednim sezonem zwłaszcza w ataku. Nie mają już takiej łatwości w dochodzeniu do sytuacji bramkowych. Gliwiczanom bez zdobytej chociażby jednej bramki będzie bardzo ciężko wywieźć nawet jeden punkt, w Legii przecież obecnie najlepszą formacją jest obrona i bramkarz.

Legia Warszawa @1.52 Oddsring ⛔⛔⛔

Drugi ciekawy zakład na ten mecz to strzelec bramki, ale musi wystąpić od początku meczu. Jeżeli będzie siedział na ławce to w Fortunie jest zwrot.

Aleksandar Prijovic strzeli gola @2.7 Fortuna ⛔⛔⛔

Słaba niedziela ????

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Na początku mimo że nie jestem kibicem Lecha odniosę się do tego co piszecie.
J. Urban nie jest głównym winowajcą sytuacji w tabeli. Rok temu trener był inny, a miejsce w tabeli było bardzo podobne. Obrona wygląda słabo, środek pomocy Trałka i Tetteh to dwóch hamulcowych którzy w ofensywie kompletnie nic nie daje drużynie, a faulują i stwarzają groźne sytuacje pod własną bramką. Tetteh powinien grać w pobliskim Huraganie Pobiedziska, a nie w Kolejorzu. Facet w każdym meczu w którym gra powinien dostawać kartkę, a w co drugim czerwoną. KAPITAN Trałka którego kibice Lecha nie chcą w drużynie kompletnie bezproduktywny. Po 4 kolejkach chyba już wiemy dlaczego Majewski nie zrobił kariery ani w Championship, ani w Grecji. Makuszewski kompletnie bez formy. Robak prawie cały poprzedni sezon kontuzje, jeszcze mu trochę zajmie powrót do przyzwoitej formy. Nicki Bille Nielsen razem z Tetteh powinni grać w Huraganie, facet po przyjściu do Lecha gadał że nigdy nie przejdzie do Legii. Na wstępie powinien przeprosić kibiców Lecha że będą na niego patrzeć. Gajos ma przebłyski, ale przeważnie gra słabo. Pawłowski kontuzjowany. Głównymi winowajcami są zarządzający klubem, fatalne transfery. Brak wniosków po ostatnim sezonie. Najprościej zwolnić trenera...
Pełna zgoda, że nie wszystko jest winą trenera, co do Trałki, to ja nie wiem jak gościu zrobił karierę, dzięki takim nasza liga nigdy nie przeskoczy pewnego pułapu, bo zawsze będzie tekst, że : &quot;Chłopak się stara i walczy to gra&quot;, ale , że ma dwie drewniane nogi to już nikt nie dopowie.
Majewski to jest dramat, zapewne zarabia ogromną kasę, a chłopaki z okręgówki bardziej się starają w grze.
Kolejnym problemem który jest w Ekstraklasie to jest przepłacanie zawodników - chodzi mi tutaj o pensje. Przeciętny gracz a zarobki na poziomie 10-20 tys Euro, to się nie dziwię, że podpisują kontrakty i się dobrze bawią, nie chce się trenować i grać. To jest dramat, ale niestety odpowiedzialnych za to jest kilka organów.
Po pierwsze skauting - fajnie, że znajdą piłkarza itd, ale mogliby zrobić rozeznanie jak się prowadzi czy jest profesjonalny itd itd.
Po drugie agenci - wysyłają piłkarzy tam, gdzie dostaną większą prowizję. Po znajomości przesuwają piłkarzy z klubu do klubu po znajomości.
A po trzecie właściciele - którzy często się nie znają lub też średnio ogarniają, nie wyciągają wniosków itd, często patrzą na zysk co powoduje nerwowe ruchy.
Mam teraz tylko nadzieję, że w żadnym klubie nie powtórzy się historia z Polonią, ale mam duże obawy co do ostatnich ruchów w Wiśle - obym się mylił.
Tak jeszcze na koniec, oczywiście , że łatwiej wywalić trenera niż piłkarzy,
co ciekawe potem się okazuje, że drużyna po zmianach gra super, O TO na pewno nowy trener poukładał i grają, a G.. prawda, popularne jest granie przeciw trenerowi, ale to już mentalność w tej lidze jest na poziomie zerowym, niestety. Wszyscy mają gdzieś rozwój bo przyzwyczaili się do byle jakości.

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Zagłębie Lubin v Pogoń Szczecin
Zagłębie: Polacek - Tosik, Guldan, Jach, Dziwniel - Kubicki, Piątek, Janus, Rakowski, Janoszka - Papadopulos
Pogoń: Kudła - Frączczak, Fojut, Czerwiński, Lewandowski - Matras, Drygas - Gyurcso, Muravski, Delev - Kitano
Składy są i pomimo braku chociażby Starzyńskiego idę w Zagłębie, bo niezależnie od tego jaka &quot;11&quot; wybiega na boisku w Lubinie, Zagłębie zjada póki co rywali już na samym starcie. Mam nadzieję, że dziś będzie podobnie. Zagłębie grało swój mecz pucharowy w czwartek, ale to przecież była podróż tylko do Danii, a nie jak w przypadku chociażby Radwańskiej ponad dwie doby lotu do Rio. Liczę, że lubinianie będą chcieli ustawić sobie rywali szybką bramką. Jedyny typ, który nie wszedł mi w tej kolejce to bramki Lechii w obydwu połowach. W tamtym typie widziałem promocję. Dzisiaj widzę takie dwóch zakładach. Mianowicie:
Zagłębie Lubin @1.90 ⛔
Zagłębie Lubin strzeli w obydwu połowach @3.25 ⛔

Kursy pobrałem z Bet365. Miedziowi powinni ten mecz wygrać. Pogoń Moskala gra naprawdę poniżej oczekiwań i zdziwię się, jeśli wywiozą jakiekolwiek punkty z Dolnego Śląska.
**********​

Jagiellonia v Arka -&gt; Jagiellonia strzeli w obydwu połowach @3.40 ✅
Cracovia v Wisła -&gt; Cracovia @2.10 ✅
B-B Termalica v Górnik Łęczna -&gt; Termalica strzeli w 1. połowie @2.00 ✅
Śląsk v Lechia -&gt; Lechia strzeli w obydwu połowach @4.00 ⛔
Korona v Lech -&gt; Lech strzeli w 1. połowie @2.00 ✅
Zagłębie v Pogoń -&gt; Zagłębie strzeli w obydwu połowach @3.25 ⛔
Zagłębie v Pogoń -&gt; Zagłębie @1.90 ⛔

Wszystkie kursy zagrane w Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +14
instynkt 13

instynkt

Użytkownik
Legia Warszawa: 1. Arkadiusz Malarz - 28. Łukasz Broź, 2. Michał Pazdan, 4. Igor Lewczuk, 14. Adam Hlousek - 77. Michaił Aleksandrow, 15. Michał Kopczyński, 75. Thibault Moulin, 18. Michał Kucharczyk - 99. Aleksandar Prijović, 11. Nemanja Nikolić.
Myślę, że śmiało można dawać na Legię. Wszystkie argumenty za gospodarzami. Osobiście puściłem w dublu razem z Polska +2.5 (ręczna) AKO 1,85 B365. ⛔
Poza tym za parę PLN&#39;óff gram na bramkę Aleksandrova. W uni po 3,75 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom