Dyscyplina: Piłka nożna -
Liga Mistrzów
Spotkanie: Łudogorec Razgrad - Arsenal Londyn
Typ: BTS - tak.
Kurs: 1.85.
Bukmacher: Unibet
jeden z szybszych BTSow jakie trafilem, bet dnia nie zawiodl i kolejna wyplata dla mnie ????
Analiza:
Kursy na BTS spadają na łeb na szyję, więc trzeba brać póki ciepłe. Jeszcze niedawno można było dostać 2.00 za ten typ, ale i 1.85 nie można gardzić.
Przede wszystkim odradzam grania jakichś handicapów z kosmosu na, jak np. -3 na Kanonierów. Większość zamierza się zapewne sugerować pojedynkiem sprzed dwóch tygodni na The Emirates. Pogrom 6:0 naprawdę robi wrażenie, jednak... Skąd taki wynik? Gracze Arsenalu pewnie nie wiedzą, ja nie wiem, wiedzą chyba tylko ówcześni goście, którzy w Londynie marnowali takie sytuacje, że aż wstyd dla drużyny grającej w
Champions League. Z kolei podopiecznym Wengera wpadało wszystko, nawet Oezil, który zazwyczaj asystuje, zdołał wturlać hat-tricka ????
Skupmy się na faktach. Szereg kontuzji w Arsenalu chyba nikogo nie dziwi, napięty grafik w Anglii również. Drużynę z Londynu czeka w niedzielę arcyważne spotkanie derbowe z Tottenhamem. Jednakowoż trzeba mieć na uwadze fakt, że w grupie
LM Kanonierzy toczą zaciętą walkę o pierwsze miejsce na koniec rozgrywek z PSG. Każdy punkt, nawet każda bramka, mogą okazać się istotne w końcowym rozrachunku. Myślę, że o bramkę dla Arsenalu można być spokojnym. Mimo licznych absencji potencjał w ofensywie nadal jest ogromny. Przyjezdni są oczywiście zdecydowanym faworytem. Pytaniem pozostaje, czy zachowają czyste konto. Moim zdaniem nie. Na wyjeździe jak dotąd w tym sezonie Arsenal spisuje się znakomicie, ale ze wszystkimi 'trudniejszymi' rywalami tracił gola na obcym terenie.
Gospodarze podejdą do dzisiejszego spotkania bardzo mocno zmotywowani. Po pierwsze chcą zmyć plamę na honorze po fatalnej porażce na The Emirates. Po drugie na krajowym podwórku nie mają sobie równych i prawdziwym wyzwaniem są dla nich dopiero Europejskie Puchary. Po trzecie dla nich także każdy punkt jest w istotny w perspektywie walki z Basel o 3. miejsce w grupie, dające prawo gry w fazie Play-Off Ligi Europy. Forma strzelecka zawodników Łudogorca jest naprawdę imponująca - w ostatnich 3 meczach wbili rywalom łącznie 13 goli. Dlaczego mieliby nie strzelić choćby jednego Arsenalowi? Na wyjeździe szans mieli sporo, jedynie kiepskiej skuteczności zawdzięczają zerowy dorobek strzelecki. Pozostałe dwa mecze w tej edycji
CL z ich udziałem kończyły się BTS-ami. Bułgarzy postawili ciężkie warunki zespołowi PSG, przegrywając co prawda 1:3, ale kto wie jakby się to potoczyło, gdyby przy stanie 1:2 Moti wykorzystał rzut karny. Czyste gdybanie oczywiście, natomiast w tamtym starciu Łudogorec także miał masę sytuacji strzeleckich. Wówczas kursy na BTS oscylowały w graniach 1.95-2.02.
Według mnie Łudogorec stać dzisiaj na powalczenie z Arsenalem. Wbrew większości opinii, ja spodziewam się tutaj w miarę wyrównanego spotkania, a BTS biorę w ciemno. Myślę, że niedocenianie Bułgarów może okazać się duuużym błędem. Powodzenia