Ajax - Maccabi Tel Aviv
Typ: Powyżej 3.5 gola + obie drużyny powyżej 1.5 kartek
@5.25
Superbet
Korzystam z takiego zestawienia od
Superbet głównie z uwagi na fakt, że Ajax od pewnego czasu powrócił na właściwe tory i prezentuje futbol, do jakiego przyzwyczaił nas jeszcze 2-3 sezony temu. Potwierdzeniem tego niech będzie fakt, że wygrali sześć spotkań z rzędu, nie przegrali żadnego spośród trzynastu ostatnich spotkań, a co najistotniejsze - zatrzymali nieosiągalny jak dotąd PSV i wygrali wyjazdowo z Feyenoordem. Regularnie strzelają po 2, 3, 4 bramki w meczu i myślę, że dzisiejsza konfrontacja również będzie overowa, z jednoznacznym wskazaniem na gospodarzy. Maccabi miało we wrześniu trudnego rywala - Bragę, i wynik 2-1 nie wskazywał zupełnie na przebieg gry. Portugalczycy zdominowali to spotkanie, oddając w sumie 30 strzałów (w tym 9 celnych i 10 zablokowanych). Ajax wg mnie będzie w podobny sposób kontrolował i napędzał przebieg gry. Jednocześnie obie drużyny dość regularnie kartkują, stąd mój typ na dwa żółtka po obu stronach. Ajax potrafi dostawać kartki nawet, gdy mecz idzie po ich myśli. Przykładem tego jest spotkanie z Fenenoordem, w którym już po pierwszej połowie prowadzi 2-0. Mimo to dokonali fauli, które zakończyły się pokazaniem żółtych kartek.