Nie samym USO człowiek żyje, tak więc trzeba też poszukać ciekawych opcji na weekend, lecz zanim to nastąpi, kolejne bety z działu: długoterminowe.
Tak jak wcześniej wspominałem, obecnie w grze mam takie długoterminówki:
- Któraś z drużyn zdobędzie powyżej 100 bramek @ 5.50 -
ten bet macie ciągle w Unibecie po @ 3.65
- Groningen zakończy sezon wyżej niż Heerenveen @ 1.75
- Ajax najlepszy z czwórki: Ajax / Feyenoord / Utrecht / Haga @ 1.40
Do tych pozycji chciałbym dorzucić kolejne. Można z tego zrobić mega silnego dubla, pod warunkiem, że mamy środki na zamrożenie:
1. Kto strzeli więcej bramek: Depay vs. Sightorsson 1 @ 1.41 (Betsson)
Kompletnie nie rozumiem tego zakładu. Jedyna opcja nie wejścia to jakaś bardzo długa kontuzja Depay'a, a nawet jakby tak się stało to i bet może bez problemu wejść. Domyślam się, że przewidują jego odejście jeszcze w tym roku, ale moim zdaniem to nie będzie miało miejsca, a nawet jakby odszedł zimą to i tak śmiało to pokryje. Depay podpisał kilka dni temu nowy kontrakt z klubem, PSV ma naprawdę świetną linię ofensywy, poza De Jongiem oczywiście bo on jest tak drewniany jak Siggi. Ale nie o tym zamierzam pisać.
Przyszłość Sightorssona jest bardzo niepewna w klubie. Milik został sprowadzony by zostać napadziorem numer 1, ale ma obecnie lekkie problemy z zaaklimatyzowaniem się. W poprzednim sezonie Siggi wchodził często z ławki, Frank de Boer nie widzi w nim idealnego napastnika, obecnie gra bo nie ma ciekawszej opcji. Gra i nie strzela bramek.
Depay natomiast ma już 5 bramek na koncie (Siggi 0). Wykonuje on karne, wolne i strzela z akcji, a ofensywa PSV w tym sezonie natrzepie bramek (setka powinna pęknąć). Depay jest naprawdę w gazie i dla mnie jest on faworytem do króla strzelców, nie widzę innego godnego rywala dla niego (2.70 w betssonie).
Az będzie w TOP 4 - NIE @ 1.45 (Unibet)
Kolejny bet, którego kompletnie nie rozumiem. W poprzednim sezonie 8 miejsce, 2 lata temu 10 miejsce i 3 lata temu 4 miejsce. Ta drużyna jest tak niepoukładana, że nie mam zielonego pojęcia czym się sugerują wystawiając taki kurs. Ajax klepie ich w Alkmaar, Willem II wygrywa 3-0... Ajax i PSV to będą pozycje 1 i 2, obaczymy tylko w jakiej kolejności. Feyenoord raczej w tym sezonie nie powalczy o top3, ale mamy jeszcze Twente, które zaskoczy wszystkich z czasem, jest PEC Zwolle, które również ma świetną ekipę, Groningen czy Utrecht a nawet Vitesse może się obudzić jeszcze. Za dużo różnych opcji, kompletnie nie kupuję AZ.
Feyenoord w TOP 4 - NIE @ 2.45 (Unibet)
Kto choćby oglądał wczorajsze spotkanie
el.
LE to wie skąd ten bet. Obrona Feyenoordu w tym sezonie to nieporozumienie. TOP6 może być nawet problemem z taką grą a nie zapowiada się na lepszą, bo transferów też brak. Nie ma obrony, jest kulawy atak a jak Clasie odejdzie to w ogóle będzie kiepsko. Jest to najsłabszy skład Feyenoordu od jakiś 3-4 lat. Do tego trener, który moim zdaniem nic nie wyciągnie z tej drużyny.
Drużyna, która strzeli najwięcej bramek - PSV @ 1.80 (Unibet)
Mają rozmach nie ma co. Znakomici skrzydłowi, w środku pola jest Wijnaldum, Maher... wrócił do gry Narsigh, który wręcz skatował Ajax w ostatnim spotkaniu swoją szybkością przy linii. Jest to zdecydowanie najsolidniejszy atak w Eredivisie na dzień dzisiejszy. PSV ma to do siebie, że jak mają mecz kiedy mogą strzelać, to pakują ile się da: 6-1 z NAC, 2 lata temu 10-0 z Feyenoordem, tego brakuje na przykład drużynie z Amsterdamu. PSV przy dobrym wyniku bawi się z rywalem i potrafi zabić go szybkimi kontrami, strzelą ponad stówkę w tym sezonie a kurs bardzo fajny.
Rekord liczby strzelonych bramek przez jedną drużynę zostanie pobity (rekord 122) @ 156 (Unibet)
Really? Kurs 156...? PSV musi strzelić 111 bramek w 31 spotkaniach by pobić ten rekord. Daje to nam 3.6 bramek na spotkanie. Czemu nie? Tak jak pisałem wyżej, jak są w gazie to robią miazgę. Strzelają 3 bramy Ajaksowi w Amsterdamie, 6 bramek NAC gdzie wcale się na to nie zapowiadało. To jest naprawdę ekipa, która może zbliżyć się do tego rekordu, aż grzech niewykorzystań takiego kursu ! Max na to spotkanie mam 17 euro w Unibecie, ale co tam - gram bez zastanowienia.