Dziś jedna z bardziej interesujących kolejek. Zapowiada się wiele wyrównanych i ciekawych spotkań. Szkoda, że nie będziemy się emocjonować pojedynkiem Falubaz - Unia Leszno, ale w pozostałych wrażeń na pewno nie zabraknie.
Sparta Wrocław - Wybrzeże Gdańsk +16,5 2@1,85
Stal Rzeszów - Apator Toruń 1@1,6
AKO: 2.96 BWIN
We Wrocławiu gospodarze są faworytem i to zdecydowanym. Nie wierzę jednak w pogrom w tym meczu. Sparta dobrze zaprezentowała się w meczu z Gorzowem, ale tamtym spotkaniu decydował tylko i wyłącznie start. W większości biegów jak ruszyli tak dojechali. Dziś będzie ZZ i czwórka podstawowych zawodników gospodarzy pojedzie po 6 razy. Myślę, że zwycięstwo 18 pkt. Sparty jest mało prawdopodobne. Trzy starty musi odjechać Dolny, więc w tych biegach ciężko będzie o powiększanie przewagi. W sześciu wystartuje obecnie najskuteczniejszy zawodnik ekstraligi N.Pedersen. Kompletu raczej nie zdobędzie, ale 16-17 pkt spokojnie do nazbierania. Jonasson też powalczy i myślę, że z pozostałej trójki Brzozowski, Bogdanov, Gafurov też da się wycisnąć kilka punkcików. Tai, Fredka i chimeryczny Ułamek nie są maszynkami nie do objechania i nie zdziwię się, jeśli któryś z nich zaliczy słabszy występ. Jedynie Jędrzejak wydaje się być prawdziwym liderem. Ogór imponuje i dziś będzie bardzo mocnym punktem gospodarzy.
Do Rzeszowa przyjeżdża Toruń. Myślę, że gospodarze sobie spokojnie potrenowali w trakcie minionego tygodnia na nowej nawierzchni. W zeszłym sezonie minimalnie 46-44 zwyciężyli goście, ale składy zmieniły się raczej na korzyść Stali. Czerwiński będzie miał ciężko nawet z Kuciapą.
Trójka Crump, Okoń i Walasek powinna dać zwycięstwo gospodarzom. Coś czuje, że dziś z dobrej strony zaprezentuje się Jonas "Kilokarpi" i na długo wygryzie ze składu Richardssona.
Jędrzejak over 9,5 (5 pierwszych startów) @1,6
Polonia Bydgoszcz +2,5 - Unia Tarnów 1@1,7
Włókniarz Częstochowa -4,5 - Stal Gorzów 2@1,7
AKO 4,06 (po odliczeniu podatku)
Fortuna
Dziś wyjątkowo skorzystałem z usług naziemno-internetowego Buka. Ogór 5 pierwszych startów pojedzie jeszcze przed nominowanymi (z racji ZZ). Odpada ciężki bieg, prawdopodobnie 15. W 10 jedzie z juniorem gości, a w 12 z dwoma juniorami. Jędrzejak to absolutny lider Sparty i myślę, że w 5 pierwszych biegach jest w stanie przywozić co najmniej 2 pkt. na bieg.
Bydgoszcz dziś pojedzie z Tarnowem. Goście mają jedną bardzo dużo dziurę w składzie. Nie wiadomo, czy ktoś z dwójki Janowski - Gomólski będzie w stanie ją załatać. Poloniści u siebie są niezwykle silni i myślę, że dziś powinni sobie poradzić. Dla bezpieczeństwa +2,5 dla nich.
W Częstochowie również będzie ciekawie. Myślę, że mecz będzie niesamowicie wyrównany. Nie wierzę, że Bjerre będzie dziś kluczową postacią. Nazwisko Łegownik jeszcze nie straszy. Wynik pociągną Grisza, Zengota i Nermark. Tor zapewne będzie dobry do ścigania, a więc w przeciwieństwie do meczu we Wrocławiu Stalowcy powinni czuć się lepiej. Obie ekipy stać na zwycięstwo, ale myślę, że mecz zakończy się maks do 4 pkt. przewagi w jedną czy to w drugą stronę.
Pozdrawiam