Po pierwsze, muszę powiedzieć, że dział formuły jest chyba najlepszym działem, z tych, na które wchodzę na tym forum. Robicie Panowie świetną robotę, analizy są bardzo profesjonalne, przemyślane i fajnie się je czyta.
Miło czytać takie opinie, ale faktycznie Panowie wykonują kawał świetnej roboty i jak wspomniałem wczoraj fajnie się z nimi współpracuje i dyskutuje
Też Ciebie zachęcamy częściej do udziału w dyskusji i analiz.
Jakbyście mogli się ustosunkować do moich typów, które wybrałem, coś podpowiedzieć, to byłbym wdzięczny. Przyznam, że nie bez trudu skleiłem taki kupon:
Romain Grosjean - Esteban Ocon 1 @1.4
Lewis Hamilton - Sebastian Vettel 2 @1.25
Felippe Massa - Lance Stroll 1 @1.14
AKO 1.99 Totolotek
W teorii kupon powinien wejść. Wszyscy kierowcy startują z wyższych pozycji jak wspomniałeś. Najwięcej wątpliwośći wzbudza jedynie pojedynek Vettel -Hamilton. Ferrari wczoraj lepsze, ale jak wiadomo wyścig może być różny. Hamiltona nie wolno nigdy przekreślać przedwcześnie.
Kurs też nie powala akurat na taką parę. Startuje z pole position wiadomo, ale ja się staram przeważnie takie typy omijać, bo tutaj takie 60-40 dla Vettela widzę. Aczkolwiek powodzenia życzę
Ja się skupiłem pod nieco innym kątem na typy na dziś, mój główny kupon to:
GP Rosji - wyścig niedziela 14:00
Lance Stroll zostanie sklasyfikowany?
Typ; TAK @ 1,48
Fernando Alonso zostanie sklasyfikowany?
Typ: TAK @ 1,55
AKO @ 2,03 Milenium po opodatkowaniu
Na wstępie dodam, że Totolotek ma znacznie wyższe kursy, bo w obu przypadkach po @1,70,ale niestety nie da się tego złączyć w dubla ehh ;/ wtedy by było ako @2,87 ;/ no, ale system nie przyjmie bo zabroniona kombinajca....
Dlaczego tak gram?
Stroll trzy razy już niesklasyfikowany. Młody zebrał już frycowe. W Bahrajnie Sainz w niego wjechał i Stroll kolizja. Choć przyznam, że tam też sporo winy Strolla, bo po kiego tak ścinał zakręt widząc w lusterku, że nadjeżdza Sainz?
Wiadomo Sainz był za , i w dodatku z alei wyjeżdzał więc to wina Hiszpana. Ale Stroll naiwnie złożył się w zakręt twierdząc, że przecież nikt mu nie wjedzie... Zasada ograniczonego zaufania panie Lance :razz:
No, ale teraz myślę, że już dojedzie do mety. Williamsa nie stać na marnowanie co weekend potencjału w bolidzie. Massa pokazuje, że da się ścigać. Stroll z nadziejami na top10, ale oby do mety dojechał.
Alonso w tym sezonie to zwierzę medialne. Jego infromacje przez radio są niesamowicie ciekawe. A to "ciśnie jak zwierzę", a to " w życiu nie miałem takich niedostatków mocy", "300 metrów", a wczoraj błysnął tekstem "Świetnie się prowadził samochód, balans wspaniały" itp ????
Szkoda tylko, że brakuje mocy. Może wtedy Alonso by wycisnął więcej z tego bolidu.
Na konferencji wspomniał, że walczą o punkty dziś, ale muszą przy tym liczyć, że panowie przed nimi im pomogą ????
Zresztą sami zobaczcie, czytanie Alonso to zawsze przyjemność. Oby w przyszłości po zakończeniu kariery wydał książkę, to będzie co czytać
Fernando Alonso (P15): To były dobre kwalifikacje w kwestii osiągów samochodu i aerodynamiki. Balans był dość dobry i przyczepność była niezła. Moje okrążenie w Q1 było bardzo dobre. Opony są dość zdradliwe na tym torze, gdyż trzeba je dość ostro rozgrzać, jednak wszystko poszło dziś dobrze. Słoneczna pogoda pomogła i myślę, że będą to dobre opony na wyścig. Celem jutro są punkty, musimy zaliczyć dobry start, dobrą strategię i dobry wyścig. Mimo tego nie będziemy wystarczająco szybcy na czołową dziesiątkę, więc musimy liczyć na pomoc chłopaków startujących przed nami.
Do tej pory Alonso podobnie jak Stroll ani razu do mety nie ...doczołgał się. Bo w przypadku McLarena to najlepsze słowo. W Bahrajnie został sklasyfikowany co prawda, ale spełnił wymóg 90% i dlatego zajął 14 miejsce, ale jak pamięamy przedwcześnie zjechał do garażu.
Mam nadzieję, że jednostka napędowa wytrzyma tym razem. W końcu jakieś tam poprawki wprowadzają więc skoro ostatnio niemal się udało to teraz musi się udać...