W związku z zapewnionym tytułem w Primera División Luis Enrique najprawdopodobniej wykorzysta ostatnią kolejkę na rotacje. Jak informuje madrycki dziennik AS, spore szanse na debiut w hiszpańskiej
ekstraklasie mają Thomas Vermaelen i Jordi Masip. Belg rozegrał 63 minuty w sparingu z reprezentacją Indonezji do lat 19, podczas gdy bramkarz nie dostał jeszcze okazji do gry ze względu na konkurencję w osobach Claudio Bravo i Marca-André Ter Stegena.
Poza Vermaelenem i Masipem z Deportivo wystąpić mogą także inni rzadziej używani zawodnicy, w tym np. Bartra, Adriano, Sergi Roberto, Rafinha czy Pedro.
blaugrana.pl
Jest wiele znaków zapytania w sprawie jutrzejszego spotkania Barcy z Deportivo. Rozumiem granie Barcy nawet HT/FT, handicap -1.5 i więcej, bo jeśli mają zagrać swoje to wygrają i wypunktują Deportivo.
Natomiast tykanie kursów 1.20 na zwycięstwo Barcelony, tudzież granie +2 handicap w stronę Deportivo to typy totalne pozbawione sensu.
Scenariusze są dwa. Albo Barcelonie się będzie chciało i wygra swój mecz pewnie, albo nie będzie im się chciało i Depor wywiezie swoje i Blaugrana nie będzie z tego powodu płakać.
Naprawdę bałbym się dodać do dubla, trebla typ na Dumę Katalonii, ponieważ nie wiadomo co oni odwalą, jak podejdą do tego spotkania. Tak jak w cytacie podałem - skład prawdopodobnie będzie dużo różnił się od tego co dotychczas.
X/1 ?
Podałem 0-0 HT i to chyba bardziej racjonalny typ. Raz, że kurs większy, to nie oczekuje od Barcelony zwycięstwa w całym spotkaniu. Niezrozumiała jest dla mnie pewność siebie, co do triumfu Barcelony, ale wszystko wyjdzie po meczu. Deportivo nie ma zbytnio kim straszyć w ofensywie. Grają czasem trochę chaotycznie, w tym spotkaniu większość czasu poświęcą defensywie, stąd 0-0 HT wydaje się dużo lepszym typem.
Marca/AS w przewidywaniach daje napad Pedro-Messi-Munir,
pomoc Xavi, Rafinha i Sergi Roberto (pomoc nastawiona na wysokie posiadanie, ale też narażona na kontry/ brak DP).
Nie ma też sensu przytaczać innych wyników z tego sezonu. To jest mecz o pietruszkę, ale tylko od strony Barcelony. Deportivo będzie robić wszystko co może, by tylko ogarnąć przynajmniej ten remis, co przedstawiłem w tabelce - prawdopodobnie da im utrzymanie.
Tutaj mecz z Espanyolem sprzed paru lat - co to za porównanie (?) Espanyol grał o nic, był w kiepskiej formie, więc dostali baty. Naprawdę nie ma czego szukać w historii, bo jutrzejszy mecz będzie pisał nową, która może się sporo różnić.
Argument, że zagrają dla Xaviego, jest argumentem marnym. Tutaj oczekiwałbym czegoś więcej od typera.
Reasumując raz jeszcze:
Wszelkie handicapy w stronę Depor - dla mnie nie mają sensu. Nie daj Boże Barcelonie będzie się chciało faktycznie dobrze pożegnać sezon, Messi będzie grał swoje i strzelał nieprawdopodobne gole, to z Depor wyleci powietrze i tu nawet +4/+5 mogłoby nie być pokryte przez Los Turcos.
A jeśli Almeria będzie dostawała baty, a Eibar też nie będzie wygrywał to Deportivo może ten mecz przegrać.
Suche zwycięstwo Barcelony nie ma sensu - kurs za niski na takie ryzyko. Jak wygrają to z minimum handi -1.5. Deportivo gdy będzie przegrywać będą musieli zrobić coś, by wyrównać, więc kontry mogą ich zabić.
Ja wielkich pieniędzy w to spotkanie nie wkładam, ale wolę zaryzykować na te 0-0 ht, tudzież X2, gdzie kursy są wysokie i ryzyko też IMO dość podobne, to zdecydowanie biorę te większe kursy. Matematyka nauczyła mnie, że 1.2 < 4.
-----
INNE MECZE:
Villarreal ma braki w ofensywie. Gra o nic, więc jak mają się przeciwstawić Baskom na Nuevo San Mames? Kursy na wygraną Bilbao bardzo siadły, ale zastanowiłbym się również nad czystym kontem gospodarzy. Remis Baskom nic nie da, jeśli Malaga osiągnie w swoim spotkaniu 3 punkty, także nawet minimalne 1:0 powinni trzymać w tym spotkaniu.
----
Levante - Elche
Tutaj widzę brak najlepszego strzelca Elche - pauza za kartki Jonathasa. Mimo wszystko to cały czas totalny no bet. Levante jak i Elche swoje już w tym sezonie zrobili. Jeśli już coś grać, to może jakiś remis?
-----
Celta Vigo - Espanyol
Tu rzuciła mi się w oczy bardzo mocno niska linia kartkowa.
o/u 4? Are u kidding me? Jakby nie patrzeć mecz o pietruchę, ale też o być może
LE - jeśli 8 miejsce da awans. Myślę, że walki nie zabraknie, więc over 4 to biorę.
Obie drużyny w podstawowych składach, chcą jeszcze powalczyć. Do tego nie brakuje w obu teamach ostrej gry.
o4 AH cards @1.90 bet365 5
------
Wracając jeszcze do meczu Granada - Atletico to:
Brak Mandzukica, Turana mocno odczuwalny w ofensywie.
Zagrać mają w pomocy Koke, Tiago, Gabi, Raul Garcia, Saul. Bez skrzydłowych, maksymalnie ściśnięci - wiadomo do czego dążą.
Granada weźmie remis i wszyscy będą happy. Kursy nawet dochodzą do ~2, to o czymś świadczy.