>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

38 kolejka Primera Division 16 maja 2010r.

Status
Zamknięty.
P 95

piotrek_

Forum VIP

16.05.2010r.

Kursy wklejone ;) jakby ktoś nie zauważył tych poniżej .

W związku , że jest to ostatnia kolejka mam nadzieję, że wszyscy przyczynią się do licznego typowania , analiz i przynajmniej do krótkiej wypowiedzi na temat nadchodzących spotkań ostatniej kolejki w tym sezonie Primera Division. Kursy nie są jeszcze znane z wiadomych względów. Dopiero wczoraj zakończyła się 37 kolejka.
Nie mniej, zachęcam już jeśli nie do typowania to do dyskusji, przede wszystkim na temat takich meczów jak
Zaragoza - Villarreal oraz Atletico Madryt - Getafe. W zależności od wyników tych spotkań to Villarreal bądź drużyna Getafe będzie świętować awans do LE. Ciekawie się zapowiadają mecze , w których stawką jest pozostanie w Primera Division. Mam na myśli Malagę, która gra z Realem oraz przede wszystkim Tenerife , które zagra na wyjeździe z Valencią. Pomimo tego , że to ostatnia kolejka może się tu jeszcze bardzo wiele zmienić, zarówno w dole tabeli,
jak i w środku i w TOP 6.

-- Dlatego , piszcie , komentujcie byleby to było poparte konkretnymi argumentami. --

kuba_rmcf91 0

kuba_rmcf91

Użytkownik
Malaga - Real Madryt(-1)
Stawiam na zdecydowane zwycięstwo gości, gdyż mają jeszcze matematyczne szanse na zdobycie tytułu Mistrzowskiego Primera Division. Ostatnie swoje mecze wygrali dość wysoko. Po pierwszych połowach ich gra nie była powalająca, ale potencjał w ataku pokazany w dwóch drugich połowach doprowadził do tego, że z wyników 1:1 udało im się odnieść zwycięstwa wynikami 4:1 i 5:1. W doskonałej formie są: Ronaldo, Higuain, Gago, Ramos i Iker Casillas, czyli ludzie odpowiedzialni za konstruowanie i rozbijanie akcji rywala. Duet Ronaldo - Higuain jest najskuteczniejszy w całej historii Realu Madryt. Malaga nie może byc pewna, że zostanie w La Liga na kolejny sezon, ponieważ 4 drużyny mają taką samą ilość punktów i w razie wpadki, Malaga musi liczyć że niżej notowani rywale poniosą porażki w swych meczach. Rozpędzony Real powinien wygrać bezproblemowo z nie najlepiej spisującą się Malagą. Pobicie ranicy 100 goli w jednej z najsilniejszych lig świata robi wrażenie. Uważam, że Real odniesie zdecydowane zwycięstwo i będzie liczył na potkniecie Barcelony. Szanse na mistrzostwo są bardzo małe, ale jednak są i należy walczyć do ostatniego gwizdka i wygrać pewnie ten mecz i pożegnać się z ligą w sposób godny najlepszego klubu XX wieku.

kuba_rmcf91 0

kuba_rmcf91

Użytkownik
Mallorca - Espanyol
Mallorca u siebie to bardzo groźny zespół. Pokazał charakter w niejednym spotkaniu. Tracą 1 punkt do Sevilli, zapewniający grę w Eliminacjach do Ligi Mistrzów. Espanyol ostatnio spisuje się poniżej oczekiwań i w tym należy szukać zwycięstwa Mallorci. Mallorca moze zagrać na luzie, zapewniony ma udział w LE, gdyż Getafe ma 4 punkty straty do niej, więc jedynie co to mogą sporo zyskać dzięku temu meczowi. Myślę, że ten ostatni mecz w sezonie zagrają na 100% i pokażą, że nie bez przyczyny sa na miejscu w Lidze Hiszpańskiej.

P 95

piotrek_

Forum VIP
Myślę, że ciekawie będzie wyglądał typ na OBIE STRZELĄ w Valencii. Nie wiadomo czy Valencia da drużynie gości bilet do tego by zostać w PD. Wiązało by się to z druga porażką z rzędu i kończeniem sezonu z tą porażką na własnym stadionie.
W meczu Almerii z Sevillą również widzę typ, OBIE STRZELĄ. Sevilla nie będzie chciała tak beznadziejnie kończyć sezonu i zapewne głównym celem będzie wygrać z Almerią. Poza tym jak Mallorca wygra to nie utrzymają 4 miejsca. Mimo wszystko ten typ to będzie dobra inwestycja. W obu drużynach jest wiele bramkostrzelnych piłkarzy , którzy na pewno uraczą nas golami.
Co do meczu Mallorca - Espanyol, to myślę, że Handicap -1,5 to również będzie ciekawie wyglądać choć pewnie bardzo niski kurs będzie. Mallorca będzie chciała zwieńczyć sezon wygraną a być może wywalczyć miejsce w walce w LM, gdyż Sevilla na chwilę obecną okupuje miejsce premiowane grą w LM. Ciekawym typem będzie w tym meczu również , że strzeli Aritz Aduriz.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
O ile jest to historyczny sezon jesli chodzi o walke Mistrza Hiszpani dawno nie widziałem tak zacietej rywalizacji o Mistrza jak w tym sezonie Mistrz zostanie wyłoniony dopiero w ostatniej kolejce zwylke sprawy przesądzały się 5 kolejek przed zakonczeniem sezonu a nawet w czesniej druga sprawa to ilośc punktów które zdobyły Barcelona i Real jesli oba zespoły wygrają to skonczą odpowiednio z 99 punktami i 98 punktami co jest z pewnoscią rekordem jeśli chodzi o zdobycze punktowe ostatnia kolejka zapowiada sie ciekawe bo jest pare ciekawych spotkań :

Malaga - Real Madryt typ 2
z pewnoscią real będzie chciał wygrać to spotkanie jesli myślą o Mistrzostwie muszą to spotkanie wygrac więc zbytnich szans gospodarzą nie daje ponieważ sprawa w tym wypadku jest oczywiscta
Barcelona:Valladolid typ 1
Mallorca:Espanyol typ 1

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Są jako takie kursy to wrzucę.Oferta Unibetu.

,

--------------------------------------------------------------------------

A więc mamy jeszcze kilka drużyn, które mają o co walczyć jeszcze.Przede wszystkim Sevilla będzie chciała zachować pozycję, która premiują ją do gry w LM.Goni ich Mallorca, która raczej powinna pokonać na Balearach nie walczący o nic Espanyol.
Co do samej Sevilli to jest kilka rzeczy, które za nimi przeważają, ale zaś z drugiej strony nie grają oni z byle kim bo Almeria jest bardzo groźną drużyną, a pod sam koniec sezonu chcą pokazać się jeszcze z dobrej strony.Świadczy o tym przede wszystkim pokonanie Villareal czy remis na Tenerife.Zaś goście mimo, że przegrali z Barceloną to grali w 10 i strzelili dwie bramki.Trudno jest mi wytypować w tym spotkaniu zwycięzce mimo, że wskazuję raczej na Sevillę to ja pokusiłbym się jednak o zagranie jakiegoś overu bramkowego oraz na pewno typu gdzie obie drużyny strzelą po bramce.Jest to na pewno realne bo tu i tu są inklinacje do gry ofensywnej, a że jest to onstatnia kolejka to nie będzie kunktatorstwa i kalkulacji.

Moje propozycje :
Both team to score - TAK
Over2.5

Niestety nie ma jeszcze kursów.

--------------------------------------------------------------------------

I drugi typ to dla mnie zaskoczenie, atakowałbym śmiało DNB na Atletico.Mimo, że mają Puchary to w lidze nikomu nie odpuszczają, przyzwoita forma mimo, że nie grają podstawowi piłkarze.Na pewno w zasięgu mają Getafe i seria ich spotkań na Calderon jest korzystna, będą chcieli pożegnać się godnie z kibicami i podnieść morale zespołu przed najważniejszymi potyczkami sezonu dlatego opcja DNB po świetnym kursie jest bardzo realna.

Moja propozycja :

Atletico Madryt - Getafe DNB 1 @ 2.16 / Unibet

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ciężko jest mi coś ciekawego wynaleźć na ostatnią kolejkę. Barcelona i Real z całą pewnością powinny sięgnąć po trzy punkty, ale grać typy na zwykłe zwycięstwa ? Zastanowię się...
Valladolid i Malaga walczą o utrzymanie to z jednej strony wyniki wcale nie muszą być wysokie, ale z drugiej różnica klas spora...
W Pampelunie może zapunktuje konkretnie Xerez, które przed spadkiem może uratować tylko zwycięstwo i korzystny układ innych gier.
Ciekawe jak to wszystko wypadnie, ja póki co pozostaję bez pomysłów.

bulaa 20

bulaa

Użytkownik
Dobrym meczem z dosc wysokim kursem wydaje się być Saragossa - Villareal.
Goście grają o LE korespondencyjnie z Getafe, które jedzie na Vicente Calderon.W moim odczuciu ŻŁP ma duze szanse na zwycięstwo z nie grającym już o nic Realem.
Inny mecz, który wpadł mi w oko to Valencia - Tenerife.Myślę, że tu spokojnie można pokusić się on typ, że obie strzela lub goście strzelą.Gracze z Teneryfy desperacko walczą o utrzymanie, a gole wbijali juz Barcelonie więc z Valencią nie powinni mieć problemów.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Mecz: Atl. Madrid - Getafe
Data: 15.05.2010 20:00
Typ: 1
Kurs: 4.85
Bukmacher: Bwin
Analiza: Dzisiaj o godzinie 20:00 rozegrany zostanie bardzo interesujący mecz Primiera Division pomiędzy dwiema dobrymi zespołami, a będą nimi Atletico Madryd oraz Getafe. bukmacherzy w roli faworyta stawiają zespół gości, jednak ja wierzę, że Atletico wygra ten mecz. Kurs jak na tak dobry zespół bardzo kuszący, więc warto spróbować. Atl. Madrid zajmuje w lidze 9 miejsce z dorobkiem 47 punktów. Dotychczas wygrali 13 meczy, 8 remisując oraz ponosząc 16 porażek. Ich rywalem będzie getafe, któro walczy jeszcze o Ligę Europejską. Obecnie zajmują oni 6 miejsce, co gwarantuje im występ w LE. Mają 55 punktów, czyli tyle samo co zajmujący siódmą pozycję Villareal. Walka toczy się pomiędzy tymi drużynami i będzie pewnie zacięta. Szczerze mówiąc, Getafe nie może liczyć na łatwy mecz na wyjeździe z Atl. Madrid i może nie wystąpić w przyszłym sezonie w Lidze Europejskiej. Atl. Madrid walczy jeszcze z Deportivo La Coruna o 9 pozycję i jeśli uda się Atl. Madrid wygrać najbliższy mecz, pozostaną na 9 miejscu, ponieważ Deportivo La Coruna ma co prawda tyle samo punktów, jednak ich bilans bramkowy to 11 bramek na niekorzyść dla Deportivo La Coruna w porównaniu z Atletico. Tak więc stawiam na Atletico!!!

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Niby to już ostatnia kolejka i tylko nieliczne zespoły grają o coś, ale do wyboru są tylko albo mecze ze śmiesznymi kursami albo takie, gdzie tak na prawdę wszystko się może zdarzyć. Jednakże jedno spotkanie przykuło moją uwagę, głównie ze względu na wystawione na nie kursy:
Valencia - Tenerife
Nietoperze teoretycznie o nic już nie grają, mają zapewnione 3. miejsce na koniec sezonu. Z kolei dla przyjezdnych jest to mecz o życie, bo na razie są pod kreską. Można się uśmiechnąć widząc kurs 2,2 na gospodarzy, ale jest to spowodowane oczywiście tym, że to gościom powinno bardziej zależeć na zwycięstwie. Pytanie tylko czy tak się właśnie stanie? Czy Valencia rzeczywiście nie przyłoży się do meczu i im odpuści? Jakoś nie mogę w to uwierzyć. To ostatnie spotkanie w tym sezonie, więc wypadało by godnie pożegnać się z kibicami, a dla niektórych piłkarzy może być to ostatni mecz w barwach Valencii - myślę tu szczególnie o Villi, Silvie czy Macie. Nie powiem nic odkrywczego, jeśli stwierdzę, że Nietoperze przewyższają Tenerife o co najmniej klasę i mam nadzieję, że pokażą, iż nie jest to tylko klasa piłkarska. Dlatego też z miłą chęcią zagram na Villę i spółkę po tym niesamowicie wysokim kursie.
Valencio! Nie ma takiego odpuszczania! :grin:

hypo21 0

hypo21

Użytkownik
Co przemawia za Valencia to fakt, ze ostatni mecz w karierze rozgrywac bedzie Baraja. W tym wypadku zawodnicy chyba postaraja sie, by pozegnac legende klubu w godny sposob i nie odpuszcza tego meczu.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna
Obie ekipy o nic już nie walczą. Goście wygrali tylko 1 z 11 ostatnich meczy. Miało to miejsce tydzień temu, kiedy pokonali u siebie walczącą o LM Mallorcę. Mimo ostatnich słabych występów zajmują dość wysoką 10 lokatę. Jest to zasługa rundy jesiennej, gdzie grali o niebo lepiej aniżeli teraz. Los Leones zajmują natomiast 8 lokatę i nie mają już szans na awans do LE. Jest to tzw mecz o pietruszkę. Bilbao tydzień temu wyjechali z Santiago Bernabeu z bagażem 5 goli. Strzelili natomiast tylko jedną, ale za to grali od około 20 minuty w dziesiątkę i przez większość meczu utrzymywali rezultat remisowy. Pierwszy mecz obu ekip zakończył się wynikiem 3:1 na korzyść piłkarzy z Estadio Municipal de Riazor. Wydaję mi się, że żadna z ekip nie będzie walczyła o dobitne zwycięstwo i raczej będzie to remisowe spotkanie. Po meczu z Mallorcą odważę się powiedzieć, że faworytem tego spotkania są goście.
Bilbao - La Coruna +1 @ 2.00

isenor 7

isenor

Użytkownik
Spotkanie:Malaga - Real Madrid
Typ:eek:ver 3,5
Kurs: 1,72
Bukmacher:betsson
Analiza

Malaga a Real, kto lepszy?Bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie podczas ostatniej kolejki hiszpańskiej Primera Division. Jutro w godzinach wieczornych na Juan Ramon Muniz miejscowa Malaga podejmie Real Madryt. Ów mecz będzie dla tych obu drużnych spotkaniem nadziei dla obu drużyn. A mianowicie Boquerones chcą w tym spotkaniu zdobyć komplet punktów co by przybliżyło ich w utrzymaniu się, zaś Real czeka na potknięcie Barcy i wygranie w tym meczu co by dało im tytuł mistrzowski. Lecz sami zawodnicy obu tych drużyn nie mają, złudzeń, że to jest raczej nie wykonalne. Boquerones obecnie z dorobkiem 36pkt, zajmują siedemnasta pozycję w ligowej tabeli. Podopieczni Juana Ramon Muniza na La Rosaleda grają dobrze. Bowiem na osiemnaście spotkań rozegranych na własnym obiekcie wygrali pięć. Ponadto siedmiokrotnie remisowali oraz sześć razy musieli uznać wyższość rywali. Zawodnicy Malagi w ostatnich sześciu spotkaniach zdobyli pięć punktów! W zupełnie innym położeniu znajdują się ich jutrzejsi rywale. Królewscy z 95pkt, na swoim kącie zajmują drugą pozycję w hiszpańskiej Primera Division. Podopieczni Manuela Pellegriniego poza Santiago Bernabeu grają bardzo dobrze. Bowiem na osiemnaście spotkań wyjazdowych wygrali aż trzynaście. Ponadto dwukrotnie remisowali oraz trzy razy zaznali gorycz porażki. Zawodnicy Realu Madryt w ostatnich sześciu spotkaniach ligowych zdobyli osiemnaście punktów. Jak już podkreśliłem, oba kluby mają o co grać. Zawodnicy Malagi będą chcą się utrzymać w lidze. Lecz obecnie ich pozycja w tabeli daje ten cel ale jutro Santander ma spotkanie z S.Gujon i z pewnością może je wygrać co spowoduje, że Malaga spadnie do klasy rozgrywkowej niżej. Warto jest podkreślić, że ostatni raz komplet punktów zdobyli ponad dwa miesiące temu. Zaś w ostatnich spotkaniach zazwyczaj remisowali. Patrząc na ich grę to w zupełności nic nie pokazują. Królewscy z pewnością liczą na potknięcie Barcelony w spotkaniu z Realem Valladolid. Patrząc na to obiektywnie, to jest to praktycznie nieralny scenariusz.Lecz Real po niezbyt dobrym początku gra bardzo dobrze. Real od prawie trzech miesięcy wygrywa spotkanie za spotkaniem oprócz Derbów z Barceloną, które przegrali 2-0. I to właśnie tamta porażka zdecydowała o tym, że Barca po raz kolejny zdobędzie tytuł mistrzowski. Do tego bardzo skutecznie. W całym sezonie w spotkaniu z Realem aż w 68% padały więcej niż dwie bramki!! W głównej mierze jest to zasługa Gonzalo Higuain oraz Cristiano Ronaldo. Ten pierwszy ma 37 trafień w lidze, zaś CR o jedno mniej. Uważam, że Portugalczyk podobnie jak w innych spotkaniach będzie chciał strzelić kilka bramek. Przede wszystkim, aby zostać najlepszym strzelcem Królewskich w tym sezonie. Czytając wywiady z nim to potwierdza moją tezę. Dla porównania najlepszy strzelec gospodarzy- Duda ma siedem trafień. Sytuacja kadrowa obu ekip na to spotkanie wygląda następująco. W ekipie gospodarzy nie zagrają kontuzjowani obrońcy Weligton i Manolo Gaspar. Wśród Królewskich urazy leczą Raul, Rafael van der Vaart oraz od dłuższego czasu kontuzjowany Pepe. W ostatnich latach obie ekipy spotykały się na La Rosaleda ośmiokrotnie. Pięc z tych spotkań wygrywali Królewscy zaś trzy razy padał remis.W rundzie jesienniej na Santiago Bernabeu po dwóch bramkach CR. Real wygrał 2-0. Patrząc, na formę strzelecką Królewskich w ostatnim czasie to w tym spotkaniu padnie kilka bramek. Z pewnością każdy inny wynik niż zwycięstwo Realu byłoby sensacją kolejki. Stawiam na pewną wygraną Realu!! HALA MADRID!!

Przewidywane składy:

Malaga: Munua - Mtiliga, Gamez, Stepanov, Orozco, Benachour, Fernando, Apono, Duda, Obinna, Toribio

Real: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Gago, Alonso, Guti, Kaka, Higuain, Ronaldo

Ostatnie sześć spotkań Malagi:
08/05-10 Primera Division Getafe vs. Malaga 2:1
05/05-10 Primera Division Athletic Bilbao vs. Malaga 1:1
01/05-10 Primera Division Malaga vs. Sporting Gijon 1:1
25/04-10 Primera Division Mallorca vs. Malaga 1:1
18/04-10 Primera Division Malaga vs. Valladolid 0:0
14/04-10 Primera Division Osasuna vs. Malaga 2:2

Ostatnie sześć spotkań Realu Madryt:
08/05-10 Primera Division Real Madrid vs. Athletic Bilbao 5:1
05/05-10 Primera Division Mallorca vs. Real Madrid 1:4
02/05-10 Primera Division Real Madrid vs. Osasuna 3:2
24/04-10 Primera Division Zaragoza vs. Real Madrid 1:2
18/04-10 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 2:0
15/04-10 Primera Division UD Almeria vs. Real Madrid 1:2

P 95

piotrek_

Forum VIP
- VS -

16.05.2010r. - godz. 19:00
Ostatnia kolejka przyniesie zapewne również wielkie emocje, chociażby z tego względu , że Tenerife wciąż walczy o pozostanie w Primera Division. Pozostałe drużyny jak Valladolid czy też Malaga nie mają raczej większych szans na pozostanie . Mimo wszystko dzisiejszy mecz pomiędzy Valencią a Tenerife to będzie ogromny dylemat dla drużyny gospodarzy. Niewykluczone, że bardzo by chcieli w bardzo ładny sposób pożegnać sezon oraz Rubéna Baraji . Tenerife przyjedzie na Estadio Mestalla bardzo zmobilizowana z wielką nadzieją na świętowanie pozostania w La Liga. Dzisiejszy mecz szykuje się nam zatem niezwykle ciekawie . Zdecydowanie drużyna Valencii , która ma zapewnione 3 miejsce nie będzie chciała pozbawiać bezlitośnie drużyny Tenerife możliwości gry w Primera Divison .
Trener jednak w wywiadzie podkreślił , że chcą ten mecz wygrać i zakończyć sezon z dorobkiem
71 pkt. Jak wszyscy dobrze wiemy, nie zawsze to co powie trener ma odzwierciedlenie na boisku. Trudno dokładnie i obiektywnie analizować dzisiejszy mecz gdyż , osobiście czuję, że może się dzisiejszy pojedynek zakończyć rezlutatem remisowym . Drużyna z Valencii dobrze wie, że o nic wielkiego nie walczy a może tym samym pozbawić marzeń drużynę gości. Tenerife co prawda na wyjeździe gra fatalnie gdyż wygrali zaledwie jeden raz, zremisowali 3 razy a reszta to aż 14 porażek. Strzelili 14 goli i stracili aż 44. Wiadomo, że Valencię bardziej satysfakcjonowałoby zajęcie 3 miejsca z dorobkiem 71 pkt a nie 69 czy też 68. Dzisiejszego dnia piłkarze Tenerife wspólnie wybrali się na spacer po Valencii aby być wieczorem mocno skoncentrowanym a przy okazji wcześniej się zrelaksować. Wiedzą , że wszystko zależy od tego na ile im drużyna gospodarzy pozwoli i na ile oni wykorzystają ich błędy. Drużyna z Wysp Kanaryjskich wydaję się być , bardzo solidną drużyną chociażby z tego powodu , że spisuje się najlepiej na własnym stadionie spośród wszystkich potencjalnych i pewnych spadkowiczów . Piłkarze, podkreślali wielokrotnie , że pozostanie w La Liga to dla nich bardzo ważny cel w tym sezonie . Niestety nie udało im się do końca zrealizować wcześniej założonego celu ale jest on jeszcze możliwy do spełnienia, tylko dzisiaj wieczór na Estadio Mestalla. W związku z tym, ja dzisiaj sądzę, że Valencia wybierze bardziej kompromisowe podejście do tego meczu i pozwoli drużynie CD Tenerife godnie zakończyć ten sezon z nowymi nadziejami na przyszły.​
Moje typy:

REMIS -- @ 3.75 Pinnacle
Obie strzelą -- @ 1.55 Bet365
DW : 1:1 ---- @ 7.25 Bwin

Villa strzeli ---- @ 2.00 Bwin

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Valencia vs. CD Tenerife typ 1 @ 2.00

Od razu zacznę od tego ,że nie sądzę by &#39;&#39;Che&#39;&#39; miało się podłożyć w tym meczu dla beniaminka a jako plus czy jakiś atut nie pisałabym ,że zagrają lepiej bo to pożegnalny mecz legendy klubu.. Zagrają swoją piłkę bez żadnych podtekstów. Gospodarze na Estadio de Mestalla w tym sezonie przegrali tylko raz a jedyne co może łączyć rywali w dzisiejszym meczu to fakt ,że Teneryfa tylko raz wygrała na wyjedzie przy czym zdarzało się jej zbierać na wyjazdach niemiłosierne baty. Miejscowi po trzech zwycięstwach rzędu nad Deportivo La Coruña (1-0), wyjazdowym (0-2) z Espanyol Barcelona oraz (3-1) Deportivo Xerez przegrali mecz przed tygodniem na wyjedzie z walczącym do końca o europejskie puchary Villarealem (0-2) a tym co wypadło w rozrachunku końcowym na niekorzyść &#39;&#39;Che&#39;&#39; nie był tylko fakt że przegrali ale to jak przegrali bo w 71-minucie za drugą żółtą kartkę wyleciał J. Llorente (strzelec bramki na 2-0) a trzy minuty już za czystą czerwoną kartkę wyleciał Joan Capdevila. Z kolei rywale robią co mogą by utrzymać się w la lidze a wyniki bywają przeróżne. Tak dość szczęśliwie udało się pokonać u siebie Racing Santander (2-1) ,czyli bezpośredniego kandydata do spadku by w następnej kolejce przegrać na wyjedzie aż (1-4) z Barceloną by tydzień temu w Sobotę bardzo szczęśliwie zremisować na własnym obiekcie z Almería a bramkę na wagę punktu w ostatnich minutach strzelił Nino. Podopieczni Hiszpańskiego szkoleniowca J. Luis Oltry do dzisiejszego spotkania przystąpią bez rezerwowego obrońcy Aitor Nunez (5/0) a jako występ niepewny ocenia się grę rezerwowego napastnika Dinei (22/0) ,który mimo gry w ponad dwudziestu spotkaniach zaliczył jedynie niespełna 500-minut gry. Drugim z niepewnych jest Kameruński pomocnik D. Kome (29/0). Valencia już na pewno zajmie trzecie miejsce w lidze i w przyszłym sezonie zobaczymy ja w eliminacjach ligi mistrzów i oby na nią nie trafił mistrz polski Lech Poznań ????. U. Emery nie będzie mógł skorzystać z usług J. Mathieu (16/1), Dealbert (24/0) a niepewny swojego występu jest kolejny z obrońców Alexis (23/0). Stawiam na skromne zwycięstwo &#39;&#39;Che&#39;&#39;

mateo55 0

mateo55

Użytkownik
Spotkanie:Malaga - Real Madryt 1/2
Typ:2
Kurs:1.70
Buk: unibet
Analiza:
&quot;Galacticos&quot; walczą o mistrza wraz z Barceloną i po prostu muszą dziś wygrać, bez żadnego kalkulowania po prostu wygrać, gdyż jest to ostatni mecz i ostatnia szansa na tytuł w tym sezonie. Mają jeden punkt straty zatem muszą zdobyć 3 punkty i liczyć na potknięcie Barcy, co akurat nie będzie łatwe, ale muszą wierzyć w to, że zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu da im mistrza kraju. Oczywiście myślę, że C. Ronaldo strzeli gola a może nawet dwa, jak to czyni niemal w każdym spotkaniu, oprócz tego również zwykłe statystyki przemawiają na korzyść gości, a mianowicie: ich bilans na wyjazdach 13-2-3 i bilans gospodarzy u siebie 5-7-6, i choć dla malagi to mecz o życie bo mogą spaść w przypadku porażki to real ma ważniejszy cel jest silniejszą drużyną i nie pozwoli by taka szansa została zmarnowana przez nich samych, jeśli już to przez to, że Barca zdobędzie komplet punktów i wówczas nawet ich wygrana nic nie da, jeszcze do tego można dołożyć że &quot;królewscy&quot; pokonali u siebie Malagę 2:0.

finishline 0

finishline

Użytkownik
Spotkanie: Barcelona vs Valladolid
Typ: Under 3,5
Kurs: 2,40
Buk: Bwin
Analiza:
Ostatnia kolejka sezonu, Barcelona na pewno będzie chciała wygrać żeby nie oglądać się na Real Madryt. Taka sama sytuacja jak w polskiej lidze, tez jeden pkt przewagi, tez lider gra u siebie i tez musi wygrac zeby nie miec watpliwości. Ale to jest nie ważne, Barca, że wygra to nie mam wątpliwości, jednak wynik 3-0 to chyba maximum na dziś. Równiez wątpie że Real V. strze dziś gola. Gospodarze są ostatnio na gazie. 5 zwycięstw z rzędu, i to zwycięstw dość przekonywujących. 4-1 z Teneryfą i Villarealem może zrobić wrażenie. W formie jest Bojan Krkić, ostatnie 3 mecze to jego 3 bramki. Leo Messi, on jest jakimś kosmitą. 5 bramek w trzech meczach. Myslę, że dziś ten duet ustrzeli z trzy brameczki gościom. Na więcej bym nie liczył. Valladoid jeszcze walczy o utrzymanie, a więc stawka tego meczu jest bardzo wysoka. Goście muszą zdobyć choćby jeden punkt żeby ich główni rywale czyli Santander i Malaga również musiały wywieźć pkt ze swoich meczów. Jak mówiłem stawka wysoka, ale goli zbyt wiele nie będzie

P 95

piotrek_

Forum VIP
- VS -

16.05.2010r. - godz. 19:00

Mimo wszystko, bardzo ciekawy pojedynek pomimo tego, że Real jest tu zdecydowanym faworytem. Dobrze wiemy, że Real nieraz miewał duże problemy z dosyć średnimi drużynami a nieraz nawet ze spadkowiczami. Ostatnio Casillas prawie w każdym meczu wyjmował przynajmniej raz piłkę z siatki. Obrona Realu mimo wszystko ostatnimi czasy jest strasznie chaotyczna i przede wszystkim często doprowadzają do tego, że rywale mają bardzo prostą drogę do tego by strzelić bramkę a przynajmniej postarać się stworzyć sytuację bramkowe. Real pomimo iluzorycznych szans na triumf w lidze bo przecież mało kto dopuszcza myśl, że Barcelona może zawieść dzisiejszego wieczoru z Valladolid, nie tracą nadziei i chcą przypieczętować jak nie 1 miejsce to drugie, pewną wygraną i zakończyć ten niestety nieudany sezon. Już za niedługo, na Estadio La Roseleda zobaczymy tradycyjną 11 drużyny Realu. Ronaldo wraz z Higuainem na pewno postarają się coś strzelić. Trzeba podkreślić , że Ronaldo ze swoim kolegą z zespołu walczą o 2 miejsce króla strzelców w La Liga. 1 miejsce zdobędzie niewątpliwie Messi. Obecnie Ronaldo ma 26 strzelonych goli a Higuain 27. Zatem pomimo tego, że dzisiaj drużyna Malagi zapowiedziała, że będzie twardo stawiać opór to Ronaldo i Higuain zapewne postarają się rozwiązać worek pełen goli i myślę, że jeżeli strzelą gola jako pierwsi , będziemy dziś świadkami festiwalu bramek , zatem warto w tym meczu zastanowić się nad typami over i kto strzeli bramkę.

Moje typy:

Over 3,5 -- @ 1.85 bwin

Ronaldo strzeli 2 gole lub więcej -- @ 3.00 Bet365

Real Handi -1,5 --- 1.90 bet365

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Bo ja wiem czy zasłużenie na pewno szkoda Realu było blisko ;-).

Może potem przyjdzie czas na jakieś małe podsumowania sezonu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom