Legia - Lechia
Ilość fauli powyżej 32,5 @1,8 Totolotek
Ilość żółtych kartek powyżej 5,5 @1,7 Fortuna
Ostatni mecz sezonu, obie ekipy z szansą na mistrzostwo Polski, w lepszej sytuacji Legia, która jeśli wygra obroni tytuł bez względu na wynik meczu w Białymstoku. Obie drużyny w grupie mistrzowsjkiej zdobyły najwięcej punktów, po 14 oraz mają najszczelniejsze defensywy, Legia straciła jedną bramkę i to z rzutu karnego, a Lechia nie straciła żadnej. Ogólnie spodziewam się brzydkiego meczu z dużą ilością przerywanej gry w środku pola, ze względu na stawkę meczu nikt nogi nie odstawi, więc faule i mam nadzieję, że również kartki będą się pojawiać, a im bliżej końca meczu tym drużyna, której nie będzie szło będzie musiała rzucić wszystko na jedną szalę, stąd moje typy na ilość fauli oraz kartki.
Jagiellonia - Lech
1 DNB @1,7 Totolotek
ZWROT
Ilość kartek powyżej 5,5 @1,7 Fortuna
Drugi mecz, w którym się wyjaśni kto będzie reprezentował nasz kraj w pucharach w przyszłym sezonie. Dzisiaj idę bardziej w stronę gospodarzy, którym Lech najwyrazniej leży, bowiem na ostatnie 5 bezpośrednich pojedynków górą była za każdym razem Jaga, lech wydaje mi się, że może być największym przegranym tego sezonu, mogli jako pierwsi zapewnić sobie grę w Europie, ale jak pamiętamy przegrali finał Pucharu Polski z Arką i nadal muszą walczyć o kwalifikacje. Tutaj również spodziewam się brzydkiego meczu, takich piłkarskich szach, z dużą ilości ostrej gry oraz mam nadzieję...kartek, im bliżej końca meczu tym napięcie będzie rosło i niektórym puszczą nerwy, stąd typ na kartki, a poza tym liczę, że Jagiellonia podtrzyma passe zwycięstw nad drużyną z Poznania i przynajmniej nie przegra, dlatego typ podparty zwrotem w przypadku remisu.
Wisła - Termalica
1 @1,62 Totolotek
1H(-1,5) @2,3 Totolotek
Ostatnia koleja naszej
Ekstraklasy,gospodarze mają jeszcze szansę na 5 miejsce na koniec sezonu, Termalica po awansie do czołowej ósemki spuściła całkowicie z tonu i jest zdecydowanie najsłabszą drużyną z całej stawki, widać po nich, że chcą tylko dograć ten sezon do końca jak najmniejszym nakładem sił, Wisła ostatnio również nie zachwyca, ale fakt, że mają jeszcze szansę wyprzedzić Koronę, która zagra w Szczecinie + godnie pożegnać się z kibicami pod Wawelem, ogólnie myślę, że będzie to mecz overowy, a proponowany handicap powinien zostać pokryty przez Wisłę. Jeżeli chodzi o kontuzje to w Wiśle nie zagra nieobecny już od dłuższego czasu Sadlok, a w Termalice Gergel i Smuczyński. Jeżeli chodzi o H2H między nimi to do tej pory zagrali 6 razy, z czego 4 mecze wygrała Wisła i były 2 remisy, dzisiaj uważam, że Biała Gwiazda dołoży 5 wygraną, a popularne Słoniki na pierwsze zwycięstwo będą musieli poczekac co najmniej do przyszłego sezonu.
Pogoń - Korona
2 @3,55 Totolotek
Powyżej 2,5 gola @1,65 Fortuna
Obie drużyny po sezonie pożegnają swoich trenerów, dla części zawodników to też za pewne ostatni mecz w barwach obecnych drużyn, więc pewnie będą chcieli się pokazać i zwrócić na siebie uwagę potencjalnych nabywców, mecz bez ciśnienia, bardziej zmotywowana powinna być Korona, która raz, że gra ladniejszą piłkę niż Pogoń, a dwa, że bronią 5 miejsca na koniec sezonu, stąd typ na nich, drugi to mecze pomiędzy tymi drużynami często są overowe, na ostatnie 11 bezpośrednich meczy między nimi over ten poryty został w 8, więc liczę na podtrzymanie tej passy i dzisiaj.