>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

36 Kolejka Premier League 04-06.05.2013 + mecze zaległe 07-08.05.2013

Status
Zamknięty.
hakan 256

hakan

Użytkownik
&quot;Chodzi Ci zapewne o Sessegnon&#39;a.&quot;

Odniosę się do tego typu. Mam odmienne zdanie. Nie wiem dlaczego panuje takie przekonanie, że Wigan musi się utrzymać. Nie będą wiecznie zaliczać fenomenalnych końcówek sezonu. Mecz z WBA to był mecz 3za3. Pisałem o tym już, można poczytać kilka postów wyżej. Zresztą oglądałem ten mecz. Piłkarze WBA nie wykrzesali z siebie wszystkiego co mogli. Mecz bardzo wyrównany. WBA dwa razy obejmowało prowadzenie i dwa razy w ciągu 10 min od strzelenia bramki natychmiast oddawało gola Wigan. Trzecia bramka to kabaret, gdzie 4 czy 5 zawodników WBA stało jak kołki w polu karnym i nic nie zrobiło. W końcówce, gdzie gospodarze powinni cisnąć - to Wigan bardziej kontrolowało mecz. Więc Wigan nie jest wcale takie mocne jak się sądzi.
Co do meczu ze Swansea ja poczekam jeszcze i zobaczę co z kursami, ale już można zauważyć pierwsze symptomy masówki. W Bwin jest już 1,85. W dniu meczu może być nawet 1,75 i jest to kurs po prostu nie do przyjęcia. Dzięki temu na Swansea będzie ogromne value. Rozumiem, że Łabędzie nie grają o nic, ale też chcą jakoś zakończyć ten sezon, bo jak na razie w 7 spotkaniach z rzędu bez wygranej, a Wigan jest w ich zasięgu, ba - Wigan jest drużyną słabszą.
Tak, chodziło mi o Sessegnon&#39;a.
Piszesz jakoby mecz z WBA było spotkaniem 3za3, ale to jedynie domysł, żaden pewnik. Gdyby nie bezpieczne położenie WBA mogłoby nie być tak różowo i myślę, że w tym komforcie, leży sukces. Swansea to kolejny rywal, który ma dość bezpieczną sytuację.Te 7 spotkań bez wygranej Swansea może oznaczać, że Łabędzie spuściły z tonu, utrzymały się, wyżej nic nie osiągną, teraz byle tylko doczłapać do końca i pogrywać bez napinki. Liczba 7 tyczy się także ilości spotkań nie wygranych po za domem, ostatnie zwycięstwo końcem grudnia z Fulham. Teraz gdy Swansea ma praktycznie sezon z głowy nie sądzę, żeby spinali się na maxa, prędzej taka napinka może mieć miejsce gdy gra się z czołówką, ale to jedynie moja subiektywna ocena.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Nie chodziło mi o odpuszczanie meczu w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli że Chelsea wyjdzie, pogra, przegra i zejdzie z boiska. Nie. Chodziło mi o to, że wcale nie muszą się spinać tak bardzo. Ich urządza nawet remis. Miejsce w TOP 4 w dużej mierze rozstrzygnie się z Tottenhamem i jest to mecz teoretycznie ważniejszy, do tego zostało tylko 3 dni do tego meczu, a więc mało czasu.
Dla Fergusona nie liczy się nic innego niż wygrana, dla Beniteza teoretycznie też. Załóżmy jednak, że mecz skończy się remisem - Ferguson potraktuje to jak porażkę, a Benitez będzie się cieszył, bo kolejny raz utarł nosa Fergusonowi, a w drugiej kolejności będzie cieszył się ze zdobytego punktu, ważnego w walce o TOP 4. Może to głupio zabrzmi, ale Benitez wcale nie musi wygrać, żeby poczuć się jak zwycięzca.
Jeśli Benitez podejdzie do meczu ambicjonalnie, no to macie pełną rację - nie będzie odpuszczania i zagrają o zwycięstwo. Może się to jednak odbić na dyspozycji z Tottenhamem.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Ja dziś grałbym coś w stronę remisów.Dwa ciekawe spotkania i moim zdaniem ciężko wskazać wyraźnych faworytów.United Chelsea nie odpuści,a i The Blues mają o co walczyć(LM).Londyńczycy mają natłok spotkań w ostatnim czasie ale mają na tyle szeroką i dobrą kadrę,że sobie z tym nieźle radzą.MU natomiast nie gra tak często ale nie wierzę żeby dziś zagrali na takim samym poziomie jak w meczu z Arsenalem albo nawet gorzej.Dziś powinni być w dużo lepszej dyspozycji ,bo w końcu zagrają na własnym podwórku przed własnymi kibicami.W derbach Liverpoolu na pewno nie zabraknie walki,kartek i dużych emocji.Według bukmacherów faworytem jest Liverpool jednak ja szans Evertonowi nie odbieram.Myślę,że jedynym czynnikiem w którym The Reds będą mieli przewagę będzie ich stadion.Sportowo obie drużyny stoją na tym samym poziomie i obie prezentują się ostatnio bardzo solidnie.Bramkarz Evertonu Tim Howard powiedział ostatnio,że jego drużyna jest jeszcze w peletonie,który zmierza po miejsce gwarantujące udział w przyszłorocznej Lidze Mistrzów.Motywacji w takim spotkaniu na pewno nikomu nie zabraknie,bo przecież dochodzi do tego prestiż bycia na koniec sezonu wyżej od swoich sąsiadów.Tak jak wspomniałem na początku w obydwu spotkaniach stawiam na remisy:

⚽Liverpool vs Everton X kurs:3,20✅0:0
⚽Man Utd vs Chelsea X kurs:3,20⛔0:1///Blisko było:]

Bukmacher:WilliamHill

kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Anglia, godzina 14:30
Spotkanie: Liverpool - Everton
Typ: Liverpool
Kurs: 2.00
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dziś o godzinie 14:30 w lidze angielskiej, dwa bardzo ciekawe mecze, Manchester United - Chelsea Londyn, oraz Liverpool - Everton. Ja zajmę się meczem derbowym. Mimo, że Liverpool bez Suareza, to i tak jest faworytem, bowiem są to derby na Anfield, gdzie jest zawsze gorąco. Gospodarze to Liverpool obecnie 7 ekipa PL, The Reds po 35 kolejkach mają na swoim koncie 54 punkty, 14 zwycięstw, 12 zwycięstw, oraz 9 porażek, osiągnęli przy tym stosunek bramkowy wynoszący 67:42. Ostatnie 5 meczy Liverpoolu to 2 zwycięstwa, oraz 3 remisy. Pokonali w ostatniej kolejce na wyjeździe Newcastle 6:0, oraz również na wyjeździe Aston Villę 2:1. Remisy to u siebie 2:2 z Chelsea Londyn, oraz 0:0 i West Ham United. U siebie Liverpool spisuje się nieźle: 8 zwycięstw, 5 remisów, 4 porażki. Ostatnie 11 meczów Liverpoolu u siebie to: 7 zwycięstw, 2 remisy, oraz 2 porażki. Co do gości to jest to Everton 6 ekipa ligi ma po 35 kolejkach na swoim koncie 59 punktów: 15 zwycięstw, 14 remisów, oraz 6 porażek, osiągnęli przy tym stosunek bramkowy wynoszący 52:38. Ostatnie 5 meczy to: 2 zwycięstwa, 2 remisy, oraz 1 porażka. Zwycięstwa to mecze u siebie z Fulham, oraz QPR, porażka to z kolei konfrontacja wyjazdowa z Sunderlandem. Na wyjeździe Everton średnio: 4 zwycięstwa, 8 remisów, oraz 5 porażek. Ostatnie 5 meczy wyjazdowych to brak zwycięstwa po stronie Evertonu, a są to 2 remisy, oraz 3 porażki. Ogólnie Everton od 6 meczy wyjazdowych pozostaje bez zwycięstwa. Ostatnie 5 meczy Liverpoolu z Evertonem, gdy ci pierwsi są gospodarzami, to 3 zwycięstwa The Reds, oraz 2 remisy. Liverpool silny u siebie, Everton na wyjeździe słabo, nawet bez Suareza powinni przeważać i wygrać, a na pewno nie przegrać tego spotkania.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Sunderland - Stoke

Jedynym typem, który przychodzi mi do głowy na ten mecz jest under. Staram się nie grać zakładów under/over, bo często to po prostu loteria, jednak tym razem jest inaczej. Obie drużyny nie należą do tych ofensywnie usposobionych. Czas na garść statystyk. Sunderland u siebie w 17 meczach strzelił 18 bramek, a stracił 17. Łatwo policzyć, że średnio strzelają i tracą po bramce. Stoke na wyjazdach w 17 meczach strzelili 11 bramek, a stracili 21, co daje średnią 0,6 bramki strzelonej i 1,2 bramki straconej. Ogólnie Stoke jest najmniej bramkostrzelną ekipą w Premier League – potrafili pokonać bramkarza przeciwników tylko 31 razy w 35 meczach.
Ważnym czynnikiem powinny być też braki kadrowe w ekipie Sunderlandu. Jak wiadomo z powodu kontuzji od dłuższego czasu nie gra Fletcher – najlepszy strzelec Czarnych Kotów. Po jego kontuzji niektórzy spisali Sunderland na straty, bo bez Fletchera trudno było sobie wyobrazić w jaki sposób Sunderland będzie strzelał bramki. Di Canio odmienił nieco drużynę. Zaczęli grać bardziej agresywnie, w ataku także, czego efektem było rozgromienie Newcastle 3:0. Wynik ten nie jest do końca miarodajny, bo ostatnio wbić bramki Srokom, to żaden wyczyn, czego przykładem jest Liverpool i wynik 6:0. Ostatnio ofensywa opierała się w głównej mierze na Sessegnonie. On też nie zagra ze Stoke. W ostatnim meczu dostał czerwoną kartkę i pauzuje. Sessegnon strzelał ważne bramki w dwóch wygranych spotkaniach: z Newcastle (3:0) pierwszą bramkę, a z Evertonem (1:0) bramkę na wagę zwycięstwa. Na samej szpicy w ataku Sunderlandu gra Graham, ale jest to zawodnik z odzysku. W zimowym okienku transferowym odszedł ze Swansea, bo był za słaby i nie łapał się do składu. Także jego jakość jako napastnika jest wątpliwa. Potwierdzają to także liczby. W 8 spotkaniach w barwach Sunderlandu nie strzelił ani jednej bramki. Podsumowując, ofensywa Czarnych Kotów nie istnieje w tym momencie.

Ekipa Stoke wygrała ostatnio 2 spotkania i mają w tej chwili 40 punktów – czyli są względnie bezpieczni utrzymania. Myślę, że będą grać na remis, bo taki wynik ich na pewno zadowala.

Sądzę, że padnie tu max jedna bramka. Trudno wskazać faworyta i kto tą bramkę strzeli. Niewykluczone również, że mecz skończy się wynikiem 0:0. Jest to najbardziej prawdopodobny scenariusz. Ja pogram under 2 bramki. W razie dwóch bramek w meczu będzie zwrot.

Sunderland – Stoke ZWROT 1:1
Typ: under 2
Kurs: 2,06

Buk: Pinnacle

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Mi z kolei podoba się typ na Sunderland powyżej 1.5 kartki od B365 po kursie 2.00
Wiadomo w jakim położeniu jest Sunderland, wiadomo o osłabieniach w ofensywie i nikomu obca nie jest ostra gra tej ekipy. Sunderland nie może tego meczu przegrać bo w przeciwnym razie tchną tylko jeszcze więcej wiary w ekipę z Wigan, która we wtorek rozegra mecz ze Swansea,które nie gra o nic.
Terminarz dla Sunderlandu nie jest łaskawy bo po meczu ze Stoke, czeka na nich mecz z Southampton i wyjazd do Londynu na WHL. Teoretycznie nic złego nie powinno się stać Sunderlandowi bo jeszcze gorszą końcówkę sezonu ma Wigan ale aby nie drżeć do końca o pozostanie w lidze, gospodarze muszą co najmniej nie przegrać. Szykuje się typowo wyspiarski mecz walki a sędzia spotkania Pan Mason, ostatnimi czasy często sięga do kieszonki a jutro okazji do tego nie powinno mu zabraknąć.

Otrzymane punkty reputacji: +5
daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Sunderland nie ma co kalkulować oni MUSZĄ wygrać dzisiaj aby nie liczyć na innych z dna tabeli. Mało razy było, że przewidywało się undery i inne wynalazki a takie mecze zupełnie inaczej się toczyły. Dla mnie dzisiaj pewna jedyneczka po kursie 2.05

hakan 256

hakan

Użytkownik
na szybko:
Sunderland vs Stoke
Biorąc pod uwagę następujące aspekty
- osłabienia Sunderlandu, to jest, brak dwóch najlepszych strzelców ekipy: Flechtera oraz Sessegnona, którzy zdobyli blisko połowę bramek w tym sezonie - 18 przy 39 całej ekipy
- mocno zaniżony kursy na Czarne Koty vs kursy na drużynę przyjezdną
- fakt, że Stoke &quot;złapało wiatr w żagle&quot; wygrywając dwa ostatnie mecze, a przed nimi spotkanie z Tottenhamem, a byt w lidze jeszcze nie zapewniony, zatem pasowałoby podreperować dorobek punktowy przed tym ciężkim meczem z Kogutami i wykorzystać dzisiejsze osłabienia gospodarzy
- nie najlepsze nastroje w drużynie Sunderlandu po tym jak dostali srogie lanie 1-6 od Aston Villa, które także walczy o utrzymanie
Stoke x2 1,72 Bet365

pablo32 33

pablo32

Użytkownik
na szybko:

Sunderland vs Stoke

Biorąc pod uwagę następujące aspekty
- osłabienia Sunderlandu, to jest, brak dwóch najlepszych strzelców ekipy: Flechtera oraz Sessegnona, którzy zdobyli blisko połowę bramek w tym sezonie - 18 przy 39 całej ekipy
- mocno zaniżony kursy na Czarne Koty vs kursy na drużynę przyjezdną
- fakt, że Stoke &quot;złapało wiatr w żagle&quot; wygrywając dwa ostatnie mecze, a przed nimi spotkanie z Tottenhamem, a byt w lidze jeszcze nie zapewniony, zatem pasowałoby podreperować dorobek punktowy przed tym ciężkim meczem z Kogutami i wykorzystać dzisiejsze osłabienia gospodarzy
- nie najlepsze nastroje w drużynie Sunderlandu po tym jak dostali srogie lanie 1-6 od Aston Villa, które także walczy o utrzymanie

Stoke x2 1,72 Bet365
Popieram typ i sam go pograłem po kursie 1,74 na betsafe. Stoke mimo że jest na 11 miejscu, to mimo wszystko dalej nie ma zapewnionego bytu. Dzisiaj zdobywając chociażby punkt, zapewnią sobie miejsce w Premier League na następny sezon, a na pewno na dzień dzisiejszy jest to ich cel numer jeden.

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
Dyscyplina.Piłka Nożna - Anglia - FA Premier League
Spotkanie.Sunderland - Stoke
typ.under 1,5 2 polowa ✅
Kurs.1,5
Bukmacher.bet 365
Data.06.05.2013 g.21.00

Trudno się nie zgodzić z typem kolegi, który podszedł do tego meczu statystycznie- na pewno statystyki nie kłamią ale bywają mylące... spotykają sie 2 underowe ekipy, do tego goście graja bardzo słabo na wyjazdach 17 ( 2 - 6 - 9 ) 11 : 21 - 12 pkt. W szczególności jeśli chodzi o zdobywanie bramek.Czarne koty zostały rozbite na Villa park az 6-1- do dzisiejszego spotkania przystępują bardzo osłabieni; nie zagrają ważne kluczowe postacie tego zespołu, ci którzy mieli największy wpływ na grę co przekładało się na pkt i zdobywane bramki.Jak wiadomo z powodu kontuzji od dłuższego czasu nie gra Fletcher – najlepszy strzelec Czarnych Kotów. Sessegnon pauzuje za czerwona kartkę w zastępstwie w ataku ma grac Graham, który jeszcze nie strzeli gola dla Sunderlandu.Trudno liczyć na jakieś przełamanie z obydwu stron ,na pewno będzie to mecz walki. Gospodarze bardziej potrzebują pkt ich sytuacja nie do końca jest jeszcze jasna W tabeli. Po wysokiej porażce będą pałali chęcią rehabilitacji u siebie graja bardzo przyzwoicie 17 ( 5 - 6 - 6 ) 18 : 17 - 21 pkt. W pierwszym meczu było 0-0,Myślę ze dzisiaj każdy wynik możliwy, ale będzie mało bramek. Wpadł mi w oczy ciekawy zakład patrząc na problemy strzeleckie obu drużyn, kłopoty kadrowe i statystyki: under 1,5 w 2 połowie meczu wygląda ciekawie do jakiegoś dubelka w sam raz.W tym meczu raczej padnie mało bramek- możliwe 0-0 wiec jeden gol maks w drugich 45 minutach jest bardzo realne.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
A ja zaproponuję w mojej opinii ciekawy zakład na dzisiejsze spotkanie

Mecz: Sunderland - Stoke City
Typ: Więcej goli w drugiej połowie niż w pierwszej
Kurs: 2,05
Bukmacher: Fortuna

Zakład sprawdzony w weekend, gdzie zagrałem sobie szalony kuponik na sobotę: FUL - REA (1-5)*, NOR - AV (0-3), WBA - WIG (2-3), TOT - SOU (0-1), WHU - NEW (0-0). Pech chciał, że ostatni mecz zakończył się wynikiem 0-0. Kluczem w większości wypadków była walka o &quot;coś&quot;, jedynie w meczu Fulham postawiłem &quot;na czuja&quot;. Nie ruszałem meczu QPR, które jest tak słabe, że mogło dostać na początku kilka bramek i po zabawie oraz meczu Swansea, który był ciężki do przewidzenia.

Otóż przeważnie w sytuacji, gdy dwie drużyny walczą o wyższy cel (w tym wypadku utrzymanie) nie rzucają się od początku sobie do gardeł, tylko spokojnie się badają, z czasem próbując zdobyć bramkę. Podręcznikowy przykład to mecz Norwich z Aston Villą (drużyny przed meczem w niemalże bliźniaczej sytuacji jak dzisiaj Sunderland i Stoke), gdzie po pierwszej połowie było 0-0 i dopiero w drugiej połowie, kiedy drużyny zdały sobie sprawę z upływającego czasu rozpoczęły strzelanie. Liczę, że dzisiaj również tak będzie, a że mamy do czynienia z raczej defensywnie usposobionymi ekipami (może Di Canio oraz nóż na gardle pozmieniały coś w mentalności Czarnych Kotów) to jest duże prawdopodobieństwo, że tak właśnie się stanie. Myślę, że będzie raczej wyczekiwanie na tą jedną, jedyną akcję i przy takim scenariuszu zakład zaproponowany przeze mnie ma duże szanse powodzenia i można spróbować pograć to ze mną ????

*liczba bramek w 1 i w 2 połowie

karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Mi z kolei podoba się typ na Sunderland powyżej 1.5 kartki od B365 po kursie 2.00

Wiadomo w jakim położeniu jest Sunderland, wiadomo o osłabieniach w ofensywie i nikomu obca nie jest ostra gra tej ekipy. Sunderland nie może tego meczu przegrać bo w przeciwnym razie tchną tylko jeszcze więcej wiary w ekipę z Wigan, która we wtorek rozegra mecz ze Swansea,które nie gra o nic.
Terminarz dla Sunderlandu nie jest łaskawy bo po meczu ze Stoke, czeka na nich mecz z Southampton i wyjazd do Londynu na WHL. Teoretycznie nic złego nie powinno się stać Sunderlandowi bo jeszcze gorszą końcówkę sezonu ma Wigan ale aby nie drżeć do końca o pozostanie w lidze, gospodarze muszą co najmniej nie przegrać. Szykuje się typowo wyspiarski mecz walki a sędzia spotkania Pan Mason, ostatnimi czasy często sięga do kieszonki a jutro okazji do tego nie powinno mu zabraknąć.
Ten typ po tym kursie to perełka, gospodarze po grubej porażce w ważnym meczu z Aston Villą wyjdą agresywnie usposobieni i będą musieli walczyć o każdy cm na boisku do czego natchnie ich osoba trenera Di Canio. Dokładając fizyczny styl gry Stoke, sędziego Masona i sytuację w tabeli kartki muszą się posypać. Jedyny argument przeciwko jest taki, że on za dobrze wygląda żeby wszedł.

hakan 256

hakan

Użytkownik
Wigan zgodnie planem, lecz Aston Villa wygrała z Norwich, zatem strata 5 punktów pozostała. Na szczęście dla The Lactics Sroki nie wygrały dzisiaj, zatem i oni są bezpośrednio zagrożeni, lecz w przyszłej kolejce mają na rozkładzie spadkowicza QPR, zatem jest ryzyko, że mogą odskoczyć. Kluczowe będzie poniedziałkowie spotkanie Sunderlandu, które ma dwa oczka przewagi nad Wigan, tyle że Czarne Koty zagrają bez dwóch ważnych ogniwa dla ofensywy Flechtera oraz Sessegnon&#39;a. - dzięki buła za czujność, bo jedno mialem na myśli, a drugie wstukałem ;) - więc tak szybko nie dopisywałbym im 3 oczek. Jak widać sytuacja Wigan w dalszym ciągu skomplikowana. Ja zamrażam kasę już dzisiaj, bo kursy polecą, a Wigan myśląc o utrzymaniu musi to spotkanie wygrać, a Swansea w dość bezpiecznym położeniu.
Wigan 2,05 Bet365
i nie dopisujemy trzech oczek, padł remis. Obecnie Wigan traci ,3 oczka do Newcastle, Sunderlandu oraz Norwich. Jest więc szansa wydostać się ze strefy spadkowej i nie powinni tego zmarnować !
Do tego polecam już teraz pograć Norwich, które w ostatniej kolejce zagra z City, gdzie ciężko będzie o punkty, a w nadchodzącej kolejce zagra z WBA, które nie walczy o nic. Atut własnego boiska, luz gości oraz fakt, że w przeszłości oba zespoły potrafiły być solidarne skłania mnie do tego, by zamrozić kaskę. W pierwszym meczu górą było WBA, liczę na 3za3.

Norwich 2,10 Bet365
- do weekendu pewnie pospada jak obecnie Wigan....
ciekawie przedstawia się też dubel Wigan + Norwich ako 3,78

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Obecnie Wigan traci 2 punkty do Sunderlandu ,3 oczka do Newcastle oraz Norwich.
Do Sunderlandu też traci 3 punkty. Popraw sobie. Ciekawie się teraz zrobiło na dole tabeli ;)
Pozdro
//po przeczytaniu do usunięcia

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;o:OfficeDocumentSettings&gt; &lt;o:AllowPNG/&gt; &lt;/o:OfficeDocumentSettings&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Dyscyplina: Piłka nożnaPremier League
Spotkanie: Manchester City – West Bromwich Albion ACH (0:1,5)
Typ: 1
Kurs: 2,07

Dziś o 20:45 na Etihad Stadium zostanie rozegrany zaległy mecz angielskiej ekstraklasy między drużyną Mistrza Anglii Manchesteru City a West Bromwich Albion. Goście to 8. Ekipa Premier League, w ciągu 35 meczów WBA zgromadziło 48 punktów. Aż 24 punkty więcej na swoim koncie mają gospodarze.

Drużyna Mistrza Anglii Manchester City jest faworytem tego spotkania. Dla The Citizens to spotkanie będzie ostatnim sprawdzianem przed finałem Pucharu Anglii. 11 maja na Wembley Manchester City zmierzy się z Wigan.

Ostatni mecz MCFC zremisowało bezbramkowo ze Swansea. Wcześniej ekipa Manciniego pokonała WHU 2:1. Gospodarze zagrają w optymalnym składzie – miedzy słupkami zobaczymy bramkarza reprezentacji Anglii Joe Harta, będącego w tym sezonie w wyśmienitej formie. W obronie zagrają Zabaleta, Kompany, Nastasić oraz Clichy. W linii pomocy ujrzymy Barry’ego, Toure , Nasriego, Teveza oraz Davida Silvę. Na szpicy zagra Sergio Kun Aguero. Roberto Mancini ponadto będzie mógł skorzystać także m.in. z bośniackiego superjokera Edina Dzeko, który w lidze zaliczył 12 trafień i jest najlepszym strzelcem drużyny. Po 11 bramek dla Obywateli strzelili Argentyńczycy Sergio Aguero oraz Carlos Tevez. Ekipa Mistrza Anglii posiada najlepszą defensywę w angielskiej ekstraklasie – w 35 spotkaniach podopieczni Roberto Manciniego stracili tylko 31 bramek. Na CoMS Mistrzowie Anglii w tym sezonie ligowym przegrali tylko raz, 13 wygrywali, 3 razy remisowali. W 17 meczach u siebie MCFC straciło ledwie 12 bramek.

Goście przegrali ostatni mecz na własnym stadionie z Wigan 2:3. Mimo dwukrotnego wychodzenia na prowadzenie Wigan zdołało wywalczyć cenne 3 punkty w walce o utrzymanie. WBA pogrążył McManaman – jednak nie Stive, legenda Liverpoolu, Realu Madryt i Manchesteru City a Callum – młodzieżowy reprezentant Anglii. WBA w ciągu ostatnich 5 meczy wywalczyło ledwie 4 punkty. Najlepszym strzelcem West Bromich jest Romelu Lukaku – Belg w tym sezonie strzelił aż 14 bramek dla WBA. Współczynnik wyjazdowy WBA to 5W-3R-9P.

Historia 5 ostatnich meczy miedzy tymi ekipami to 4 zwycięstwa City i jeden remis. Ostatni raz WBA z City wygrało w 2010 roku, na CoMS WBA ostatnio wygrało w 2003 roku.

Przypuszczalne składy.
Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy, Barry, Toure, Silva, Tevez, Nasri, Aguero.
West Brom: Foster, Ridgewell, Olsson, McAuley, Jones, Yacob, Mulumbu, Rosenberg, Dorrans, Long, Lukaku
Sądzę, iż The Citizens wygrają to spotkanie co najmniej dwoma bramkami. Grają w optymalnym składzie, wszystkie tajemnice Lukaku doskonale zna „Rolls-Royce wśród obrońców”, jak go nazywają komentatorzy Canal +, Vincent Kompany, dodatkowym czynnikiem będzie atut własnego boiska. W optymalnej dyspozycji i dobrych humorach piłkarze Manchesteru City pojada do Londynu po Puchar Anglii.

&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:TrackMoves/&gt; &lt;w:TrackFormatting/&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w ???? oNotPromoteQF/&gt; &lt;w:LidThemeOther&gt;PL&lt;/w:LidThemeOther&gt; &lt;w:LidThemeAsian&gt;X-NONE&lt;/w:LidThemeAsian&gt; &lt;w:LidThemeComplexScript&gt;X-NONE&lt;/w:LidThemeComplexScript&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;w:SplitPgBreakAndParaMark/&gt; &lt;w:EnableOpenTypeKerning/&gt; &lt;w ???? ontFlipMirrorIndents/&gt; &lt;w:OverrideTableStyleHps/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;m:mathPr&gt; &lt;m:mathFont m:val=&quot;Cambria Math&quot;/&gt; &lt;m:brkBin m:val=&quot;before&quot;/&gt; &lt;m:brkBinSub m:val=&quot;--&quot;/&gt; &lt;m:smallFrac m:val=&quot;off&quot;/&gt; &lt;m:dispDef/&gt; &lt;m:lMargin m:val=&quot;0&quot;/&gt; &lt;m:rMargin m:val=&quot;0&quot;/&gt; &lt;m:defJc m:val=&quot;centerGroup&quot;/&gt; &lt;m:wrapIndent m:val=&quot;1440&quot;/&gt; &lt;m:intLim m:val=&quot;subSup&quot;/&gt; &lt;m:naryLim m:val=&quot;undOvr&quot;/&gt; &lt;/m:mathPr&gt;&lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; DefUnhideWhenUsed=&quot;true&quot; DefSemiHidden=&quot;true&quot; DefQFormat=&quot;false&quot; DefPriority=&quot;99&quot; LatentStyleCount=&quot;267&quot;&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;0&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Normal&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;35&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;caption&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;10&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; Name=&quot;Default Paragraph Font&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;11&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtitle&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;22&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Strong&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;20&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;59&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Table Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Placeholder Text&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;No Spacing&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Revision&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;34&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;List Paragraph&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;29&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;30&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;19&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;21&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;31&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;32&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;33&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Book Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;37&quot; Name=&quot;Bibliography&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;TOC Heading&quot;/&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:&quot;Calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Wigan powyżej 1,5 kartki @ 1,72 (bet365) ✅ do stanu 2:1 dla Wigan była sielanka, później Swansea zadało dwa ciosy i manchesterczykom zaczęły puszczać nerwy
Wigan gra mecz o przetrwanie w Premiership. Sędzia Friend jest 4. najczęściej kartkującym w lidze angielskiej, a Wigan do ekstraklasy dżentelmenów nie należy(13. miejsce w tabeli fairplay, 1,8 kartki na mecz).

Otrzymane punkty reputacji: +2
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Wigan - Swansea

Bukmacherzy zaszaleli z kursami na to spotkanie. Kurs na Wigan wynosi 1,75-1,80. Wigan nie jest aż tak mocne, żeby wystawiać tak dramatycznie niski kurs. Głównym argumentem przemawiającym za nimi jest to, że co roku mają fenomenalną końcówkę sezonu. Dlatego większość typerów stawia właśnie na nich. Myślę, że nie będą w nieskończoność mieć takiego farta. Ostatnie zwycięstwo z WBA nic dla mnie nie znaczy i nie jest wyznacznikiem ich rzeczywistej dyspozycji, bo wg mnie był to mecz 3za3. Fakt, że Wigan gra 11.05. finał FA Cup nie powinien mieć wpływu na potyczkę ze Swansea. Ważniejsze jest utrzymanie w lidze, dlatego nie będzie oszczędzania.

Przeciwnikiem Wigan jest Swansea. I tu kolejnym argumentem za Wigan jest fakt, że Łabędzie już dawno zapewniły sobie utrzymanie i nie grają już o nic. Ja myślę jednak, że Swansea będzie chciało odnieść jakiś korzystny wynik na koniec sezonu. Zaliczyli już 7 meczów z rzędu bez wygranej oraz mają aktualnie serię 7 meczów bez wygranej na obcych stadionach. Taka seria jak najbardziej do przełamania, tym bardziej, że Wigan jest drużyną niżej notowaną. Jeśli chodzi o gospodarzy i ich serie, to aktualnie nie przegrali u siebie od 3 spotkań, co jest ich najdłuższą passą w tym sezonie. Ogólnie Wigan gra bardzo słabo na własnym stadionie. Mają drugi od końca bilans, lepszy tylko od QPR.

Na Wigan szykuje się masówka, a wiadomo jak często takie masówki się kończą. Na Swansea jest duże value i to niezależnie czy będzie im się chciało grać, czy nie, bo zapewnili sobie utrzymanie, to wciąż dobra drużyna i kurs na DNB w okolicach 3,40-3,80 uważam za bardzo dobry. W kadrze Swansea zabraknie najlepszego strzelca i gwiazdy zespołu – Michu. Czy to będzie duże osłabienie? Raczej tak, ale Michu ostatnio nie strzela tyle co w pierwszej części sezonu, więc teoretycznie jego strata nie powinna być tak dotkliwa.
Istnieje też taka opcja, że drużyny po prostu w jakiś sposób „dogadają się”. Wtedy, jeśli Wigan utrzyma się, w najbliższym ich wspólnym meczu kolejnego sezonu stawiam na Swansea.

Wigan - Swansea ✅ 2:3 ???? ???? ???? //i gdzie to potężne Wigan, tak właśnie kończą się masówki
Typ: 2DNB
Kurs: 3,45

Otrzymane punkty reputacji: +6
superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Wigan - Swansea
Typ 1: 1 (1,85 bet365)
Typ 2: Shaun Maloney strzeli bramkę (2,87 bet365)

Na początku małe sprostowania co do postu poprzednika:
Myślę, że nie będą w nieskończoność mieć takiego farta.
Nie wiem co jest fartownego w przygotowywaniu zespołu na końcówkę sezonu co roku przez Martineza. Drużyna nie posiada takich umiejętności, by walczyć o wysokie lokaty, lecz w końcówkach zawsze grają bardzo dobrze. W zeszłym roku w końcowej fazie sezonu &quot;fartem&quot; poległy w starciach z Wigan takie drużyny jak Liverpool, Arsenal, czy Manchester United. Wigan ze swoim fartem zostało oszukane przez sędziego w meczu z Chelsea i pewnie urwałaby i punkty drużynie Di Matteo na Stamford Bridge. W tej fazie sezonu są w stanie pokonać każdego, na pewno Swansea się nie przestraszą.
Ostatnie zwycięstwo z WBA nic dla mnie nie znaczy i nie jest wyznacznikiem ich rzeczywistej dyspozycji, bo wg mnie był to mecz 3za3.
Są słowa klucze &quot;według mnie&quot;, więc nie będę tutaj się mocno czepiał, lecz domysły w stylu &quot;3za3&quot; to są tylko domysły. Oglądałem całe spotkanie z West Bromwich i ja tam nie widziałem żadnego odpuszczania gospodarzy na rzecz Wigan, to goście swoją ambicją wyszarpali sobie 3 punkty. Z resztą jaki sens miałoby dogadywanie się z West Bromem, który w tej fazie sezonu jest spokojnie do pokonania przez Wigan i który przed sezonem nie zapowiadał się na tak mocną ekipę? Nie mam pojęcia.
Ważniejsze jest utrzymanie w lidze, dlatego nie będzie oszczędzania.
W końcu mogę się z czymś zgodzić...

Dobrze, czas na moje osobiste przemyślenia co do tego spotkania. Oglądałem całe spotkanie The Latics na The Hawthorns, gdzie stawili czoła ekipie West Bromu. Co rzuciło się w oczy to to, że Wigan nie atakuje bardzo często, lecz jeśli to robi to już jest bardzo groźnie. Na szczególną pochwałę zasługują skrzydłowi: Maloney i McManaman oraz napastnik Arouna Kone. Pierwsi dwaj zawodnicy chętnie wdają się w dryblingi, wykorzystują swoją szybkość, potrafią dokładnie dośrodkować (polecam obejrzeć skrót tego spotkania i zobaczyć co robił Maloney na skrzydle przy drugiej i trzeciej bramce dla Wigan). Kone strzelił ważną bramkę w pierwszej połowie, dobrze czuje się w powietrzu, jest szybki, dzisiaj również będzie ogromnym zagrożeniem. Stawiam dzisiaj mimo wszystko na bramkę Shauna Maloneya, który nie trafił w ostatnich czterech spotkaniach, a jest w świetnej formie, więc mam nadzieję, że dzisiaj piłka po jego indywidualnej akcji, bądź też strzale z rzutu wolnego (świetnie ułożona stopa) znajdzie drogę do bramki. Nie dziwi mnie zainteresowanie typ zawodnikiem ze strony Liverpoolu, bo to piłkarz z potencjałem do drużyny lepszej niż Wigan.
Oprócz tego stawiam oczywiście na The Latics, którzy w mojej opinii po raz kolejny uratują sobie ekstraklasę i mają ku temu argumenty. Dzisiaj czeka ich najłatwiejsze spotkanie z nadchodzących trzech (Swansea (H), Arsenal (A), Aston Villa (H)). Nie wygrywając dzisiaj skomplikują sobie sytuację w tabeli, a odnosząc zwycięstwo awansują na bezpieczną, szesnastą pozycję - przed Newcastle oraz Norwich.
O Wigan napisałem bardzo dużo, bo jest o czym, a czy jest sens rozwodzić się nad sytuacją Swansea? Bezpieczna, dziewiąta lokata, zapewniony udział w Lidze Europejskiej, czy mają o co grać? Nie. Widziałem ich w starciu z Chelsea na Stamford Bridge, wyszli na ten mecz z nastawieniem, którego nie można nazwać bojowym. Jeśli nie wykazali ambicji w starciu dla nich prestiżowym, gdzie mogli zabłysnąć, zaistnieć - to obawiam się, że nie będzie im się chciało walczyć na śmierć i życie w starciu na DW Stadium. W tym sezonie już nic spektakularnego nie ugrają, raczej nie stawią dzisiaj wielkiego oporu Wigan, nie zepsują również fety mistrzowskiej Manchesterowi United na Old Trafford. Punktów na dobre zakończenie sezonu będą mogli poszukać 19 maja w domowym starciu z beznadziejnym obecnie Fulham. W drużynę Michaela Laudrupa wdało się po prostu za duże rozprężenie, by nagle zaczęli punktować. Moim zdaniem piłkarze Łabędzi myślami są już na wakacjach.

Mecz: Manchester City - West Bromwich
Typ: under 3.5
Kurs: 1,53
Bukmacher: Efortuna

Chciałem grać under 2,5, ale jak zobaczyłem kursy na undery w tym meczu to tylko się roześmiałem. Po co ryzykować po skąd inąd dobrym kursie 2,31 w Fortunie under 2,5, skoro można pograć po bardzo ciekawym kursie 1,53 pewniejszy under 3.5?
Manchester City to cień drużyny z ubiegłego sezonu, która w efektownym stylu zdobywała tytuł mistrzowski. Teraz patrzenie na tę drużynę z mojej strony spotyka się po prostu z bólem. Widać, co zrobiła obniżka formy u Davida Silvy, automatycznie City traci pomysł na grę, strzela mniej bramek. Wózek próbuje ciągnąć Yaya Toure, ale chyba wszyscy zgodzimy się przy, że przy całej klasie tego zawodnika takim kreatorem jak Silva nigdy nie będzie. W tej drużynie drzemie ogromny potencjał, ale mimo drugiego miejsca w mojej opinii gra najbrzydszy dla oka futbol w angielskiej czołówce. Pochwalić trzeba konsekwencję i umiejętność odnoszenia zwycięstw przy słabej postawie, czego nie potrafią Chelsea, Tottenham, czy Arsenal, przez co są niżej w tabeli od drużyny z Etihad Stadium.
West Bromwich nie ugra wiele dzisiaj na Etihad Stadium. Zaledwie trzy dni temu walczył z Wigan, gdzie zostawił sporo zdrowia na murawie, dzisiaj przyjeżdża do jaskini lwa i ma bardzo małe szanse na korzystny wynik. Myślę, że strzelenie bramki będzie szczytem możliwości gości, choć moim zdaniem i tego nie będą w stanie ugrać. Dlaczego? City bardzo dobrze gra w obronie, na swoim stadionie traci bardzo mało bramek. Od porażki z United (2:3) 9 grudnia stracili na swoim obiekcie zaledwie 3 bramki. To robi ogromne wrażenie, w 5 miesięcy tylko 3 stracone bramki. West Brom ma bardzo dobrych napastników, takich jak Lukaku, czy Long, ale ktoś im te piłki będzie musiał dostarczyć, a pomoc WBA nie jest najlepszą w Premier League, napastnicy raczej czerpią korzyści z wzajemnej współpracy.
Wspomniałem o wspaniałym rekordzie City na własnym stadionie pod względem straconych bramek, muszę wspomnieć o tym jak drużyna Manciniego strzela na Etihad Stadium. Otóż więcej 3 lub więcej bramek zdobyli z:
- Stoke (3:0) drużyna z Premier League
- Watford (3:0) drużyna z Championship
- Leeds (4:0) drużyna z Championship
- Barnsley (5:0) drużyna z Championship
- Newcastle (4:0) drużyna z Premier League
3 drużyny z Championship + dwie będące w czasie rozgrywania meczu z City w olbrzymim kryzysie drużyny z Premier League. Stoke swój kryzys rozpoczynało, a Newcastle było w jego epicentrum, z resztą pare tygodni później na St James Park Sroki straciły 3 bramki z broniącym się przed spadkiem Sunderlandem, czy 6 bramek z Liverpoolem.
West Brom nie jest w kryzysie, po prostu momentami widać w tej drużynie brak motywacji. Mecz z City jednak jest szansą, by się &quot;pokazać&quot;, mam nadzieję, że drużyna Steve&#39;a Clarke&#39;a jest drużyną ambitniejszą od Swansea i nie odda meczu bez walki. Cudów z przodu nie oczekuję, ale nie widzę również West Bromu tracącego grad goli. Under 2.5 wielce prawdopodobny, lecz ja zabezpieczam się i gram under 3.5.
Pozdrawiam i życzę owocnych typów ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Myślę, że nie będą w nieskończoność mieć takiego farta.
Równiez jak SuperFrank chciałbym sie odnieść do tych słów, które zdecydowanie mijają się z prawdą. Wigan nie utrzymuje sie fartem tylko dlatego, ze potrafi grac świetną piłkę i przede wszystkim dlatego, ze mają świetnego szkoleniowca. SuperFrank napisał o wynikach z zeszłego sezonu w tej fazie sezonu, ale trzeba zwrócić szczególnie uwage na fakt w jakich okolicznościach były one odnoszone. A faktem jest, ze Wigan po prostu było lepsze w tych meczach i nie wygrywali na zasadzie wykorzystania jednej jedynej okazji i rozpaczliwej obronie. Wigan ma 2 cechy, na które swietnie się patrzy i które są ewenementem na skalę światową jeżeli chodzi o tak mały klub.

O pierwszej z tych rzeczy powiedział SuperFrank czyli o bardzo groxnych atakach, które niekiedy wydaje sie, ze biorą się z niczego. Trzech gości wychodzi z akcją, teoretycznie powinni wysofać i ustawiac pozycyjny, a tu 2 podania, świetna wymienność pozycji i juz są po polem karnym. Wyjśc dla nich z kontry kiedy grają swoją piłke jest prostsze niż pierdnięcie. To było bardzo widoczne w meczach z zeszłego sezonu, ale i chociażby ostatnio z West Brom, a wcześniej z Tottenhamem.

Druga rzeczą jest spokojne kontrolowanie przebiegu gry w drugiej cześci meczu. Bardzo długo bedę miał przed oczyma takie spotkania jak z Arsenalem i Liverpoolem w zeszłyc sezonie. Nie są to ekipy nie do pokonania przez ekipy z dołu tabeli, z zwłaszcza Liverpool za Dlaglisha. Jednak nawet jak przegrywali, to czy Arsenal czy Liverpool, w drugiej połowie przeważnie rzucali się na rywala i nie dawali wyjśc z własnego pola karnego, ale taka sytuacja nie miała miejsca z Wigan. Oni spokojnie kontrolowali to co się działo na boisku i co chwila atakowali. W pełni zasłuzenie wygrywali tamte spotkania. Identyczny przebieg miał mecz z Kogutami 10 dni temu. Zauważcie, ze w pierwszej połowie ciężko mówić o dominacji Wigan i Koguty sporo atakowały, ale w drugiej połowie, kiedy Koguty przegrywały i teoretycznie powinni rzucić się do ataku, do sytuacji dochodziło prawie wyłącznie Wigan. Akcje Kogutów były przerywane gdzieś na 30 metrze i nie bardzi mieli pomysł na gre. To jest własnie ta cecha, która szczególnie mi sie kojarzy z Martinezem czyli granie swoje i kontrola nad spotkanie czy to gramy z Arsenalem, Liverpoolem czy Tottenhamem.

Teraz może ktos zadać pytanie dlaczego tak dużo się rozpisałem o nic teoretycznie nieznaczacycha spotkaniach Wigan z zeszłego sezonu? Bo jak napisałem wyżej powtarza się to w ekipie Martineza i aby pokażać, ze Martinez wie co robić, aby Wigan utrzymać o czym sam wspomina i już nieraz czytałem, ze Martinez wie, ze są słabsze druzyny i ze oni jak beda grać swoje to spokojnie się utrzymają. Pragmatyzm Martineza jest tym przy czym uczepię się prze tym meczu. Bo ja jestem niemal w 100% przekonany, ze Martinez ma plan na ten mecz, któy nie bedzie polegał na wrzucaniu piłki w pole karne, bo może komus sie uda i potem bronienie to czego mamy i modlitwa o utrzymanie wyniku. Martinez już nie raz pokazywał co robić i jak ustawić ekipę, aby wywalczyć to utrzymanie.

Już kolejny rok z rzędu bedzie to robił i nie ma to nic wspólnego z fartem.

Osobiscie jednak poszukam większego kursu na ten mecz. WilliamHill daje nam fajny kurs na zwycięstwo Wigan i gola Kone. To, ze Wigan zagra dobre spotkanie i pewnie je wygra juz opisałem i tego się trzymam, ze taktycznie zagraja perfekcyjne zawody i pokażą swoją klasę. Ktoś jednak musi strzelać, aby wygrac. KOne ma na koncie 11 goli, ale przez pewien czas go nie było z powodu PNA. Ostatnio trafił, wczęśniej miał dobre okazje z Kogutami, ale spudłował, a mogł im zapewnić zwyciestwo. Teraz na jego barkach spocznie odpowiedzialność za gole. Wigan wygrało 9 spotkań w tym sezonie i w aż 6 pomagał przy tym swoimi bramkami Kone. Co więcej w ostatnich 5 meczach, które Wigan wygrało w lidze, Kone strzelał przynajmniej jedną bramke. Dzisiaj tez w mojej ocenie spokojnie może pokusić się o bramkę. Świetnie gra głową, potrafi dryblokać, znaleźć się w polu karnym w jakiś zamieszaniach jak z Reading czy z Newcasle dlatego skusze się na ten kurs bez zmrużenia okiem.

Wigan wygra i Kone strzeli gola 4.00@WilliamHill

Otrzymane punkty reputacji: +1
hakan 256

hakan

Użytkownik
Ważne jest także to, że Swansea zagra dzisiaj bez swojego super strzelca Michu
&quot;The Spanish forward, who has scored 21 goals for the Swans, suffered a hamstring injury in the draw against Manchester City and is set to miss the rest of the season. &quot;

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom