Korona - Legia
obie połowy powyżej 1,5 gola TAK @3,90 Totolotek
over 2,5 gola @1,6 Totolotek
Przedostatni akcent w walce o mistrzostwo Polski, w grze pozostały 4 drużyny, ale karty rozdaje Legia, wystarczy, że wygra pozostałe 2 mecze i obroni tytuł, tylko, że to nasza liga i nic nie jest takie oczywiste, mimo to uważam, że dzisiaj powinna wygrać, Korona po awansie do Top 8 gra fajną ofensywną piłkę, uważam, że dzisiaj także podejmie rękawice i powalczy z Warszawiakami, pewnie nawet coś ustrzeli, uważam tak jak większość, że będzie to mecz overowy i liczę, że obie ekipy pójdą na wymianę ciosów i dobrze dla mojego tytpu, gdyby to gospodarze strzelili na początku meczu wtedy Legia będzie musiała mocniej przycisnąć i do przerwy wyrówna, w drugiej połowie nawet jak by wyszła Legia na prowadzenie to wydaje mi się, że na jednobramkowej zaliczce nie poprzestanie i nie cofną się do obrony tylko będą nadal atakować, a nie wykluczone, że jakaś kontra wyjdzie również gospodarzom.
Lechia - Pogoń
Lechia strzeli w obu połowach @1,7 Totolotek
HT/FT Lechia/Lechia @1,62 Totolotek
Derby pomorza, zdecydowanym faworytem jest tu drużyna gospodarzy, która ciągle walczy o mistrzostwo Polski, Lechia na swoim stadionie jest bardzo grozna, na ostatnie 15 meczy w roli gospodarza w
Ekstraklasie wygrała 12, zanotowała 2 remisy i tylko raz przegrała, Pogoń po awansie do czołowej ósemki praktycznie zakończyła sezon, jest po Termalice drugą najsłabszą ekipą w zestawieniu, nie bez znaczenia jest też pewnie fakt, że Pogoń dzięki zwycięstwu z Lechią w ostatniej kolejce zapewniła sobie awans do grupy mistrzowskiej i spokojne ostatnie 7 kolejek, Lechii nie "opłacało" się wygrać tamtego meczu, bo po podziale punktów zyskali by tylko 1 pkt. a wygrywając dzisiaj dopiszą sobie 3 pkt, wiadomo, że to tylko domysły, ale w każdej takiej historii jest ziarenko prawdy.
Termalica - Jagiellonia
Jagiellonia @1,45 Totolotek
Jagielonia strzeli powyżej 1,5 gola @1,57 Totolotek
Termalica w pełni zadowolona z awansu do czołowej ósemki już jest dawno na wakacjach, o czym świadczą jej ostatnie wyniki, zdecydowanie najsłabasza drużyna z tych, ktore są w Top 8, zaś dzisiejsi goście nadal walczą o mistrzostwo, prezentują dobrą formę przez większosć sezonu i raczej na ostatniej prostej ne odpuszczą, tym bardziej, że ostatni mecz grają u siebie z Lechem, ktory ostatni raz w Białymstoku wygrał 4 lata temu, dzisiaj liczę na ich spokojne wygranie 0:2, może 0:3, zastanawiałem się ejszcze nad betem, że wygrają do zera, ale i Termalica może "od święta" zdobyć jakąś przypadkową bramkę, więc odpuściłem.
Lech - Wisła
powyżej 2,5 gola @1,6 Totolotek
Lech strzeli w obu połowach @1,8 Totolotek
W Poznaniu również zapowiada się overowy mecz, gospodarze mam nadzieję, że kryzys jaki dopadł ich w ostatnich tygodniach mają zażegnany, najpierw porażka w finale Pucharu Polski oraz remis i porażka w dwóch ostatnich kolejkach, Wisła ciągle walczy o 5 miejsce na zakończenie sezonu, liczą za pewne na dzisiejszą porażkę Korony z Legią, a w ostatniej kolejce grają u siebie z Termalicą, wiec przy korzystnym układzie mają szansę na zamianę miejsc w tabeli z zespołem z Kielc, który ostatni mecz zagra na wyjezdzie w Szczecinie. Dobrym typem na ten mecz byłby też, że obie drużyny strzelą, ale dzisiaj bardziej skupiłem się na piłkarzach z Poznania, którzy ten mecz muszą po prostu wygrać jak chcą nadal być w grze o Mistrza.