>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

35 kolejka Primera Division 10.05 - 13.05.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

bet365
Dla fanów La Liga szykuje się kolejna emocjonująca kolejka. Sprawa mistrzostwa rozwiązała się nam już miesiące temu, ale na samym dole tabeli walka będzie trwała do samego końca.
Zaczynamy już w piątek gdzie Saragossa pojedzie do Walencji by tam zmierzyć się z Levante, które... ligę ma już gdzieś. Trener chwalił ostatnio zawodników za mecz z Majorką, ale to takie na siłę doszukiwanie się pozytywów. Mallorca praktycznie cały mecz się starał strzelić kolejnego gola więc jakbym miał krótko opisać tamte spotkanie - jedni chcieli, ale nie mogli, a drudzy mogli, ale niespecjalnie im się chciało. W jednej z ostatnich akcji Levante mogło mieć sytuację sam na sam, ale sędzia dopatrzył się spalonego, którego nie było. Kursy przed piątkowym meczem są bardzo wyrównane, gdy jeszcze tydzień temu można było łapać 3,90-4,00 w Marathonbet. Goście są w gazie, walczą o utrzymanie, ale Levante przed własną publicznością tak łatwo nie odpuści.
Bilbao z pewnością będzie chciało godnie pożegnać się ze starym stadionem i pokazać, że ten sezon nie był tak tragiczny. W ostatnim czasie widać znaczną poprawę w ich grze. Stwarzają sobie sytuacje i kilku zawodników wraca do formy... szkoda, że tak późno. Mallorca walczy o utrzymanie, ale ich gra daleka jest od ideału. Jeśli się jakimś cudem utrzymają to będzie to mega wymęczone utrzymanie. Szkoda jeśli zabraknie tej ekipy w przyszłym roku.
Kolejny zespół, który walczy o utrzymanie to Deportivo. Ostatnio mają fantastyczną serię meczów, ale dalej muszą nadrabiać, bo ze wszystkich kandydatów do spadku mieli największą stratę więc dopiero po tych wszystkich spotkaniach bilans wychodzi praktycznie na &quot;0&quot;. Ich grę miło się ogląda, grają ofensywnie, a w ostatniej kolejce mało brakowało by pokonali Atletico. Sędzia w jednej z ostatnich akcji w meczu nie dopatrzył się rzutu karnego choć przy takiej kontrze ciężko było to wyłapać. Nie ma co się jednak oszukiwać, że ta decyzja, a raczej jej brak mógł wpłynąć na końcowy wynik, bo nie można z marszu zapisywać rzutu karnego jako gola jak to wielu osobom się wydaje. Jak widzimy sędziowie często bardzo utrudniają grę.
Sytuacja Osasuny również robi się nieciekawa. Punkty uciekają, a rywale gonią. Aż dziw bierze człowieka, gdy patrzy, że ekipa, która na przestrzeni całego sezonu traciła tak mało goli teraz będzie bronić się przed spadkiem. U siebie zagrają z Getafe, które ostatnio przerwało kilkumiesięczną serię meczów przez porażki drużyny z San Sebastian. Goli mogło paść wtedy więcej, ale napastnicy Realu Sociedad i Getafe marnowali na potęgę. Jeśli Osasuna chce się utrzymać to ten mecz powinna wygrać, bo poza Pampeluną cholernie ciężko przychodzi im zdobywanie punktów.
Espanyol, który ma fantastyczną drugą część sezonu zagra z Realem Madryt. Drużyna z Barcelony na Bernabeu sprawiła ogromną sensację remisując 2:2 i na pewno ten wynik może gdzieś tam leżeć w głowach drużyny z Madrytu. Espanyol u siebie stawia twarde warunki i dla Królewskich nie będzie to łatwa przeprawa, a jak widać bukmacherzy chyba się tego również spodziewają.
Valencia dalej marzy o przebiciu się na 4. lokatę PD i po ostatniej porażce Realu Sociedad z Getafe nic nie jest jeszcze klarowne. Rayo ligę ma z głowy podobnie chyba jak Levante. Dużo będzie zależało od podejścia obu drużyn do tego meczu więc mecz bardzo dobry do typowania &quot;live&quot;. Drużyna z Madrytu to co zyskała przez cały sezon teraz będzie oddawać.
Betis u siebie zagra z Celtą i jeśli gospodarze myślą o pucharach to powinni pokonać drużynę z Galicji pomimo, że zadanie łatwe nie będzie. Trzeba jednak realnie patrzeć na całą ligę i powiedzieć, że Celtę można traktować tak jakby spadli z ligi. Nie dość, że mieli ostatnio mecz z Atletico i mają więcej rozegranych spotkań niż większość drużyn to dalej kiszą się praktycznie na dnie. Większość meczów w sezonie strasznie męczyli. Na wyjazdach nie wygrywają, a beniaminków, którzy grali jedynie na własnym boisku żegnaliśmy z La Liga już po pierwszym sezonie.
Atletico będzie podejmować kolejnego giganta i zobaczymy na jak wiele potrafią spiąć poślady chłopcy Simeone. Nie tak dawno dali ciała w derbach z osłabionym Realem to nie wiem dlaczego mają nie przegrać z Barceloną. U siebie powinni postawić trudniejsze warunki, ale może skończyć się tak jak kończyło się to najczęściej. Atletico ma bezpieczną pozycją w tabeli, a najważniejszy mecz ostatnich miesięcy dopiero przed nimi - Finał Pucharu Króla z Realem Madryt.
Malaga u siebie zagra z &quot;nie potrafimy wygrywać na wyjeździe&quot; Sevillą i samo typowanie spotkania powinno być dość trudne. Sevilla potrafi grać tylko na własnym boisku. Emery głowi się nad tym jak przełożyć dobrą grę również na wyjazd więc może prestiżowy mecz z Malagą będzie większą mobilizacją dla piłkarzy? Malaga od meczu z Dortmundem trochę się posypała. Nie grają tego co kiedy, tracą głupie gole, a przecież Malaga swego czasu miała jeden z lepszych bilansów w lidze jeśli chodzi o stracone bramki.
Real Sociedad może zrehabilitować się za ostatni słaby mecz z Getafe i nie chodzi tu tylko o wynik, ale o sam styl w jakim przegrali. Dwa głupie błędy w obronie, które dały bramki Getafe i kilka kolejnych w których ta nieźle skonstruowana obrona była po prostu ośmieszana. Granada dalej nie może być pewna utrzymania, ale te dwa ostatnie zwycięstwa z Espanyolem i Malagą dały im bardzo dużo. Granada walczy o utrzymanie, Real Sociedad o Ligę Mistrzów więc nudy nie będzie.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +3
esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Rayo - Valencia: VCF @ 2.05 Bet365 ✅ ✅ ✅ izzi

To od razu i na szybko. Sam złapałem @ 2.15 w Betsson. Teraz poprawiłem w Bet365. Los Che są must win, dostali prezent od losu w postaci poniedziałkowego zwycięstwa Getafe nad Sociedad 2:1. Baskowie do końca rundy mają przed sobą jeszcze ciężkie mecze u siebie z Realem Madryt i Granada, a także wyjazd na Pizjuan z Sevillą i mecz na Riazor z Deportivo. Valencia natomiast Rayo, Getafe i Seville wyjazdy, i Granade u siebie. Różnica to +2 pkt na korzyść Sociedad.

W mojej opinii ciężej może mieć drużyna Sociedad, Los Che muszą jednak przede wszystkim wygrać trzy spotkania najbliższe z niżej notowanymi rywalami. Problem Valencii to wyjazdy, ale ostatnio szkielet zespołu jest w formie, naprawdę przyjemnie się ich ogląda dlatego liczę że pokonają będące w wakacyjnej dyspozycji Rayo. Podopieczni Paco do momentu kiedy nie zapewnili sobie utrzymania grali świetnie, ale ostatnio forma mocno spadła. Teraz to Nietoperze są w lepszej dyspozycji i powinni zdobyć komplet punktów i caly czas naciskać na Real Sociedad.

Brak.wygranej Valencii na Vallecas prawdopodobnie pozbawi ich szans na grę w Champions League, bo drugiej szansy jak teraz już chyba nie otrzymają.

Otrzymane punkty reputacji: +1
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Piątkowy mecz ewidentny No-Bet. Z jednej strony Levante powinno... gdyby ten mecz miał miejsce 8-10 kolejek wcześniej bym walił śmiało czysta 1 na Levante, nawet z handi.. ale dzisiaj, sprawa wygląda nieco inaczej. Saragossa walczy jak lew o utrzymanie i dzisiaj zrobi wszystko żeby wygrać wyjazdowe spotkanie. A gospodarzom nie koniecznie już zależy na lidze jak wspomniał Ramzesa. Obie drużyny nie lubią specjalnie dzielić się punktami. Zaragoza jest jedną z najrzadziej remisujących ekip w Primera Division. Dzisiaj widzę dwa scenariusze. Albo skromne wymęczone zwycięstwo gospodarzy i przełamanie fatalnej passy.. albo kolejną efektowną wygraną gości, która przybliży ich do utrzymania. Lepiej poczekać do weekendu, są ciekawsze mecze i bardziej klarowne.

hakan 256

hakan

Użytkownik
Też miałem stawiać Valencię, bo wiele wskazuje, że powinni wygrać, ale mam wrażenie, że będzie to jedno z najbardziej popularnych zdarzeń tego weekendu i po poniedziałkowym zmasowanym ataku na Wigan gdzie wiadomo jak to się skończyło wolę tego nie ruszać ;)
Betis vs Celta
gram to spotkanie pod kątem h2h
http://www.fotoszok.pl/show.php/1568630_celta.jpg.html
jak widać panuje pewna solidarność między obiema ekipami ;) Celta jest w potrzebie, więc liczę, że w tym sezonie dwukrotnie górą będą goście. Kurs kusi.

Celta 4,00 Bet365

po za tym:
Sociedad X 4,00
Sevilla 3,00

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kijem rzeki nie zawrócę, ale spróbuję ;)
Jeszcze przed tygodniem patrząc na kursy w Marathonie na zwycięstwo Saragossy mówię sobie - pogram coś pod dwójkę. Wtedy faktycznie z takim wyprzedzeniem można było złapać świetny kurs, ale teraz z porównaniem do tego co jest teraz to ma się słabo.
Pójdę więc w stronę bramek. Ludzie rzucili się na undera i takich kursów na over w Primera Division nie widzi się często! To co wiemy albo to co teraz coraz więcej ludzi widzi to fakt, że Levante odpuszcza sobie te spotkania. Wątpię jednak by przed własną publicznością puścili spotkanie do 0. Nie chce im się grać, ale ludzie za bilety płacą. Ostatnie 5 meczów u siebie to jest jedynie 1 strzelony gol - tylko jeden.
To też nie powinno wyglądać tak jak w ostatnim meczu z Majorką, że Levante stało w swoim polu karnym. Tu presja będzie, bo kibicom taka gra by się nie spodobała na własnym stadionie. Podejście drużyn w La Liga jest takie, by u siebie grać odważniej, a na wyjazdach z kontry. Problem w tym, że Saragossa nie ma czego bronić więc mogą zaatakować od początku i w żadne szachy bawić się nie będą.
Saragossa też nie jest drużyną, która potrafi zagrać na 0 z tyłu. Do tego zagrają bez etatowego prawego obrońcy Sapunaru, który jednak jest ważnym spoiwem defensywy. Jest szybki, a często musiał też asekurować graczy klasy światowej i często wychodził górą z tych pojedynków. Bardzo solidny więc jego brak będzie widoczny.
Za kartki pauzować będzie też Movilla, który dość sporo daje drużynie jeśli chodzi o waleczność. Zależy jak jest ustawiony, ale może grać na defensywnym, ale również jako ten rozgrywający zawodnik bez zadań typowo defensywnych. Ostatnio jednak ta gra Saragossy nabrała pewien kształt więc jeśli gdzieś by miał grać to pewnie na defensywnym pomocniku, ale i tak go nie ma w składzie to nie ma co gdybać.
Jeśli chodzi o personalia Levante to w ostatnim meczu urazu dość poważnego doznał Juanfran, który zderzył się głową z jednym z zawodników Majorki. Całe zdarzenie fatalnie wyglądało, bo z początku myślałem, że obrońca Levante w ogóle się nie rusza. Dziś go na pewno nie zobaczymy. Poza nim kontuzji ostatnio doznał również Barkero.
Występ Lella i Rubena Garcii stoi pod znakiem zapytania. Można właśnie poczekać na składy w sumie, bo nie wiadomo co z tymi, którzy ostatnio zostali odsunięci od składu.
Dla niektórych drużyn to są najważniejsze mecze w tym sezonie o być albo nie być pewnie dlatego Saragossa dopiero teraz czuje pieczenie i dwa ostatnie mecze wygrali. Jedno na mniejszym luzie, ale po zaciętym boju z Majorką. Z dość mocno osłabionym Rayo potrafili jednak spokojnie się uporać i wygrać 3:0.
Pewnie gdyby kurs na u/o goli były wystawione na równym poziomie to nawet bym na to nie patrzył. Tu jednak można pobrać azjana i na spokoju oglądać spotkanie.
Takie kursy niech zostaną w polskiej Ekstraklasie.
Levante - Saragossa
Over 2,25 (2 bramki=zwrot połowy stawki) 2,06 Pinnacle ⛔
gram to spotkanie pod kątem h2h http://www.fotoszok.pl/show.php/1568630_celta.jpg.html jak widać panuje pewna solidarność między obiema ekipami Celta jest w potrzebie, więc liczę, że w tym sezonie dwukrotnie górą będą goście. Kurs kusi.
Ludzie dajcie sobie spokój z tymi h2h. Nawet jak Celta wygra to nie znaczy to o żadnej wymianie punktów. Betis poważnie leci po puchary.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Athletic-Mallorca
Gram na żółtą kartkę Andera Herrery, bo Betsafe wyleciał ze świetnym kursem. Tak przeglądałem ofertę i widziałem 1,8 na Gurpegiego, aż tutaj 4,65 na Andera. Wiadomo, że Ander ma gorącą głowę i nie zawsze potrafi zapanować nad swoimi emocjami, przez co sporo kartek dostaje. Do tego gra w środku pola więc tam się sporo dzieje, a on lubi przerywać akcję faulami. Jeszcze dodam statystyki, bo Ander w tym sezonie dostał 10 pojedynczych żółtych i w meczu z Sevilla u siebie, dostał dwie żółte czyli naprawdę sporo w tym sezonie kartkował. Dlatego też nie rozumiem takiego kursu i z chęcią gram.
Edit: Spotkanie sędziuje Alejandro Hernandez, który w tym sezonie sędziował jedno spotkanie Baskom i był to mecz z Sevillą... A tak dla przypomnienia, to sędziował swój ostatni mecz 7 kwietnia, a było to spotkanie Valencia-Valladolid, gdy to w ostatnich sekundach spotkania goście mieli aut ale wykonała go Valencia i strzeliła zwycięskiego gola...
Ander Herrera dostanie żółtą kartkę @ 4,65 Betsafe⛔

Espanyol-Real

Espanyol wprawdzie dwa ostatnie spotkania bez gola ale teraz wracają na własny stadion i liczę na dobre spotkanie z ich strony. Wiadomo, że na Real każdy się spina i też widać jak Espanyol gra z tymi mocnymi ekipami u siebie ostatnio: 2:2 z Realem Sociedad czy 3:3 z Valencią. Nie zdziwiłby mnie i tym razem taki wynik. Największe atuty już wielokrotnie wymieniałem czyli Verdu, Stuani, Garcia czy Wakaso, a nie zapominajmy, że jest jeszcze Simao Sabrosa. Real widać po odpadnięciu z LM, że w obronie ma kompletny bałagan, chociaż też i skład personalny tej obrony nie jest idealny i dlatego takie straty, jak ostatnio. W ataku wiadomo, że jest dobrze i swoje robią, bo bramki walą seriami. Jednakże wystawiając do defensywy takich zawodników jak Nacho, Carvalho, Albiol to niestety trzeba się liczyć z tym, że się dostaje trochę tych bramek, dlatego też bts jest tutaj najlepszym wyjściem.
BTS @ 1,62 Betsafe✅1:1

Otrzymane punkty reputacji: +14
P 0

przemexxx

Użytkownik
Ja od siebie mogę polecić - Real strzeli powyżej 1,5 bramki po kursie -1,53
Ostatnie 7 meczów Realu na wyjeździe w lidze to 6 spotkań z co najmniej 2 strzelonymi bramkami. Ostatnie 4 mecze w lidze to 15 trafień. Jedynym ale może być fakt grania na wyjeździe, gdzie w tym sezonie Real miewał dosyć przeciętne mecz lecz statystyki pokazują, że na obcych stadionach piłkarze z Madrytu też strzelają dosyć sporo - średnia bramek na mecz 1,88
Real pow. 1,5 - 1,53 Bet365
dla odważniejszych, patrząc na ostatnie dokonania podopiecznych Mou - Real pow. 2,5 -2,75 Bet365

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
BTS @ 1,62 Betsafe
+1 Jeden z lepszych typów na ten weekend. Sam to wcześniej pograłem, tzn. tylko Espanyol strzeli... ✅
Typy dla desperatów:
1) Athletic Bilbao - Mallorca o2.5 @1.78 ✅ ✅ 2-1
Mecz powinien być jak najbardziej otwarty i zważywszy, że obie drużyny potrzebują trzech punktów to zagrają mocniej ofensywnie. Mallorca spośród &#39;spadkowiczów&#39; ma najgorszą sytuację i remis tu nie wchodzi w grę.
Na dobrą sprawę Baskowie też się jeszcze na setkę nie utrzymali, a to przedostatni mecz na San Mames. Ostatni będzie z Levante. Myślę, że oba trzeba wygrać, by dobrze zapamiętać ten wspaniały stadion. Gra wygląda dobrze, skuteczność ostatnio z Celtą mocno nawaliła i zostali skarceni. Ogólnie często jestem w takich sytuacjach za drużynami, które walczą o utrzymanie, ale będę zadowolony gdy Baskowie zakończą rozdział Mallorca.

2) Valladolid - Deportivo 1DNB @1,70 ✅ ✅ 1-0
Wszędzie gdzie wchodzę to widzę fanów Depor, którzy modlą się o każde punkty. Dziś na przekór wszystkim zagram na gospodarzy, którzy tak jak i Baskowie się także nie utrzymali i nie widzę powodu, by mieli odpuścić mecz i sami narobić sobie kłopotu. Niby 8 punktów do Depor to sporo, ale na finiszu to te zespoły z dna zdobywają najwięcej oczek. Później Real zagra z Barceloną, Mallorcą i Celtą, więc nie będzie łatwo. Zwycięstwem już dziś będą mogli świętować utrzymanie i spokojnie podejść do ostatnich trzech meczów. U siebie prezentują dość fajny futbol i cieszy mnie praktycznie brak absencji (Eberta). O ile Depor z Atletico mogli grać nieco zachowawczo, to z Valladolid pewnie zagrają mocniej z przodu i według mnie dziś zakończy się ich dobra seria meczów bez porażki.
3) Osasuna - Getafe 1 do HT lub FT @1.62 ✅ ✅ 1-0 FT
Na dobrą sprawę to ostatni teoretycznie łatwy mecz dla Osy. U siebie powinni ich zjeść. Zwycięstwo mocno przybliży ich do utrzymania. Jest spora lista absencji, lecz są to zawodnicy do zastąpienia, głównie zawodnicy defensywni, a tymi Mendilibar mógłby obsadzić dwie jedenastki. Getafe wygrali z San Sebastian, sami zrobili mnóstwo błędów w defie, tylko goście z tego nie skorzystali. Gospodarze strzelili dwa gole po fatalnych błędach defensywy Sociedad i to bardziej ich przegrana niż wygrana zespołu z przedmieść Madrytu. Getafe znowu zaczyna myśleć o LE, trzeba im ten pomysł wybić z głowy.
Wszystko od Bwin.

Otrzymane punkty reputacji: +40
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Valladolid u siebie wyjdzie optymalnym składem. Szachów nie będzie, bo nie przyjeżdża do nich Barcelona tylko Deportivo. Drużyna z Galicji ma niezłą passę, ale mimo wszystko starta z początku sezonu była duża i bilans wyszedł na 0.
Przed meczem z Valladolid są osłabieni głównie w defensywnie. Marchena, Aguilar, Laure, a do tego zabraknie dobrego zmiennika czyli Salomao, który potrafi zaliczyć wejście smoka. Wraca za to Pizzi po zawieszeniu i jeden z moich ulubionych duetów w La Liga czyli Pizzi i Riki będą mogli robić swoje.
Defensywa Valladolid to nie jest monolit więc powinni coś strzelić. Dlatego nastawiam się tu na over. Typowanie 1x2 dość trudne. Goście mają pozytywną serię meczów, ale Valladolid u siebie nie chce dać ciała.
Dziwne, że Deportivo z tak słabą obroną w ostatnich 3 meczach nie wykręciło overa. Valladolid pomimo, że grał z Realem to zaprezentował się przyzwoicie by nie powiedzieć świetnie. Dobre bramki, mecz zdecydowanie dla kibiców.
Wracając jeszcze do Deportivo i ostatniego 0:0 to dla mnie bardziej zachowawczo grało Atletico jak zawsze zresztą na wyjazdach. Te ich wyjazdowe spotkania ciężko się ogląda więc wynik był jaki był, ale Deportivo mogło tamten mecz wygrać.
Szybka bramka pomogłaby overowi zdecydowanie.
Valladolid - Deportivo
Over 2,5 2,05 Pinnacle ⛔ 1:0

Otrzymane punkty reputacji: +12
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Miałem grać Valencie ale po tym, co zobaczyłem przy powołaniach to odpuszczam z powodu kilku absencji. Tino Costa i Sergio Canales kontuzjowani, do tego za kartki pauzuje Jonas i wobec tego kto tam ma ciągnąć grę ofensywną? Parejo i Banega w pomocy oraz Soldado w ataku, to jednak trochę za mało moim zdaniem. Feghouli bez formy i z nadwagą, Piatti mnie nie przekonuje, Bernat czy Viera są powołani i nic z tego nie wynika. Także za mała liczba graczy ofensywnych jest tutaj w dobrej dyspozycji i dlatego odpuszczam, chociaż nie mówię, że Valencia tego nie wygra. Ode mnie z kolei póki co dwa bety:

Betis-Celta

A ja sobie pogram przeciwko Celcie, bo ta ostatnio zanotowała wygraną na wyjeździe więc drugi raz tego nie zrobią, bo są za ciency... Widziałem ich mecz z Athletic nie dawno i zremisowali 1:1 ale dzięki sporemu szczęściu, bo Baskowie mieli mnóstwo okazji ale jak zwykle marnowali na potegę, w środę Atletico klepnęło ich 3:1 więc teraz pora na Betis. Verdiblancos bez Canasa, a to znaczy, że pojawi się ktoś bardziej kreatywny i liczę, że w środku będą Nosa i Benat. Na skrzydłach poprosiłbym o zestaw Vadillo i Campbell, a wtedy w ataku mogą zagrać Pabon i Ruben Castro. Nie będzie Moliny więc tym bardziej prawdopodobne, że tak zagrają ale też być może kosztem jednego skrzydłowego zagra taki Ruben Perez w środku pola. Defensywa już wzmocniona powracającymi Nacho i Paulao ale to nie znaczy, że nie będzie problemów. Po drugiej stronie są Augusto Fernandez czy Iago Aspas, a więc zawodnicy szybcy, a to zwiastuje problemy dla obrony Betisu, bo zawodnicy w większości tej formacji ruszają się jak żelbetonowy kloc... Dlatego też decyduję się na over 1,5 gospodarzy, bo jednak coś mogą stracić swoim zwyczajem, a okazji do strzelania z pewnością nie zabraknie i liczę na skuteczność, taką jak chociażby z Sevillą czy Barceloną, chociaż wiem, że Betis z takimi ekipami nie zawsze potrafi dobrze zagrać, to jednak tym razem zaryzykuje, bo Celta na wyjeździe to jest obraz nędzy i rozpaczy.

Betis over 1,5 @ 1,79 Betsafe

Malaga-Sevilla

Na zakończenie kolejki można by powiedzieć, że dwa hity ale chyba wobec zapewnionego mistrzostwa przez Barce i finału CdR za kilka dni, który ma do rozegrania Atletico, to jednak ciekawiej będzie w derbowym starciu w Andaluzji. Malaga odkąd odpadła z LM, to jednak idzie w dół i traci sporo bramek. Wprawdzie u siebie ostatnio dwie wygrane ale też powiedzmy sobie szczerze, że takie ekipy jak Osasuna i Getafe, to oni muszą golić. W najbliższym spotkaniu mocno przetrzebiona będzie defensywa, bo zabraknie Willy&#39;ego w bramce, a także Demichelisa i Sancheza. Jedyny pozytyw, to taki, że wraca do kadry Jesus Gamez ale on po kontuzji więc też nie wiadomo jak będzie wyglądał. Goście z kolei też mają dwa ważne braki. Z przodu nie będzie Reyesa, co przy takiej sile ofensywnej może być mniej odczuwalne ale bardziej odczuwalny będzie brak Fazio, bo jednak środek obrony w Sevilli od dawien dawna nie jest najlepiej obsadzony. Tak jak wspomniałem Malaga ma ostatnio spotkania, w których pada sporo goli, a teraz czeka ich domowy mecz, a więc szachów bym nie oczekiwał z ich strony, a raczej gry ofensywnej. Z kolei Sevilla dalej walczy o puchary i to spotkanie jest dla niej kolejnym meczem o życie. Skoro po obu stronach mamy mnóstwo świetnych grajków ofensywnych oraz kilka absencji po obu stronach w defensywie, to opcja goli z obu stron wydaję się być idealna.

Malaga: Carlos Kameni, Pol Freixanet, Jesús Gámez, Diego Lugano, Weligton, Oguchi Onyewu, Vitorino Antunes, Eliseu, Manuel Iturra, Ignacio Camacho, Pedro Morales, Duda, Isco, Portillo, Joaquín, Júlio Baptista, Seba Fernández, Lucas Piazón, Javier Saviola i Roque Santa Cruz

Sevilla: Beto, Palop, Cicinho, Coke, Botía, Cala, Fernando Navarro, Alberto Moreno, Medel, Maduro, Kondogbia, Jesús Navas, Diego Perotti, Rakitic, Stevanovic, Hervás, Manu del Moral, Álvaro Negredo i Baba

BTS @ 1,60 Betsafe

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Atletico - Barcelona -0,25 1,83 pinnacle ✅
Atletico ma u siebie znakomity bilans, z 17 spotkań wygrali aż 14 razy, przegrali tylko dwa razy.
Ważne jest, jednak to z kim Realem Madryt oraz Realem Sociedad.
Barcelona jest już mistrzem, na wyjazdach przegrała tylko z Realem Madryt oraz RSSS.
Barcelona w tym meczu zagra naprawdę mocnym składem, powinien on wystarczyc na Atletico,
które w ostatnim czasie zagra trzeci mecz w ciągu 9 dni, niebawem finał CdR z Realem
i czy materace zatrzymają Barcelonę skoro z praktycznie ławką Realu przegrali 1-2 w derbach ?
Z Barceloną w pierwszym meczu po strzeleniu gola byli tłem, z najlepszymi punktów nie zdobywają
i zazwyczaj zapominają w nich jak się gra w piłkę ;)

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
19:00 niedziela, 12 maj 2013 Liga hiszpańska Atletico -Barcelona
Which team will receive the 1st yellow card?
Pick: Atletico Madrid
1,75
Bwin
Bardzo ciekawy zakład poboczny wszystko na gorze tabeli praktycznie przesadzone.Barca mistrzem, Atletico top 3 jak dla mnie będzie to bardzo ciekawe spotkanie i skłaniałbym sie ku gospodarza tego meczu.Po 1 Los Colchoneros maja potencjał w ataku na pewno tego spotkania nie odpuszcza. Wiadomo jakie są relacje na Lini Madryt-Katalonia taki prawdziwy klasyk- prestiżowy mecz.Na ławce gospodarzy Diego cholo Simeone, który chce i gra zawsze o zwycięstwo, wymaga od swoich graczy zawsze serca zaangażowania- walki o każdy centymetr boiska.I moim zdaniem Atletico tak gra pewnie wyjdzie agresywnym pressingiem, zaatakuje będzie szukało swoich szans(tak tez było na camp nou). Wiadomo Barca gra technicznie zawsze stara sie utrzymywać przy piłce, co moim zdaniem spowoduje sporo fauli. Zresztą liga hiszpańska słynie z agresywności i sporych ilości żółtych kartek. Atletico gra agresywnie praktycznie zawsze łapie spora ilość kartek- ma w swoich szeregach kilku zawodników takich pewniakach grających ostro ,prowokujących; Diego Godin, Koke ,Tiago czy Diego Costa.Barca z reguły gra bardzo czysto i łapie mało kartek. Ostatnio jeśli już ktoś dostaje żółtko to Adriano plus Sergio Busquets.Zakład na pewno ryzykowny ale to gospodarze zagrają agresywniej i będą mieli sporo żółtych kartek takie moje odczucie.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Właściwie to dwa typy na dzisiaj.

Atletico - Barcelona ; Atletico strzeli 1szego gola @2.30 bet365 ✅ ✅
Atletico u siebie mocne, a w związku z rozstrzygniętym majstrem goście nie będą aż tak groźni. Mówi się sporo o oszczędzaniu na CDR, ale ten mecz dopiero za prawie tydzień. Nie wiem czy opłaca się tak odpuszczać i tracić rytm meczowy. Ponadto to nie jest zwykły mecz. Mecz meczowi nie równy i meczu z &#39;rezerwami&#39; Królewskich nie brałbym aż tak bardzo do serca.

Malaga - Sevilla o2.5 @ 1.70 bet365 ⛔
Tutaj kapszti już napisał sporo. W zespole gospodarzy brak Demichelisa i Willego + Sancheza. Goście bez Fazio. Defensywy osłabione i to znacznie (głównie Malaga, bo Sevilla i tak ma kiepską) + dobry napad w obu zespołach daje prosty rachunek. Tu muszą być bramki. Goście chcą z pewnością jeszcze o coś powalczyć (LE) i dogonienie Betisu, co byłoby czymś fantastycznym będąc już daleko za plecami Verdiblancos. Oby nastawili celowniki.

shagrath 45

shagrath

Użytkownik
Dyscyplina: Primera Division
Spotkanie: Betis - Celta de Vigo
Typ: Betis
Kurs: 1.75
Bukmacher: Bet-at-home

35 Kolejka Hiszpańskiej Primera Division i starcie pomiedzy Betisem, który obecnie zajmuje 7 lokate z dorobkiem 49 punktów, gdzie podejmuje na własnym boisku drużyne Celty z dorobkiem 31 punktów i obecnie zajmującym 19 spadkowe miejsce na te chwile. Wiadomo że goście muszą mysleć o tym że do końca sezonu 3 kolejki, a teoretycznie szanse na to mają by wyjść z tej &quot;grupy&quot; spadkowej aczkolwiek w praktyce ich mecze kończą się porażkami, gdzie w gruncie rzeczy stali się drużyną rozdającą po 3 punkty. Ostatnio faktycznie Celta wygrała dwa spotkania, pierwsze 1:0 z Levente gdzie dostali dużo żółtych kartek a levente niewykorzystało rzutu karnego, a drugi z Zagarosa gdzie przysłowiową &quot;kropke nad i&quot; postawili w 92 minucie doliczonego czasu zmieniając remis na 2:1. Nie ma litości nad drużyna która cały sezon nie ma pomysłu na gre ! Betis nie oddał własnego boiska od 8 spotkań rozgrywanych przed własną publicznością i mam nadzieje że skończy się tak i dzisiejszy mecz. Braki w tym meczu mamy po obu stronach lecz w przewadze kontuzjowanych zawodników są przyjezdni, gdzie nie zobaczymy 4 kontuzjowanych graczy i jednego zawieszonego za kartki. Dla Betisu nie zagra nasz rodak Perquis, ale jak reszta naszych reprezentantów jest patałachem, oraz 2 innych grajków, którzy nie maja wiele minut zagranych w barwach Betisu.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja pójdę jednak w stronę Celty. Betis żyje z kontry, a goście to nie drużyna, która lubi się otwierać. Jeśli gospodarze wygrają to raczej skromnie, a ja liczę na drobną niespodziankę.
Celta walczy o życie więc walki nie zabraknie. Dla nich są to najważniejsze mecze sezonu i pomimo, że na wyjazdach im się nie udaje to swoich meczów wysoko nie przegrywają. Kurs na wygraną w graniach 5, a ludzie dalej grają na Betis więc kursy jeszcze pewnie pójdą w górę.
Betis ostatni mecz z Barceloną zagrał tragicznie w defensywie. Taki wynik i trochę dramaturgii Barcelona zawdzięcza tylko sobie. Villa miał 3-4 okazje w których powinien zdobyć gola, a skrzydłowi Barcelony - głównie Tello, nie mieli problemów z rozrywaniem obrony. O sytuacje dla Celty jakoś się nie martwię.
Jeśli chodzi o Betis to wiele będzie zależało od ich skuteczności. Potrafią mieć sporo okazji, ale potrafią je marnować na potęgę. Betis walczy o puchary, ale Celta o utrzymanie więc bilans wychodzi tu na 0. Spróbuję lekko pograć na gości, którzy ostatnio grają przyzwoicie.
Betis - Celta
Celta +0,5 2,15 Pinnacle
⛔ 1:0
W meczu Atletico z Barceloną pójdę w stronę bramek. Obie drużyny powinny coś strzelić więc do overa będzie już blisko.
Atletico gra u siebie, nie będą tak monotonni jak na wyjazdach. Powinni narzucić swój twardy styl gry choć okazji powinni upatrywać w kontrach. Pomoc Barcelony może dziś zagrać w trochę zmienionym składzie więc ryzyko straty może być większe.
Do tego dalej zabraknie kontuzjowanego Abidala, Mascherano, Puyola i Valdesa. Tito ostatnio postawił na Adriano, który na środku jest niepewny więc może tym razem zagra młody Bartra razem z Pique.
Ostatnie mecze na Calderon pomiędzy tymi drużynami przynosiły gole z obu stron. O odpuszczaniu raczej mowy być nie może. Dla Atletico to prestiżowy mecz w którym mogą się wykazać, a tak jak Vidal wspomniał do finałowego pojedynku Pucharu Króla jest jeszcze trochę czasu.
Atletico - Barcelona
Over 3 (3 bramki=zwrot) 1,962 Pinnacle zwrot

hakan 256

hakan

Użytkownik
Sociedad vs Granada
Za pewne wiele osób pogra w tym meczu &quot;1&quot;, ale jak dla mnie Sociedad jest za mały na walkę o LM. Powoli zaczynają się gubić i spodziewam się kolejnych potknięć. Początek piekiełka miał miejsce w poprzedniej kolejce. Nie walczące o nic Getafe ograło walczący o LM Sociedad. Czyżby Sociedad nie wytrzymało presji? teraz będzie jeszcze większa, bo grają u siebie, gdzie ostatnio spisują się bardzo dobrze. Tyle, że Granada się nie położy przed Sociedad, bo nie mają jeszcze pewnego bytu w lidze, a ostatnio coś drgnęło w ich poczynaniach. Przebudzenie i ich wygrana z Espanoyl oraz Malagą może być sygnałem ostrzegawczym, że tanio skóry nie sprzedadzą. Gdyby Granada prezentowała formę jak w marcu czy początkach kwietnia to może byłoby inne spojrzenie na to spotkanie, leczy gdy Granada zaczęła wreszcie punktować to kurs na gospodarzy zdecydowanie za niski, tym bardziej, że Granada mimo swojej chimerycznej postawy potrafiła nie raz zaskoczyć na obcych boiskach. A presja, która będzie towarzyszyć Sociedad może niekoniecznie moblizować, a wiązać nogi i będzie powtórka ze spotkania z Getafe.

Granada x2 2,80 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +12
janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Jak dla mnie Sociedad dzisiaj komplet punktów zostanie u nich. Powiem tak mają gdzie tracić punkty jeszcze w tym sezonie bo pozostaje im wyjazd do Sevilli , u siebie Real i mecz z Deportivo , które będzie do samego końca walczyć o byt w La Liga więc dzisiejszy przeciwnik jest teoretycznie najłatwiejszy dla basków. Będąc realistą to nie wierze , aby RS zagrał w LM , ale takie mecze jak ten dzisiajeszy muszą poprostu wygrywać , jeśli chcą tą nadzieje na LM przedłużyć. Sociedad tylko 2 porażki u siebie plus do tego 5 remisów na 17 meczy rozegranych na własnym boisku , a więc 10 zwyciestw.
Bazują na własnym boisku i to jest niewątpliwie ich atut. Nie bede w tym meczu szukał sensacji choć to jest tylko piłka i wszystko jest możliwe , ale pójde drogą rosądku.
Sociedad win 1,55

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sociedad win 1,55
Mógłbyś napisać przy tym z jakiego buka brałeś kurs, bo jakoś nie widziałem by ktoś miał 1,55 na RSSS dzisiaj.
Za pewne wiele osób pogra w tym meczu &quot;1&quot;, ale jak dla mnie Sociedad jest za mały na walkę o LM. Powoli zaczynają się gubić i spodziewam się kolejnych potknięć. Początek piekiełka miał miejsce w poprzedniej kolejce. Nie walczące o nic Getafe ograło walczący o LM Sociedad. Czyżby Sociedad nie wytrzymało presji? teraz będzie jeszcze większa, bo grają u siebie, gdzie ostatnio spisują się bardzo dobrze. Tyle, że Granada się nie położy przed Sociedad, bo nie mają jeszcze pewnego bytu w lidze, a ostatnio coś drgnęło w ich poczynaniach. Przebudzenie i ich wygrana z Betisem oraz Malagą może być sygnałem ostrzegawczym, że tanio skóry nie sprzedadzą.
Trochę zbyt daleko wysunięte wnioski w mojej ocenie. To że przegrali z Getafe, to jedno ale czy to od razu nazywać kryzysem? Przecież wcześniej wygrywali mnóstwo spotkań, więc mieli prawo raz się potknąć na dobrą sprawę i moim zdanm taki zimny prysznic jaki zrobiło im Getafe, może tylko pomóc, gdyż wiedzą, że teraz miejsca na potknięcia się nie ma miejsca. Z resztą w Madrycie prowadzili 1:0 i gdyby nie idiotyczny błąd Bergary, który tak po prawdzie miał ponad 50% udziałów przy golu na 1:1, to być może, że Baskowie by wygrali tamto spotkanie, a na pewno wyglądałoby ono inaczej.
Druga sprawa, to chciałbym Ci powiedzieć, że z Betisem to oni wygrali pierwszy mecz tego sezonu, a ten co odbył się nie dawno na ich stadionie, to przegrali 5:1 więc marny argument. Ogólnie, to ekipy takie jak Betis i Atletico nie dawno zrobiły im niezły magiel strzelają po 5 goli, a Real Sociedad wcale gorszy w ofensywie nie jest więc i ich stać przy dobrej grze na takie rozwiązanie. Gospodarze dzisiaj już z Xabim Prieto w składzie, a to oznacza, że Zurutuza zapewne zagra niżej czyli będzie to notabene bardziej ofensywne ustawienie. Tak więc poza Illarramendim, są wszyscy, dyspozycja u siebie na Anoeta jest świetna, bo strzelają mnóstwo goli, co pokazują w ostatnich spotkaniach więc moim zdaniem i dzisiaj zrobią swój wynik. Ja osobiście nie gram wygranej po marnym kursie ale spróbuje pograć over 2,5 na gospodarzy.
Real Sociedad over 2,5 @ 2,70 William Hill

K 358

koeman66

Użytkownik
Real Sociedad - Granada 1 1.46 Pinnacle ⛔
Sprawa wyglada tak... Real Sociedad San Sebastian ma zaledwie 34 rozegrane mecze i 4 spotkania do konca sezonu. Jesli dzisiaj zdobeda 3 pkt to zapewnia sobie udzial w europejskich pucharach i co lepsze, wyprzedza 4-ta w tabeli Valencie o 2 pkt. 4 miejsce daje eliminacje do LM, z kolei na podium i bezposredni awans do Ligi Mistrzow gracze z San Sebastian nie maja nawet szans matematycznych. Real Sociedad to ekipa swietnie grajaca w tym roku, wprawdzie ostatni mecz przegrali w Madrycie z Levante 1-2, ale wczesniej 3-4 z Realem Madryt na Santiago Bernabeu... 6 stycznia, reszta to same wygrane i remisy. Mysle, ze gospodarze wygraja i dzisiaj, gdyz sa bardzo skuteczna ekipa w meczach domowych (ostatnie cztery mecze to: 3-3 z Betisem, 4-1 z Valladolid, 4-2 z Malaga i tyle samo z Valencia). Zwyciestwa te robia wrazenie (szczegolnie ostatnie z Valencia, bezposrednim rywalem o eliminacje Champions League) i jesli chca zajac 4 -ta lokate w lidze to w meczach z takim rywalem jak Granada wygrac po prostu musza. Goscie walcza o utrzymanie i nie graja na wyjazdach efektownie (5-2-10), malo remisuja i czesto przegrywaja, strzelaja tez malo bramek (w lidze zaledwie 30 i przedostatnie miejsce, mniej ma tylko Osasuna - 29). Ostatnio dwa razy wygrali (1-0 z Espanyolem w Barcelonie i 1-0 z Malaga, ktora jak widac ostatnimi czasy nie walczy i gra na pol gwizdka). W tym sezonie bylo w bezposrednim meczu 0-0, a w poprzednich latach Real Sociedad wygrywal u siebie z Granada. Czysta jedynka. No i jeszcze jedno - jedna porazka z Realu Sociedad nie oznacza wcale kryzysu.

hakan 256

hakan

Użytkownik
Druga sprawa, to chciałbym Ci powiedzieć, że z Betisem to oni wygrali pierwszy mecz tego sezonu, a ten co odbył się nie dawno na ich stadionie, to przegrali 5:1 więc marny argument.

miałem na myśli Espanoyl ;) a jak już jesteśmy przy wygranej z Betisem to nie była ich to pierwsza wygrana w tym sezonie, bo wcześniej przecież ograli Celtę oraz Majorkę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom