Norwich - Sunderland 0-3
Typ: BTS 1,80 Fortuna
Mecz dwóch zespołów walczących o życie.
Norwich na bezpiecznej 17 pozycji. Sunderland na 18. Ze wszystkich sobotnich spotkań to chyba według mnie jest najciekawsze. Pojedynek o przysłowiowe 6pkt. Kanarki ostatnio jakby trochę się obudziły i zaczęły zdobywać punkty. Szkoda że 4 kolejki temu nie udało się wygrać z MC bo byli by dziś w dużo lepszej sytuacji a okazji do strzelenia bramki były... ale to już przeszłość. Sunderland oprócz ostatniego przegranego meczu z Leicester, zaliczył serię 4 remisów. Liczę na to że oba zespoły postarają się i zapewnią nam ciekawe widowisko z kilkoma bramkami.
Należy również zaznaczyć że Sunderland ma jedno spotkanie więcej do rozegrania.
Terminarz:
Norwich - Sunderland
Norwich - Watford
Norwich - MU
Everton -
Norwich
Sunderland - ArsenalStoke -
Sunderland
Sunderland - Chelsea
Watford -
Sunderland
Sunderland - Everton
- spotkanie zaległe, wie ktoś kiedy zostanie rozegrane?
Przewidywane składy:
Norwich: Ruddy - Wisdom, Bennett, Klose, Olsson - Jarvis, O'Neil, Howson, Brady â Naismith - Mbokani
Sunderland: Mannone - Yedlin, Kone, Kaboul, van Aanholt â Kirchhoff - Borini, Cattermole, M'Vila, Khazri - Defoe
Manchester United - Aston Villa 1-0
Typ: MU Handicap 0:1 1,62 Szkoda że nie przegrali... ????
Nie ma co się rozpisywać. AV spada z PL. MU cały czas walczy o
LM i jest na dobrej drodze. 3 pkt na 99% powędrują na konto Czerwonych Diabłów. Myślę że wygrana dwoma bramkami nie powinna stanowić problemu. Liczę na Rashforda i resztę ;].
Przewidywane składy:
United (4-2-3-1): De Gea â Rojo, Blind, Smalling, Fosu-Mensah â Carrick, Fellaini â Martialm Rooney, Lingard - Rashford
Aston Villa (4-4-2): Guzan â Cissokho, Clark, Lescott, Hutton â Grealish, Sanchez, Gueye, Veretout â Gestete, Ayew
Chelsea - Manchester City 0-3
Typ: X2 1,50 Fortuna
Zespół
Guus Hiddink z pewnością najchętniej zakończył by już ten sezon. Szans na zajęcie miejsca dającego możliwość gry w
LM już nie ma. Mogą powalczyć o
LM jednak ... com one ;].
Zespołu takiego jak The Blues raczej te rozgrywki nie interesują. The Citizens są w zupełnie innej sytuacji. Ostatnie wyeliminowanie PSG w
LM nie było może sensacją jednak z pewnością sporym zaskoczeniem. MC gra dalej i jest coraz bliżej finału. Nie oznacza to oczywiście że można już sobie odpuścić ligę. Wręcz przeciwnie, trzeba się postarać o zapewnienie sobie, w razie czego, miejsca dającego szansę na grę w
LM w przyszłym roku. Dodatkowo zakończenie sezonu na trzecim miejscu, do którego tracą 2pkt, nie było by wcale takie złe. Myślę że gra w stronę gości z podpórką jest jak najbardziej sensowne.
Przewidywane składy:
Chelsea (4-2-3-1): Courtois â Rahman, Miazga, Ivanovic, Azpilicueta - Mikel, Fabregas - Pedro, Loftus-Cheek, Oscar - Costa
City (4-2-3-1): Hart â Clichy, Otamendi, Mangala, Zabaleta â Fernandinho, Fernando, Silva, De Bruyne, Navas - Aguero
Leicester - West Ham 2-2
Typ: BTS 1,68 Fortuna Sędzia bez komentarza, gorzej niż u nas na okręgówce ;]
Lisy w dalszym ciągu w drodze po mistrzostwo. Od kilku kolejek niektórzy piszą przy okazji kolejnych spotkań że- "w końcu muszą pogubić punkty i to będzie właśnie to spotkanie..." Generalnie też tak myślałem i dalej tak twierdzę tylko że z rzeczywistością jak na razie te stwierdzenia nie mają nic wspólnego
. Leicester ma już tylko 5 spotkań przed sobą. Czy to właśnie będzie "W KOŃCU" ten mecz w którym nie zgarną kompletu punktów? Szczerze mówiąc już sam nie wiem co o tym sądzić.
West Ham ma jedno spotkanie do rozegrania więcej i cały czas liczy się w walce o TOP5 oraz miejsca nagradzane grą w
LM. Młoty rozegrały w tygodniu mecz z MU (puchar) w którym ponieśli porażkę 1-2. Lisy miały cały tydzień na odpoczynek i z pewnością będzie to miało jakiś wpływa na to spotkanie, pytanie tylko jak duży? Myślę że najpewniejszy zakład na to spotkanie to BTS. Leicester nie stracił gola w 5 poprzednich meczach. Jednak gram BTS przede wszystkim dlatego że WH potrafi strzelać bramki a 3pkt są na tym, końcowym, etapie rozgrywek bardzo ważne.
Terminarz Lisów:
17-04-2016 Leicester - West Ham
24-04-2016 Leicester - Swansea
01-05-2016 Manchester United - Leicester
07-05-2016 Leicester - Everton
15-05-2016 Chelsea - Leicester
Reszty spotkań nie ruszam, chociaż może doznać jakiegoś objawienia i coś jeszcze dorzucę. Powodzenia
Robson// Piszmy poprawnie imiona i nazwiska. "Hius Hiding" to straszne błędy... Guus Hiddink! Pozdrawiam i proszę dbać o poprawność.