Nadszedł ten smutny czas
[*]:-( ,ostatnia kolejka,w której na pewno nie zabraknie emocji oraz nieprzewidywalnych wydarzeń
1) Hannover-Kaiserslautern
Hannover -1,5 @ 2.08 Pinnacle
Jak dla mnie typ soboty
Z wypiekami na twarzy ( ???? ???? ) sprawdzałem kursy na handicapy i szczerze powiedziawszy takiego kursu spodziewałem się na -2,5 (i też byłbym skłonny postawić na to swoje pieniądze). Przechodząc do sportu, H96 to niekwestionowany mistrz AWD Arena...7 miejsce w lidze liczącej sobie 18 drużyn a wszystkie ostatnie 6 meczów wyjazdowych w plecy..6 kolejek na wyjeździe bez punktu a mimo to Hannover do końca walczył o europejskie puchary! Brawa się należą piłkarzom Hannoveru oraz ich trenerowi za to jaką pracę wykonują na własnym boisku,nikt na AWD Arena nie może czuć się bezpieczny..szukam ostatniej porażki H96 w Hannoverze i wychodzi na to ,że było to przeszło rok temu -30 kwietnia 0-1 z Borussią Monchengladbach (wygrywali wtedy wszystko i wszędzie broniąc się w cudowny sposób przed spadkiem),niech to zobrazuje potęgę tej drużyny na własnym stadionie..Zabraknie Dioufa ,ale sądzę ,że akurat w tym meczu to nie będzie stanowić żadnej przeszkody. Hannover u siebie gra bardzo poukładany futbol (i tu zasługa Slomki),każda akcja jest rozgrywana od tyłu,nie gra się tu długą piłką. Śmiem twierdzić ,że Lautern nie strzeli tam nawet gola bowiem grają mizerie w ataku i na tak ułożoną defensywę to stanowczo za mało,2 gole z BVB były owocem rezerwowego składu Borussi( błędy w obronie i bramkarza) a nie faktyczną demonstracją siły w ataku.
Nie wiem kto wystawił taki kurs ,ale biorę z pocałowaniem ręki i bardzo polecam
2) Hertha - Hoffenheim
Hoffenheim @ 3.8 William Hill
Kolejna (jak dla mnie) niespodzianka kursowa,spodziewałem się czegoś bardziej wyrównanego biorąc pod uwagę grę Herthy na własnym obiekcie,ale dobrze..
Nic tylko próbować
Wiadomo Hertha ''musi'' wygrać ,aby marzyć o barażach.. ,ale czy sama motywacja wystarczy? Moim skromnym zdaniem na pewno nie wystarczy na 3 punkty co najwyżej na remis . Czemu? Hertha grała 16 meczów w Berlinie przegrała aż 10 jest to zatrważający wynik paradoksem jest to ,że Hertha zdobyła więcej punktów na wyjeździe niż u siebie,Hoffenheim zwycięstwami z Gladbach,Nurnberg i Wolfsburgiem pokazało ,że potrafi zwyciężać na bardzo trudnych terenach dla kontrastu powiem ,że Berlin jest bardzo łatwym terenem . Drugim argumentem,sztandarowym argumentem,jest to ,że Hoffenheim jest drużyną a oglądając Herthe mam wrażenie ,że jest to po prostu zlepek całkiem niezłych piłkarzy . Jasne - doświadczenie Rehhagela może być kartą przetargową w tym spotkaniu a na pewno będzie dużym atutem gospodarzy. Hertha gra rozważnie w obronie aż do utraty 1 bramki,potem wszystko leci-może to świadczyć o słabej psychice piłkarzy :razz ???? Schalke-Hertha). Kurs bardzo,bardzo przyzwoity można lekko atakować bo koniec końców Wieśniaki to drużyna lepsza a kurs z tego powodu taki wysoki bo Hertha ''musi'':] Kurs 2.6-7 na DNB jest równie jak nie bardziej kuszący ????
3) Koln-Bayern
1x @2.3 bet365
Wszystko w rękach Kolończyków po prostu ''muszą'' ???? zdobyć tutaj punkty a rywal ku temu ...idealny. Koln podobnie jak i Bayern to klub z wielkimi tradycjami,wspaniali kibice,piękny stadion. Historia pojedynków pomiędzy tymi zespołami jest bardzo bogata i nigdy nie było tak,że Bayern przyjeżdżał do Kolonii jak po swoje,wspomnę chociażby ostatni mecz na Rhein Energie Stadion, 0-2 do przerwy a po 90 minutach 3-2. Przechodząc do rzeczy... Bayern na wyjazdach nie gra powalającej piłki wymęczone zwycięstwo w derbach,w trudnej Norymberdze..Gol w doliczonym czasie na 1-2 w Bremie i zwycięstwo 0-6 z wyżej opisaną Herthą :] nic szczególnego tu nie ma .. Mecz z podtekstem dla gwiazdora Kolończyków - Podolskiego. Wielka ucieczka z Monachium,cały kraj kupował ''cegiełki'' na transfer Lukasa :grin: Poldi ma za sobą świetny sezon to on stanowił o sile Koln w tym sezonie,po sezonie jednak przechodzi do Arsenalu,znamy go,wiem ,że będzie chciał na odchodne zrobić prezent kibicom i pokonać w ostatnim swoim meczu Bayern a jak Poldi się spina to wiedz ,że coś się dzieje:grin:
Zawsze wszyscy celują w pokonanie Bayernu na własnym stadionie,to duży prestiż,ostatnia kolejka rządzi się swoimi prawami,Bayern nie gra rewelacji na wyjazdach,Poldi bardzo chce . Kiedy jak nie teraz ?