Śląsk Wrocław vs Widzew Łódź
Śląsk Over 1.5 @ 1.80 bet365
Śląsk Over 2.5 @ 3.50 bet365
F. Paixao GOL @ 4.00 betsafe
R. Pich GOL @ 5.00 betsafe
To ja może dorzucę swoje 3 grosze. Samo spotkanie obejrzę z trybun dlatego coś , żeby sięlepiej oglądało
.
Otóż jeśli chodzi o Śląsk. Zmiana trenera = zmiana gry w przypadku Śląska. Trener poukładał obronę. Kapitalnie prezentuje się ostatnio Grodzicki, świetnie Zieliński, coraz lepiej Dudu, no i Kokoszka, to jest taki piłkarz, któremu mówiąc wprost nie ufam, potrafi zagrać mecz świetnie , ale potem potrafi coś zrobić tj faul, kartka, czerwona(jak z Koroną i karny) i ten zawodnik dziś nie zagra. Na pewno będzie to minus dla Śląska, bo jednak linia obrony przez kilka spotkan grała ze sobą i grała bardzo dobrze. Dziś w miejsce Kokoszki zobaczymy Pawelca lub Calahorro, moim zdaniem będzie to jednak Hiszpan. Mimo błędu z PBB , gdzie piłka go przelobowała rozegrał dobre spotkanie. Co do Pawelca powrót do 18 meczowej od 2-spotkań , długo zmagał się z urazem, operacja i rehabilitacja, dlatego nie sądze, żeby zagrał od 1 minuty, może wejdzie koło 60-70, ale nie od początku.
Tak dla lepszego oglądania pogram na strzelców.
Wybieram Roberta Picha, coraz lepsza forma i powinien wyjść od 1 minuty.
Drugim jest Flavio, który ma 2-3 sytuacje w meczu, musi się przełamać.
Co do zdobywania bramek to jak wspomniałem Śląsk ma multum okazji, nie strzela. W poprzednim meczu u Siebie z Zagłębiem, dosłownie Lubin był stłamszony, Orest postawił autobus jak to miał w zwyczaju
. Śląsk miał tak lekko licząc 4 okazje do strzelenia gola i gdyby nie Rodic byłoby 2,3 do 0.
Tutaj w bramce Widzewa Wolański, fajny chłopak widać, że się rozwija, nie popełnia też błędów, jednak linia obrony Widzewa nie jest jeszcze do końca opanowana i zdarzają się im minimalne, ale błędy.
Jak już napisałem nie zagra Kokoszka za kartki.
W zespole Widzewa kontuzjowani są natomiast Veljko Batrović i Alen Melunović, których zabraknie w potyczce we Wrocławiu. Być może do składu wrócą Jonatan de Amo lub Yani Urdinov.
Dodatkowo powinienem stwierdzić na początek i to jest dla mnie najważniejsze w tym typie. Widzew to ekipa własnego podwórka. Wystarczy spojrzeć na tabelę uwzględniającą mecze wyjazdowe i Widzew jest ostatni.
Dwa remisy i 14 porażek, bilans 10:35 w bramkach co daje ponad 2 stracone na mecz (16 spotkań).
A i mój ostatni argument. Śląsk przy dzisiejszym zwycięstwie ma 24 punkty. Widzew - 15, Zagłębie 16. 8 punktów przewagi na 4 kolejki. Czyli Zagłębie musiałoby zdobyć 9 (mieć 25, Śląsk ma lepszy bilans z nimi), a Widzew 10 pkt(25, także lepszy bilans).
Powoduje to, że po tym spotkaniu Śląsk może już być pewny utrzymania zwłaszcza, że przed nimi za tydzień mecz u Sb z P. B-B, którego też nie powinni przegrać.
Składy:
Śląsk Wrocław: Kelemen - Zieliński, Grodzicki, Pawelec, Dudu - Hateley, Stevanović - Machaj, Mila, F. Paixao - M. Paixao
Widzew Łódź: Wolański – Leimonas, Augustyniak, Nowak, Mroziński – Kasprzak, Okachi – Alex Bruno, Cetnarski, Kaczmarek – E. Visnakovs
e: sklady wyjsciowe
EDIT: Kurcze szkoda, że się nie udało przynajmniej te 2 gole Śląska. Wolański kozak ładnie obronił ten strzał Flavio z początku meczu
. Widzew nie źle gra szkoda, że koniec sezonu i małe szanse na utrzymanie, ale niech walczą, może sięudać.