>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33. Kolejka Bundesligi 11.05.2013

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
33. Kolejka Bundesligi

Ja nie chcę być złym wujkiem i w czasie kiedy Bundesliga, jest chwalona, zachwalana zresztą po części całkiem słusznie, to jednak tych meczy o nic jest zbyt wiele. W moich oczach Bayern, Borussia Dortmund, Bayer zbyt wcześnie wysunęły si ę na czoło i popsuło to trochę zabawę. Niemniej jednaj jest, trochę drugorzędna, ale jest rywalizacja o utrzymanie, czy o Ligę Europy. Już w nadchodzącą sobotę mecz Greuther Fürth - SC Freiburg zapowiada interesujący typ, gospodarze co bez wątpienia sztuką jest, przez cały sezon nie wygrali spotkania na własnym boisku, Freiburg zaś mocno angażuje się w walkę nawet o el. LM choć może pozostały tylko szansę matematyczne (4 punkty różnicy), a jednak Liga europejska dla tego małego klubiku również mogłaby być olbrzymim sukcesem. Pierwszy typ powiedzmy, że jest ;). Inny ciekawy mecz to Hoffenheim z Hamburgerem, oba zespoły walczą na różnych frontach , na dziś forma - ja wiem chyba w obu przypadkach podobna, kadrowo oczywiście przewyższa rywala HSV, ale myślę że możemy kilka goli zobaczyć. Arcy interesująco wyglądają dwie drużyny, mianowicie Fortuna i Werder, oba teamy w rundzie wiosennej spisują się tragicznie, teoretycznie mimo punktowej przewago w nich należy upatrywać kandydatów do spadku. Brema me ten handicap, że 3 punkty zdobyte w dwóch ostatnich spotkaniach sezonu daje im raczej utrzymanie, jednak z taką formą będzie ciężko, zwłaszcza gdy teraz Eintracht. Zaś Fortuna nie ma żadnej znaczącej przewagi, siedzą na szpilkach co najmniej do końca sezonu, czy im się uda? Szansę na pewno są, ale sądzę że lepsze argumenty ma Augsburg, mający tyle samo punktów, no i zdecydowanie lepiej na boisku wygląda Hoffenheim. Wieśniacki mają dwa punkty straty, generalnie jednym zwycięstwem mogą to zniwelować, gdyby w tym samym czasie Fortuna przegrał, bądź zremisowała.

W sumie to o czołówce nie ma co i po co pisać. Dlatego wymyśliłem alternatywę. Robert Lewandowski nasze narodowe lekarstwo na kompleksy, przymierza się do korony króla strzelców Niemieckiej Bundesligi. Nie pamiętam tak znaczącego wyróżnienia w historii Polskiej piłki, gdy oczywiście to osiągnął. Kießling moim zdaniem niedoceniany, też zasłużył. Tak sobie myśl, skąd taki kurs na Niemca, statystyki na dziś ma identyczne jak Lewy, 23 gole. Kalendarz chyba nie rozstrzyga, bo nie widzę jakiegoś łatwiejszego dla BVB. Uprzedzam, nie wiem jak zareagują bukmacherzy w przypadku remisu.

Zapraszam do dyskusji.

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Podobnie jak darius za główny typ tej kolejki uważam Freiburg , który ma szanse zagrać nawet w el LM. Będąc realistą jednak w to nie wierze , nie wierzę , że Schalke pozwoli sobie wydrzeć 4 miejsce dostając u siebie kiepsko grający Stuttgart.
Freiburg ma straty 4 oczka do Schalke i musi liczyć na potknięcie w meczu właśnie ze Stuttgartem by następnie wszystko rozstrzygneło się w ostatniej kolejce gdzie właśnie te dwie drużyny rozegrają mecz. Aby jednak wywalczyć to 4 miejsce Freiburg musi również liczyć na potknięcie Eintrachtu w ostatnich dwóch kolejkach. Szanse są , ale patrząc obiektywnie to Freiburg powinien się raczej oglądać za siebie a niżeli przed ponieważ za plecami mają jeszcze HSV , które liczy na europejskie rozgrywki. Wygrana Freiburga w sobote daje im pewny udział w LE bo jak wiem w Bundeslidze przy takiej samej ilości pkt decyduje bilans bramkowy.
Z całym szacunkiem dla Gruther , ale ta ekipa nie wygrała na własnym stadionie przez całe rozgywki , a łącznie odniosła tylko 4 zwyciestwa w lidze z czego dwa na finiszu gdzie grano o pietruszke. Na własnym boisku potrafili strzelić zaledwie 9 bramek w 16 spotkaniach co właściwie obrazuje siłe tej drużyny. W poprzednim spotkaniu miedzy tymi drużynami padł wynik 1-0 dla Freiburga. Wiekszość zawodników z Gruther myślami już jest raczej gdzie indziej. Już teraz jesteśmy świadkami ruchów transferowych poszczególnych zawodników , którzy nie chcą ponownie zasmakować gry w 2 bundeslidze. Choć może to być czynnik motywujący bo zawodnicy mają 2 kolejki na wypromowanie się. Freiburg nie może pozwolić sobie na strate punktową z najsłabszą ekipą ligi ponieważ to na co pracowali przez cały sezon zostało by zmarnowane. Co prawda mają jeszcze mecz z Schalke ale tam o 3 punkty bedzię trudniej chyba , że Schalke bedzię pewne 4 miejsca i odpusci ten mecz.
Freiburg win 1,77 Totomix

Idąc dalej tym tropem za kolejny dobry tym uważam Schalke , które w meczu z VFB może sobie zapewnić udział el do LM. VFB osiągneło to co chciało czyli udział w europejskich rozgrywkach , a konkretnie w LE. Co prawda osiągneli to po przez Puchar Niemiec , ale liczy się zrealizowany cel. Ostatnia porażka na własnym stadionie z Gruther pokazuje jaką motywacją odnzaczają się w tej chwili gracze VFB. Jedynym meczem do którego podejdą z pełnym zaangazowaniem bedzie właśnie finał pucharu z Bayernem choć myśle , że i tak nikt nie wieży w końcowy sukces w tych rozgrywkach. Bayern jest poprostu po za zasięgiem tej ekipy choć w piłce wszystko możliwe.
Ofensywa Schalke zapewne w tym meczu sprawi dużo radości kibicą. Można pomyślec o jakimś handi. Ja jednak gram czysty win razem z Freiburgiem , Lechem i Legia dają ładne AKO.

Schalke 1,4 Totomix

P 907

pawel-1

Użytkownik
TSG 1899 Hoffenheim - Hamburger SV
Hamburger SV over 1.0 @ 1.758 Pinnacle ✅
Dla mnie świetna propozycja na ten mecz. Kompletnie nie mogę ogarnąć, dlaczego buki tak nisko wyceniają Wieśniaków. Zacznijmy od gospodarzy, którzy w tyłach mają trochę kłopotów. Dalej nie ma Gomesa w bramce, a zastępujący go młodziutki Casteels radzi sobie raczej miernie(wyjątek - mecz z Bayerem). Za piątą żółtą kartkę pauzuje Vestergaard(podstawowy obrońca, 10 meczów z rzędu), a za czerwoną Ojgen Polanski. Kilka drobniejszych absencji z poprzednich meczów i Kicker do gry na stoperze awizuje zawodnika z rocznika 1994! Oczywiście 0 gry do tej pory w Bundeslidze. Ostatnie straty bramkowe Wieśniaków to: 2 w Bremie, 1 z Nurnberg u siebie, 5 w Leverkusen, 2 w Wolfsburgu. Piąty mecz to czyste konto z Fortuną u siebie, ale to leszcze. Fakt, u gospodarzy spora spina, bo Ausburg dostanie łomot z Bayernem i jest szansa wskoczyć na 16 miejsce. Ale czy HSV o nic nie gra? No bez jaj... Goście obrony nie mają, fakt. Ale z przodu ogromny potencjał. vdV doskonale bije stałe fragmenty, po których HSV robi sporo zamieszania. Taką defensywę raz są w stanie spokojnie sforsować, a może i więcej bo zapowiada się otwarte widowisko. Obie strony rzucą się do ataku. Kursy na over i bts są żenująco niskie, a ja nie mam pojęcia dlaczego tak marnie wyceniane są gole gości. I chętnie skorzystam.

Otrzymane punkty reputacji: +10
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Oczywiście koniec sezonu, ale nie ma się co napinać na jakieś kokosowe typy bo ich nie ma. Niby końcówka sezonu, jednak u tych co trzeba nie ma formy, dyspozycji jaka dawałaby jakiś pewny zakład. Ja zagram Werder z podpórką, wiem jak Brema gra. Generalnie słabo, jednakże na własnym boisku, będąc w niewygodnej sytuacji minimum ten punkt zdobędą. W ostatnim spotkaniu, jakoś Brema dawała radę, choć spodziewałem się zwycięstwa oni zremisowali. Eintracht nie gra tego co wcześniej więc tu nie ma obawa, że odpali Breme z Bundesligi. Teoretycznie drużyna z Frankfurtu walczy o LM, ale raczej załapią się na LE i chyba zdają sobie z tego sprawę bo nie grają takiej piłki, która dałaby im optymizm. Ani jedni, ani drudzy w formie nie są, wygrana z Fortuną Eintrachtu to nie jest zaskoczenie, ani tym bardziej oznaka siły. Zaś remis Werderu z Hoffenheim to jest jakiś sukces, oczywiście nie na miarę oczekiwać kibiców, ale Hoffe walczy o utrzymanie, spisuje się całkiem dobrze i Werder tak z szerszej perspektywy ugrał dobry wynik.
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Typ:1X Kurs:1,4 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
balik 0

balik

Użytkownik
FC Bayern - FC Augsburg.
Po tym meczu nastąpi oficjalna koronacja monachijskiej drużyny i huczna celebracja na ulicach. Bayern będzie chciał podziękować kibicom za doping i pewnie wygra to spotkanie strzelając kilka goli, tak jak ma to w zwyczaju. Na nic nie zda się tu motywacja Augsburga walczącego o utrzymanie, jeżeli strzelą bramkę będą mogli uznać to za sukces.
Bayern wygrana obu połów - 2.10, betclic.
Bayern powyżej 3.5 gola - 2.90, betclic.

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy - Bundesliga
Spotkanie: Bayern Monachium - Augsburg
Typ: Handicap europejski (-3) - Wygra Bayern
Kurs: 4,33 ⛔ (3:0)
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Krótko i na temat. Mimo tego iż Augsburg walczy o utrzymanie szykuje się nam jutro miazga na Allianz Arena. Będzie to bowiem ostatni mecz w tym sezonie gospodarzy na własnym stadionie a co za tym idzie szykuje się jutro ostre świętowanie z kibicami na wyprzedanym do ostatnich miejsc obiekcie. Do tego wiele znakomitych osobistości w lożach Vip, wręczenie mistrzowskiej patery po meczu, świętowanie na płycie z kibicami a później wyruszenie w miasto. Już samo to sprawia, że Bayern nie odpuści tego meczu i go po prostu wygra. Dodatkowo ewentualne zwycięstwo byłoby 600-tną domową victorią Bayernu a także 15 zwycięstwem (na 16 meczy) w rundzie wiosennej na Allianz. A teraz najważniejsza wiadomość: najprawdopodobniej jedenastka, która wybiegnie na mecz będzie podstawową jedenastką Bayernu a także taką, którą Heynckes będzie chciał wystawić w finałowym spotkaniu Ligi Mistrzów. Na takim tle cały Augsburg wygląda co najmniej blado. Czuję, że skończy się koło 5 lub 6 do zera więc spokojnie gram taki handicap.
Jeśli chodzi o absencje to tak: do dyspozycji Juppa nie będą Jérôme Boateng (kartki), Rafinha (czerwona kartka), a także wracający do pełni sprawności Toni Kroos oraz Holger Badstuber. Dante wyleczył już przeziębienie i prawdopodobnie wyjdzie w pierwszym składzie. Markus Weinzierl nie będzie mógł skorzystać z usług Jana-Ingwera Callsen-Brackera (kartki) oraz kontuzjowanych Sebastiana Langkampa, a także Stephana Haina. Wątpliwy jest również występ Paula Verhaegha, który narzeka na problemy z szyją.
Powodzenia !

nakladka 221

nakladka

Użytkownik
-

Nad grą gospodarzy w tym sezonie nie trzeba wiele pisać, każdy wie jak jest.
- ostatni mecz Heynckesa u siebie na stadionie, gdzie ma wystawić &quot;podstawową/najlepsza jedynastke&quot;
-po meczu koronacja nowego mistrza
-Bayern walczy dalej o 100 bramek + utrzymanie nad 2 druzyna w tabeli 20 pkt przewagi by pobić rekord z 2003 roku w ilości przewagi nad 2 druzyna
-Augsburg w ostaniej kolejce mimo dobrego początku zawiódł i przegrał we Freiburgu i tam trzeba było szukać pkt + ostani mecz u siebie z juz spadkowiczem Furthem
-ważniejsze absencje to Bayern: Boateng, Rafinha, (Kroos, Badstuber -dłuzej nieobecni juz) Augsburg:Langkamp, Koo Ja-Cheol, Callsen-Bracker
Tak więc jutro duża motywacja gospodarzy, póżniej feta mistrzowska,chęć godnego pożegnania Don Juppa powinna dac łatwe zwycięstwo
Typ: Bayern handi -2 (Fortuna 2.03)
Proponuje śledzic mecz i na live grać na ilość bramek

-

Dobre wiadomośći w Gelsenkirchen w tym tygodniu. Najpierw udao sie przedłużyć kontrakt z Draxlerem do 2018, a dzis poinformwano o przedłużeniu kontraktu z trenerem Jensem Kellerem. Stutrgart już w lidze nic do wygrania ani do stracenia nie ma, czekaj juz i myśalmi są w finale DFB - Pokal. Schalke będzie chciało przypieczętować 4 miejsc (udział od 4 rundy w el. do LM). Spore osłabienie w Vfb gdzie przy wąskiej kadrze brakuje adekwatnych zastępców: Daniel Didavi , Tamás Hajnal Cacau,Felipe ,Antonio Rüdiger, Gotoku Sakai. Kapitan Tasci po miesięcznej przerwie raczej na ławce jutro a w środku obrony gracz 2 drużyny Benedikt Röcker. Zaś w Schalke główniebrak Draxlera i Papadopulosa ale są wartościowy zmiennicy - Farfan + Matip. Słaba postawa Vfb ostanio - 0:2 i 0:3 + brak motywacji + kłopot kadrowe powinny się złożyć na niepostawienie wygórowanych warunków gospodarzom, którzy będą chcieli przypieczentowac 4 lokate;
Typ; Schalke wygra 1,4 (Fortuna)

-

Tutaj napewno typ na bramki over 2,5 wydaje się być pewny ale 3,5 tez wydaje się możliwy.
Słabe postawa 96 + mocna ofensywa Bayeru + Kiessling walczy z Lewym o korone, możliwy ostani mecz Schurrle przed własną publicznościa, a w szerahacg obronnych trenre dał ostani mecz Friedrichowi zamiast Wollscheida. Bramki tutaj będą.
Over 2,5
over 3,5

Opis i reszte mecz postaram się dodac rano
Edit: aj przedostania kolejka a człowiek czasu nie ma na pisani analiz bo w poniedziałek koło z sądówki ale choć napisze pozostałe suche typy jak ja to widze:

Jak w przypadu Bayernu powinna zagrać podstawowa jedynastka. Lewy już 2 spotkania bez gola, ale z Wilkami ma bardzo dobre statystyki (w 4 meczach 3 bramki i 2 aysty) wiec dzis też licze na jgo gola, zwłaszcza, że Kiessling pewnie coś ustrzeli słabej obronie z Hannoveru. A i bramek tez pare powinno być:
Lewy gol
over 2,5
i bts

Tu jak Dariusowi wydaje mi się, że Brema tego meczu nie przegra walcząc o utrzymanie a Frankfurt już raczej w LE zagra. Poza tym tydzien temu dosyc pechowo 2:2 z Hoffe w ostanich 5 minutach 2 stracone bramki, gdzie wiekszosc meczu byli lepsza druzyna;
Werder 1x

W tym meczu typ bramkowy, imo iż Buk faworyzjue Hoffenheim nie jestem tak do końca pewny ich zwycięstwa, a Hamburg o LE jeszcze walczy.
over 2,5
+ bts

Tego meczu radze nie ruszać. Gladabch jescze szanse na LE a mainz u siebie wostanim meczu też może chcieć pokazać otwarty futbol taki no bet gdzie ożliwy remis.
remis

Furth od czasu pewnej degradacji grając na luzie wkońcu zaczał choć troche przypominąc drużyne z poprzedniego sezonu z 2 BL. Byłem pewien, że Freiburg nie bedzie chciał awanswać do LE ale jak widać chyba jdnak mają ambicje. Dla mnie tutaj obie drużyny cos powiny strzelić
bts

Na ten moment jedni jak i drudzy słabi. FCN juz zero ambicji po pewnym utrzymaniu a Fortune chce ale nie umie. Wydaje się, że w tym meczu dużo bramek nie będzie
poniżej 2,5

Otrzymane punkty reputacji: +5
zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Dodam tylko, że 7 drużyn najprawdopodobniej będzie brało udział w europejskich pucharach. Mam tu na myśli zwycięstwo Bayernu w Pucharze. Krąg zainteresowanych się rozszerza. Moje typy (suche, bo większość została napisana) jak mnie się wydaje będą wyglądać mecze. Ogólnie zanosi się na overową kolejkę. ✅✅✅
Hoffenheim (1?), over 2.5, BTS ⛔✅✅
Bayern 1 kurs mizerny ;) Z hc bym uważał. ✅
Schalke 1!! Ostatni mecz z Freiburgiem na wyjeździe! Nie mogą stracić punktów dzisiaj. ⛔???????????? Przegrajcie z Freiburgiem w ostatniej kolejce!
Dortmund 2, over 2.5 ⛔✅
Werder (1x), over 2.5, BTS ✅✅⛔
Freiburg (2?X?), BTS Czuję po kościach remis :?: ✅✅ x2 weszło.
Mainz BTS Tu jeszcze walka o 7 lokatę. ✅
Dusseldorf 1 Nurnberg nic nie gra od kilku kolejek, a mecz o życie. ⛔????
To są tylko moje przemyślenia, zobaczymy za parę godzin jaka skuteczność ????
Oczywiście wszystkiego nie gram ????
E. Widać zespoły nie chcą się utrzymać w lidzę... ???? Dziwna kolejka ogólnie ;) 9/14 bym trafił ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Dodam tylko, że 7 drużyn najprawdopodobniej będzie brało udział w europejskich pucharach. Mam tu na myśli zwycięstwo Bayernu w Pucharze. Krąg zainteresowanych się rozszerza. Moje typy (suche, bo większość została napisana) jak mnie się wydaje będą wyglądać mecze. Ogólnie zanosi się na overową kolejkę.
Hoffenheim (1?), over 2.5, BTS
Bayern 1 kurs mizerny ;) Z hc bym uważał.
Schalke 1!! Ostatni mecz z Freiburgiem na wyjeździe! Nie mogą stracić punktów dzisiaj.
Dortmund 2, over 2.5
Werder (1x), over 2.5, BTS
Freiburg (2?X?), BTS Czuję po kościach remis :?:
Mainz BTS Tu jeszcze walka o 7 lokatę.
Dusseldorf 1 Nurnberg nic nie gra od kilku kolejek, a mecz o życie.
To są tylko moje przemyślenia, zobaczymy za parę godzin jaka skuteczność ????
Oczywiście wszystkiego nie gram ????
Freiburg remis ? Z kim ten remis mają ugrać ? :grin:
Pewna 2 !!!

raiders 164

raiders

Użytkownik
Freiburg remis ? Z kim ten remis mają ugrać ? :grin:
Pewna 2 !!!
żebyś się nie zdziwił jak Freiuburg dzisiaj bez bez punktów wróci :]

Może mi ktoś wytłumaczyć?.. :grin:
??? Apteka strzeli bramkę kurs 0.99 :grin: .
Jaki to buk ? pewnie błąd

Ok a teraz coś na temat obecnej kolejki bo jest parę kwiatków które warto zerwać :
Werder -Eintracht
Nie wiem na jakiej podstawie w tej parze faworytem są gospodarze ?
Werder bez formy nie wygrali w lidze od 10 spotkań ... no może fakt ze mają przewagę tylko 3 punktów nad miejscem barażowym ,ale nie widzę tego ze nagle Augsburg i Dusseldorf wyrwą komplet punktów w ost. 2 meczach .
Eintracht co by nie mówić po dobrym sezonie a rewelacyjnej jego pierwszej części również bez formy ,ale walczą o LE która moim zdaniem im się należy .dzisiejszy rywal Gościom &quot;lezy&quot; więc jeden punkt powinien być formalnością ,ale myślę ze o pełną pule Eintracht się pokusi bo szanse spore .
Eintracht [email protected] @bet365 ✅1-1

GFurth-Freiburg
Niesamowita masówka na Gości ma to być mecz do jednej bramki i ogólny show gości .... ja jestem daleki od takiego scenariusza .
Freiburg ost. razy wygrał z Grejpfrutami w 2005 roku (na ich terenie) i myślę ze puchary to jednak za wysokie progi jak dla tej drużyny .
Gospodarze żegnają się z BL ,ale robią to ambitnie walczą w każdym meczu sprawili kilka niespodzianek . Grają bez presji ,ale z ambicją i dla kibiców ... nie było im dane wygrać na włsnym boisku w BL dzisiaj pożegnalny mecz nie mogę sobie odpuścić tej przyjemności i
GFurtch @3.80⛔ 1-2
GFurth 1x@ 1.98 ⛔1-2

bet365
Do tego :
Schalke -1 ⛔0-2
HSV x2 1 ✅1-4
M&#39;Gladbach X2 ✅2-4
do rozważenia
Powodzenia​

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
11.05. 15:30

Fortuna Düsseldorf - 1. FC Nürnberg Fortuna @1.99 5/10 pinnacle

Dla mnie zdecydowanie typ kolejki. Fortuna od 10 spotkań nie wygrała w lidze, a mimo to utrzymanie zależy tylko i wyłącznie od nich. W tej kolejce Norymberga u siebie, w ostatniej za tydzień wyjazd do Hannoveru. Biorąc pod uwagę bardziej niż prawdopodobny scenariusz, że Augsburg przegra w Monachium to Fortuna już się na 99% utrzyma. Hoffenheim nawet jakby wygrał dwa ostatnie spotkania (a przecież najpierw ma HSV, a potem wyjazd do Dortmundu) to przy jednym punkcie Fortuny w Hannoverze beniaminek zostaje na kolejny rok w elicie. Prosta sprawa. Norymberga już naprawdę położyła lachę na koniec sezonu. 4 porażki z rzędu, 4 mecze bez strzelonej bramki. Pewnie zepną się dopiero na ostatni mecz u siebie z Werderem, by jakoś kibicom wynagrodzić słaby sezon. Goście bez Chandlera (obrońca, 30/1), Nilssona (obrońca, 28/5), Feulnera (pomocnik, 23/4), Gebharta to wiadomo. Nie zagra również młody obrońca Stark, któremu Wiesinger dał szansę w ostatnich dwóch spotkaniach, a przeciwko Leverkusen wyszedł nawet w pierwszym składzie. Fortuna bez Baloguna (obrońca, 17/0), Latki (obrońca, 13/0), Ilso (pomocnik, 26/2 - choć ostatnio coraz częściej był rezerwowym i wchodził dopiero z ławki w końcówkach).

⛔ 1-2, -5j.

Co do Freiburga wstrzymałbym się z graniem po tak słabym kursie. Taki kurs (a i tak azja poszła mocno do góry) to był na Schalke czy Leverkusen. Do tego to ostatni mecz Furth u siebie w Bundeslidze na długie lata (bo wątpię czy szybko koniczyny wrócą do elity) i się zepną niesamowicie. Zwłaszcza, że ostatnie spotkania grali na całkiem dobrym poziomie (wygrane 1-0 z Norymbergą i 2-0 ze Stuttgartem na wyjazdach i pechowa porażka 2-3 z Hannoverem u siebie).

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
11.05. 15:30
Bayer Leverkusen - Hannover 96

Stefan Kießling strzeli gola @1.6 5/10 tipico
Stefan Kießling strzeli przynajmniej 2 gole @3.9 1/10 tipico

Kießling dogonił Lewandowskiego w walce o koronę króla strzelców, w kanadyjskiej go przegonił. Zapowiada się dzisiaj strzelanie - Hannover ostatnio nie grzeszył dyscypliną w obronie - więc liczę, że coś ukuje. Jak będzie jakiś karny to mu zostawią jego wykonanie (nie powtórzy się sytuacja z Samem z poprzedniego meczu). W Leverkusen ostatni raz zdobyło tą nagrodę 15 lat temu, kiedy to Kirsten strzelił 22 gole. W 2009/10 Kießling przegrał o jedno trafienie z Dzeko. Dlatego powinien być dzisiaj wyjątkowo zmotywowany.

✅ 1 gol, +2j.

T 125

thespec

Użytkownik
Schalke walczy o 4 pozycję dającą szansę na grę w Lidze Mistrzów. Stuggart natomiast po kilku dobrych meczach zaczął prezentować fatalną formę. Goście ostatnio polegli z Furth. Czerwoną kartkę złapał środkowy defensor Rudiger, który nie wystąpi w dzisiejszym spotkaniu. W lidze VFB już nie ma czego szukać. W przyszłym sezonie dostaną swoją szansę w pucharach, dzięki finałowi Pucharu Niemiec, w którym zmierzą się z Bayernem. Gospodarze, jak już wspomniałem walczą o LM. Wygrana w dzisiejszym meczu zagwarantuje im ten cel. Mają jeszcze mecz za tydzień, którym mogą zapewnić sobie puchary, ale jest to mecz wyjazdowy i będzie ciężej zdobyć komplet z Freiburgiem, niż dziś u siebie.
W pojedynkach u siebie Schalke przegrało tylko 2 na 16 spotkań oraz 2 zremisowało. W ostatnich 5 meczach u siebie Schalke, tylko raz straciło punkty z Leverkusen (2-2), pozostałe 4 mecze wygrali.
Stuggart natomiast bardzo w kratkę 2-1-2 bilans na wyjeździe. Słaba forma także u siebie. 2 ostatnie mecze to porażka ze wspomnianym Furth oraz Augsburgiem na wyjeździe 0-3.
Schalke nie powinno mieć zbytnio kłopotów, by wygrać ten mecz. Kurs na gospodarzy to @1,40, więc ja zaryzykuję wygraną z handicapem.
Składy:
Schalke: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Neustädter, J. Jones - Farfan, Raffael, Michel Bastos - Huntelaar
Stuttgart: Ulreich - Hoogland, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Gentner, Boka - Harnik, Maxim, Traoré - Ibisevic
Sędzia: Deniz Aytekin (Oberasbach)

P 907

pawel-1

Użytkownik
co do meczu Schalke to kompletnie nie widzę sensu ładowania się w nich po takich kursach, bo nie ma Draxlera. Ten zawodnik w ostatnich meczach grał świetnie, napędzał akcje. KJH bez jego podań może mieć ciężko.
jeśli chodzi o Bayern to grać pod nich można chyba wszystko. ogranie Augsburga to byłoby 6setne zwycięstwo domowe Bawarczyków. &quot;Oczywiście chcemy jutro wygrać.[...] Jutrzejsza jedenastka będzie być może indentyczna do tej, którą będę chciał zagrać w finale Ligi Mistrzów.&quot; to słowa Juppa. Pełny stadion, przygotowana feta na mieście... Nie dadzą dupy, nie ma opcji.
I niech wam będzie, surek 7.70% gratis :p
KJH nie strzeli @ 2.11 Betsafe
KJH strzeli @ 2.20 Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +8
betinos 200

betinos

Użytkownik
Bayern-Augsburg
Typ: Bayern liczba bramek over 2.5 ✅✅✅ :grin: Jeszcze nie wierze ze weszlo...Grubo gralem... :grin:
Bukmacher: Betclic
Kurs: 1.60
Zaczne od tego ze kurs caly czas spada, jeszcze rano mozna bylo pograc za 1.85.Jak wiadomo dzisiaj gracze z Monachium odbiora patere za zdobycie mistrzostwa, do tego jest to ostatni mecz trenera bawarczykow przed swoja publicznoscia, dodatkowo Bayern zagra pierwsza jedenastka...Wnioski nasuwaja sie same...Mistrz najprawdopodobniej rozbije w pyl druzyne Augsburga, ktora nie jest jeszcze pewna utrzymania.Ostatnio Barca dostala tutaj 4 bramki, wiec co tu dopiero mowic o druzynie, ktora przez caly sezon okupuje dolne rejony tabeli Bundesligii.Mysle ze gospodarze beda chcieli godnie zakonczyc sezon na swoim obiekcie i dodatkowo zagraja dla swojego trenera, ktory po tym sezonie odchodzi z klubu.

Otrzymane punkty reputacji: +8
adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Zastanawia mnie zmiana kursów w Bet365 z 4,75 na 3,8 na wygraną Furth,w obliczu spodziewanej porażki powinno być raczej odwrotnie zwłaszcza,że Furth nie wygrało jeszcze u siebie meczu w tym sezonie ,a dziś ostatnia szansa na taki wyczyn w 1 Bundeslidze.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Bayern Monachium - Augsburg
Typ : Gospodarze strzelą gola w obydwu połowach ⛔
Kurs : 1,62
Unibet
W ostatnim spotkaniu na stadionie Allianz Arena w tym sezonie nowy mistrz Niemiec podejmie ekipę Augsburga. Podopieczni Juppa Heynckesa przez cały sezon utrzymują niesamowicie wysoką formę, zarówno fizyczną jak i psychiczną. Widać, że niepowodzenia z dwóch poprzednich lat podziałały na zawodników Bawarskiej drużyny bardzo motywująco dlatego postarają się żeby żadne potknięcie w tym sezonie im się nie przydarzyło. Wydaje mi się, że na koniec sezonu będą chcieli podziękować kibicom za wspieranie ich przez cały i wypełnianie swojego obiektu do ostatniego krzesełka. Jaka jedenastka wyjdzie dziś na murawę ? Wydaje mi się, że szkoleniowiec Monachijczyków nie będzie dawał wszystkim zawodnikom podstawowego składu wolne. Nie można pozwolić aby wypadli z rytmu meczowego. Na pewno kilku zawodników dostanie wolne jednak Bayern ma niesamowicie silną ławkę i można się spodziewać, że kto by nie zagrał i tak będzie w stanie zagrać tak dobrze jak się od niego wymaga. Z jednej strony Bayern wcale nie musi forsować tempa, mistrzostwo mają już zapewnione. Z drugiej strony Augsburg ma tylko dwa punkty przewagi nad Hoffenheimem, który jest w strefie spadkowej. Dlatego myślę, że goście będą po cichu liczyli na jakieś rozluźnienie w szeregach Bayernu i próbować coś ukąsić, co może być dla nich samobójstwem. Jak wiadomo żadna drużyna nie potrafi w tak szybkim tempie przejść z obrony do ataku, a ich szybcy skrzydłowi potrafią napsuć krwi rywalowi. Spodziewam się dziś sporej ilości goli dlatego dodatkowo polecam pograć Bayern strzeli powyżej 2,5 goli @ 1,66 w bet365 ✅

K 358

koeman66

Użytkownik
Liga niemiecka bardzo fajna jest i sporo dzieki niej zyskalem. Na koniec sezonu mozna zaszalec. Pierwsza kolejka, w ktorej nie gram Dortmundu, kurs w Pinnacle bez opcji remis nie ma zakladu, nie wchodzi dzisiaj w gre. To jedziemy:
Bayern (-2) - Augsburg 1 1.82 Pinnacle ✅
Oostatni mecz w tym sezonie Bundesligi Bayernu na wlasnym obiekcie to i beda chcieli pokazac sie z dobrej strony nie jak z Freiburgiem, gdzie bylo tylko 1-0, a grali &quot;jak za kare&quot;. Dzisiaj i rywal slaby i walczacy o utrzymanie to i zaatakuje, a gracze najlepszej obecnie klubowej jedenastki swiata, wykorzystaja to i nastrzelaja troche bramek. Taki wynik jak 3-0, 4-0, 4-1, 5-0 wydaje sie mi mozliwy. Przy dwubramkowej wygranej mamy zwrot. Augsburg na wyjazdach gra slabo, a dowodem tego chocby seria trzech porazek i taka przegrana jak w Dortmundzie, gdzie z 1-2 po 1 polowie, zrobilo sie 4-2 dla Borussii.
Bayer (-1.5) - Hannover 1 1.80 Pinnacle ✅
Kurs na dwubramkowa wygrana Bayeru niezbyt wysoki, ale co sie dziwic skoro Hannover nie walczy juz o nic i gra na wyjazdach slabo (4-1-11). Widac, ze gracze z Hannoveru na wyjazdach graja o zwyciestwo, a zazwyczaj konczy sie to porazkami. Hannover ostatnio strzela sporo bramek i traci tez sporo w meczach z ekipami srednimi - Mainz i slabymi - Furth. W meczach z najsilniejszymi zespolami przegrywa przynajmniej dwoma bramkami np. z Dortmundem 1-3. Bayer gra jak sie nalezy i walczy ma serie trzech wygranych. Bayer zapewnil sobie juz 3 miejsce w lidze i dzisiejszy mecz bedzie ostatnim domowym meczem w tym sezonie. Gracze z Leverkusen maja patent na graczy z Hannoveru, z ktorymi od 2008 roku wygrali wszystkie domowe mecze i to nie tracac bramki.
Schalke - Stuttgart 1 1.40 Pinnacle ⛔
O ile w poprzednie typy sa ryzykowne, to ten typ wydaje sie byc bardzo pewny. Schalke walczy o 4 lokate, ktora zapewni im eliminacje do Champions League. Aby zajac 4 miejsce dobrze byloby wygrac dzis z Stuttgartem i nie patrzec na to co wyprawia Eintracht. Schalke gra ostatnio bardzo dobrze - dwie wygrane 4-1 z Hamburgiem u siebie i ostatnio 1-0 z Moenchengladbach. Goscie nie walcza o nic, ani spadek ani europejskie puchary im nie groza, a ostatnie dwa mecze to kompromitujace porazki 0-3 w Augsurgu i 0-2 u siebie z Furth! W tym sezonie Stuttgart pokonal u siebie Schalke 3-1, ale to bylo w grudniu, a gracze z Gelsenkirchen grali wtedy fatalnie. Teraz graja bardzo dobrze, pokonaja majacych juz wakacje graczy z Stuttgartu. Sadze, ze mozna zagrac nawet jakis hc na gospodarzy, ja osobiscie gram czysta jedynke.
Furth - Freiburg 2 DNB 1.41 Pinnacle ✅
Bardzo wazny mecz dla Freiburga. Ten skromny finansowo klub moze awansowac do europejskich pucharow o ile nie doscignie go Hamburg. Gracze z Freiburga graja w ostatniej kolejce u siebie z Schalke, Hamburg dzisiaj w Hoffenheim (gospodarze graja o utrzymanie) i za tydzien u siebie z Bayerem. Freiburg szanse ma i powinien dzisiaj poradzic sobie z gospodarzami, ktorzy zajma ostatnie miejsce w lidze i o dziwo nie potrafili ani razu wygrac na wlasnym stadionie. Freiburg nie chcac komplikowac sobie sytuacji powinien wygrac. Zapowiada sie bardzo zaciety mecz, w ktorym faworytem wydaje sie Freiburg. Dwojka z opcja remis nie ma zakladu, gdyz gospodarze moga tutaj pokusic sie o remis.
Bayern gral niemrawo, ale na slabiutki Agsburg wystarczylo i po zmianach w koncowce meczu zrobilo sie 3-0, goscie opadli z sil - standard w meczach Dawida z Goliatem. Freiburg bardzo pieknie wyszedl ze stanu 0-1 na zwyciestwo - szacuneczek. Bayer w wysokiej dyspozycji, pokonal Hannover, bo zarowno jedni i drudzy maja ten sezon zakonczony, a ze Bayer jest lepszy to i 3-1 dla niego... Schalke szkoda slow... To jest tak slaba psychicznie druzyna, ze naprawde nie zasluguje na eliminacje ligi mistrzow... Zreszta w tym sezonie pokazali to na wiosne wlasnie w Champions League w dwumeczu z Galatasaray. Ostatnia kolejka to mecz Freiburg - Schalke i spodziewam sie tutaj wygranej gospodarzy, a jeszcze Eintracht gra u siebie z Wolfsburgiem i moze dogoni ta dziwna ekipe z Gelsenkirchen.

Otrzymane punkty reputacji: +14
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Te handicapy na Bayern to moim zdaniem nietrafiona koncepcja. Owszem, spokojnie Bawarczycy mogą je pokryć, ale oni nic nie muszą w przeciwieństwie do Augsburga. Należy też pamiętać, że jest to spotkanie było, niebyło derbowe. Ja miałem, grać dodatnie handi FCA, wydziałem śmiesznie nisku kurs na FCB, więc sadziłem że złapię z 1,6 na +3,5, no ale jest moim zdaniem kpina i tylko 1,26.

Franck Ribéry strzeli Kurs:2,2 Bet365 [4/10]
I za normalną stawkę:
Bayern-Augsburg Typ:BTS Kurs:1,82 Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom