>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33. Kolejka Bundesligi 11.05.2013

Status
Zamknięty.
kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Niemcy, godzina 15:30
Spotkanie: Bayern Monachium - Augsburg
Typ: Bayern Monachium (-3,5 gola)
Kurs: 3.70
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dziś mecz w Bundeslidze: Bayern Monachium - Augsburg, godzina to 15:30 faworyt to oczywiście gospodarze, i tak naprawdę od nich zależy ile wygrają te spotkanie, 1:0, 6:0 czy też inny wynik. Ja myślę, że Bayern wygra wysoko, a dlaczego? Bowiem jest to ostatni mecz Bayernu w tym sezonie w Bundeslidze przed własną publicznością. Nie wiem czy warto pisać o dokonaniach Bayernu w tym sezonie, bowiem każdy wie jak to wygląda siła Bayernu jest niesamowita wystarczy przypomnieć dwu mecz z wielką Barcelona w Lidze Mistrzów, 4:0 w Monachium do Bayernu oraz 3:0 na Camp Nou. FCB w tym sezonie w Bundeslidze bije wszystkich na głowę 32 mecze: 27 zwycięstw, 4 remisy, oraz tylko jedna porażka, osiągnęli przy tym stosunek bramkowy wynoszący 91:15. Ostatnie 5 meczy Bayernu to Bundeslidze to 4 zwycięstwa, oraz 1 remis. Zremisowali oczywiście w Dortmundzie z BVB jednak nie zagrali tam w najmocniejszym składzie. W ostatnich 5 meczach Bayern pokrył 2 razy handicap który dzisiaj proponuje, a jeśli chodzi o 5 ostatnich u siebie to aż 3 razy został on pokryty, 9:2 z HSV, 4:0 z Nurnberg, oraz 6:1 z Werderem Brema. Bayern u siebie w Monachium aż 53 bramki w 16 meczach więc ok. 3,3 bramki na mecz, ostatnio wygrali bardzo nisko z Freiburgiem bo 1:0 więc teraz pora na ostre strzelanie. Co do gości jest to Augsburg, walczą o utrzymanie ale nie jest to raczej mecz w którym mogą liczyć na punkty. Jest to 16 zespół Bundesligi: 7 zwycięstw, 9 remisów, oraz 16 porażek, oraz stosunek bramkowy wynoszący 30:47, ostatnie 5 meczy to 2 zwycięstwa oraz 3 porażki. Zespół ten gra słabo na wyjeździe przegrał ostatnie 3 mecze wyjazdowe: 2:4 z Dortmundem, 0:1 z Borussią M. oraz 0:2 z Freiburgiem. Ogólnie na wyjazdach spisują się kiepsko w 16 meczach 9 porażek. Tak naprawdę nie ma co pisać, wszystko zależy od Bayernu nawet nie od składu, tylko od motywacji, czy będą chcieli swoim kibicom dać radość i zniszczyć rywala, bo okazję by strzelić 4 bramki powinny być już w I połowie. Na koniec żeby przekonać do grania na Bayern: ostatnie 11 meczy na Allianz Arena to 10 zwycięstw, oraz 1 porażka, strzelając w nich aż 40 bramek. Z kolei 11 wyjazdów Augsburga to aż 6 porażek. Liczę na zwycięstwo Bayernu, ale jakim stosunkiem bramkowym? Tego nie wiem.

K 246

krysti24

Użytkownik
Bardzo duży ruch w temacie, a co za tym idzie bardzo dużo rzeczy zostało już napisane, więc nie będę się zbytnio rozpisywał, a jedynie dodam różne ciekawostki, które mogą być pomocne przy wyborze typów.
Werder - Eintracht
Popieram @nakładke i @dariusa w typowaniu na Werder. Sam również raczej nie zaryzykuję czystej 1, ale 1X lub 1DNB jak najbardziej można zagrać. Werder w ostatnim spotkaniu z Hoffe miał sporego pecha, że nie zdołał zdobyć tych 3 jakże niezmiernie ważnych punktów. Drużyna prowadziła grę przez większość spotkania co odzwierciedlał również wynik, nagle pod koniec wszystko się posypało. Jednak pojawiły się głosy w prasie przez ostatni tydzień, że Werder znów tworzy drużynę, a nie jest jedynie zlepkiem piłkarzy - nie są to jakieś bajki, bo jak już pisałem w ostatnim meczu z Hoffe każdy walczył za każdego i było widać, że drużyna naprawdę chce.
Jeśli chodzi o Frankfurt, nic specjalnego nie prezentują. Eintracht zdołał co prawda wygrać ostatnie spotkanie z Fortuną (3:1), jednak Dusseldorf obecnie to żadna wielka przeszkoda, a trzeba powiedzieć, że te 3 pkt nie przyszły Eintrachtowi wcale łatwo. Dodajmy do tego wszystkiego brak trzech kluczowych dla Eintrachtu piłkarzy; z gry wypadają: Trapp, kapitan Schwegler oraz najlepszy strzelec Meier.
Werder nie powinien przegrać tego spotkania, a może się pokusić o 3 pkt.
1X (1,31) Fortuna ✅
Bayern - Augsburg
Tu nie ma co się długo rozwodzić, o meczu zostało już prawie wszystko napisane i w większości zgadzam się z wami. Bayern zagra podstawową jedenastką, do tego dochodzą wszystkie podteksty związane z meczem, które jeszcze bardziej zmotywują graczy z Monachium: odejście Juppa, świętowanie majstra itd.
Augsburga po prostu na AA nie widzę, wydaje mi się, że zostaną zmiażdżeni, tym bardziej, że borykają się z problemami w obronie.
handicap -2 (2,00) Fortuna ✅
dla mniej cierpliwych: powyżej 1,5 gola w pierwszej połowie (1,85) Fortuna ⛔
Teraz już naprawdę skrótowo:
Dusseldorf - Nurnberg
Wydaje mi się, że goście po paru słabszych spotkaniach będą chcieli wynagrodzić swoim kibicom tą posuchę i zagrają lepsze spotkanie, gdyż Fortuna pomimo, że walczy o utrzymanie, to nie ma wielu sportowych argumentów.
Wiadomo jednak, że widmo spadku daje zawsze dodatkowego kopa, także spodziewam się dzisiaj bramek z obu stron, tym bardziej, że i jedni i drudzy mają problemy z absencjami w obronie.
Obie strzelą (1,67) Fortuna ✅
Furth - Freiburg
Zdecydowana większość pcha się w granie na gości, lecz już parę osób napisało, że Fryburgowi dzisiaj nie będzie tak łatwo jak co niektórzy myślą. Furth gra ostatnie spotkanie w BL przed własną publicznością (do tej pory jeszcze nie wygrali) i będą mocno zmotywowani, żeby pożegnać się w fajny sposób z kibicami. Freiburg pomimo ostatniej wygranej ostatnio z Augsburgiem, nie wyglądał dobrze w obronie (pomimo tego, że nie stracili gola - nieskuteczność Augsburga). Wiadomo jednak, że walczą jeszcze o LE, więc spodziewam się dzisiaj otwartego spotkania i bramek z obu stron. U gości nie zagrają dzisiaj Krmas i prawdopodobnie także Diagne, dlatego obrona nie jest w optymalnym ustawieniu.
Obie strzelą (1,64) Fortuna ✅
Hoffenheim - HSV
Jedni i drudzy muszą iść w tym meczu na całość. HSV walczy o LE, a Wieśniacy o ligowy byt. Hoffe u siebie, szczególnie pod wodzą Gisdola, jest strasznie groźne. Jednak dzisiaj mają problemy w obronie, nie zagrają Gomes i Vestergaard. Zmotywowane HSV przy tych osłabieniach gospodarzy jest w stanie pokusić się o przynajmniej jednego gola, mając w perspektywie awans do LE.
Obie strzelą (1,53) Fortuna ✅
Wolfsburg - Dortmund
Borussia podobnie jak Bayern, zagra dzisiaj w pełnym składzie. Klopp chce, aby jego gracze pozostali w rytmie meczowym i wcale mnie to nie dziwi. Dodajmy do tego, że Borussia w pierwszej rundzie przegrała w dość kontrowersyjnych okolicznościach spotkanie z Wolfsburgiem u siebie na SIP. Cała drużyna jest zdania, że w tamtym spotkaniu Borussia została okradziona z punktów, zresztą nie tylko drużyna, bo sędzia popełnił wtedy ewidentny błąd, do którego się sam przyznał i za niego przeprosił. Przeprosiny nie zwróciły jednak ekipie z Dortmundu punktów i teraz chłopaki chcą wyrównać otwarte porachunki z Wilkami, jak to powiedział sam Klopp.
X2 (1,21) Fortuna ✅
co do meczu Schalke to kompletnie nie widzę sensu ładowania się w nich po takich kursach, bo nie ma Draxlera. Ten zawodnik w ostatnich meczach grał świetnie, napędzał akcje. KJH bez jego podań może mieć ciężko.
W pełni się z tym zgadzam i popieram. Schalke bez Draxlera traci bardzo dużo na jakości w ofensywie, dodajmy do tego brak Kolasinaca, za którego zagra niepewny ostatnio Fuchs. Niby wraca Farfan, ale nie wiadomo jak się zaprezentuje po tak długiej przerwie. Według mnie kurs nie warty ryzyka. Moim zdaniem Stuttgart jest w stanie pokusić się tutaj o jakąś bramkę i jakbym miał typować ten mecz to byłby to BTS, po kursie 1,58 w Fortunie. ✅
Dużo tych BTS&#39;ów, jednak ostatnie kolejki BL zawsze mają to do siebie, że pada mnóstwo bramek. Według mnie tym razem nie będzie inaczej. ;-)

Otrzymane punkty reputacji: +12
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Bayern jak na razie nie gra nawet na 50% swoich możliwości, jak widać sezon ligowy dla nich już się skończył i czekają na świętowanie i pewnie najchętniej by już skończyli ten mecz. Jak na razie na stojąco, bez tempa, jedyna nadzieja w Gomezie, który mam nadzieję zastąpi po przerwie słabego i mocno przereklamowanego Mandzukica.
e: jedna szacun dla Bayernu, jednak co umiejętności to umiejętności

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Bayern jak na razie nie gra nawet na 50% swoich możliwości, jak widać sezon ligowy dla nich już się skończył i czekają na świętowanie i pewnie najchętniej by już skończyli ten mecz. Jak na razie na stojąco, bez tempa, jedyna nadzieja w Gomezie, który mam nadzieję zastąpi po przerwie słabego i mocno przereklamowanego Mandzukica.
e: jedna szacun dla Bayernu, jednak co umiejętności to umiejętności
Nie wiem co bierzesz, ale odpuść to. ???? Ten mecz to był jak trening, co ja mówię?!?! Na treningu więcej się zmęczą niż w tym meczu. Po co mieli forsować tempo? Na niczym im nie zależało, a na pewno na złapaniu kontuzji przed wielkim finałem. Mandzukić strzelił dla Bayernu 15. bramek, więc nie wiem o czym piszesz.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
O tym, że to cienizna, żaden to wielki piłkarz, też mi wspaniały wynik, na 94 gole swojej drużyny podstawowy napastnik strzela 15, tym bardziej mając takich skrzydłowych i rozgrywających. A poza tym tylko stwierdziłem, że grają na mniej niż 50%, bez żadnych pretensji o to, bo wiadomo, że nie musieli grać na maksa więc koleżko czytaj ze zrozumieniem albo siedź cicho przed swoją klawiaturą

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Nie wiem w czym problem. Bayern zagrał na 50%, ale przecież trudno było się spodziewać, że zagra na 100%. IMO co to zmienią skoro wygrali 3-0. Zresztą gratuluje typów, bo zapowiadało się 1-0 w trakcie spotkania.

O tym, że to cienizna, żaden to wielki piłkarz, też mi wspaniały wynik, na 94 gole swojej drużyny podstawowy napastnik strzela 15, tym bardziej mając takich skrzydłowych i rozgrywających.
Ale to bardzo dobry wynik, Mandzukić jest 3 strzelcem Bundesligi. Nie strzelił 40 goli, tak jak Messi ale to wcale nie umniejsza jego sukcesu, realia Bundesligi pozwalają zwykle mając 20 goli walczyć o koronę króla strzelców. Należy przyjrzeć się po prostu liczbom z poprzednich sezonów, a nie porównywać statystyk z Anglii i Hiszpanii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom