Palermo US-Parma FC---1---1.77
Na Stadio Renzo Barbera zagrają piłkarze Parmy, która wciąż walczy o utrzymanie. Jest to bardzo ważny mecz dla obu ekip. Palermo wciąż walczy o
Eliminacje Ligi Mistrzów i są bardzo zdesperowani. Byłym graczem Parmy jest Fabio Simplicio.
- To wielka przyjemność zagrać przeciwko Parmie. Jest tam wielu moich kolegów i mam nadzieję, że utrzymają się w
Serie A, ale wygrywać mogą dopiero po spotkaniu z nami - zażartował Simplicio.
- Osobiście wciąż wierzę w Ligę Mistrzów. Musimy zdobyc trzy punkty - dodał.
Więc jak widać, drużyna gospodarzy wciąż wierzy w dogonienie Milanu. Żeby to zrobić trzeba pokonać Parme, która wciąż walczy o utrzymanie i do tego meczu piłkarze gości napewno wystąpią w pełni skoncentrowani. Jednak moim zdaniem kryzys Palermo minoł. W ostatnim meczu z Interem, zagrali bardzo dobrze i gdyby do końca meczu zagrali w pełni skoncentrowani to trzy oczka zasiliły by konto gospodarzy. Niestety nie udało się i Inter strzelił dwa gole a mecz zakończył się podziałem punktów. Jeżeli Palermo marzy jeszcze o historycznej Lidze Mistrzów musi wygrać z Parmą, żeby nie tracić punktów do Milanu. Jak dla mnie to Gospodarze dają z siebie wszystko i wygrają ten mecz tym bardziej że będą wspierani przez swoich kibiców.
Znana jest już lista zawodników powołanych na jutrzejsze spotkanie z Parmą.
PALERMO:
Bramkarze: Agliardi, Fontana
Obrońcy: Barzagli, Biava, Cassani, Dellafiore, Pisano, Zaccardo
Pomocnicy: Bresciano, Ciaramitaro, Corini, Diana, Guana, Giacomazzi, Simplício, Tedesco
Napastnicy: Brienza, Caracciolo, Cavani, Di Michele, Matusiak
PARMA:
Bramkarze: Bucci, De Lucia, Virgili
Obrońcy: Bocchetti, Castellini, Coly, Contini, Couto, Ferronetti, Paci, Perna
Pomocnicy: Cigarini, Dessena, Gasbarroni, Grella, Morfeo, Parravicini
Napastnicy: Budan, Muslimović, Paponi, Rossi
/
stadionews.it/fcparma.it/