West Bromwich - Norwich
H2H: http://www.betexplorer.com/soccer/england/premier-league/mutual-matches/?home=Qo6off6p&away=CCBWpzjj&where=0
Jest to jedna z moich ulubionych par 3za3. Norwich potrzebuje punktów na gwałt. Po 30. kolejkach Kanarki zajmują miejsce w strefie spadkowej. Seria bez wygranej trwa już od 10 spotkań. Ostatnia wygrana odniesiona 2 stycznia, czyli 2,5 miesiąca temu. West Bromwich ma bardzo komfortową sytuację. Utrzymanie jest już na 99,99% zapewnione. 39 punktów i dodatkowo jeden mecz zaległy. Do bezpiecznej granicy 40 punktów brakuje niewiele, a zostało przecież do rozegrania aż 9 spotkań. Spokojnie The Baggies mogą pokusić się nawet o przekroczenie granicy 50 punktów, co byłoby już dużym osiągnięciem. West Bromwich to taka drużyna, która co sezon ma jeden cel - utrzymać się. Ten cel jest już w zasadzie prawie pewny. To wszystko powoduje, że West Bromwich powinien oddać 3 punkty Norwich. Ostatnio The Baggies notują dobrą serię 4 meczów bez porażki, a patrząc na cały sezon jest to ich najdłuższa taka seria. Sądzę, że nie zostanie poprawiona.
West Bromwich - Norwich 2 @ 3,72 Marathonbet 0:1
Chelsea - West Ham
I znowu value na West Ham. To już zaczyna się robić nudne pisanie ciągle o tym samym, także odsyłam do moich wcześniejszych analiz.
Man United - West Ham
Everton - West Ham
Chelsea pod wodzą Hiddinka jeszcze nie przegrała w lidze, ale za to w FA Cup i
LM już tak. Być może West Ham będzie pierwszym pogromcą Chelsea pod wodzą Holendra. Kto jak kto, ale to właśnie Młoty wiedzą jak grać z takimi rywalami jak Chelsea. Dodatkowo gospodarze zagrają bez Costy, co jest dużym osłabieniem biorąc pod uwagę fakt, że jest to najlepszy strzelec w drużynie.
Chelsea - West Ham +0,75 @ 1,95 Pinnacle 2:2
Everton - Arsenal
Ciężko w tym spotkaniu przewidzieć kto może zgarnąć 3 punkty. Everton jest zespołem nieobliczalnym, potrafi wygrać z każdym i również z każdym przegrać. Arsenal konsekwentnie jak co sezon zmierza ku wyznaczonemu celowi, którym jest 4. pozycja w lidze. Myślę, że zobaczymy w tym meczu bramki. Na Goodison Park pada bardzo dużo bramek w tym sezonie. W 15 meczach padło aż 55 goli co daje średnią 3,67 bramki na mecz. Gospodarze mają spore dziury w defensywie, często brakuje koncentracji. W ataku szaleje Lukaku, który ogólnie ma bardzo dobry sezon, a ostatnio jego dwie bramki zapewniły awans do półfinału FA Cup w meczu z Chelsea. Arsenal ma fatalne ostatnie tygodnie. To co dzieje się w obronie to jest dramat. Ostatnie wyniki: 1:3 z Barceloną, 1:2 z Watford, 4:0 z Hull, 2:2 z Tottenhamem, 1:2 ze Swansea, 2:3 z Man United, 0:2 z Barceloną. Jak widać bramek straconych jest sporo. Jedynie z Hull udało zachować się czyste konto. W meczach wyjazdowych Arsenalu także pada dosyć dużo bramek - 47 w 15 spotkaniach i średnia 3,13 br/mecz. Problemem Kanonierów jest w ostatnim czasie skuteczność. Potrafią oni dochodzić do sytuacji, ale często marnują. Kwintesencją tej nieskuteczności jest sytuacja Welbecka z ostatnich minut meczu z Watford - pudło jakich mało. Obrona Evertonu nie jest monolitem, tak więc Arsenal powinien mieć swoje okazje.
Everton - Arsenal over 2,5 @ 1,78 Marathonbet 0:2
Newcastle - Sunderland
W derbach Tyne-Wear tradycyjnie trzeba pójść w stronę kartek. Linia 6,5 wydaje mi się za wysoka. Owszem jest dużo ostrej gry, dużo fauli, ale nie zawsze taka linia jest pokryta. W ostatnich 18 meczach była pokryta tylko 6 razy. Lepiej zagrać kartkę do 24:00. W ostatnich derbach linia była nieco wyższa - 26:00, ale mimo to myślę, że nadal warto. W 18 meczach sędzia pokazywał kartkę do 24:00 aż 13 razy. Dwa razy pokazano kartkę w 25 min, czyli niewiele zabrakło do linii 24:00. Liczę, że szybko zostanie pokazana pierwsza kartka. Tak jak wspomniałem zawsze jest dużo ostrej gry. Oba zespoły walczą nie tylko o chwałę w północno-wschodniej Anglii, ale przede wszystkim o utrzymanie, tak więc stawka jest spora. Sędzią spotkania jest Martin Atkinson, który sędziował 26 spotkań. Pokazał w nich 90 żółtych kartek i jedną czerwoną, co daje wysoką średnią 3,50 kartki/mecz. Jest to jeden z tych sędziów, który pokazuje w
Premier League najwięcej kartek.
Newcastle - Sunderland pierwsza kartka przed 24:00 @ 1,83 Bet365 18 minuta Colback